Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești excepționale de la crama Kolonics. Meniul e unul din cele mai savuroase de până acum:

1. Rillettes de porc cu dulceață de ardei iuți pe pâine de casă cu maia – Olaszrizling 2017
2. Supă de fenicul cu dovleac și semințe de dovleac caramelizate – Furmint 2017
3. Tartă cu ceapă, brânză maturată Tilsit și smântână – Juhfark 2018
4. Pulpă de rață confit cu piure de țelină cu vanilie și rădăcinoase coapte cu reducție de vin – Furmint 2018
5. Prăjitură de porumb cu compot gros de caise și smântână – Hárslevelű 2018

Toate vinurile asortate sunt de la Crama Kolonics (regiunea Somlo, Ungaria), și vor fi prezentate însuși de către oenologul Karoly Kolonics proprietarul cramei.

Caracteristicile vinurilor din Ungaria: tradiție, calitate, caracter unic.

Zona Somló: terroir și soiuri
Cea mai mică regiune viticolă istorică din Ungaria, doar 550 de ha, cu 4000 de productări (foarte mici)
Se află în Transdanubia Centrală,
Solul vulcanic este bogat in substanțe minerale, care dau un caracter pamantos vinurilor din Somló.
Producerea vinului aici respecta întocmai vechile tradiții. Similar cu vinurile Tokaj, vinurile Somló sunt considerate a avea proprietăți medicinale și magice. Elegante, cu un buchet aparte, ușor acide și care au nevoie sa stea ceva vreme în butoaie din lemn, așa sunt majoritatea vinurilor din Somló.
Sunt cultivate numai soiuri albe.

🍷Crama Kolonics
Afacerea de familie cu un trecut de sute de ani se desfășoară in sud-estul regiunii Somló, în zona viticola Apátság. Crama deține în prezent 9 hectare, pe care se cultiva Riesling italian, Juhfark (Coada oii ), Furmint și Harslevelu (Frunza de tei). Vinurile sunt produse prin metode clasice, tradiționale: producție limitată, maturare în butoaie de lemn, învechire. În crama se pot matura în butoaie de lemn în jur de 30 000 litri de vin. Vinurile se maturează între 1-3 ani, iar apoi se îmbuteliează. Datorită acestei maturari și productiei limitate vinurile produse au o mineralitate bogată, caracteristica zonei.

🍷Riesling italian
Rieslingului italian este un soi foarte răspândit în zona Central Europeană (pe suprafeţe mari în Austria şi Ungaria, şi mai mici în Italia, România şi Serbia), dar originea sa nu este cunoscută. Se presupune că ar proveni din Tirolul de Sud (de unde numele), dar îi sunt atribuite la fel de bine origini franceze şi germane. Specialiştii consideră că acest soi nu are nimic în comun cu fratele său de nume – Rieslingul de Rhin. Rieslingul italian este cel mai răspândit soi alb din Ungaria.

🍷Hárslevelű
Soi autentic în Ungaria. Principalul soi din Tokaj (alături de Furmint). Aciditate lungă. Frunza seamană cu frunza de tei. Vinul poate fi învechit mai mulți ani.

🍷Juhfark
Soi autentic în Somló. Un soi foarte sensibil. Dă un vin masculin, cu aciditate structurată.

🍷Olaszrizling 2017
Miere, parfumuri de piersici completate cu vanilie, stil clasic Somlai. Gustul vinului este bun, fin și curat în textură. Bine păstrat, nu prea concentrat, dar vin foarte frumos.

🍷Furmint 2017
Culoare galben auriu de intensitate medie. O adevărată bombă minerală, completată la aromă de fructe uscate.

🍷Furmint 2018
Gustul se caracterizează prin aciditate, sărată, vie, cu energie vibrantă. La gust un complex de bazalt și fructe. Acest vin nu este decât o punte de legătură între locul de producție și consumator.

🍷Hárslevelű 2018
Vinurile din Somló sunt de obicei acele vinuri albe care pot fi gustate nu foarte răcite. Pe măsură ce în pahar se deschide acest vin apar din ce în ce mai frumoase arome caracterizate de Somló. Parfumuri florale de miere. Are o structură acidă foarte compactă și frumoasă de la început, cu o mulțime de arome frumoase.

🍷Juhfark 2018
O culoare intensivă de galben auriu. Parfumul este determinat de caracterul lui Somló, cu un fond fructat delicat. Se caracterizează prin acizi în creștere, corpolent și o senzație puternică de bazalt. Post-gustul este lung, vibrant. Vin elegant, plin de viață, care reprezintă atât soiul, cât și zona.

