Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-WineU...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Afiseaza

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di Latte:

  • Saint Jacques cu piure de mazare si sos de mango
  • Pancakes cu branza si caviar
  • Bruschete cu ciuperci si trufe
  • Salata de caracatita
  • Supa de conopida & deco
  • Tocanita de fructe de mare
  • Conopida gratinata
  • Tagliata de vita
  • Deserturile Fior di Latte: eclere, tiramisu, inghetata
  • Vinuri albe si rosii Lacerta

Toate au fost bune, insa bruschetele, tocanita si conopida in mod special. Si deserturile, insa deserturi excelente erau la Fior di Latte si inainte de chef Bogdan Dumitrascu, si vor fi si dupa el, fara indoiala.

Descris cu propriile sale cuvinte, Chef Bogdan-Claudiu Dumitrascu este acesta:

Povestea mea în bucătărie începe acum 20 de ani, atunci a fost prima oară când am păşit într-o bucătărie profesională. Am cochetat cu bucătăria şi înainte, acasă alături de tatăl meu – el fiind bucătarul familiei. Acest lucru m-a motivat să încep şcoala de bucătari şi să încep să profesez.

Încă de tânăr mi-a plăcut să fiu independent, pe picioarele mele şi să nu depind de nimeni. Acesta a fost şi unul din motivele pentru care m-am angajat prima oară.

A fost greu la început, multă muncă fizică. Copil fiind, toată lumea mă punea să fac toată treaba de “jos”, de la curăţat ceapă şi cartofi, până la cărat marfă şi aranjat pe rafturi. Dar timpul, ambiţia şi perseverenţa m-au făcut să învăţ, să “fur meserie”, cum se zice, şi să ajung aici azi.

Am lucrat în diferite restaurante din Bucureşti (Fitze, Nostalgia, Thalia, Burebista), şi la 19 ani m-am decis să plec în lume :), pe vase de croazieră. Unii spun că a fost rău, alţii spun că a fost bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial. A fost greu primul contract, nu ştiam nici foarte bine engleza, altă bucătărie decât cea românească, dar a fost altceva care m-a atras.

Cât am stat patru ani pe vapoare în Europa am învăţat o altfel de bucătărie, şi asta m-a ajutat când am plecat în America, unde am stat alţi patru ani. Am lucrat la un country club de golf renumit în Florida unde am aprofundat cunoştinţele mele gastronomice.

Apoi pot să spun că dorul de casă şi de România m-a readus mai aproape de meleagurile noastre şi am revenit în Europa, tot pe vapoare. Am devenit Executive Chef la scurt timp după ce m-am întors pe vapoare, şi am profesat meseria care m-a vrăjit.

Sunt deschis către lucruri noi, diferite proiecte, lucruri cu care să fiu mândru, mereu  atent la detalii şi consider că lucrurile mici fac diferanta. Un bun Executive Chef nu trebuie să fie doar un  bucătar cu multe experienţe, ci şi un bun organizator şi un leader exemplar.

Am revenit în România după 15 ani, unde de mult visam la un loc în care să-mi pot arăta experienţa gastronomică acumulată de-a lungul anilor şi de a putea fi aproape de familie. Sunt norocos să am susţinerea şi înţelegerea familiei, mai ales pentru timpul răpit de lângă aceştia, dar timpul dedicat bucătăriei mă face mai ambiţios şi mai dornic de a descoperi reţete noi.

Bucataria lui Bogdan Dumitrascu

Cina cu prietenii la Fior di Latte

Data actualizarii: 29/10/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close