Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca

Restaurant arabesc in Parcul Herastrau, complexul Bonton PalaceIstoria e cam asa: Octopus a fost deschis in Parcul Herastrau ca restaurant grecesc, acum cativa ani. Investitie mare, foarte frumos amenajat, parcul parc, apa apa. Insa mancarea nu a fost niciodata la inaltimea ambiantei si a asteptarilor.

Asa ca patronii, cei care au si Argentine de alaturi, au decis sa-i schimbe specificul. Au adus in vara un bucatar egiptean si l-au facut restaurant arabesc. Insa la ambianta nu au schimbat nimic. In primul rand pentru ca nu aveau de ce, restaurantul arata foarte bine, dupa cum am spus. Asa ca acum au un restaurant cu un nume care nu te indruma catre concept, cu bucatarie libaneza si arabeasca, in general, si cu atmosfera greceasca. Nu ca ar fi incompatibile toate acestea, pentru ca exista multe legaturi intre ele, dar zic si eu, ca sa stiti dinainte.

Care mancare arabeasca la noul Octopus e destul de buna, dar nimic special. Cheful egiptean e serios, muncitor si atent. Insa nu va incerca vreodata sa-i insulte cu ceva nou pe pe stramosii lui care au inventat mancarurile acestea acum sute sau poate chiar mii de ani, care asa au ramas de atunci si asa vor ramane in veci, se pare. Humusul a fost excelent, tabouleh destul de bun, insa cu rosii de nemancat, crevetii la cuptor cu legume si cascaval inecate in ulei si fara vreun gust special. Kafta foarte bun, insa.

Chelnerita a fost foarte placuta, naturala, cu reflexul de client service innascut. Preturile rezonabile in context, daca e sa le masori cu cele de la alte restaurante din marele parc.

Octopus e, asadar, un restaurant arabesc cuminte, conservator in ceea ce priveste meniul, foarte bine amenajat, cu servicii bune. Fiind si singurul restaurant libanez din Parcul Herastrau, s-ar putea sa fie o decizie buna si sa aiba succes in aceasta formula. Le dorim succes, si sa vedem cum se vor prezenta la Topul Restocracy al Mancarurilor pe 2019, la care s-au inscris… (GB – noiembrie 2019)

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumatatea lui Catalin Petrescu…

Nu am mancat prea bine la restaurantul grecesc Octopus din Parcul Herastrau la cele doua vizite de dinainte, si m-am intors sa vad daca s-a schimbat ceva. Nu s-a schimbat, mancarea a fost la fel de mediocra, ca de fiecare data. Pacat de acest restaurant foarte frumos, totul arata foarte bine acolo, si salonul si terasa. Serviciul a fost bun, insa nu am mai intalnit chelneritele care m-au impresionat data trecuta, si despre care am si scris pe larg.

Dar sa nu credeti ca nu e plin Octopus, mai ales seara. Dimpotriva, pare sa fie chiar de succes. Acum, ca ii intereseaza prea mult ce au in farfurie pe cei de la mese, e greu de spus. Pentru ei pare a fi un fel de club, vin acolo pentru ce vad in jur, nu pentru mancare, din cate mi-am dat eu seama. Norocul patronilor… (GB – martie 2019)

Octopus, restaurant grecesc in Parcul Herastrau, complexul Bonton Palace

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile

Am revenit la Octopus, dupa un an. L-am gasit la fel de frumos, colorat, de vacanta, nu mai repet ce am scris deja.

Cred ca nu au schimbat meniul. Au vrut sa nu fie nimic special cu meniul de la Octopus, si le-a reusit foarte bine… De data aceasta am luat o gustare de tip meze, cu salata de vinete, icre, humus si tzatziki, primele trei banale, fara niciun gust, dar cu tzatzikiul acceptabil, la fel si maslinele si lipia. Apoi un calamar umplut cu branza, destul de bun, si un peste intreg, lup de mare, foarte bun, chiar surprinzator.

Am scris data trecuta ca am dat de o chelnerita adorabila la Octopus, si acum mi s-a intamplat la fel! E … (citeste tot)

Octopus, restaurant arabesc in Parcul Herastrau 
Pe cand era Octopus Eat Greek…
Limo Cuisine & Kayo Summer Club Garden, august 2018

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuisine din Parcul Herastrau, gandindu-ma ca poate nu erau la intreaga capacitate acum cateva saptamani, cand am fost acolo. Insa banu...

Limo Cuisine

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot cu crusta!E clar acum: Limo Cuisine nu e un restaurant cu bucatarie italieneasca fina, asa cum ar vrea ei sa ne lase sa credem...

Argentine (Herastrau), iulie 2017

Catalin Petrescu e un mare Chef!Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.Ma vad obligat sa revin asupra celor ...

Argentine (Herastrau)

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Argentine din Parcul HerastrauArgentine din Parcul Herastrau e un restaurant excelent, unul dintre marile restaurante ale Buc...

Data actualizarii: 06/08/2020

Octopus  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close