Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Afiseaza

O sinteza utila pentru cei care se gandesc la tranzactii pe piata restaurantelor, de la

Aaron Allen

Meaningfully Move Your Market Share; Shore-Up and Secure Shareholder Value

In last week’s issue, we talked about our silver lining thesis for the restaurant industry, and how M&A fever will be catching across foodservice. To follow that up, we thought we could host a little Q&A session, sharing some thoughts on the most common questions asked about restaurant M&A.

We’re (officially) in a recession … what happens to valuations during a downturn?

It’s true — valuations typically take a cut during downturns. During the Great Recession (December 2007 to June 2009), U.S. restaurant valuations (measured by EV-to-Sales) decreased by 54% — from a peak of 1.3 in 2007 to a bottom of 0.6x in 2010. Valuations continued to fall after the recession was officially over (in June 2009) and it took three years to recover from that valley to pre-2008 values. The volume of deals also decreases in recessions. Between 2007 and 2009, the number of deals dropped by 37%  and didn’t fully recover until 2011 (3 years after the start of the crisis).

1. Why should we consider an M&A Transaction? 

This is a fair question — and M&A isn’t the right fit for every company’s current situation. On the buy-side, companies can benefit from expanded market share, gaining ground into new markets, and partnering with established operators while diversifying their portfolio. Sellers can also reap the benefits of broader market share, enhance their sustainability and longevity, and develop strategic partnerships to better optimize performance. In any case, thoughtful investment thesis ideation and well-informed due diligence are key foundational elements of a successful transaction and integration.

2. How long does the M&A Process typically take? What are the steps?

3. What does a seller need to do before selling a minority or majority stake? 

4. What does a buyer need to do before pursuing M&A opportunities in foodservice? 

In short, source and screen. The buyer will assess the market landscape looking to narrow down the segment with the best prospects and within that the possible targets (risk, benefits, and potential for ROI). Leveraging an advisor with industry-specific expertise can be key to accessing deals before they get to a bidding stage (therefore obtaining more favorable valuations).

5. What are the valuation methodologies for a restaurant chain?

6. Ready to Get Started on a Transaction? 

  • Investment Thesis Ideation
  • Market Landscape Scanning
  • M&A Readiness Assessment
  • Investor Presentation Development
  • Deal Sourcing and Target Identification
  • Commercial Due Diligence
  • Operational Due Diligence
  • Value Creation Strategies
  • Post-Acquisition Integration
  • Board and Management Installation
  • Growth and Expansion Planning
  • Go-to-Market Strategy
  • Performance Optimization
  • Portfolio Planning and Rationalization
  • Operating Partnerships
  • Board Participation and Advisory

These Are the Moments When Market Share Moves the Most

Vezi articolul integral (click pentru a descarca)

Data actualizarii: 15/06/2020

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close