Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

361 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4360 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1972 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3592 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

976 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

864 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1578 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

634 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

1057 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

433 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1713 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1219 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2413 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

2031 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2262 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

540 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

363 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

381 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1445 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

706 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

440 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

516 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

368 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1296 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

799 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

299 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

576 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

878 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1158 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

544 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

712 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

646 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

154 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

309 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

321 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

977 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1406 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

853 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

256 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

972 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

553 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

140 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2413 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2990 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1232 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

2431 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

589 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

315 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

183 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1201 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

454 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

654 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

104 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

759 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

2221 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

937 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

411 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

380 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

749 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2849 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

651 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1144 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

2199 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

539 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

771 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

1116 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

1054 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

702 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

786 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1025 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

800 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

466 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1421 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

615 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1059 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

484 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

554 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

540 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

444 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

496 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftSe numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 ani in domeniul culinar. Chef Dani Prodan a urmat cursuri de specializare atat in Romania, cat si in Italia (Venetia). A lucrat in Romania, in restaurante de 4 si 5 stele, iar in prezent este bucatarul sef al restaurantului Sardin.

Chef Dani Prodan participa si la evenimente private, iar unul de care isi aminteste a fost alaturi de Chef Florin Dumitrescu unde au gatit pentru 800 de persoane si, doar la starter, au pregatit 4000 de farfurii. Isi aduce aminte cu placere de Chefi ca: Dino Sprovieri, Gaitano Raguni si  Alex Bigniotti.

Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit?

Chef Dani Prodan: La inceputul carierei mele de bucatar am fost atras de Italia, unde am lucrat in cadrul mai multor restaurante si am experimentat tehnici gastronomice noi. Pot spune insa ca un rol important in cariera mea l-a avut Chef Florin Dumitrescu, cel care mi-a insuflat pasiunea pentru bucataria moderna.Interviu Restocracy cu Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin, Bucuresti

Restocracy: In cat timp credeti ca poate ajunge cineva un mare bucatar?

Chef Dani Prodan: Nu este vorba de timp sau varsta, ci doar de pasiunea si calitatea oamenilor din jurul tau. In prezent am in echipa un Chef de partie, foarte tanar, pe care nu l-as schimba cu un bucatar cu experienta.

Restocracy: Cu ce feluri de carne va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Dani Prodan: In functie de ceea ce prepar, aleg tipul de carne, nu pot spune ca prefer ceva in mod special.

Restocracy: Cu ce feluri de peste va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Dani Prodan: Prefer crustaceele pentru ca in afara de savoare, aduc in farfurie un iz exotic si fresh.

Restocracy: Cu ce feluri de legume va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Dani Prodan: Cand vine vorba de legume, imi plac toate si le folosesc in functie de sezon.

Restocracy: Cu ce feluri de condimente si mirodenii va place cel mai mult sa gatiti?

Chef Dani Prodan: Ador ierburile proaspete, in mod special busuiocul.Interviu Restocracy cu Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin, Bucuresti

Restocracy: Ce sosuri va plac cel mai mult si pe care le folositi cel mai mult in bucatarie, la mancarurile pe care le pregatiti?

Chef Dani Prodan: Un sos poate schimba complet gustul din farfurie, plec din baze, sos demiglace si toate sunt pregatite in bucataria noastra.

Restocracy: Pregatiti si deserturi? Daca da, care va plac cel mai mult?

Chef Dani Prodan: Imi plac mult deserturile cu ciocolata, iar vara inghetata cu fructe proaspete.

Restocracy: Ce gatiti acasa in zilele obisnuite? Dar cand aveti musafiri importanti?

Chef Dani Prodan: Nu am atat de mult timp liber sa gatesc pentru cei dragi, dar aleg sa pregatesc steak-uri si paste.

Restocracy: Ce va place cel mai mult sa gatiti cand aveti mese speciale si importante la restaurant?

Chef Dani Prodan: Toate mesele le tratez cu acceasi importanta, toti oaspetii sunt speciali. In general, imi place sa gatesc peste si fructe de mare.

