Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea face m...

6160 vizite

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

3990 vizite 2 comentarii

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

9111 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

9262 vizite 1 comentarii

Norocul cu copiii buni pentru Angelica Ilie de la Pata Negra Am...

7272 vizite 1 comentarii

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

2662 vizite

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret...

2470 vizite 1 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

3657 vizite 2 comentarii

Ce bine ca la Osho spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare c...

4282 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

2500 vizite

Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand scriu arti...

2043 vizite

Acolo a fost inainte o livada cu visini. Nu mai e... La Finca by Al...

4691 vizite 2 comentarii

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

1742 vizite 2 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

10195 vizite 2 comentarii

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

1379 vizite

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

4134 vizite 3 comentarii

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

2599 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

3761 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

3106 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

1784 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

6072 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

La Pescaderia by Alioli, probabil cel mai bun raport calitate – pret din oras in acest moment

La Pescaderia by Alioli in Pipera PlazaLa Pescaderia by Alioli e ultima investitie a lui Sorin Barbu, cel care a deschis restaurantele Alioli cu mult timp in urma. Primul Alioli pe Popa Tatu si celalalt pe Grigore Alexandrescu, acesta din urma avand un nume mai sofisticat, La Finca by Alioli.

Dupa cum ii spune numele, si chiar fara sa stii spaniola, La Pescaderia by Alioli e un restaurant de peste si fructe de mare. L-au deschis la sfarsitul lui august in complexul Pipera Plaza. Printre tot felul de magazine, cafenele, pizzerii, spalatorii de masini si ce mai e in acel centru comercial din Voluntari, de jur imprejurul unei imense parcari.

Conceptul si noutatea Pescaderia…

e cam asa, si e o noutate pe piata bucuresteana a pestelui, din cate stiu eu. Se poate ca si cei de la Raionul de Peste din Piata Dorobantilor sa fi inceput la fel, insa dupa aceea au mers (si) pe un meniu prestabilit. Dar nu bag mana in foc. Asadar, La Pescaderia by Alioli e un magazin de peste proaspat si de fructe de mare, cantarite si servite direct din galantar. Cum sunt Raionul Floreasca si Bistromar, pana aici. Poti sa-ti iei pestele acasa si sa pleci cu el in poseta, sau poti sa le ceri sa ti-l gateasca acolo, pe loc.

Noutatea este ca la La Pescaderia by Alioli iti gatesc fructele de mare (la plancha, frito sau al vapor) cu o taxa fixa de 27 pe produs. Si mai dai 15 lei daca vrei si sos sicilian de citrice cu vin alb. Deci, iti cumperi fructele de mare la pretul de piata, si platesti suma aceea fixa ca sa le ai gatite si puse frumos in farfurie. La peste, pretul in crud pentru acasa ce include curatare, filetare, ambalare si vidare (la fel ca in pietele din Spania); gatirea (plancha, frito sau cuptor ) costa aprox. 50% din pretul produsului.

E sistemul similar de la vinuri, de pilda, de la restaurantele-vinoteca (sau invers, vinotecile care au si cate un bistrou alaturi): cumperi vinul de pe raft, la pret relativ mic, si platesti o suma fixa ca sa-l bei acolo. Si eventual sa-i pui si dopul inapoi si sa pleci cu el acasa daca mai ramane ceva.

Modul de pregatire e simplu, nu au retete si sosuri sofisticate la La Pescaderia. Aproape totul se bazeaza pe calitatea pestelui si fructelor de mare foarte proaspete, care vin cu avionul din Spania, de la una dintre cele mai mari piete de peste din Europa si din lume. Direct de pe malul marii, imediat ce sunt pescuite. Cateva produse care sunt mai putin sensibile, vin si cu camionul.

Pestele si fructele de mare…

sunt importate direct de catre Pescaderia by Alioli de la licitatia din port in Villajoiosa comunitatea Valencia. Sunt prima firma din afara Spaniei careia i sa permis sa participe direct la licitatia din port alaturi de firmele din localitate. Ce am mancat la ei a fost foarte bun. Am fost acolo cu PY, bunul meu prieten care locuieste (si) in Spania, si mi-a spus, cu mare surprindere, ca nu mananca peste atat de bun la el acolo chiar in fiecare zi.

Serviciul a fost foarte bun, de asemenea, cu o chelnerita de care imi aduc aminte de la alt restaurant al lor, si despre ale carui chelnerite am scris chiar mai multe articole. Si cu poze…

Preturile rezonabile, dupa cum am spus. Fara mirare, deci, ca micul bistrou era plin-ochi, terasa de afara la fel, si cum plecau unii, cum se ocupa masa dupa ei. Pentru trei saptamani dupa deschidere, nu e rau chiar deloc… (GB – septembrie 2019)

La Pescaderia by Alioli in Pipera Plaza

Sorin Barbu si oamenii lui de la La Pescaderia by Alioli in Pipera Plaza
Data actualizarii: 09/09/2019

La Pescaderia by Alioli  - Sos. Bucuresti Nord, nr. 14 (Voluntari)

  • George Rusu :

    ok