Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

1 comentarii

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Afiseaza
comentarii

Am inceput sa inventariem restaurantele din Bucuresti care au spatii de joaca pentru copii, unele chiar meniuri speciale pentru ei, care sunt „child-friendly” sau „kid-friendly”, ca sa folosim niste atribute care s-au impus deja in limbajul parintilor, mai ales in cel al corporatistilor.

Astazi scriu despre cel care este, se pare, cel mai child-friendly dintre toate cele din Bucuresti, poate dintre toate restaurantele din tara: Complexul Herastrau, cu faimoasa lui, de acum, Insula a Copiilor din Parcul Herastrau.

Cand vorbim despre Child-friendly, Complexul Herastrau este unul dintre locurile cele mai interesante pe care le veti intalni in Bucuresti.

Insula Copiilor, asa cum se numeste spatiul dedicat celor mici, este un loc de joaca de dimensiuni impresionate (peste 3000 mp), pe care alte restaurante nu le au nici macar pentru saloanele de servit masa, daramite doar pentru spatiul dedicat copiilor.

Insula Copiilor s-a inaugurat in anul 2004 si este parte componenta a Complexului Herastrau, dar cu management sau, cel putin, gestiune diferita, dupa cum am inteles eu.

Astfel, in cei peste 3000 de metri patrati, Insula Copiilor poate gazdui in jur de 300 de copii si 400 de adulti simultan, si cifrele sunt oarecum estimative, de vreme ce spatiul este unul extrem de adaptabil.

Realmente, spatiul este o insula aflata pe Lacul Herastrau, in spatele Complexului, adica in partea opusa intrarii dinspre parcare. Accesul se face prin Complex si apoi trecand puntea din lemn, care leaga Insula de uscat. Tot la acces trebuie sa amintim ca, fara masina, este un pic mai greu sa ajungeti aici, dar nu imposibil! Cu metroul (Aurel Vlaicu) si apoi autobuzul, ori doar cu autobuzul (301), pana pe Sos. Nordului, nr. 7-9, apoi pe jos prin Herastrau, pana in parcarea Complexului Herastrau (aprox. 15 min).

Activitatile pentru copii sunt variate. Cele mai multe instalatii sunt cele gonflabile (cred ca peste 10 asemenea instalatii: tobogane, perne, palate, tarcuri etc.) si sunt amplasate in toate zonele insulei, pentru a fi accesibile tuturor copiilor, unele cu dimensiuni impresionante (peste 5 metri).

Totodata, pe Insula Copiilor exista si un parc de aventura pentru alpinism cu personal calificat in acest sens, un debarcader al Insulei pentru plimbari pe lac cu vaporasul propriu, jocuri, masinute electrice, dar si o scena unde, in week-end, au loc cate 4-5 spectacole in fiecare zi (karaoke, teatru, concursuri si jocuri cu premii, minidisco, circ, magicieni, face-painting etc.), precum si spatii de diferite dimensiuni (paviloane, foisoare) care pot gazdui petreceri private.

Partea placuta a acestui spatiu este ca mesele la care pot sta insotitorii adulti sunt pozitionate in proximitatea locurilor de joaca, astfel incat acestia pot supraveghea pe cei mici, pentru ca, sa nu uit, Insula Copiilor beneficiaza de mai multe elemente care sa asigure buna-dispozitie si siguranta copiilor si, implicit, a parintilor. In primul rand, spatiul este ingradit pentru a nu permite iesirea sau caderea accidentala (in apa) a copiilor. Apoi, exista atat supraveghetori ai spatiilor de joaca (ai instalatiilor gonflabile, de fapt!), cat si agenti de paza, precum si asistenta medicala, la caz de nevoie. Totusi, instructiunile de utilizare a echipamentelor gonflabile mentioneaza ca fiecare copil trebuie sa fie supravegheat de insotitorul sau, cel cu care a si venit pe Insula; pentru ca fiecare copil trebuie sa fie insotit de cel putin un adult, cand vine aici.

Poate singurul inconvenient al Insulei Copiilor (pe langa faptul ca accesul este contra cost) ar fi profilul ei sezonier, pentru ca pe timp de iarna activitatile se muta in corabia Treasure Hunter. Corabia cu Pirati, cum se mai numeste, este o corabie la propriu, realizata din lemn. Are 3 etaje, dintre care 2 interioare si puntea superioara, zonele interioare fiind incalzite pe timp de iarna, dupa cum ne-au spus cei din conducere. Sincer, nici nu m-am gandit ca s-ar putea sa exista si alta varianta!

In primul dintre cele doua spatii interioare ale Corabiei cu Pirati se gasesc diferite jocuri mecanice si electronice cu jetoane, o piscina cu bile si tot felul de pirati si figurine specifice, in marime naturala. Cel de-al doilea nivel interior este un spatiu de aproximativ 60 de locuri unde se poate desfasura o petrecere, in timp ce puntea superioara exterioara este atractia Corabiei, si locul unde nu poti pleca fara sa faci macar o poza.

Pe langa acestea, in sezonul de iarna urmeaza sa se amenajeze pe Insula si unele instalatii de sezon: patinoar, sanius, tubing (pe derdelus) etc.

Asa cum am amintit, accesul pe Insula Copiilor este contra cost, insa doar a copiilor intre 2 si 12 ani, in timp ce adultii, precum si copiii mai mici sau mai mari au accesul gratuit.

Pentru a lua masa, copiii beneficiaza de 3 variante de meniuri cu mancaruri clasice pentru cei mici: piept de pui, frigarui, legume, cartofi, piure, crochete de cascaval, salate etc., precum si sucuri neacidulate sau apa plata. Adultii pot comanda atat din meniul propriu al restaurantului de pe Insula Copiilor, precum si preparate din bucataria Complexului Herastrau.

Deschisa intre orele 10.00 si 21.30, pe tot sezonul verii, Insula Copiilor este una dintre optiunile principale ale celor care locuiesc in apropierea Parcului Herastrau si numai a acestora.

Impresia personala este ca, desi activitatile pentru cei mici sunt deosebit de variate, unele chiar interesante, locul se lupta sa-si depaseasca trecutul, care inca mai adie uneori. In general, sunt o multime de atractii pentru cei mici, care ii vor capacita cu siguranta, unele chiar si pe parinti, dar pe de alta parte sunt alte mici detalii care mi-au provocat aceasta senzatie, si ma refer la unele constructii metalice, amenajari si inscrisuri sau copertine, care poarta inca marca vremurilor apuse. Insa, poate ca intentia celor de acolo nici nu este sa-mi schimbe mie (si altora ca mine) senzatiile, ci sa ii distreze pe cei mici. Iar copiii, slava Domnului, ca se bucura suficient de mult de prezent, si nu mai au timp sa isi puna si asemenea probleme inutile! (Daniel Catoi – august 2017)

Data actualizarii: 02/08/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close