Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentare pe Restocracy

Ord. dupa

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

288 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

1588 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

15 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

95 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5763 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1048 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

667 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

756 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

334 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1356 vizite

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

276 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

269 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1627 vizite 1 comentarii

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2203 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

1371 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

5516 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

985 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2608 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o ...

768 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

399 vizite

Bucataria romaneasca dincolo de sarmale si tochitura Zahana 33 de l...

1373 vizite

Cine se crede bucatarul acela de imi ia 70 de lei pe o supa de peste c...

1200 vizite 2 comentarii

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

848 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei? Dup...

316 vizite

Unii spun ca e cel mai bun restaurant italian din Bucuresti Osteria...

1828 vizite

O mica terasa de grill in Piata Dorobantilor Am revenit la Steak Up...

671 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

257 vizite

Una dintre cele mai spectaculoase terase de vara din Bucuresti Acum...

1234 vizite

Pionierii de pe piata boemei bucurestene Lente de pe strada General...

379 vizite

Un bistrou cinstit Muse Bistro e un mic bistrou, dupa cum numele sp...

399 vizite

Sushi ardelenesc Hiro Sushi e un mic restaurant de sushi, dar si al...

560 vizite

Cand imi spune cineva ca un restaurant este absolut bestial, dar nimen...

794 vizite

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

1221 vizite

Un privilegiu si o onoare sa iti bei cafeaua alaturi de... Ambiance...

1882 vizite

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea cura...

617 vizite

Aparent, alta decadere iremediabila a unui restaurant in care s-a inve...

265 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

3619 vizite

Un mic bistrou de paste care merita incercat cand esti pe la Piata Flo...

857 vizite

Atentie la aroganta atunci cand platesti o chirie de 12,000€ pe luna...

307 vizite

Traditional grecesc de la ambianta la mancare Athos e un restaurant...

367 vizite

O mancare ce ar fi fost foarte buna pe vremea comunistilor Oricat m...

1320 vizite

Street food scump in Piata Dorobantilor. In diverse locuri din lume...

205 vizite

Unul dintre putinele restaurante cu mancare buna din centrul Bucuresti...

416 vizite

La A3 Bar te poți bucura de unele din cele mai bune preparate cu spec...

581 vizite

S-a inchis definitiv dupa multi ani de functionare. S-a deschis un res...

293 vizite

Cred ca Chocolat ar trebui sa scoata in fata mai mult partea de cofeta...

1209 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

5270 vizite

Backyard Garden & Pub este un local boem situat pe strada Popa Na...

309 vizite

O noua incercare, mancare la fel de buna si de originala Kane s-a r...

3513 vizite 4 comentarii

Cum mananca francezii Ici et La s-a mutat din casa aceea oribil a...

1758 vizite

E restaurantul celor care au si Isoletta, e chiar langa ei; l-au inchi...

226 vizite

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la...

747 vizite

MERON e o cafenea interesanta in Piata Victoriei, pacat ca nu m-au las...

330 vizite

157 vizite

GensDuBien este un local boem din Bucuresti, situat pe bd. Dacia, nr. ...

94 vizite

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun ...

1175 vizite

2631 vizite

Cafe DeKo este locul inventat de Dan Chisu in anul 2003 si care scrie ...

340 vizite

Unul dintre cele mai placute locuri in care am fost vara asta Gastr...

1714 vizite

Una dintre cele mai frunoase si mai spectaculoase terase din Bucuresti...

461 vizite

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

2565 vizite

Terasa Monteoru este situata pe Calea Victoriei, nr. 115, la intersect...

188 vizite

664 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

1174 vizite

2098 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari

Olio este un restaurant in care se fumeaza, strada Clucerului, de unde incepe Nicolae Racota. Primul restaurant deschis acolo a unul de carne, in urma cu cativa ani. Cred ca i-a urmat un altul, tot pentru scurt timp, inainte de Olio, dar nu sunt sigur. Olio pare sa-si fi gasit locul, si da semne ca se si dezvolta sau se extinde.

Olio are o casa fara etaj in frumosul si bogatul cartier bucurestean, unde incep sa se amestece casele vechi cu blocurile mici construite pe vremea comunistilor, cu blocurile mari, tot atunci facute si cu cele noi, din ultimii ani.