Prețul este de 175 lei / persoană, iar prețul wine-pairing este de 65 de lei, care conține 5 vinuri asortate la felurile de mâncare, plus un vin surpriza de la Crama Kolonics (Somlo, Ungaria). Wine-pairing-ul se achită separat la Gastrolab (card/cash). Accesul se face exclusiv pe bază de bilete achitate în avans. (folosiți link-ul „Bilete”).
Avem doar 40 de locuri disponibile și parte din ele sunt deja rezervate. Evenimentul nu este recomandat pentru copii sub 14 ani. (Comunicat de presa – februarie 2020)Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești excepționale de la crama Kolonics. Meniul e unul din cele mai savuroase de până acum: 1. Rillettes de porc cu dulceață de ardei iuți pe pâine de casă cu maia - Olaszrizling 2017 2. Supă de fenicul cu dovleac și semințe de dovleac caramelizate - Furmint 2017 3. Tartă cu ceapă, brânză maturată Tilsit și smântână - Juhfark 2018 4. Pulpă de rață confit cu piure de țelină cu vanilie și rădăcinoase coapte cu reducție de vin - Furmint 2018 5. Prăjitură de porumb cu compot gros de caise și smântână - Hárslevelű 2018 Toate vinurile asortate sunt de la Crama Kolonics (regiunea Somlo, Ungaria), și vor fi prezentate însuși de către oenologul Karoly Kolonics proprietarul cramei. Caracteristicile vinurilor din Ungaria: tradiție, calitate, caracter unic. Zona Somló: terroir și soiuri Cea mai mică regiune viticolă istorică din Ungaria, doar 550 de ha, cu 4000 de productări (foarte mici) Se află în Transdanubia Centrală, Solul vulcanic este bogat in substanțe minerale, care dau un caracter pamantos vinurilor din Somló. Producerea vinului aici respecta întocmai vechile tradiții. Similar cu vinurile Tokaj, vinurile Somló sunt considerate a avea proprietăți medicinale și magice. Elegante, cu un buchet aparte, ușor acide și care au nevoie sa stea ceva vreme în butoaie din lemn, așa sunt majoritatea vinurilor din Somló. Sunt cultivate numai soiuri albe. 🍷Crama Kolonics Afacerea de familie cu un trecut de sute de ani se desfășoară in sud-estul regiunii Somló, în zona viticola Apátság. Crama deține în prezent 9 hectare, pe care se cultiva Riesling italian, Juhfark (Coada oii ), Furmint și Harslevelu (Frunza de tei). Vinurile sunt produse prin metode clasice, tradiționale: producție limitată, maturare în butoaie de lemn, învechire. În crama se pot matura în butoaie de lemn în jur de 30 000 litri de vin. Vinurile se maturează între 1-3 ani, iar apoi se îmbuteliează. Datorită acestei maturari și productiei limitate vinurile produse au o mineralitate bogată, caracteristica zonei. 🍷Riesling italian Rieslingului italian este un soi foarte răspândit în zona Central Europeană (pe suprafeţe mari în Austria şi Ungaria, şi mai mici în Italia, România şi Serbia), dar originea sa nu este cunoscută. Se presupune că ar proveni din Tirolul de Sud (de unde numele), dar îi sunt atribuite la fel de bine origini franceze şi germane. Specialiştii consideră că acest soi nu are nimic în comun cu fratele său de nume – Rieslingul de Rhin. Rieslingul italian este cel mai răspândit soi alb din Ungaria. 🍷Hárslevelű Soi autentic în Ungaria. Principalul soi din Tokaj (alături de Furmint). Aciditate lungă. Frunza seamană cu frunza de tei. Vinul poate fi învechit mai mulți ani. 🍷Juhfark Soi autentic în Somló. Un soi foarte sensibil. Dă un vin masculin, cu aciditate structurată. 🍷Olaszrizling 2017 Miere, parfumuri de piersici completate cu vanilie, stil clasic Somlai. Gustul vinului este bun, fin și curat în textură. Bine păstrat, nu prea concentrat, dar vin foarte frumos. 🍷Furmint 2017 Culoare galben auriu de intensitate medie. O adevărată bombă minerală, completată la aromă de fructe uscate. 🍷Furmint 2018 Gustul se caracterizează prin aciditate, sărată, vie, cu energie vibrantă. La gust un complex de bazalt și fructe. Acest vin nu este decât o punte de legătură între locul de producție și consumator. 🍷Hárslevelű 2018 Vinurile din Somló sunt de obicei acele vinuri albe care pot fi gustate nu foarte răcite. Pe măsură ce în pahar se deschide acest vin apar din ce în ce mai frumoase arome caracterizate de Somló. Parfumuri florale de miere. Are o structură acidă foarte compactă și frumoasă de la început, cu o mulțime de arome frumoase. 🍷Juhfark 2018 O culoare intensivă de galben auriu. Parfumul este determinat de caracterul lui Somló, cu un fond fructat delicat. Se caracterizează prin acizi în creștere, corpolent și o senzație puternică de bazalt. Post-gustul este lung, vibrant. Vin elegant, plin de viață, care reprezintă atât soiul, cât și zona. Prețul este de 175 lei / persoană, iar prețul wine-pairing este de 65 de lei, care conține 5 vinuri asortate la felurile de mâncare, plus un vin surpriza de la Crama Kolonics (Somlo, Ungaria). Wine-pairing-ul se achită separat la Gastrolab (card/cash). Accesul se face exclusiv pe bază de bilete achitate în avans. (folosiți link-ul „Bilete”). Avem doar 40 de locuri disponibile și parte din ele sunt deja rezervate. Evenimentul nu este recomandat pentru copii sub 14 ani.

Data actualizarii: 12/02/2020

  • Didier Penine :

    i might be interested in this wine for my website https://sayitwithchampers.co.uk please contact me if of interest

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close