Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

Afiseaza

O sinteza utila pentru cei care se gandesc la tranzactii pe piata restaurantelor, de la

Aaron Allen

Meaningfully Move Your Market Share; Shore-Up and Secure Shareholder Value

In last week’s issue, we talked about our silver lining thesis for the restaurant industry, and how M&A fever will be catching across foodservice. To follow that up, we thought we could host a little Q&A session, sharing some thoughts on the most common questions asked about restaurant M&A.

We’re (officially) in a recession … what happens to valuations during a downturn?

It’s true — valuations typically take a cut during downturns. During the Great Recession (December 2007 to June 2009), U.S. restaurant valuations (measured by EV-to-Sales) decreased by 54% — from a peak of 1.3 in 2007 to a bottom of 0.6x in 2010. Valuations continued to fall after the recession was officially over (in June 2009) and it took three years to recover from that valley to pre-2008 values. The volume of deals also decreases in recessions. Between 2007 and 2009, the number of deals dropped by 37%  and didn’t fully recover until 2011 (3 years after the start of the crisis).

1. Why should we consider an M&A Transaction? 

This is a fair question — and M&A isn’t the right fit for every company’s current situation. On the buy-side, companies can benefit from expanded market share, gaining ground into new markets, and partnering with established operators while diversifying their portfolio. Sellers can also reap the benefits of broader market share, enhance their sustainability and longevity, and develop strategic partnerships to better optimize performance. In any case, thoughtful investment thesis ideation and well-informed due diligence are key foundational elements of a successful transaction and integration.

2. How long does the M&A Process typically take? What are the steps?

3. What does a seller need to do before selling a minority or majority stake? 

4. What does a buyer need to do before pursuing M&A opportunities in foodservice? 

In short, source and screen. The buyer will assess the market landscape looking to narrow down the segment with the best prospects and within that the possible targets (risk, benefits, and potential for ROI). Leveraging an advisor with industry-specific expertise can be key to accessing deals before they get to a bidding stage (therefore obtaining more favorable valuations).

5. What are the valuation methodologies for a restaurant chain?

6. Ready to Get Started on a Transaction? 

  • Investment Thesis Ideation
  • Market Landscape Scanning
  • M&A Readiness Assessment
  • Investor Presentation Development
  • Deal Sourcing and Target Identification
  • Commercial Due Diligence
  • Operational Due Diligence
  • Value Creation Strategies
  • Post-Acquisition Integration
  • Board and Management Installation
  • Growth and Expansion Planning
  • Go-to-Market Strategy
  • Performance Optimization
  • Portfolio Planning and Rationalization
  • Operating Partnerships
  • Board Participation and Advisory

These Are the Moments When Market Share Moves the Most

Vezi articolul integral (click pentru a descarca)

Data actualizarii: 15/06/2020