Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

Grădinile și parcul Crowne Plaza București, hotel și complex de s...

În jurul complexului comercial Strip Mall din comuna Tunari, cu resta...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

Din câte am putut observa și deduce, Chef Dani Prodan are libertate ...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Nu am fost niciodată în Oltenia. Așa că, atunci când femeia m...

2 comentarii

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

I am Chef Patricio Massimino. My Culinary adventure started 17 yea...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Cum se făceau lucrurile în restaurante în timpul comunismului româ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Începând cu luna martie, peisajul gastronomic bucureștean s-a îmbo...

Iată, se face un an de când mâncam doar acasă, cu rare momente...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

O cină memorabilă în plină pandemie și în plină iarnă la P...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

Așadar, „Vă invităm la una dintre cele mai apreciate experien...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Un home delivery à la Răzvan Crișan... :-D  De când s-au înch...

Acum lucrurile merg în felul următor în lume: cineva cu multe m...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Discutie cu un chelner la un restaurant din Herastrau, ajunsa repede l...

1 comentarii

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

Oamenii lui Godai, restaurantul fusion din Pipera: bucatarul american,...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

Afiseaza
comentarii

Domnișorul Butunoiu la lecția despre plăcerile vieții Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mâncat în București, și care nu era nici crap, nici somn, nici plătică și nici dorada, și nici mămăligă sau usturoi nu avea alături. Erau mulți pești si alte înotătoare într-un galantar cu gheață, tu te uitai la ele, arătai cu degetul pe unul sau pe câteva, și chelnerul le ducea în bucătărie, iar după vreo jumătate de ceas se întorcea cu ele pe farfurie, gata făcute. Nu mai văzusem acest sistem în București, și nici pește atât de bun nu mai mâncasem până atunci în restaurantele de aici.

Toate lucrurile acestea se întâmplau într-o casă mică, fără etaj, de pe Jean Louis Calderon. Nici nu aș fi calculat câți ani au trecut de atunci, dacă nu aș fi primit zilele trecute o invitație pe care scria „Mesogios, 20 de ani”…

Lui Mesogios i s-a dus repede faima în tot Bucureștiul, și cu mult dincolo de el. Apoi multe restaurante au început să facă la fel. Cateva, până la urmă – dar foarte puține, încă – au reușit să ne dea pește și fructe de mare la fel de bune, însă nimeni nu i-a întrecut. Și nici nu ar avea cum, fiindcă peștele de mare proaspăt de la cele câteva mari restaurante din oraș e tot atât de bun pe cât e cel din oricare altă capitală din Europa care nu e chiar pe malul apei. La fel de proaspăt, venit din aceleași locuri, așa că nu are cum să fie mai bun. În rest, diferențele le fac bucătarii cu rețetele și cu priceperea lor, însă și aici marile noastre restaurante de pește și fructe de mare stau foarte, foarte bine.

Mesogios a fost tot timpul plin, s-a îmbogățit, desigur, așa că s-a mutat în Primăverii, în unul dintre cele mai elegante decoruri pe care le are un restaurant bucureștean. O foarte elegantă vilă, cu o mare și rară grădină. Clienții s-au mutat și ei, așa că Mesogios plin a fost mereu, și plin e și acum, cu pandemia la apogeu.

Plină acum când scriu, virusi peste tot, carantină, așa că au mai rămas extrem de puține locuri in oraș în care mai poți merge să mănânci la restaurant, fiindcă doar terasele pot să servească clienți la masă, nu și în interior. Or, să mănânci în grădină în decembrie, nu e un lucru chiar atât de simplu.

Dar Mesogios și alte cateva restaurante mari au făcut un efort remarcabil și o investiție consistentă ca să instaleze igluuri (sfere de plastic climatizate) în care vreo șase oameni pot sta comod ore întregi la o cină așa cum a fost întotdeauna acolo, cu aceeași bucătărie fină. Dar nu orice fel de igluuri, ci cu sobiță, cu instalații de sonorizare individuale, de poți să-ți pui muzica ta preferată direct de pe telefon, prin bluetooth, blănuri pe scaunele comode, fețe de masă impecabile și aceleași veselă și tacâmuri. Și aceeași calitate a mâncării, același serviciu pe care îl știm de atâția ani.

Acum am avut un „Meniu aniversar Mesogios 20 de ani”, pregătit de Chef Gabriel Dina:

  • Tartar de Somon cu icre de Manciuria
  • Tartar de Seabass cu spumă de lamâie și caviar Antonius Oscietra
  • Ceviche de St Jacques cu ceapă, ardei iute, coriandru proaspăt, portocală, lămâie, și ulei de măsline extravirgin
  • Carpaccio de ricciola cu trufă neagră
  • Carpaccio de caracatiţa uşor marinat, servit cu lămâie confiată, ulei de pătrunjel, ceapă marinată și ulei de măsline extravirgin si mix de plante
  • Salata de caracatiţa marinata cu mar verde și mix de salate verzi
  • Salata Caesar cu rață confiată
  • Baby calamar crocant, gătit la tigaie cu usturoi, roşii uscate și pesmet Panko
  • Creveți în sos alb cu lemongrass, ghimbir, usturoi și lime
  • Creveți picanţi cu usturoi și brânza Feta
  • Mămăligă cremoasă cu trufe
  • Scoici Tellinas gătite cu usturoi
  • Scoici St Jacques aromate și gratinate în pesmet Panko și parmezan

Da, asta am mâncat noi la Mesogios, în iglu, la căldură, și am băut vin bun! Există, așadar, viață bună și mâncare sofisticată și în carantină…

Meniu aniversar Mesogios 20 de ani
Domnișorul Butunoiu învățând despre marile plăceri ale vieții
Lux de carantină

Igluurile Mesogios - terasă la vremuri de pandemie

Data actualizarii: 20/12/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close