Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

AMBRA - Live session Ce-ar fi să petrecem un început de vară...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir pregătește pentru această vară...

De 1 Iunie, Antica Pizza, pizzeria artizanală situată în București...

Locul 12 la nivel european pentru brandul românesc! 5 to go, brand...

În plina criză din industria Horeca, Alexandru Sautner, fondatorul G...

Pe 21 Mai romanii au facut din totdeauna chef mare, cinstind amintirea...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis primul restaurant din Bucuresti c...

Villa Vinea a lansat, la sfarsitul lui 2020, Argilla, primul sau vin s...

Domeniile Prince Matei lansează o nouă imagine pentru vinurile sale ...

Jariștea continuă cu patos tradiția gătitului boieresc și-ți tri...

Antica Pizza, pizzeria artizanală cu produse autentice, italiene, se ...

Ce au comandat românii de mâncare în 2020? Peste 4 milioane de cău...

Fika18 - prima croissanterie din România: un concept unic bazat pe sp...

Ciorba de perișoare și ardeii umpluți au fost la mare căutare prin...

La vremuri noi, benchetuială nouă la Jariștea! Noii muzicanți de m...

Reîncepe zaiafetul: Kera Calița anunță mare spectacol la Locanta J...

Prin caracterul său dinamic, industria ospitalității este supusă p...

Carrefour România lansează Act For Good, un program prin care atunci...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Afiseaza

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di Latte:

  • Saint Jacques cu piure de mazare si sos de mango
  • Pancakes cu branza si caviar
  • Bruschete cu ciuperci si trufe
  • Salata de caracatita
  • Supa de conopida & deco
  • Tocanita de fructe de mare
  • Conopida gratinata
  • Tagliata de vita
  • Deserturile Fior di Latte: eclere, tiramisu, inghetata
  • Vinuri albe si rosii Lacerta

Toate au fost bune, insa bruschetele, tocanita si conopida in mod special. Si deserturile, insa deserturi excelente erau la Fior di Latte si inainte de chef Bogdan Dumitrascu, si vor fi si dupa el, fara indoiala.

Descris cu propriile sale cuvinte, Chef Bogdan-Claudiu Dumitrascu este acesta:

Povestea mea în bucătărie începe acum 20 de ani, atunci a fost prima oară când am păşit într-o bucătărie profesională. Am cochetat cu bucătăria şi înainte, acasă alături de tatăl meu – el fiind bucătarul familiei. Acest lucru m-a motivat să încep şcoala de bucătari şi să încep să profesez.

Încă de tânăr mi-a plăcut să fiu independent, pe picioarele mele şi să nu depind de nimeni. Acesta a fost şi unul din motivele pentru care m-am angajat prima oară.

A fost greu la început, multă muncă fizică. Copil fiind, toată lumea mă punea să fac toată treaba de “jos”, de la curăţat ceapă şi cartofi, până la cărat marfă şi aranjat pe rafturi. Dar timpul, ambiţia şi perseverenţa m-au făcut să învăţ, să “fur meserie”, cum se zice, şi să ajung aici azi.

Am lucrat în diferite restaurante din Bucureşti (Fitze, Nostalgia, Thalia, Burebista), şi la 19 ani m-am decis să plec în lume :), pe vase de croazieră. Unii spun că a fost rău, alţii spun că a fost bine, eu zic că am văzut foarte multe, avantajul fiind nu neapărat că înveţi foarte multe în bucătărie, ci că înveţi să fii organizat, înveţi să respecţi reguli, ceea ce în bucătărie este esenţial. A fost greu primul contract, nu ştiam nici foarte bine engleza, altă bucătărie decât cea românească, dar a fost altceva care m-a atras.

Cât am stat patru ani pe vapoare în Europa am învăţat o altfel de bucătărie, şi asta m-a ajutat când am plecat în America, unde am stat alţi patru ani. Am lucrat la un country club de golf renumit în Florida unde am aprofundat cunoştinţele mele gastronomice.

Apoi pot să spun că dorul de casă şi de România m-a readus mai aproape de meleagurile noastre şi am revenit în Europa, tot pe vapoare. Am devenit Executive Chef la scurt timp după ce m-am întors pe vapoare, şi am profesat meseria care m-a vrăjit.

Sunt deschis către lucruri noi, diferite proiecte, lucruri cu care să fiu mândru, mereu  atent la detalii şi consider că lucrurile mici fac diferanta. Un bun Executive Chef nu trebuie să fie doar un  bucătar cu multe experienţe, ci şi un bun organizator şi un leader exemplar.

Am revenit în România după 15 ani, unde de mult visam la un loc în care să-mi pot arăta experienţa gastronomică acumulată de-a lungul anilor şi de a putea fi aproape de familie. Sunt norocos să am susţinerea şi înţelegerea familiei, mai ales pentru timpul răpit de lângă aceştia, dar timpul dedicat bucătăriei mă face mai ambiţios şi mai dornic de a descoperi reţete noi.

Bucataria lui Bogdan Dumitrascu

Cina cu prietenii la Fior di Latte

Data actualizarii: 29/10/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close