Restaurantele Restocracy cu bucatarie italiana

Ord. dupa

Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu de crezut ...

3755 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare fina dintre foarte multele...

6689 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante italienesti din Herastrau Am...

1205 vizite

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

2703 vizite

Sa stiti ca se poate face bucatarie fina si cu aceleasi costuri ca in ...

989 vizite

Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptand rabdator... . Lido era, ...

2920 vizite

Restaurantul cu cea mai adorabila chelnerita din oras. Rareori ajun...

3198 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1154 vizite

Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul cu hotelul ...

619 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1507 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

2134 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

551 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

618 vizite

La fel ca si celelalte Trattoria Buongiorno ale lui Dragos Petrescu ...

531 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare cat de cat fina de la marg...

614 vizite

Bucurestiul vechi al maiestuoasei Biserici Sfantul Silvestru Il Des...

543 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea Bastiliei Despr...

972 vizite

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras... A...

1683 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

554 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

859 vizite

Se pare ca nu au gasit inca formula castigatoare cu Caffe Citta. Sau o...

393 vizite

Cantina de lux a corporatistilor din Piata Victoriei Prin 2000 si c...

796 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

435 vizite

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

3569 vizite

Un restaurant care rezista cu luxul unei generatii trecute Restaura...

746 vizite

Cam ca si celelalte doua restaurante Gargantua Gargantua KSLF e un ...

580 vizite

Cei de la Quattro Stagioni sa multumeasca de trei ori pe zi parcului H...

263 vizite

A va documenta cu atentie inainte sa comandati! Cei care au lantul ...

676 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

373 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

1902 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

499 vizite

Alt restaurant de la care pleci cu hainele imputite de fum! Am vrut...

638 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

441 vizite

La Fattoria, ruda de la tara a restaurantelor din Herastrau Nu stiu...

1230 vizite

Pe elegantul si bogatul bulevard Aviatorilor nu sunt doar stomacuri fi...

526 vizite
Afiseaza
vizualizari

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni

Daca imi aduc bine aminte, primul restaurant la parterul cladirii aceleia urate din Cotroceni, in marea intersectie de la Carol Davila cu Eroilor a fost Il Tempio del Gusto, in 2014. Nu a rezistat mult, si a fost inlocuit cu La Terrazza, Pizzeria Bar Ristorante, pe numele lui intreg, tot un restaurant italian, adica.

Acolo, in Cotroceni, langa un mic restaurant care a fost celebru multa vreme, chiar si cand era comunism in oras, Bradet, dar de care putini isi mai aduc acum aminte, s-a construit un bloc nou, urat, un neg pe fata elegantului cartier bucurestean. Nu stiu cine le-o fi dat autorizatie sa construiasca asa ceva, si tocmai acolo, in vazul tuturor, insa gata, l-au facut si nu-l mai darama nimeni.

Cotroceniul e unul dintre lucrurile frumoase ale orasului, e Bucurestiul vechi si instarit, urban si educat, curat si disciplinat, chiar si in dreapra bulevardului Eroilor, cum te uiti din vale catre Academia Militara.

La Terrazza are parterul acelui bloc urat, si terasa din fata lui, chiar spre marea intersectie. E mijlociu spre mic, doua saloane comunicante, despartite virtual de un impresionant acvariu. E destul de bine amenajat, urban, luminos, culori optimiste, banchete si scaune comode, ferestre mari, ca sa vezi Cotroceniul.

Meniul e lung, bucatarie italiana traditionala, felurile cunoscute, putine noutati. Am luat o gustare “street food”, destul de buna, dovlecei cu usturoi, din care am primit doar apa de la usturoi, paste cu somon si sparanghel, bune si acestea, dar cu prea mult sos, ca de obicei, si cu sparanghelul fiert mai mult decat ar fi fost cazul, si un ton cu susan cam fara gust, a ramas jumatate in farfurie. Painea foarte buna.

Serviciul a fost bun la La Terrazza, dupa ce am reusit sa ne obisnuim cu harjoana celor trei vlajgani barbosi care se harjoneau intre ei si vorbeau de-ale lor la telefon de parca nu ar fi fost nimeni in restaurant. Dar aveau si ei dreptate, la urma urmei, cand am ajuns eram singurul client, si un singur client nu se pune cand ai chef de harjoana. Abia dupa ce au mai venit si altii s-au mai calmat si ei si ne-am inteles bine, si-au facut treaba si am avut si conversatie cu ei.

Italienii cu care am mai vorbit despre mancarea italiana din oras, dar nu numai ei, au pus La Terrazza pe lista cu restaurante traditionale bune din Bucuresti, deci ceva mai sus decat mi s-a parut mie, la prima vizita. E cam departe de mine, de unde locuiesc si lucrez, dar mi-am propus sa mai trec pe la ei, ca sa ma lamuresc mai bine. (GB – decembrie 2017)

 


La Terrazza

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.