Pranzuri si cine rare, de care ne vom aduce aminte multa vreme…

Ord. dupa

O cina memorabila cu prietenii la Fior di Latte, plina de toate ex...

O cina spaniola memorabila pregatita de Angelica Ilie la restaurantul ...

O cina de lucru la Isoletta, cu niste prieteni foarte exigenti cand vi...

O cina memorabila pregatita de Florin Cojocariu, filosoful slow food-u...

O cina fara masura, memorabila, plina de excese la La Pescaderia by Al...

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

Cina memorabila la Conacul Hagianoff de pe Domeniul Manasia cu Ariadna...

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Zen Sushi, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

O alta cina indoneziana memorabila, la bunul meu prieten si cu alti bu...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Bistro Ateneu, d...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Le Bistrot Franc...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier de l...

O masa la tara pregatita de bunul meu prieten Florin Cojocariu, la Gur...

La restaurantul L’Atelier de la Hotel Epoque cu invitatul meu Nicola...

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Corto Maltese, d...

Afiseaza

Domnul Alexandru Consulea bucuros de ce a iesit

Domnul Alexandru Consulea construieste la noul sau restaurant Amalgam, de la Piata Charles de Gaulle, Noua Bucatarie Urbana Romaneasca , o bucatarie creativa care foloseste produse si ingrediente preponderent romanesti. Lady chef si experimentator sef este doamna Tanta Necula. Mancarurile pregatite de dansul la Amalgam sunt diferite de cele de la restaurantele lui Zexe, unde cauta sa recupereze vechile retete ale Bucatariei Romanesti Boieresti, in mare parte uitate. Si-a propus ca niciunul dintre felurile de mancare de la Zexe sa nu apara la Amalgam, si invers.

Am fost invitati sa incercam Noua Bucatarie Urbana Romaneasca a domnului Alexandru Consulea, in ceea ce a devenit una dintre cinele memorabile la care am luat parte, cu cele mai bune deserturi, dintre cele facute de Ana Consulea, fiica domnului Consulea, si cu cele mai bune vinuri, printre altele.

Mai jos enumar ce am mancat la Amalgam, cu mentiunea ca or mai fi fost si alte feluri de care nu-mi aduc aminte acum…

  • Pastă de năut cu chimen și semințe de dovleac
  • Vinete cu spumă din mămăligă destructurată
  • Icre de știuca și caviar de somon
  • Pate de ficat de pasărecu cognac și nucșoară
  • Jumări de rață prăjite în propria grăsime
  • Saramura de creveți ușor picantă
  • Paste cu brânza de burduf și unt de capră
  • Borș de măruntaie cu gâți
  • Ciorbă cu perișoare din mangaliță
  • Storceag de morun
  • Supă cremă de porumb
  • File de morun
  • Creveți oltenești de captură cu praz, usturoi roz și sos de vin
  • Tocăniță de vită cu hribi și mămăliguță
  • Iepure cu praz și măsline
  • Mușchi de vită
  • Ceafă de mangaliță
  • Porumbel
  • Șnițel din cerb lopătar
  • Pița cu piept de rață
  • Hamburger vegan
  • Salată verde cu sos de iaurt sau lămâie
  • Salată de hribi cu arpagic și cuișoare
  • Cartofi prăjiți în untură de rață
  • Piure alifiat cu unt de capră sau prăjit
  • Sparanghel la tigaie cu unt și parmezan
  • Sote de hribi
  • Nenumărate deserturi făcute de Ana Consulea

Noua Bucatarie Urbana Romaneasca Amalgam

Laboratoarele Amalgam 

Cheful Amalgam, restaurant cu Noua bucatarie romaneasca creativa

Noua Bucatarie Romaneasca Urbana

 

 

Data actualizarii: 08/12/2019

  • paul :

    unde Dumnezeu au incaput atatea?

    • George Butunoiu :

      Timp de doua zile, de la pranz, seara si apoi iarasi a doua zi la pranz… GB

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.