Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Nu am trecut niciodata pana acum dincolo de strada Petricani, desi am mers de foarte multe ori pe ea, in sus si in jos. Vedeam lacuri acolo, multi copaci si verdeata, terenuri virane intinse. Stiam de lacul si de Manastirea Plumbuita, auzisem de faimosul cartier din jurul lor si imi tot propuneam sa merg intr-o zi, dar tot amanam.

Asa ca, atunci cand am auzit ca s-a deschis un restaurant acolo, care restaurant, pe deasupra, mai sugera si ca are mancare buna si ca e frumos, m-am grabit sa ajung.

Am luat-o pe Fabrica de Glucoza si am traversat strada Petricani. E tot o strada acolo, apare chiar pe harta si pe Waze, dar nu mi-ar fi dat vreodata prin minte ca acela e un drum care duce undeva. Ma gandeam ca e o alee, mai ales ca are si poarta! Am patruns, deci, in misteriosul tinut si am inceput sa merg. Dupa vreo jumatate de kilometru, au inceput sa apara primele semne de viata: garduri, apoi niste baraci, ceva furgonete, camioane, caini si chiar niste oameni. Departe, in zare, pe mana stanga se vedeau santierele blocurilor din Pipera. Apoi am dat de o crescatorie sau un adapost pentru cai, in care erau multi caini si o lama alba, cea din poza. Nu stiu de ce era acolo si nu la gradina zoologica, unde sunt oameni care stiu sa ingrijeasca astfel de animale. Am coborat un deal, am cotit spre stanga, apoi spre dreapta, am trecut printr-o padurice, apoi am ajuns la lacuri. Noroc ca erau peste tot indicatoare cu Complex Jardin, adica locul in care e restaurantul acesta pe care il cautam. Am vazut si turlele Manastirii Plumbuita peste lac, dupa care drumul a inceput sa arate altfel, intelegeai ca de acolo incepe sa se intampla ceva.

De la intrarea in aceasta „jungle des merveilles”, prin drumul care porneste din Petricani, pana la Complexul Jardin am facut vreo doi kilometri prin niste locuri despre care nu credeam ca le mai pot gasi in Bucuresti. Am si filmat si am pus video-urile pe site, altfel multi nu m-ar crede daca le-as descrie in cuvinte pe unde am trecut ca sa ajung pana la Jardin des Merveilles.

Jardin des Merveilles se numeste chiar parcul Complexului Jardin. Un jardin des Merveilles dans une Jungle des Merveilles, cu padure, lacuri, delta, cai, lame, caini de toate felurile, oameni de toate felurile si cate si mai cate…

Complex Jardin e un loc in mijlocul acestei jungle urbane in care niste oameni au decis sa faca urmatoarele: una bucata restaurant pescaresc cu specific grecesc, botezat Metafish; una bucata restaurant de carne, Metameat, la care inca se lucreaza, cica e gata peste vreo doua saptamani; mai multe pavilioane care par sa fie sali de evenimente, de nunti, de petreceri sau pentru cine stie se se mai poate face in mijlocul unei jungle urbane; un parc fara copaci si fara nimic, de fapt, pentru ca e si el in amenajari. Chiar daca vor planta multe flori si verdeata in el (ceea ce e putin probabil sa faca), e greu de crezut ca va arata foarte bine, dat fiind ca o buna parte din el e betonata, pentru alei si parcari de masini. Tot la stadiul de intentie e si un loc de joaca pentru copii, cu vreo doua casute colorate de plastic spre a demonstra intentia. Ansamblul e botezat Jardin des Merveilles, dupa cum am spus, spre a indica ce s-ar putea intampla la un moment dat acolo, intr-un viitor nu foarte apropiat, se pare.

Metafish e o terasa, de fapt, chiar la intrarea in complex, intre doua lacuri, cu fata catre Manastirea Plumbuita. Nu au salon, deci deschis doar cat se poate sta afara. Bucataria e in mijloc, asa ca imparte spatiul in doua terase distincte. Au si doua foisoare in capete, acoperite cu stuf, din care se vede jungla mult mai bine. Terasele sunt acoperite cu cateva bucati de panza, dar nu e un acoperis compact, bate soarele direct pe mese si in mijlocul unei zile caniculare e greu de crezut ca se poate sta acolo. Nu au ventilatoare, stropitori nici atat. Poate ca vor avea intr-o zi.

Metafish e un restaurant de peste si fructe de mare cu bucatarie internationala. Au un bucatar sef cu origini grecesti, Kostantin, dar care a trait si s-a specializat in SUA si Austria. Posibil sa fie si asociat la aceasta afacere. E cel din poza, cu papuci portocalii: masiv, charismatic, vorbaret, umblat prin lume. Meniul a fost o surpriza la Metafish, nu e unul de cherhana, cum te-ar duce gandul dupa trecerea prin jungla, nici unul de terasa, ci e unul de restaurant in toata regula, cu mancaruri mai sofisticate decat la multe restaurant grecesti din Bucuresti. Nu e de fine dining, dar nici de taverna.

Eu am luat Creveti in sos de rosii cu branza Feta, destul de buni, dar nimic deosebit, Risotto cu creveti, sparanghel si sofran, surprinzator de bun, facut ca la marile restaurante. Chiar si acolo nu e la indemana oricui sa faca sparanghelul exact cum trebuie. Supa a fost si ea buna, Bisk de creveti capuccino, cu mai multa smantana decat era cazul, in detrimentul crevetilor, evident, dar foarte buna, dupa cum am spus, si frumos pusa in farfurie. M-am bucurat foarte tare ca au cidru in meniu, si inca de mai multe feluri (cel de la Tuborg cred ca e cel mai bun), insa m-am intristat ca nu-l aveau si in magazie… 🙁

Nu au preturi de jungla la Metafish, ci de restaurant de centru. O masa in doi, cu un vin bun, iti scoate cu usurinta 300 de lei de pe card, daca nu si mai mult.

Probabil ca vor mai trece cateva saptamani bune pana vor pune stopitori si ventilatoare, pana cand vor asigura o aprovizionare constanta, vor baga si casa de marcat in priza si multe altele care sunt inca departe de detaliile pozelor idilice de pe site. Si, cine stie, poate ca si Jardin des Merveilles va arata altfel peste cateva saptamani. La inceput ma gandisem sa pun Metafishul in Lista Restocracy a celor mai bune restaurante din Bucuresti, insa mai astept putin. Sunt sigur ca va ajunge si acolo intr-o zi.

Oricum, cred ca mancarea va fi in continuare buna la Metafish, se vede repede mana unui bucatar care stie bine cum se fac lucrurile in meniu si in bucatarie. Merita un drum lung pana in delta Plumbuitei, fara indoiala, macar de curiozitate, mai ales pentru cei care nu au vazut inca jungla aceasta din mijlocul Bucurestiului, sau poate ca nici macar nu stiau ca exista. Daca iti iubesti orasul, trebuie neaparat sa ii vezi si fata aceasta.

Daca stau sa ma gandesc bine, Metafish e singurul restaurant bun din Bucuresti la care nu ar avea cineva curajul sa se duca pe jos… (GB – iunie 2017)

Metafish

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea curajul sa te duci pe jos... Nu am trecut niciodata pana acum dincolo de strada Petricani, desi am mers de foarte multe ori pe ea, ...

Data actualizarii: 28/06/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close