Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

Afiseaza

O sinteza utila pentru cei care se gandesc la tranzactii pe piata restaurantelor, de la

Aaron Allen

Meaningfully Move Your Market Share; Shore-Up and Secure Shareholder Value

In last week’s issue, we talked about our silver lining thesis for the restaurant industry, and how M&A fever will be catching across foodservice. To follow that up, we thought we could host a little Q&A session, sharing some thoughts on the most common questions asked about restaurant M&A.

We’re (officially) in a recession … what happens to valuations during a downturn?

It’s true — valuations typically take a cut during downturns. During the Great Recession (December 2007 to June 2009), U.S. restaurant valuations (measured by EV-to-Sales) decreased by 54% — from a peak of 1.3 in 2007 to a bottom of 0.6x in 2010. Valuations continued to fall after the recession was officially over (in June 2009) and it took three years to recover from that valley to pre-2008 values. The volume of deals also decreases in recessions. Between 2007 and 2009, the number of deals dropped by 37%  and didn’t fully recover until 2011 (3 years after the start of the crisis).

1. Why should we consider an M&A Transaction? 

This is a fair question — and M&A isn’t the right fit for every company’s current situation. On the buy-side, companies can benefit from expanded market share, gaining ground into new markets, and partnering with established operators while diversifying their portfolio. Sellers can also reap the benefits of broader market share, enhance their sustainability and longevity, and develop strategic partnerships to better optimize performance. In any case, thoughtful investment thesis ideation and well-informed due diligence are key foundational elements of a successful transaction and integration.

2. How long does the M&A Process typically take? What are the steps?

3. What does a seller need to do before selling a minority or majority stake? 

4. What does a buyer need to do before pursuing M&A opportunities in foodservice? 

In short, source and screen. The buyer will assess the market landscape looking to narrow down the segment with the best prospects and within that the possible targets (risk, benefits, and potential for ROI). Leveraging an advisor with industry-specific expertise can be key to accessing deals before they get to a bidding stage (therefore obtaining more favorable valuations).

5. What are the valuation methodologies for a restaurant chain?

6. Ready to Get Started on a Transaction? 

  • Investment Thesis Ideation
  • Market Landscape Scanning
  • M&A Readiness Assessment
  • Investor Presentation Development
  • Deal Sourcing and Target Identification
  • Commercial Due Diligence
  • Operational Due Diligence
  • Value Creation Strategies
  • Post-Acquisition Integration
  • Board and Management Installation
  • Growth and Expansion Planning
  • Go-to-Market Strategy
  • Performance Optimization
  • Portfolio Planning and Rationalization
  • Operating Partnerships
  • Board Participation and Advisory

These Are the Moments When Market Share Moves the Most

Vezi articolul integral (click pentru a descarca)

Data actualizarii: 15/06/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close