Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Duminica la GastroLab cu Athanor

Evenimentul de pe 16 e dublat de o degustare de vinuri albe ungurești excepționale de la crama Kolonics. Meniul e unul din cele mai savuroase de până acum:

1. Rillettes de porc cu dulceață de ardei iuți pe pâine de casă cu maia – Olaszrizling 2017
2. Supă de fenicul cu dovleac și semințe de dovleac caramelizate – Furmint 2017
3. Tartă cu ceapă, brânză maturată Tilsit și smântână – Juhfark 2018
4. Pulpă de rață confit cu piure de țelină cu vanilie și rădăcinoase coapte cu reducție de vin – Furmint 2018
5. Prăjitură de porumb cu compot gros de caise și smântână – Hárslevelű 2018

Toate vinurile asortate sunt de la Crama Kolonics (regiunea Somlo, Ungaria), și vor fi prezentate însuși de către oenologul Karoly Kolonics proprietarul cramei.

Caracteristicile vinurilor din Ungaria: tradiție, calitate, caracter unic.

Zona Somló: terroir și soiuri
Cea mai mică regiune viticolă istorică din Ungaria, doar 550 de ha, cu 4000 de productări (foarte mici)
Se află în Transdanubia Centrală,
Solul vulcanic este bogat in substanțe minerale, care dau un caracter pamantos vinurilor din Somló.
Producerea vinului aici respecta întocmai vechile tradiții. Similar cu vinurile Tokaj, vinurile Somló sunt considerate a avea proprietăți medicinale și magice. Elegante, cu un buchet aparte, ușor acide și care au nevoie sa stea ceva vreme în butoaie din lemn, așa sunt majoritatea vinurilor din Somló.
Sunt cultivate numai soiuri albe.

🍷Crama Kolonics
Afacerea de familie cu un trecut de sute de ani se desfășoară in sud-estul regiunii Somló, în zona viticola Apátság. Crama deține în prezent 9 hectare, pe care se cultiva Riesling italian, Juhfark (Coada oii ), Furmint și Harslevelu (Frunza de tei). Vinurile sunt produse prin metode clasice, tradiționale: producție limitată, maturare în butoaie de lemn, învechire. În crama se pot matura în butoaie de lemn în jur de 30 000 litri de vin. Vinurile se maturează între 1-3 ani, iar apoi se îmbuteliează. Datorită acestei maturari și productiei limitate vinurile produse au o mineralitate bogată, caracteristica zonei.

🍷Riesling italian
Rieslingului italian este un soi foarte răspândit în zona Central Europeană (pe suprafeţe mari în Austria şi Ungaria, şi mai mici în Italia, România şi Serbia), dar originea sa nu este cunoscută. Se presupune că ar proveni din Tirolul de Sud (de unde numele), dar îi sunt atribuite la fel de bine origini franceze şi germane. Specialiştii consideră că acest soi nu are nimic în comun cu fratele său de nume – Rieslingul de Rhin. Rieslingul italian este cel mai răspândit soi alb din Ungaria.

🍷Hárslevelű
Soi autentic în Ungaria. Principalul soi din Tokaj (alături de Furmint). Aciditate lungă. Frunza seamană cu frunza de tei. Vinul poate fi învechit mai mulți ani.

🍷Juhfark
Soi autentic în Somló. Un soi foarte sensibil. Dă un vin masculin, cu aciditate structurată.

🍷Olaszrizling 2017
Miere, parfumuri de piersici completate cu vanilie, stil clasic Somlai. Gustul vinului este bun, fin și curat în textură. Bine păstrat, nu prea concentrat, dar vin foarte frumos.

🍷Furmint 2017
Culoare galben auriu de intensitate medie. O adevărată bombă minerală, completată la aromă de fructe uscate.

🍷Furmint 2018
Gustul se caracterizează prin aciditate, sărată, vie, cu energie vibrantă. La gust un complex de bazalt și fructe. Acest vin nu este decât o punte de legătură între locul de producție și consumator.

🍷Hárslevelű 2018
Vinurile din Somló sunt de obicei acele vinuri albe care pot fi gustate nu foarte răcite. Pe măsură ce în pahar se deschide acest vin apar din ce în ce mai frumoase arome caracterizate de Somló. Parfumuri florale de miere. Are o structură acidă foarte compactă și frumoasă de la început, cu o mulțime de arome frumoase.

🍷Juhfark 2018
O culoare intensivă de galben auriu. Parfumul este determinat de caracterul lui Somló, cu un fond fructat delicat. Se caracterizează prin acizi în creștere, corpolent și o senzație puternică de bazalt. Post-gustul este lung, vibrant. Vin elegant, plin de viață, care reprezintă atât soiul, cât și zona.

Prețul este de 175 lei / persoană, iar prețul wine-pairing este de 65 de lei, care conține 5 vinuri asortate la felurile de mâncare, plus un vin surpriza de la Crama Kolonics (Somlo, Ungaria). Wine-pairing-ul se achită separat la Gastrolab (card/cash). Accesul se face exclusiv pe bază de bilete achitate în avans. (folosiți link-ul „Bilete”).
Avem doar 40 de locuri disponibile și parte din ele sunt deja rezervate. Evenimentul nu este recomandat pentru copii sub 14 ani.

Data actualizarii: 12/02/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close