Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

7508 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

10186 vizite

Cucina de la Marriott si-a recastigat laudele, dar nu fara efort... ...

2826 vizite

Daca nu cresti intr-un an... Un an de zile nu e o perioada lunga in...

2241 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

3691 vizite

Exista viata si mancare si dupa Miki M-am intors sa vad daca Robert...

5437 vizite

Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film italian cu sicilieni...

4558 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

3459 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

867 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1889 vizite

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

1221 vizite

Sara Restaurant & more: au succesul pe care il merita, sunt unul d...

2981 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

1155 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

1062 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

723 vizite

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

2037 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

864 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

1504 vizite

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

1879 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

832 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

1256 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

1533 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

575 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

649 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

1502 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

4311 vizite

O trattoria de ambianta Am revenit la restaurantul italienesc Q...

672 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

929 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

832 vizite

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

2135 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni

Daca imi aduc bine aminte, primul restaurant la parterul cladirii aceleia urate din Cotroceni, in marea intersectie de la Carol Davila cu Eroilor a fost Il Tempio del Gusto, in 2014. Nu a rezistat mult, si a fost inlocuit cu La Terrazza, Pizzeria Bar Ristorante, pe numele lui intreg, tot un restaurant italian, adica.

Acolo, in Cotroceni, langa un mic restaurant care a fost celebru multa vreme, chiar si cand era comunism in oras, Bradet, dar de care putini isi mai aduc acum aminte, s-a construit un bloc nou, urat, un neg pe fata elegantului cartier bucurestean. Nu stiu cine le-o fi dat autorizatie sa construiasca asa ceva, si tocmai acolo, in vazul tuturor, insa gata, l-au facut si nu-l mai darama nimeni.

Cotroceniul e unul dintre lucrurile frumoase ale orasului, e Bucurestiul vechi si instarit, urban si educat, curat si disciplinat, chiar si in dreapra bulevardului Eroilor, cum te uiti din vale catre Academia Militara.

La Terrazza are parterul acelui bloc urat, si terasa din fata lui, chiar spre marea intersectie. E mijlociu spre mic, doua saloane comunicante, despartite virtual de un impresionant acvariu. E destul de bine amenajat, urban, luminos, culori optimiste, banchete si scaune comode, ferestre mari, ca sa vezi Cotroceniul.

Meniul e lung, bucatarie italiana traditionala, felurile cunoscute, putine noutati. Am luat o gustare „street food”, destul de buna, dovlecei cu usturoi, din care am primit doar apa de la usturoi, paste cu somon si sparanghel, bune si acestea, dar cu prea mult sos, ca de obicei, si cu sparanghelul fiert mai mult decat ar fi fost cazul, si un ton cu susan cam fara gust, a ramas jumatate in farfurie. Painea foarte buna.

Serviciul a fost bun la La Terrazza, dupa ce am reusit sa ne obisnuim cu harjoana celor trei vlajgani barbosi care se harjoneau intre ei si vorbeau de-ale lor la telefon de parca nu ar fi fost nimeni in restaurant. Dar aveau si ei dreptate, la urma urmei, cand am ajuns eram singurul client, si un singur client nu se pune cand ai chef de harjoana. Abia dupa ce au mai venit si altii s-au mai calmat si ei si ne-am inteles bine, si-au facut treaba si am avut si conversatie cu ei.

Italienii cu care am mai vorbit despre mancarea italiana din oras, dar nu numai ei, au pus La Terrazza pe lista cu restaurante traditionale bune din Bucuresti, deci ceva mai sus decat mi s-a parut mie, la prima vizita. E cam departe de mine, de unde locuiesc si lucrez, dar mi-am propus sa mai trec pe la ei, ca sa ma lamuresc mai bine. (GB – decembrie 2017)

 

Data actualizarii: 05/09/2018

La Terrazza

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.