Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Expoziții virtuale cu tematică gastronomică organizate de gastroart...

Incepand cu 30 martie restaurantul Argentine (Herastrau) se alatura li...

Doar ca nu vor mai fi calde... :( Pentru cei care isi doresc si isi pe...

În lupta împotriva COVID-19, restaurantul bucureștean Red Angus Ste...

Restaurant Industry Coronavirus Timeline It’s amazing how fast th...

Un format aparte de take away propune doamna Evanthia Zisi, grecoaica ...

In urma anuntului facut de autoritati (17 martie), privind suspendarea...

Grupul Inspira Food, jucător important pe piața lanțurilor de resta...

Experienta unica cu duetul de fadisti: Diana Vilarinho si Sergio Silva...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Producătorul de vinuri Villa Vinèa, din județul Mureș, a încheiat...

Luni, 2 martie, incepand cu ora 10.00, a avut loc deschiderea restaura...

Daca peretii ar putrea vorbi... Se lasa dus de nostalgie patronul u...

Chef Paul Oppenkamp aduce noi combinații inedite în meniul Hard Rock...

Cunoscut pentru stilul sau non-conformist de promovare, lantul Burger ...

Conceptul Cereal Crunch este pregătit de extindere,  în România, d...

Atmosfera relaxata, culori sobre si decoruri interioare somptuoase ...

Surorile Diaconu, care dețin Bistro Guxt, lansează Noeme, un restaur...

Crama MaxiMarc - Unde visele devin vinuri Tradiția cramelor de fam...

De ziua ta, doamna: Concert de dragoste si primavara! Magic Ballroo...

Centrul de Evenimente The President va invita in data de 7 martie 2020...

Valentine's Weekend la Hop Garden Seri speciale, cu muzica live și...

Valentine's Days la Magic Bistro by Hop Garden Magic Bistro by Hop ...

Lansare de carte: "Connaiseur fără ifose", de Cezar Ioan, miercuri 1...

De 14 februarie, Red Angus Steakhouse, localul situat pe strada France...

Afiseaza

Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești excepționale de la crama Kolonics. Meniul e unul din cele mai savuroase de până acum:

1. Rillettes de porc cu dulceață de ardei iuți pe pâine de casă cu maia – Olaszrizling 2017
2. Supă de fenicul cu dovleac și semințe de dovleac caramelizate – Furmint 2017
3. Tartă cu ceapă, brânză maturată Tilsit și smântână – Juhfark 2018
4. Pulpă de rață confit cu piure de țelină cu vanilie și rădăcinoase coapte cu reducție de vin – Furmint 2018
5. Prăjitură de porumb cu compot gros de caise și smântână – Hárslevelű 2018

Toate vinurile asortate sunt de la Crama Kolonics (regiunea Somlo, Ungaria), și vor fi prezentate însuși de către oenologul Karoly Kolonics proprietarul cramei.

Caracteristicile vinurilor din Ungaria: tradiție, calitate, caracter unic.

Zona Somló: terroir și soiuri
Cea mai mică regiune viticolă istorică din Ungaria, doar 550 de ha, cu 4000 de productări (foarte mici)
Se află în Transdanubia Centrală,
Solul vulcanic este bogat in substanțe minerale, care dau un caracter pamantos vinurilor din Somló.
Producerea vinului aici respecta întocmai vechile tradiții. Similar cu vinurile Tokaj, vinurile Somló sunt considerate a avea proprietăți medicinale și magice. Elegante, cu un buchet aparte, ușor acide și care au nevoie sa stea ceva vreme în butoaie din lemn, așa sunt majoritatea vinurilor din Somló.
Sunt cultivate numai soiuri albe.

🍷Crama Kolonics
Afacerea de familie cu un trecut de sute de ani se desfășoară in sud-estul regiunii Somló, în zona viticola Apátság. Crama deține în prezent 9 hectare, pe care se cultiva Riesling italian, Juhfark (Coada oii ), Furmint și Harslevelu (Frunza de tei). Vinurile sunt produse prin metode clasice, tradiționale: producție limitată, maturare în butoaie de lemn, învechire. În crama se pot matura în butoaie de lemn în jur de 30 000 litri de vin. Vinurile se maturează între 1-3 ani, iar apoi se îmbuteliează. Datorită acestei maturari și productiei limitate vinurile produse au o mineralitate bogată, caracteristica zonei.

