Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Am băut din vinurile Serenum în urmă cu câțiva ani, înainte de p...

Așa că, stilul de viață alert îi face pe români să se îndrepte...

Cei de la Singureni Manor Equestrian Retreat, despre care am tot scris...

Instituția financiară Capital Financial Services S.A., care opereaz...

Un concept fine dining cu bucătarie românească modernă

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

Afiseaza

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă perioadă de extindere și reamenajare completă, sporind și mai mult densitatea de restaurante bune pe metrul pătrat în zonă. Într-adevăr, acolo e cea mai mare concentrare de mâncare bună din București, mai mult de un sfert dintre primele 200 cele mai bune restaurante din oraș fiind pe o rază de 1 Km în jurul acestei piețe, deci la distanță de ajuns pe jos la oricare dintre ele.

Mozzafiato ristorante & lounge, Chef Alin Barabancea RestocracyAu construit o terasă închisă foarte lungă, ceea ce a dublat, sau chiar triplat suprafața totală a lui Mozzafiato. Au dat barul mai în față ca să extindă bucătăria, din câte mi-am dat seama – un semn încurajator. Amenajarea în stil luxuriant, colonial, e pe gustul meu. Nu am nimic cu stilurile minimaliste, nordic, industrial sau cele ca ele, însă le prefer pe cele clasice. Scaunele și canapelele extrem de comode – un mare, mare plus pentru cei ca mine. Și m-am așezat la mesele cu fețe de masă albe, impecabile, desigur… 😊

Meniul destul de lung și cam conservator, clasic, de mainstream. Se pare că așa vor să-si poziționeze restaurantul – la fel ca înainte, de altfel. O să vedem în câteva luni dacă a fost ideea cea mai bună sau nu. Noul lor chef, Alin Barabancea (cel din poză) a lucrat înainte la Fior di Latte, care are de ani buni mare succes cu o astfel de poziționare conservatoare, cu un meniu destul de „cuminte”, clasic, dar cu produse și ingrediente de cea mai bună calitate, la care bucătarii lucrează foarte mult în bucătărie. Cam cum e și la Sardin, de pildă, despre care am scris de multe ori.

Am luat Vitello tonnato, Parmigiana di melanzane al forno și o pizza – aceasta la recomandarea chelnerului. Pizza excelentă, pe gustul meu, cu blatul moale și pufos. Vitello tonnato mi-a plăcut la fel de mult, de asemenea, dar lui Florin mai puțin, fiindcă avea un gust pregnant de icre, foarte diferit de rețeta clasică. La parmigiana di melanzane a fost invers, lui i s-a părut excelentă, mie mai puțin. La focaccia și cafea am fost pe aceeași lungime de undă – foarte mulțumiți, adică. Ne-a surprins puțin că nu au amuse-bouche.

Fac o paranteză legată de gusturi și de aprecierea mâncărurilor (și a restaurantelor, pe cale de consecință): în cazul mâncărurilor clasice, cunoscute, de mainstream, unii (și Florin e printre ei) le evaluează/ apreciază în funcție de apropierea de rețeta originară, din bucătăria/ țara din care provin. Alții (unde sunt eu) le apreciază exclusiv după gustul propriu, chiar dacă sunt foarte diferite de „profilul” lor tradițional.

Au mulți chelneri la Mozzafiato – toți băieți. Unii supărați și cam neatenți, dar noi am avut noroc de unul foarte agreabil și săritor. Și care mai și zâmbea neforțat, pe deasupra… Prețurile sunt mari, dar în limitele uzuale pentru calitatea produselor, ambianță, zonă și vecini. O masă completă în doi, cu o sticlă de vin, poate sări repede de 500 de lei.

Un lucru pe care vreau neapărat să-l încerc la ei este micul dejun – o raritate în București, și chiar și în această zonă plină cu restaurante bune. Revin în curând cu detalii și cu poze despre ce voi găsi… (George Butunoiu – ianuarie 2023)

 

Data actualizarii: 24/01/2023

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close