Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Cum cere traditia, familia de sicilieni de pe Matasari pregateste un c...

77 vizite

Se cauta un Sushi Chef pentru un restaurant elegant cu specific japone...

66 vizite

2018 s-a dovedit a fi un an de excepție pentru sectorul vitivini...

96 vizite

O cina memorabila pregatita de Chef Avi Steinitz la restaurantul Veran...

137 vizite

De la Curtea Regală citire: Să se dea-n țară de știre că trecere...

83 vizite

Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor Private – ...

15 vizite

Un concept de pop-up restaurant Vlad si Liviu sunt doi tineri bucat...

171 vizite

Compania românească Le Manoir a lansat Est, Est, Est, divizia de dis...

63 vizite

Athénée Palace Hilton București anunță numirea lui Tim Schmidt î...

96 vizite

Joi 6 decembrie 2018, a avut loc evenimentul de redeschidere al unuia ...

454 vizite

Motto: Bun pentru Gust, Bun pentru Sănătate, Bun pentru Planetă! ...

25 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

110 vizite

Miercuri, 5 decembrie 2018, restaurantul Sardin a inaugurat noul meniu...

196 vizite

SPARKLING FESTIVE CELEBRATIONS Get enchanted by this year’s Chris...

65 vizite

Scrumbia de Dunăre este un pește sălbatic care migrează din Marea ...

70 vizite

GastroArt reeditează cărțile fundamentale ale gastronomiei. Cum le ...

50 vizite

ES Dl Jabu Mbalula, Ambasadorul Africii de Sud in Romania, despre vin...

86 vizite

Wine Ambassadors Dinner, alta cina memorabila pregatita de Chef Samuel...

153 vizite

O cina la LOFT, pregatita pentru jucatorii de golf din Romanian Golf A...

8 vizite

Campari Red Diaries - Entering Red: Ana de Armas este starul scurtmet...

77 vizite

O cina iordaniana memorabila cu prietenii in toamna tarzie a lui 2018 ...

544 vizite

Beck’s lansează în România patru beri speciale, inspirate din atm...

63 vizite

Canada si vinurile ei, putini de la noi au avut norocul sa ajunga pana...

234 vizite

ES Dl Felipe Guillermo Alvarez De Toledo, Ambasadorul Argentinei in Ro...

87 vizite

Joi, 8 noiembrie 2018, a avut loc deschiderea oficiala a GastroLab, re...

3418 vizite

V-am scris in urma cu cateva zile ca tocmai s-a deschis in Piata Flore...

967 vizite 1 comentarii

ES Dl Mihai Gribincea, Ambasadorul Republicii Moldova, despre vinurile...

351 vizite 1 comentarii

ES Dl Arvydas Pocius, Ambasadorul Lituaniei in Romania, despre vinuril...

160 vizite

Cina libaneza memorabila cu prietenii, pregatita personal de Mohamed M...

1129 vizite

Impreuna cu AREA (Asociatia Romana de Educatie in Alergii) si cu Maria...

371 vizite

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

76 vizite

O cina chiliana memorabila, cu cele mai reprezentative mancaruri chili...

152 vizite

Un investitor cauta spre inchiriere o vila interbelica renovata pentru...

286 vizite 1 comentarii

Un video-interviu cu ES Dna Tamar Samash, charismatica Ambasadoare a ...

128 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

856 vizite

Pentru prima dată în istoria Barilla, o femeie Chef este noul „Mas...

84 vizite

In noiembrie, Hard Rock Cafe Bucuresti sarbatoreste centenarul Marii U...

113 vizite

Daca imi va scrie chelnerul de la Trattoria Verdi, ii fac cadou un man...

2038 vizite

O faza care m-a surprins, m-a intrigat apoi, si m-a si impresionat, nu...

136 vizite

In tarile occidentale mari se folosesc in mod curent “domnule”...

81 vizite

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

163 vizite

Un video-interviu cu Dl Serge Rameau, cunoscutul si indragitul Consu...

211 vizite

Saptamana trecuta, in cladirea aceea ciudata in peisaj, unde o vre...

1951 vizite 3 comentarii

Noua bucatarie romaneasca fina, creativa, aparuta pe lume in urma cu e...

730 vizite

Se lanseaza Centrul de Educatie Practica in Organizarea Evenimentelor ...

25 vizite

Mi-a scris cineva ca a gasit unele dintre cele mai bune mancaruri ital...

1135 vizite 4 comentarii

Un video-interviu cu ES Dl Jose Miguel Menchaca Pinochet, distinsul A...

170 vizite

Budureasca a lansat colecția de vinuri CENTENAR Fetească Neagră ...