🍷Riesling italian
Rieslingului italian este un soi foarte răspândit în zona Central Europeană (pe suprafeţe mari în Austria şi Ungaria, şi mai mici în Italia, România şi Serbia), dar originea sa nu este cunoscută. Se presupune că ar proveni din Tirolul de Sud (de unde numele), dar îi sunt atribuite la fel de bine origini franceze şi germane. Specialiştii consideră că acest soi nu are nimic în comun cu fratele său de nume – Rieslingul de Rhin. Rieslingul italian este cel mai răspândit soi alb din Ungaria.

🍷Hárslevelű
Soi autentic în Ungaria. Principalul soi din Tokaj (alături de Furmint). Aciditate lungă. Frunza seamană cu frunza de tei. Vinul poate fi învechit mai mulți ani.

🍷Juhfark
Soi autentic în Somló. Un soi foarte sensibil. Dă un vin masculin, cu aciditate structurată.

🍷Olaszrizling 2017
Miere, parfumuri de piersici completate cu vanilie, stil clasic Somlai. Gustul vinului este bun, fin și curat în textură. Bine păstrat, nu prea concentrat, dar vin foarte frumos.

🍷Furmint 2017
Culoare galben auriu de intensitate medie. O adevărată bombă minerală, completată la aromă de fructe uscate.

🍷Furmint 2018
Gustul se caracterizează prin aciditate, sărată, vie, cu energie vibrantă. La gust un complex de bazalt și fructe. Acest vin nu este decât o punte de legătură între locul de producție și consumator.

🍷Hárslevelű 2018
Vinurile din Somló sunt de obicei acele vinuri albe care pot fi gustate nu foarte răcite. Pe măsură ce în pahar se deschide acest vin apar din ce în ce mai frumoase arome caracterizate de Somló. Parfumuri florale de miere. Are o structură acidă foarte compactă și frumoasă de la început, cu o mulțime de arome frumoase.

🍷Juhfark 2018
O culoare intensivă de galben auriu. Parfumul este determinat de caracterul lui Somló, cu un fond fructat delicat. Se caracterizează prin acizi în creștere, corpolent și o senzație puternică de bazalt. Post-gustul este lung, vibrant. Vin elegant, plin de viață, care reprezintă atât soiul, cât și zona.

