Cele mai bune restaurante din oras, cele mai bune localuri, cei mai buni in diverse alte categorii

Ord. dupa

Premiile Restocracy pentru Cele mai bune restaurante si Cele mai bune ...

16 comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

6 comentarii

Ca de fiecare data, in ultima saptamana din ianuarie, decernam pre...

Bucatarii fine, fine dining La mancare si restaurante, Bucurestiul a...

7 comentarii

Dupa cum am spus adesea, in Bucuresti se mananca la fel de bine, acum,...

Cele mai bune steak-uri de vita din Bucuresti in 2018 sunt la Red Angu...

Cel mai bun Peste din Bucuresti in 2018 este la Fish House!A cince...

Cele mai bune Fructe de mare din Bucuresti in 2018 sunt la Isoletta! ...

1 comentarii

Cele mai bune ramen si udon din Bucuresti in 2018 sunt la Kanpai Bistr...

Cele mai bune sushi si cele mai bune sashimi din Bucuresti in 2018 sun...

Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier!A doua ...

Cele mai bune paste si cel mai bun risotto din Bucuresti in 2018 sunt ...

Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si n...

2 comentarii

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea ma...

Revin cu detalii despre restaurantele pe care le-am luat in calcul si ...

8 comentarii

In ultima saptamana din ianuarie decernam premiile si mentiunile Resto...

6 comentarii
Afiseaza
comentarii

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Petricean

Oamenii lui Chef Alex PetriceanAlex Petricean si-a facut restaurantul lui dupa ce a plecat de la MAIZE, acolo unde a lansat Noua Bucatarie Romaneasca Fina in noiembrie 2017. Mai fusesera semnale in aceasta directie, dinspre Alexandru Iacob, printre altii, la vechiul Kane, insa noi si aproape toti ceilalti consideram ca la MAIZE a fost adusa in lumina reflectoarelor aceasta noua mare bucatarie.

Alex Petricean a luat casa de pe Popa Nan in care a fost The Vine Bistro si a deschis acolo NOUA in mai 2019. Cu numele lung NOUA Bucatarie Romaneasca, desigur.

Casa din Bucurestiul vechi are mult farmec, gradina la fel. Am scris despre ele la fostul restaurant, nu mai revin. Chef Petricean a facut  investitie consistenta, a avut niste arhitecti buni. Conceptul centrat pe Romania / romanesc / specificul national e unitar, bine construit si realizat. Si, mai ales, e bine integrat cu mesajul gastronomic distinctiv pe care vrea sa-l transmita Alex Petricean. Cam prea ostentativ, ar comenta unii, insa e un detaliu absolut nerelevant in tot contextul.

Despre mancarea lui Alex Petricean am tot vorbit, nici asta nu mai reiau. La NOUA am luat meniul de degustare care include toate felurile de mancare. Au fost foarte bune toate, cu originalitate in exces. Si in conceptie, in retete, dar mai ales in prezentare. Daca mancarea nu ar fi foarte buna, spectacolul prezentarii bombastice ar fi disproportionat, sau chiar deplasat, asa cum am semnalat de mai multe ori la cateva restaurante cu pretentii din Bucuresti. Insa nu e cazul aici.

Serviciile sunt foarte distinctive si ele la NOUA. Alex Petricean e printre putinii care au inteles ca adevarata esenta a client service-ului e calitatea interactiunii cu clientul, si nu ceremonialul servirii, pe care multi il transforma intr-un adevarat circ penibil. Chelnerita din poza e adorabila, si la fel si cealalta faptura care apare in galerie. Aceea ne-a spus ca nu e chelnerita. Nu stiu ce sau cine este, insa a fost incantatoare.

Chef Alex Petricean si-a propus sa faca din mersul la NOUA o experienta etno-gastronomica, patriotica si culturala. I-a iesit bine, si il felicit pentru asta. Mai ales ca preturile sunt rezonabile pentru ceea ce gasesti in farfurie si pentru unicitatea proiectului. (GB – octombrie 2019)

Chef Alex Petricean si oamenii lui de la restaurantul Noua

Adurabila Chelnerita a lui Alex Petricean

Chef Alex Petricean si oamenii lui din bucatarie

Data actualizarii: 27/10/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close