117 vizite

Pe 6 și 7 octombrie peste 10.000 de oameni au ales să își petreac...

124 vizite

Harta Pâinii (https://gastroart.ro/harta-painii/) este un proiect pri...

158 vizite

Se cauta un asociat pentru un restaurant libanez cunoscut si bine anco...

368 vizite

O masa indiana adevarata si memorabila cu prietenii, pregatita de foar...

675 vizite 1 comentarii

O cina indiana veritabila si memorabila cu prietenii la familia Thangl...

1194 vizite 5 comentarii

O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec...

691 vizite 1 comentarii

Domeniul Kelaru este numele pe care il poarta astazi o crama mica din ...

203 vizite

Bistro-ul Cafe Athenee din cadrul hotelului Athenee Palace Hilton înt...

113 vizite

Cine este Lulu’s Cake? Lulu’s Cake nu este doar o (alta) cofeta...

547 vizite

Trofeul Someleriei 2018 - ASR a organizat a 15-a editie a Concursului ...

466 vizite

O intrebare de urgenta actualitate si o mare dilema pentru oamenii...

331 vizite 2 comentarii

Marco Eichhorn preia conducerea hotelurilor Radisson Blu Bucuresti si ...

125 vizite

Conferinta internationala interdisciplinara „Coffee, Bread and Choco...

48 vizite

Congresul National al Gastronomiei si Vinului Editia a II-a, marti 2 ...

33 vizite

Miercuri, 26 septembrie 2018, incepand cu orele 18.30 Dianei 4 a gazdu...

86 vizite

A doua editie a Congresului de Gastronomie si Vin va avea loc marti, 2...

77 vizite

Sunt sigur ca marele restaurant Select e deja prezentat ca studiu de c...

577 vizite

A auzit multa lume despre KAIAMO, a fost cel mai mediatizat restau...

5558 vizite

Mărturisesc, m-a inspirat iepurașul de Paști. La vederea atâtor i...

132 vizite

Miau Cafe este o cafenea situata pe strada Intre Garle, nr. 7 (initial...

357 vizite

O cina indoneziana autentica la Amhar si Indriastuti Azeth, la resedin...

861 vizite

Experiențe memorabile, sustenabilitate și autenticitate – tendinț...

36 vizite

În perioada 6-7 octombrie, vinul, muzica și cultura Republicii Moldo...

118 vizite

Odata cu sfarsitul vacantei si cu venirea toamnei, iata ca regasim...

1184 vizite

Hard Rock Cafe Bucuresti a lansat un nou meniu disponibil pentru o...

159 vizite

Grupul Le Manoir deschide restaurantul mediteranean Corto Maltese și ...

549 vizite

Ambasada Republicii Federale Germania angajeaza, incepand cu luna octo...

149 vizite

Restaurantul bucureștean Le Bistrot Français aduce împreună cei ma...

172 vizite

MAIZE si-a deschis, in sfarsit, terasa, dupa foarte multe dificult...

754 vizite

Am asteptat mult, dar a meritat Saptamana aceasta (ultima din augus...

2234 vizite

Nu aveam de gand sa merg sa mananc in Centrul Vechi. Sunt cateva resta...

1840 vizite 9 comentarii

La Vinuri, restaurantul românesc situat în București, pe strada Epi...

224 vizite

Centrul de Evenimente The President continua seria degustarilor de vin...

40 vizite

In perioada 6-9 Septembrie 2018, Beraria H organizeaza prima ediție T...

112 vizite

Ma gandesc eu asa acum cateva zile, hai sa vad ce mai e si pe la F...

285 vizite

The Great Trafalgar Pub e un restaurant vechi al Bucurestiului, pe o s...

449 vizite

Mancare cu Staif nu e mancare sofisticata, daca la asta va duce prima ...

389 vizite 1 comentarii

Adevarul este ca despre gluten se vorbeste mult in ultima perioada. Si...

248 vizite

Tocmai mi-a trimis cineva o poza dintr-o cafenea din centrul New-Yorku...

1130 vizite 1 comentarii

... nu le dati toate procedurile in scris chiar in prima zi de la ...

701 vizite

Ma asteptam sa vad pana acum mai multe bistrouri-atelier ale unor buca...

544 vizite

Am fost de vreo doua ori si la restaurantul gagauz din Chisinau, Gok O...

2992 vizite

Ce-i nemultumeste pe clienti in restaurante? Eu am spus, si am ...

702 vizite 2 comentarii

Desi ne aflam intr-o perioada de vacanta, iata ca inceputul lunii augu...

2278 vizite

Alexandru Dan, vicepresedintele Asociatiei Somelierilor din Romania, s...

