Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cronicari Digitali lansează „Amintiri Gustoase”, proiect gastrono...

Next Root Management Systems devine un one-stop-shop al industriei de ...

Reduce stafful si timpul de asteptare al clientilor (nu mai printa men...

Volumul “Curatorul de zacuscă, texte gastronomice” de Cosmin Drag...

Crama Villa Vinèa a câștigat două medalii de aur și una de ar...

Centrul de Evenimente The President devine The President Club și esti...

La finalul lunii aprilie s-a deschis Cibo e Vino. Inaugurat momentan p...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

Afiseaza

Relais & Châteaux and its chefs act to save the oceans

On 8th June, Relais & Châteaux will celebrate UN-recognized World Oceans Day for the 3rd year in a row. In partnership with Ethic Ocean, Relais & Châteaux chefs around the world will offer sustainable seafood menus. The ocean is our universal larder, providing sustenance to every part of our planet. This is a time for Relais & Châteaux to pay tribute to the sea and heighten people’s awareness of the important role they play, in a grand celebration called “Exquisite Fish.”

The oceans’ fragile balance is being gradually destroyed: 31% of the planet’s seafood stock is overfished and 58% is fully fished (Food and Agriculture Organization of United Nations, 2016). But by choosing sustainable species, promoting ethical fishing methods, contributing to local economic development and offering seasonal menus, Relais & Châteaux chefs aim to protect our oceans’ biodiversity and provide quality products for its guests and future generations.  Chefs play a key role in that they set culinary trends and can influence both suppliers and consumers. Indeed, chefs and restaurateurs took an important role and contributed to save Bluefin tuna in the Mediterranean Sea.

It is clear that the impact of climate change also poses new constraints to the food chain. For Philippe Gombert, International President, „Relais & Châteaux properties serve as watchmen, protectors of that which is most precious to the region, pathfinders who open the door to the cuisine of the future with responsibility and commitment.”

Here you will find all the “Exquisite Fish” events in the name of World Oceans Day, demonstrating a shared commitment to protecting the biodiversity of our oceans, supporting sustainable fishing, contributing to local economic development and offering healthy dishes teeming with quality.

Epoque Hotel Relais & Chateaux celebrates #WorldOceansDay with a 3-course special „Exquisite Fish” menu @L’Atelier. The 3 turbot-based specialties created by Chef Samuel Le Torriellec are uniquely thought to make use of an entire fresh turbot in a creative and skillful way, thus underlining the importance of sustainable cooking of seafood menus.

“Exquisite Fish” @L’Atelier:

Turbot cheeks with tarragon, and Greek style consommé

Black Sea turbot ceviche with Mediterranean citrus, cherry tomatoes and caramelized onions

Turbot Steak slowly cooked in slightly salted butter and marinated onions


About Ethic Ocean

Ethic Ocean is an environmental organization dedicated to the preservation of fish resources and marine ecosystems. Its mission focuses on the creation of  opportunities aiming to enhance the implementation of sustainable practices within the sector.


About Relais & Châteaux

Established in 1954, Relais & Châteaux is an association of more than 550 landmark hotels and restaurants operated by independent innkeepers, chefs, and owners who share a passion for their businesses and a desire for authenticity in their relationships with their clientele.

Relais & Châteaux is established around the globe, from the Napa Valley vineyards and French Provence to the beaches of the Indian Ocean. It offers an introduction to a lifestyle inspired by local culture and a unique dip into human history.

Relais & Châteaux members have a driving desire to protect and promote the richness and diversity of the world’s cuisine and traditions of hospitality. They are committed to preserving local heritage and the environment, as encompassed in the Charter presented to UNESCO in November 2014. (Press release – June 2018)


About L’Atelier

L’Atelier – l’art culinaire is the gastronomic restaurant of Epoque Hotel Relais & Chateaux, offering fine French cuisine in an ambiance of rare charm, right in the heart of aristocratic Bucharest.

Data actualizarii: 24/07/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close