Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Kunnai means “Modern Madame”. Traim vremuri bune... Am rev...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Barbatii stau la coada in magazin ca sa-i faca curte lui Niki De Ni...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Locanta Jaristea are cea mai buna mancare traditionala romaneasca din ...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Trist, apatic, absent, prafuit cand nu e vreo petrecere Legere e o ...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

SushiRoom s-a intors unde ii este locul SushiRoom a fost unul dintr...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Noodle Bar by Tuk Tuk, street food mai scump ca la restaurantele adeva...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

O ceainarie veche in calea Floreasca, chiar vizavi de Piata Floreasca,...

City Grill Floreasca (Promenada Mall area) is the favorite restaurant ...

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata Am revenit la La Terra...

Daryus neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa ...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

Pizza Leggera, locul in care un italian suparat mi-a aratat cate mai a...

Tracia ar trebui sa fie restaurantul microbistilor de fotbal Tracia...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

Afiseaza

La Terrazza, cu terasa vraiste si nematurata

La Terrazza, restaurant traditional italian in cartierul CotroceniAm revenit la La Terrazza, de data aceasta mancarea mi s-a parut ceva mai buna decat la vizitele anterioare. Tocanita de legume (caponata, cum ii spun ei) surprinzator de buna, linguini cu sos pesto si fructe de mare la fel, un peste spada cu sos simplu de rosii destul de bun, maslinele iuti de la amuse-bouche, focaccia, cafeaua si sorbetto la fel. Si au fost foarte rapizi.

In rest, nimic special de spus despre amenajare, interiorul a ramas la fel. Poate doar despre terasa nematurata si cu lucruri lasate in dezordine dupa venirea frigului. Le-ar fi luat un ceas sa faca asta, prin octombrie, de pilda, si i-ar fi scutit pe clienti vreme de multe luni de o priveliste dezagreabila.

La Terrazza ramane, totusi, unul dintre putinele restaurante bune ale Cotroceniului, dupa cum am spus… (GB – ianuarie 2019)

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni

Daca imi aduc bine aminte, primul restaurant la parterul cladirii aceleia urate din Cotroceni, in marea intersectie de la Carol Davila cu Eroilor a fost Il Tempio del Gusto, in 2014. Nu a rezistat mult, si a fost inlocuit cu La Terrazza, Pizzeria Bar Ristorante, pe numele lui intreg, tot un restaurant italian, adica.

Acolo, in Cotroceni, langa un mic restaurant care a fost celebru multa vreme, chiar si cand era comunism in oras, Bradet, dar de care putini isi mai aduc acum aminte, s-a construit un bloc nou, urat, un neg pe fata elegantului cartier bucurestean. Nu stiu cine le-o fi dat autorizatie sa construiasca asa ceva, si tocmai acolo, in vazul tuturor, insa gata, l-au facut si nu-l mai darama nimeni.

Cotroceniul e unul dintre lucrurile frumoase ale orasului, e Bucurestiul vechi si instarit, urban si educat, curat si disciplinat, chiar si in dreapra bulevardului Eroilor, cum te uiti din vale catre Academia Militara.

La Terrazza are parterul acelui bloc urat, si terasa din fata lui, chiar spre marea intersectie. E mijlociu spre mic, doua saloane comunicante, despartite virtual de un impresionant acvariu. E destul de bine amenajat, urban, luminos, culori optimiste, banchete si scaune comode, ferestre mari, ca sa vezi Cotroceniul.

Meniul e lung, bucatarie italiana traditionala, felurile cunoscute, putine noutati. Am luat o gustare „street food”, destul de buna, dovlecei cu usturoi, din care am primit doar apa de la usturoi, paste cu somon si sparanghel, bune si acestea, dar cu prea mult sos, ca de obicei, si cu sparanghelul fiert mai mult decat ar fi fost cazul, si un ton cu susan cam fara gust, a ramas jumatate in farfurie. Painea foarte buna.

Serviciul a fost bun la La Terrazza, dupa ce am reusit sa ne obisnuim cu harjoana celor trei vlajgani barbosi care se harjoneau intre ei si vorbeau de-ale lor la telefon de parca nu ar fi fost nimeni in restaurant. Dar aveau si ei dreptate, la urma urmei, cand am ajuns eram singurul client, si un singur client nu se pune cand ai chef de harjoana. Abia dupa ce au mai venit si altii s-au mai calmat si ei si ne-am inteles bine, si-au facut treaba si am avut si conversatie cu ei.

Italienii cu care am mai vorbit despre mancarea italiana din oras, dar nu numai ei, au pus La Terrazza pe lista cu restaurante traditionale bune din Bucuresti, deci ceva mai sus decat mi s-a parut mie, la prima vizita. E cam departe de mine, de unde locuiesc si lucrez, dar mi-am propus sa mai trec pe la ei, ca sa ma lamuresc mai bine. (GB – decembrie 2017)

 

Data actualizarii: 08/12/2019

La Terrazza  - Str. Dr. Carol Davila, nr. 56A (Cotroceni)