Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

1 comentarii

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

2 comentarii

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, a deschis ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1 comentarii

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

3 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

1 comentarii
Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftNicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamului din imediata apropiere a Capitalei.

Vatra Neamului de la Bucuresti (de la Balotesti, mai precis spus) e fratele romanesc al unui foarte cunoscut restaurant de la Chisinau, poate chiar cel mai cunoscut, cu acelasi nume, Vatra Neamului.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Nicu Avram: Piata restaurantelor va continua sa infloreasca in urmatorii ani, deoarece nevoia de hrana este o necesitate fiziologica fundamentala a omului, iar nevoia de „hrana servita intr-un loc public” este o necesitate fundamentala a omului modern si un mod de relaxare nelipsit din vietile noastre ca fiinte sociale. Ca si concept nou, peste 10 ani poate sa apara restaurante cu clientela exclusiv feminina, precum deja exista in Dubai, Londra, Zhengzhou.

De asemenea nu este exclus sa apara tot mai multe restaurante de familie, pe care le intalnim peste tot in Europa. Este firesc sa apara si categorii noi de mancaruri, acesta fiind factorul principal datorita caruia un restaurant se mentine. Serviciile prestate pot fi îmbunatatite zilnic. Dupa boom-ul tehnologic care a avut loc la sfarsitul anilor ‘90, s-au produs foarte multe schimbari si pe piata restaurantelor, fiind in continua dezvoltare, si nu este exclus ca si serviciile vor suferi schimbari în viitorul apropiat.

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Nicu Avram: Doar spre bine! Tehnologia ne usureaza zilnic munca si efortul depus in treburile administrative, de la pontarea angajatilor dimineata, pana la automatizarea procesului de luare a comenzilor. Astfel, ne ramane mai mult timp la dispozitie pentru imbunatatirea serviciilor si interactiunea pozitiva si prietenoasa cu clientul. Aceasta ar trebui sa fie grija noastra cea mai mare, pentru ca la acest capitol, nu prea fac fata majoritatea business-urilor din domeniul administratiei publice.Interviu Restocracy cu Nicu Avram, managerul restaurantului Vatra Neamului

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Nicu Avram: Ambianta din restaurante va tinde sa fie cat mai calda, prietenoasa, chiar familiala, cat mai putin impunatoare; dimensiunile localurilor vor fi din ce in ce mai mici si la mare cautare vor fi restaurantele de familie. Amenajarile interioare si finisajele decorative din restaurant au fost, sunt si vor fi unul din cele mai importante criterii in alegerea acestuia de catre client, asa cum ei sunt multi si gusturile difera. Probabil in dependenta de ce va fi in „voga” pe atunci. Important e sa nu uitam de autenticitate.

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Nicu Avram: In urmatorii ani se va face o selectie clara si definitiva intre restaurantele care au personalitate si cele lipsite de autenticitate! Prevad ca vor face fata si vor fi in continua dezvoltare acele restaurante care au o poveste de spus si, mai mult decat atat, o spun mereu modificand-o in pas cu trendurile.

Localurile mai putin originale, lipsite de viata, fara un client tinta bine definit sau fara atentie sporita la detalii/calitate se vor deschide, fiind insa sortite esecului de la bun inceput.

De asemenea, isi vor intari pozitia localurile care vor promova mancarea sanatoasa, gatita in casa, din produse ecologice si cele tip restaurant de familie. Fiind mereu in graba, oamenii tot mai putin gatesc acasa, deci vor fi in cautare de ceea ce le lipseste.

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Nicu Avram: Pentru ca in mod regulat apar noi furnizori pe piata, concurenta dintre acestia devine mai stransa si respectiv creste calitatea serviciilor si usureaza accesul la diverse produse, care poate pana acum erau mai greu de gasit.Interviu Restocracy cu Nicu Avram, managerul restaurantului Vatra Neamului

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Nicu Avram: Restaurantele „superficiale”, care atunci cand fac o oferta, omit sa spuna toate detaliile. Clientul, adesea, nu descopera acest lucru decat pus in fata faptului consumat si, in urma acestei experiente, creste o suspiciune pentru toate restaurantele cu care interactioneaza in viitor.

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Nicu Avram: Exista o lipsa mare de personal calificat pentru posturile de ospatar, bucatar, deoarece in momentul alegerii unei profesii de viitor, tinerii din ziua de azi, prefera sa aleaga domeniul economic sau juridic. Astfel, din pacate, ajungem sa ne confruntam cu o supra oferta din partea fortei de munca in aceste domenii si o mare lipsa in domeniul serviciilor alimentatiei publice. Iar acei putini care totusi fac studii in acest domeniu, sunt cei care nu au avut alternativa, respectiv nu imbratiseaza aceasta profesie din pasiune si vocatie si nu intotdeauna o pot face cu drag si profesionalism.

Serviciul in restaurantele din Bucuresti va evolua pozitiv in cazul in care tinerii se vor califica in acest domeniu si il vor presta cu drag.

Restocracy: Care este strategia restaurantului/lantului de restaurante pe care le conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Nicu Avram: Strategia noastra pentru urmatorii ani este focusarea atentiei spre aducerea bucatariei traditionale de rand la rang de arta gourmet. Prin progresul tehnologic, va avea loc si revolutia pe piata traditionala romaneasca combinata cu bucataria netraditionala si cel mai important; vizam si investitii in dezvoltarea oamenilor pe care ii conducem.Interviu Restocracy cu Nicu Avram, managerul restaurantului Vatra Neamului

De asemenea, lansam pe piata un concept nou, mai fast casual si mai tineresc. Deschiderea oficiala este programata pentru 1 decembrie 2018.

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Nicu Avram: Ca tara, din punctul de vedere al pietei restaurantelor si al culturii de consum al alimentelor, al ceaiului, avand chiar si ceremonie pentru acesta, apreciez cel mai mult Japonia, bucataria japoneza fiind recunoscuta international ca una din cele mai sanatoase din lume. Romania as vrea sa se apropie ca si diversitate si standard al calitatii si serviciilor, Olanda.

Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Nicu Avram: Restaurantul nostru se diferentiaza de altele prin faptul ca acesta nu este doar o cladire, ci un camin, stiti vorba engleza: „not a house, but a home”.

Suntem ca o familie mare si ne tratam clientii ca atare. Cand vrem sa facem o schimbare sau o imbunatatire, cerem sfatul clientilor. Cand gresim, incurajam clientii sa ne dea feedback ca sa ne putem corecta. Drumul nostru pana in anul 2018 s-a bazat numai si numai pe relatia stransa cu clientul nostru si desigur calitatea!Interviu Restocracy cu Nicu Avram, managerul restaurantului Vatra Neamului

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Nicu Avram: Pentru a atrage si a retine oameni competenti in cadrul companiei, oferim pachete salariale atractive, beneficii customizate in dependent de nevoia fiecarui (potential) angajat, mese asigurate, cazare, asigurare si bonusuri motivante.

De asemenea, ingredientul principal pentru succesul relatiei sef-angajat este comunicarea si increderea. Comunicam mult si fructuos, in cadrul sedintelor personale, sedintelor de colectiv, coaching si teambuilding-uri.

Vatra Neamului

Patriotismul intr-o forma si cu imagini pe care le-am cam uitatVatra Neamului de la Bucuresti (de la Balotesti, mai precis spus) e fratele romanesc al unui foarte cunoscut restaurant de la Chisina...

Data actualizarii: 12/03/2018