240 vizite

In cat timp se formeaza un chelner bun? In vreo 8 ore. Cam atat...

456 vizite 2 comentarii

Începând cu 19 august 2018 bucătăria restaurantului ATRA va fi con...

483 vizite

Restocracy, Expressoft si George Butunoiu au lansat un proiect de ...

865 vizite

Situat la marginea clocotitorului Centrul Vechi al Bucureștiului, pe ...

293 vizite

Infinitea e unul dintre cele mai frumoase si mai placute locuri as...

1063 vizite 1 comentarii

Belli Siciliani sarbatoreste impreuna cu comunitatea italiana in Roman...

763 vizite

Cismigiu – Bistro la Etaj a fost surpriza placuta a verii. Asteptat ...

6054 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Restaurantul Kane, sau Kane World Food Studio, cu tot cu subtitlu, a fost surpriza sezonului, mi-a placut la ei, dar, mai ales, de ei. Si de mancare mi-a placut, dar nu inainte de celelalte doua.

Kane s-a deschids de putin timp, in ianuarie, la parterul unui mare bloc de birouri de pe Tunari, unde incepe din Stefan cel Mare. Am ramas trasnit cand am ajuns acolo, cu Waze pe telefon, vazand pentru prima oara ditamai blocul, si colorat pe deasupra, desi trecusem pe langa el de zeci de ori pana atunci. Probabil ca un psihanalist mi-ar explica repede ca nu am vrut sa-l vad, de fapt, cat e el de mare, fiindca ma irita ideea ca a aparut intr-un cartier vechi, cu case printre care nu si-ar avea locul.

Dar sa lasam blocul, Kane nu au nicio vina ca sunt acolo, ba chiar mai bine ca au reusit sa-l umanizeze si sa-l inveseleasca putin. Au ocupat o bucata din parter, in partea dinspre Tunari, si au luat si trotuarul pe doua laturi pentru o terasa.

Amenajarea si ambianta sunt punctele forte de la Kane. Pe Internet scrie ca e un design de inspiratie nordica. Nu am fost niciodata in Scandinavia, insa daca asa fac nordicii lucrurile acolo, ma bucur pentru ei, imi place. E design industrial, oarecum minimalist, evident. Acum, daca iti deschizi ceva, trebuie sa te simti obligat sa iti faci design industrial, cu tavanul nefinisat si cu tubulaturile la vedere, pe post de decor, adesea si cu peretii la fel. Te-ai face de ras iremediabil daca in zilele astea ai aparea cu o cafenea sau un restaurant noi si nu ai vedea betonul armat…

KaneE luminos la Kane, au pereti de sticla peste tot pe unde se poate. E colorat, e vesel, e tineresc, au maimute si papagali pe pereti, palmieri, mobilier foarte interesant si original, multe plante. Cred ca multi bani s-au bagat acolo, insa a iesit ceva surprinzator. Bine ca m-au lasat sa fac poze, m-au scutit astfel de o descriere obositoare, din care oricum nu s-ar fi putut deduce mai nimic din ce poti vedea la Kane. Li s-au terminat banii la amenajarea gradinii, sau or fi schimbat arhitectul acolo, ca nu prea seamana ce e afara cu ce e inauntru.

Sa mergem la meniu, fiindca de aceea m-am dus la Kane, totusi, sa mananc. Pe Internet scrie ca vom manca funky food, si cateva randuri mai jos ca il au ca chef pe Philippe Le Quilliec (sau Philip Le Quilliec, daca vrei sa faci economie la litere). Pe Philippe Le Quilliec il stiu de la Le Fin Palais Royal, cand am scris ca acela era cel mai bun restaurant din Bucuresti, fara drept de apel, o Haute Cuisine adevarata, clasica, fara compromisuri, in cel mai intreg sens al termenului. Dar sa alatur cele doua sintagme, Philippe Le Quilliec si Funky cuisine, adica, nu mi-ar fi trecut vreodata prin minte. Insa l-o fi ajuns si pe Philippe din urma the mid-life crisis, ca nu prea scapa nimeni de asta…

Prima data am auzit despre Funky food in urma cu vreo cinci ani, cand niste baieti talentati in ale gatitului au deschis un restaurant in 13 Septembrie, si au denumit stilul lor Funky Cuisine. Am si scris un articol laudativ atunci, in care ziceam ca doi funky chefs au deschis un restaurant cu funky food pentru tineri funky clients, care veneau acolo imbracati de duminica. Funky food erau mancaruri inventate de ei, in mare parte, era o bucatarie creativa, experimentala. Am cautat sa vad daca chiar exista o adevarata bucatarie Funky, cu o biblioteca de retete funky, de pilda, insa nu am gasit. Se pare ca e doar o foarte reusita gaselnita de marketing denumirea aceasta.