Prețul este de 175 lei / persoană, iar prețul wine-pairing este de 65 de lei, care conține 5 vinuri asortate la felurile de mâncare, plus un vin surpriza de la Crama Kolonics (Somlo, Ungaria). Wine-pairing-ul se achită separat la Gastrolab (card/cash). Accesul se face exclusiv pe bază de bilete achitate în avans. (folosiți link-ul „Bilete”).
Avem doar 40 de locuri disponibile și parte din ele sunt deja rezervate. Evenimentul nu este recomandat pentru copii sub 14 ani. (Comunicat de presa – februarie 2020)Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești excepționale de la crama Kolonics. Meniul e unul din cele mai savuroase de până acum: 1. Rillettes de porc cu dulceață de ardei iuți pe pâine de casă cu maia - Olaszrizling 2017 2. Supă de fenicul cu dovleac și semințe de dovleac caramelizate - Furmint 2017 3. Tartă cu ceapă, brânză maturată Tilsit și smântână - Juhfark 2018 4. Pulpă de rață confit cu piure de țelină cu vanilie și rădăcinoase coapte cu reducție de vin - Furmint 2018 5. Prăjitură de porumb cu compot gros de caise și smântână - Hárslevelű 2018 Toate vinurile asortate sunt de la Crama Kolonics (regiunea Somlo, Ungaria), și vor fi prezentate însuși de către oenologul Karoly Kolonics proprietarul cramei. Caracteristicile vinurilor din Ungaria: tradiție, calitate, caracter unic. Zona Somló: terroir și soiuri Cea mai mică regiune viticolă istorică din Ungaria, doar 550 de ha, cu 4000 de productări (foarte mici) Se află în Transdanubia Centrală, Solul vulcanic este bogat in substanțe minerale, care dau un caracter pamantos vinurilor din Somló. Producerea vinului aici respecta întocmai vechile tradiții. Similar cu vinurile Tokaj, vinurile Somló sunt considerate a avea proprietăți medicinale și magice. Elegante, cu un buchet aparte, ușor acide și care au nevoie sa stea ceva vreme în butoaie din lemn, așa sunt majoritatea vinurilor din Somló. Sunt cultivate numai soiuri albe. 🍷Crama Kolonics Afacerea de familie cu un trecut de sute de ani se desfășoară in sud-estul regiunii Somló, în zona viticola Apátság. Crama deține în prezent 9 hectare, pe care se cultiva Riesling italian, Juhfark (Coada oii ), Furmint și Harslevelu (Frunza de tei). Vinurile sunt produse prin metode clasice, tradiționale: producție limitată, maturare în butoaie de lemn, învechire. În crama se pot matura în butoaie de lemn în jur de 30 000 litri de vin. Vinurile se maturează între 1-3 ani, iar apoi se îmbuteliează. Datorită acestei maturari și productiei limitate vinurile produse au o mineralitate bogată, caracteristica zonei. 🍷Riesling italian Rieslingului italian este un soi foarte răspândit în zona Central Europeană (pe suprafeţe mari în Austria şi Ungaria, şi mai mici în Italia, România şi Serbia), dar originea sa nu este cunoscută. Se presupune că ar proveni din Tirolul de Sud (de unde numele), dar îi sunt atribuite la fel de bine origini franceze şi germane. Specialiştii consideră că acest soi nu are nimic în comun cu fratele său de nume – Rieslingul de Rhin. Rieslingul italian este cel mai răspândit soi alb din Ungaria. 🍷Hárslevelű Soi autentic în Ungaria. Principalul soi din Tokaj (alături de Furmint). Aciditate lungă. Frunza seamană cu frunza de tei. Vinul poate fi învechit mai mulți ani. 🍷Juhfark Soi autentic în Somló. Un soi foarte sensibil. Dă un vin masculin, cu aciditate structurată. 🍷Olaszrizling 2017 Miere, parfumuri de piersici completate cu vanilie, stil clasic Somlai. Gustul vinului este bun, fin și curat în textură. Bine păstrat, nu prea concentrat, dar vin foarte frumos. 🍷Furmint 2017 Culoare galben auriu de intensitate medie. O adevărată bombă minerală, completată la aromă de fructe uscate. 🍷Furmint 2018 Gustul se caracterizează prin aciditate, sărată, vie, cu energie vibrantă. La gust un complex de bazalt și fructe. Acest vin nu este decât o punte de legătură între locul de producție și consumator. 🍷Hárslevelű 2018 Vinurile din Somló sunt de obicei acele vinuri albe care pot fi gustate nu foarte răcite. Pe măsură ce în pahar se deschide acest vin apar din ce în ce mai frumoase arome caracterizate de Somló. Parfumuri florale de miere. Are o structură acidă foarte compactă și frumoasă de la început, cu o mulțime de arome frumoase. 🍷Juhfark 2018 O culoare intensivă de galben auriu. Parfumul este determinat de caracterul lui Somló, cu un fond fructat delicat. Se caracterizează prin acizi în creștere, corpolent și o senzație puternică de bazalt. Post-gustul este lung, vibrant. Vin elegant, plin de viață, care reprezintă atât soiul, cât și zona. Prețul este de 175 lei / persoană, iar prețul wine-pairing este de 65 de lei, care conține 5 vinuri asortate la felurile de mâncare, plus un vin surpriza de la Crama Kolonics (Somlo, Ungaria). Wine-pairing-ul se achită separat la Gastrolab (card/cash). Accesul se face exclusiv pe bază de bilete achitate în avans. (folosiți link-ul „Bilete”). Avem doar 40 de locuri disponibile și parte din ele sunt deja rezervate. Evenimentul nu este recomandat pentru copii sub 14 ani.

Data actualizarii: 12/02/2020

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.