Nu-mi mai aduc aminte cum era la steakhouse-ul originar, insa cred ca amenajarea si chiar o buna parte din mobilierul de la Olio sunt de pe vremea aceea, pentru ca e un concept country american, cu lemn, scanduri, piele si imitatii de piele pe care nu s-ar gandi nimeni sa le asocieze cu paste, risotti si ce mai gasesti intr-o trattoria italieneasca. Sunt bine facute, locul e bine intretinut, luminat. In spate au construit ulterior un salon destul de mare, cu pereti de sticla, interesant de uitat prin ele. E un miros de tigari acolo, de iti vine sa vomiti instantaneu cand intri.

Meniul e foarte lung la Olio, cu tot ce exista prin bucataria italiana traditionala. Unele feluri au si cate un nume, nu sunt doar o insiruire de produse si ingrediente in lista, ca la majoritatea celorlalte restaurante cu specific italian popular.

Nu a fost nimic din ce am luat la Olio foarte bun, si unele nici macar bune. Orezul cu ciuperci mai mult decat banal, ravioli ar fi putut fi rezonabile daca nu ar fi turnat pe ele un bulion de cea mai proasta calitate, pe care il cumperi la canistre de cate 20 de kilograme de la supermarket, presupun, si pe care nici nu era nevoie sa ajungi sa-l gusti, i-am simtit mirosul acru cand inca nu pusese chelnerul farfuriile pe masa. Am mai luat niste melanzane alla parmigiana, de nemancat, cu niste vinete de un deget si cu acelasi bulion scarbos in ele si in exces. Cotletele de miel au fost bune, carnea putin tare, insa cu un gust bun, nu stiu pe ce le-au fipt, insa as fi putut crede ca sunt facute pe jar daca nu eram in mijlocul Bucurestiului. Cafeaua obisnuita.

Serviciul a fost lent la Olio, dupa 45 de minute inca nu aceam nimic pe masa, si am plecat la ora 15 de la un pranz care a inceput la 13. Daca ei vor sa aiba doar clienti care nu muncesc in timpul zilei, sa o tina tot asa. Si nu pentru ca era lume in restaurant, ca erau vreo 3 mese ocupate, ci asa…

Intrarea in restaurant a fost de asa natura incat m-a facut sa scot carnetelul sa notez inca de atunci. Unul dintre chelneri, cel fara chef de munca, despre care o sa scriu mai jos, era ceva mai in spate, nu cred ca facea ceva anume. Ne-a aruncat o privire in fuga, apoi si-a vazut de statul lui degeaba. Am mers pana in mijlocul restaurantului si ne-am oprit, asteptand, cu paltoanele pe noi. Dupe ce ne-a mai aruncat o privire, s-a intors si a plecat, probabil ajunseseram prea aproape de zona lui intima… 🙁

S-au ocupat de noi doi chelneri tineri, unul cam impertinent si fara chef de munca, celalalt care se straduia sa faca ce trebuie, insa care avea nevoie sa i se spuna pe litere ce trebuie. Dar le facea imediat cand afla. Nu ne-au dus hainele la cuier, desi aveau unul, si nu ne-au intrebat, macar, nici dupa ce le-au vazut pe jos, cazute de pe spatarul pe care le proptiseram.

Sa ne aduca niste farfurii, desi le spuseseram de vreo trei ori inainte ca vom imparti mancarea, evident ca nu au putut sa gandeasca de unii singuri. Dar nici dupa ce le-au adus nu s-au prins ca mai avem nevoie si de tacamuri ca sa o impartim. Oi fi eu prieten bun cu kaspar, dar totui nu mancam amandoi cu furculitele din aceeasi farfurie. Am stat si noi aproape un sfert de ceas sa vedem daca se prind ca trebuie sa ne mai aduca ceva, si asta dupa ce le spuseseram de mai multe ori ca impartim mncarea, si dupa ce le-am spus ca o impartim in farfurii separate. Chelnerul cel muncitor si binevoitor se uita uluit cum stam cu mancarea in fata si nu facem nimic, desi trecuse deja de ora 14 si inca nu mancaseram nimic. Banuia el ca mai trebuie ceva, facea eforturi supraomenesti ca sa isi dea seama ce, se vedea ca gandeste la greu, insa nu a reusit. Pana i-am spus noi.

Preturile sunt cam mari la Olio, pentru o mancare atat de mediocra. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, iti scoate vreo 250 de lei de pe card, daca nu si mai mult, si-i da celor doi chelneri si cui o mai fi pe acolo.

Olio e, asadar, un restaurant cu o mancare mediocra, care incalca legea in mod grosolan, si care traieste chiar pe seama celor care merg acolo tocmai pentru ca se incalca legea, presupun. (GB – decembrie 2017)

Olio, restaurant cu bucatarie italiana traditionala pe strada Clucerului

 

Data actualizarii: 30/12/2018

Olio

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.