L’Atelier
www.facebook.com/HotelEpoqueRelaisChateaux
0213.005.708
Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator la L’Atelier
Imi pusesem demult in agenda sa revizitez L’Atelier de la Hotel Epoque, mai ales dupa ce au si castigat la categoria „Cel mai bun foie gras din Bucuresti” in competitia „Topul Mancarurilor Restocracy 2018„. Au concurat si la alte sectiuni, si, desi nu au castigat, cei din juriu mi-au semnalat ca au mancat foarte bine acolo si ca ar trebui sa fac o reevaluare.
Nu mai scriu despre hotel si despre restaurant, sunt exact asa cum le-am lasat cu un an in urma, totul arata ca la un hotel de lux, asa cum si este Hotel Epoque.
Acum am mers cu o tinta precisa la L’Atelier, stiind sigur ca si Chef Samuel Le Torriellec va fi in bucatarie. Au avut ei un eveniment special, The World Oceans Day, la care participa toti cei din Relais & Châteaux, din care fac si ei parte.
Chef Samuel Le Torriellec a pregatit un meniu special pentru acest World Oceans Day, numai cu peste, desigur: Turbot cheeks with tarragon, and Greek style consommé, Black Sea turbot ceviche with Mediterranean citrus, cherry tomatoes and caramelized onions si Turbot Steak slowly cooked in slightly salted butter and marinated onions. Si am profitat de vizita ca sa gust si din foie gras-ul cu care au castigat titlul de „Cel mai bun foie gras din Bucuresti„, in spacial Carpaccio de foie gras crud.
Samuel Le Torriellec e un mare chef de Haute Cuisine Francaise, ramura clasica, adica cea pe care a invatat-o inca de mic prin marile restaurante in care a lucrat. A ramas la aceasta, nu pare prea tentat de inovatiile continue, cu orice pret, desi are rezerva lui de originalitate.
Toate felurile au fost foarte bune, asa cum ne asteptam. Sosul, in special, a fost ceva de tinut minte, cu atat mai mult cu cat e o raritate sa primesti un sos fin in Bucuresti, ca sa nu mai spun de unul de Grande Cuisine. M-au mirat legumele, unele aproape crude, altele doar calite putin, ceea ce nu prea sta in firea Haute Cuisine, asta e specific mai degraba noilor curente – si nu neaparat celor de bucatarie fina. Cred ca ceva asemanator despre legume am spus si la vizita trecuta.
L’Atelier de la Hotel Epoque e unul dintre restaurantele mari ale Bucurestiului. Sper sa mearga bine hotelului, ca sa poata tine deschis si restaurantul, pentru ca, oricat de bun ar fi, are prea putine locuri spre a se autosustine din propria activitate, mai ales la acest nivel al bucatariei. (GB – iunie 2018)
Marea bucatarie frantuzeasca fina traditionala adaugita cu rosii crude.
L’Atelier e restaurantul hotelului Epoque, probabil cel mai elegant si mai sofisticat boutique hotel din Bucuresti. E langa parcul Cismigiu, pe partea cu Schitu Magureanu, aproape de Piata Mihail Kogalniceanu. E Bucurestiul vechi acolo, cu farmec si poezie, in care stradutele inguste nu sunt niciodata drepte.
Cand au deschis hotelul se numea altfel, Bistrot Epoque, numele de L’Atelier l-a primit ceva mai incolo. Ocupa un cerdac foarte frumos, construit in dreapta cladirii, si cred ca mai au si o sala in interior, de aceeasi dimensiune. Geamurile pridvorului par fixe, asa ca daca vrei sa stai pe terasa trebuie sa mergi in partea cealalta a curtii, in stanga, trecand prin fata intrarii.
Salonul din cerdac e mijlociu ca marime, are vreo zece mese, e elegant, amenajat intr-un stil clasic, aristocratic, cu mobilier masiv, vesela si lucruri de cea mai buna calitate. Terasa are si ea cateva mese, langa o gradinita foarte frumos amenajata, cu multe plante scumpe.
Cand au deschis restaurantul de la Hotel Epoque au adus un chef faimos din Franta, care a pus bazele si a construit meniul si intreg conceptul de Grande Cuisine. La scurt timp dupa el a venit alt francez umblat prin marile restaurante frantuzesti cu stele Michelin, Samuel le Torriellec, care e si acum acolo.
Meniul de la L’Atelier e… (GB – aprilie 2017) (citeste tot)
Haute Cuisine la Hotel Epoque
Saloanele L’Atelier
Terasa restaurantului si gradina Hotelului Epoque
O cina memorabila pregatita de cheful francez Samuel Le Torriellec la restaurantul L’Atelier de la Hotel Epoque in cinstea primirii lor ca membri in prestigioasa Relais & Chateaux.Am mai...
Cel mai bun foie gras din Bucuresti in 2018 e la L'Atelier!A doua finala care s-a incheiat din competitia Topul Restocracy al Mancarurilor din Bucuresti pe 2018 a fost cea de la Foie Gras.Cast...
Sunt surprinzator de putine restaurante frantuzesti in Bucuresti, si nu vorbesc acum doar despre restaurantele cu bucatarie fina, Haute Cuisine, ci despre toate, in special bistrourile frantuzesti, pe...
Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Romania, fiind bine-cunoscut publicului prin numeroasele sale interviuri, proiecte culinare, dar si aparitii televizate, din cadrul em...
Restaurantul gastronomic L’Atelier a lansat meniul de iarna, sub semnatura Chef Samuel Le Torriellec. Pe langa feluri clasice ale bucatariei franceze si o lista extravaganta de deserturi, noul meniu...
Multa lume se intreaba, adesea cu o sincera amaraciune, Vaaai, dar cand vom avea si noi un restaurant de nivel Michelin in Bucuresti? Si asta facandu-se ca au uitat ca au existat astfel de restaurante...
L’Atelier - Intrarea Aurora, nr. 7C (Hotel Epoque)
Comentarii (1)
Dupa mai bine de 2 ani, sapt. trecuta am revizitat „atelierul” pt. cina, evident curios.
Ceviche lup de mare cu citrice (+altele), pulpa de miel la cuptor cu fructe confiate, seabass pe plita cu risotto, parmentier de rata cu emmental gratinat.
Amuse bouche – crevete perfect prajit (simplu), insa diavolul era in sos – cel putin cinci arome reusit combinate.
Ceviche-le (scuze) a adus de asemenea o explozie de arome fine dar intense, excelent – simti mana unui chef adevarat. Pulpa de miel f. buna.
Parmentier-ul de rata a fost surpriza wow a serii – complexitate de nuante, gusturi si finete care fac diferenta – nu o uiti (si nici nu o gasesti oriunde).
Micul rest. a fost jumatate plin, majoritatea clientilor fiind straini.
Cele 3 deserturi incercate au adaugat combinatii de gusturi si texturi pt. care alegi greu castigatorul.
Servirea a fost ok.
Unul din locurile din Buc. unde (cel putin in acea seara) am simtit ca este un chef de alt nivel.