Restocracy: Mai gateste cineva la dumneavoastra in familie?

Chef Dani Prodan: Provin dintr-o familie de „carciumari”; pornind de la bunicul meu, toti activam in domeniul Horeca si chiar fetita mea de 7 ani a inceput sa gateasca.

Restocracy: Care dintre bucatariile lumii vi se par cele mai bune?

Chef Dani Prodan: Cea pe care o gatesc de fiecare data cu placere, cea mediteraneeana. Vremea placuta de unde provine cu siguranta se regaste in ingredientele folosite. Uleiul de masline, rosii, busuioc si pestele proaspat sunt cateva din ingredientele care m-au facut sa aleg acesta bucatarie ca fiind preferata mea.Interviu Restocracy cu Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin, Bucuresti

Restocracy: Ce mancaruri va plac cel mai mult, ce mancati cand mergeti la restaurant intr-un oras sau o tara straina?

Chef Dani Prodan: Atunci cand merg la un restaurant imi place sa experimentez, de fiecare data aleg preparatele specifice locului.

Restocracy: Care credeti ca sunt cei mai buni furnizori sau cele mai bune locuri de cumparat produsele curente pentru bucatarie (carne, legume, peste etc.)?

Chef Dani Prodan: Pentru carne si legume colaborez cu producatori locali, iar pestele il aduc de doua ori pe saptamana, proaspat din Grecia.

Restocracy: Cat de mult va foloseste internetul in meseria pe care o aveti?

Chef Dani Prodan: Este important, in masura informarii si comunicarii.

Restocracy: Cum vedeti dumneavoastra responsabilitatea pe care marii bucatari o au in promovarea si implementarea unui stil de viata sanatos? Ca faceti dumneavoastra in acest sens?

Chef Dani Prodan: Este o responsabilitate foarte mare. Stiati ca Romania are cea mai redusa rata a obezitatii din toate tarile Uniunii Europene? Asta se datoreaza si faptului ca la noi in tara se gateste ,,sanatos’’. Ca bucatar nu am cum altfel decat sa promovez un stil de viata echilibrat si sanatos. Din punctul meu de vedere totul incepe din farfurie.

Restocracy: Care sunt cele mai mari provocari profestionale pe care cineva le are dupa ce a devenit un mare bucatar?

Chef Dani Prodan: Trebuie sa iti adaptezi stilul in care gatesti la publicul pentru care gatesti. Apoi este foarte important sa transmiti echipei pasiunea si tainele bucatariei si, nu in ultimul rand, sa evoluezi; intotdeauna se poate mai mult.Interviu Restocracy cu Dani Prodan, Head Cheful restaurantului Sardin, Bucuresti

Restocracy: Care sunt actiunile pe care le intreprindeti pentru a-i dezvolta pe cei care lucreaza cu dumneavoastra? V-ati dori sa va implicati si in alte proiecte cu acelasi scop? Daca da, care ar fi acestea? Ce ati mai face suplimentar?

Chef Dani Prodan: Imi incurajez echipa sa experimenteze, ii sustin si sunt alaturi de ei la fiecare pas deoarece cred in atingerea potentialului fiecaruia. Alaturi de noi in bucatarie, avem si practicanti, care sper sa ajunga intr-o zi mari bucatari.

Restocracy: De ce Sardin?

Chef Dani Prodan: Pentru ca am intalnit oameni pasionati de bucatarie si gastronomie, pentru ca se folosesc ingrediente de calitate, iar preparatele noastre sunt 100% pregatite de noi, fiecare farfurie are in spate zile de munca, am format aici o echipa, uniti de pasiunea pentru gatit.

Sardin a lansat noul meniu de iarna

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu de iarna. Meniul este creat in intregime din ingrediente artizanale, produse locale italienesti sau de la noi din tara. Eveni...

Sardin

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum aproape un an, si am spus ca mancarea surprinzator de buna i-o datoreaza unui chef foarte talentat pe care l-au aduc, inca de la de...

Data actualizarii: 11/06/2018

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.