Aproape ca uitasem de funky food, nu am mai intalnit aceasta alaturare de cuvinte pana cand am ajuns acum la Kane. Ei isi descriu conceptul culinar ca un World Food Studio, dupa cum am mai spus, adica retete din diferite colturi ale lumii, multe inedite si cu combinatii neasteptate de produse si ingrediente. Nu par sa fie retete inventate de ei, asa cum te gandesti cand auzi despre Funky cuisine, dar e destul de funky si asa, se diferentiaza destul de bine de celelalte restaurante.

Am mers pe mana lor, am luat ce mi-au recomandat: unul dintre cele cateva Kane Hawaiian Poke Bowls si Somon cu mango. Primul fel, Kane Hawaiian Poke Bowl, era un castron cu orez si inca vreo cteva lucruri, nu imi mai aduc aminte ce. Doar niste gogosari in otet imi vin acum in minte, sau mai degraba in acid sulfuric, cred, ca nu te puteai atinge de ei. Restul din castron a fost bunicel si interesant. Si somonul a fost bun, cu feliile de mango taiate ca niste cartofi prajiti, asta am si crezut la inceput ca este, ma si miram. A fost bun somonul, insa prea condimentat sosul, inutil de condimentat, m-a cam indispus.

Poate ca asa e mancarea in multe locuri din Asia, si marii bucatari au o alegere dificila de facut cand gatesc feluri asiatice in Europa, sau pentru europeni. In Europa, calitatea produselor de baza (carne, peste, legume etc.) e cea mai importanta, gustul si calitatea mancarii, pana la urma, pe asta se bazeaza, mai putin pe condimente, care nu trebuie sa treaca pe primul loc, asa cum se intampla adesea in afara Europei. In Asia, in Africa sau chiar in America de Sud, condimentele pot sa faca diferenta dintre o mancare deosebita si una comuna, insa in Europa nu prea vezi asa ceva. Sigur, cei mai tineri sunt mai sensibili si mai usor de castigat cu condimentele decat cu calitatea produselor de baza, dar ei cheltuie mai putin intr-un restaurant. Grea alegere, deci…

Nu poti sa ai si una si alta, evident, asa ca cheful trebuie sa ia o decizie. Philippe Le Quilliec a ales varianta cu condimentele, se pare, daca nu cumva i-o fi facut surpriza vreun tanar bucatar prea exaltat, cand a iesit el la o tigara. Sau o fi de la mid-life crisis si asta, mai stii…

Mi-a placut serviciul la Kane si mi-a placut de ei, dupa cum am spus, de toti de acolo, se vede ca nu au foat adunati la intamplare. Au doi copii chelneri, unul cu parul lung si impletit, nu stiu cum se cheama stilul acela, cred ca are un nume, dar nu sunt eu documentat, si altul cu figura de licean care merge la olimpiade. Foarte simpatici amandoi, mi-a facut placere sa-i vad in apropiere, desi pe unul cred ca l-am speriat de moarte la inceput. Dar mi-a dat cea mai induiosatoare si mai sincera replica pe care mi-a fost dat sa o aud in ultima vreme de la un chelner. Mai era si o duduita amabila si zambitoare, parea sa fie un fel de sefa acolo, si de ea mi-a placut.

Preturile nu sunt mici la Kane, dar nici exagerate. O masa buna in doi, cu o sticla de vin bun, o poti scoate sub 300 de lei.

Kane World Food Studio e un restaurant bun si intersant din mai multe puncte de vedere. E placut, vesel, reconfortant, te duce putin in alta lume, in vacanta chiar, si cu ambianta, si cu mancarea, si cu personalul acela din alt film fata de cel in care joaca cele mai multe restaurante bucurestene. Merita o vizita, cel putin, chiar daca veniti mai de departe, ca sa va faceti propria parere, mai ales in privinta mancarii. Pentru ca restul va vor placea, fara indoiala. (GB – iulie 2017)

PS: abia dupa ce am terminat articolul si m-am uitat pe Internet ca sa iau o poza cu Philippe i-am vazut pagina de Facebook. Da, l-a ajuns deja din urma, si il scutura bine, intr-adevar… 🙂 🙂 🙂

Philippe Le Quilliec

Kane Seasonal Bistro

O noua incercare, mancare la fel de buna si de originala Kane s-a redeschis dupa cateva luni in care aproape toata lumea credea ca s-a dus de tot. S-au despartit de Philippe Le Quilliec, cheful fra...

Data actualizarii: 27/07/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.