Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

Raionul de Pește din Piața Dorobanților a fost una dintre cele ...

Devenită  epicentru pe  harta cultural-continentală, Timișoara ș...

Sâmbătă 11 martie 2023, profesioniști și amatori, iubitori ai vie...

Afiseaza
comentarii

Nu am trecut niciodata pana acum dincolo de strada Petricani, desi am mers de foarte multe ori pe ea, in sus si in jos. Vedeam lacuri acolo, multi copaci si verdeata, terenuri virane intinse. Stiam de lacul si de Manastirea Plumbuita, auzisem de faimosul cartier din jurul lor si imi tot propuneam sa merg intr-o zi, dar tot amanam.

Asa ca, atunci cand am auzit ca s-a deschis un restaurant acolo, care restaurant, pe deasupra, mai sugera si ca are mancare buna si ca e frumos, m-am grabit sa ajung.

Am luat-o pe Fabrica de Glucoza si am traversat strada Petricani. E tot o strada acolo, apare chiar pe harta si pe Waze, dar nu mi-ar fi dat vreodata prin minte ca acela e un drum care duce undeva. Ma gandeam ca e o alee, mai ales ca are si poarta! Am patruns, deci, in misteriosul tinut si am inceput sa merg. Dupa vreo jumatate de kilometru, au inceput sa apara primele semne de viata: garduri, apoi niste baraci, ceva furgonete, camioane, caini si chiar niste oameni. Departe, in zare, pe mana stanga se vedeau santierele blocurilor din Pipera. Apoi am dat de o crescatorie sau un adapost pentru cai, in care erau multi caini si o lama alba, cea din poza. Nu stiu de ce era acolo si nu la gradina zoologica, unde sunt oameni care stiu sa ingrijeasca astfel de animale. Am coborat un deal, am cotit spre stanga, apoi spre dreapta, am trecut printr-o padurice, apoi am ajuns la lacuri. Noroc ca erau peste tot indicatoare cu Complex Jardin, adica locul in care e restaurantul acesta pe care il cautam. Am vazut si turlele Manastirii Plumbuita peste lac, dupa care drumul a inceput sa arate altfel, intelegeai ca de acolo incepe sa se intampla ceva.

De la intrarea in aceasta „jungle des merveilles”, prin drumul care porneste din Petricani, pana la Complexul Jardin am facut vreo doi kilometri prin niste locuri despre care nu credeam ca le mai pot gasi in Bucuresti. Am si filmat si am pus video-urile pe site, altfel multi nu m-ar crede daca le-as descrie in cuvinte pe unde am trecut ca sa ajung pana la Jardin des Merveilles.

Jardin des Merveilles se numeste chiar parcul Complexului Jardin. Un jardin des Merveilles dans une Jungle des Merveilles, cu padure, lacuri, delta, cai, lame, caini de toate felurile, oameni de toate felurile si cate si mai cate…

Complex Jardin e un loc in mijlocul acestei jungle urbane in care niste oameni au decis sa faca urmatoarele: una bucata restaurant pescaresc cu specific grecesc, botezat Metafish; una bucata restaurant de carne, Metameat, la care inca se lucreaza, cica e gata peste vreo doua saptamani; mai multe pavilioane care par sa fie sali de evenimente, de nunti, de petreceri sau pentru cine stie se se mai poate face in mijlocul unei jungle urbane; un parc fara copaci si fara nimic, de fapt, pentru ca e si el in amenajari. Chiar daca vor planta multe flori si verdeata in el (ceea ce e putin probabil sa faca), e greu de crezut ca va arata foarte bine, dat fiind ca o buna parte din el e betonata, pentru alei si parcari de masini. Tot la stadiul de intentie e si un loc de joaca pentru copii, cu vreo doua casute colorate de plastic spre a demonstra intentia. Ansamblul e botezat Jardin des Merveilles, dupa cum am spus, spre a indica ce s-ar putea intampla la un moment dat acolo, intr-un viitor nu foarte apropiat, se pare.

Metafish e o terasa, de fapt, chiar la intrarea in complex, intre doua lacuri, cu fata catre Manastirea Plumbuita. Nu au salon, deci deschis doar cat se poate sta afara. Bucataria e in mijloc, asa ca imparte spatiul in doua terase distincte. Au si doua foisoare in capete, acoperite cu stuf, din care se vede jungla mult mai bine. Terasele sunt acoperite cu cateva bucati de panza, dar nu e un acoperis compact, bate soarele direct pe mese si in mijlocul unei zile caniculare e greu de crezut ca se poate sta acolo. Nu au ventilatoare, stropitori nici atat. Poate ca vor avea intr-o zi.

Metafish e un restaurant de peste si fructe de mare cu bucatarie internationala. Au un bucatar sef cu origini grecesti, Kostantin, dar care a trait si s-a specializat in SUA si Austria. Posibil sa fie si asociat la aceasta afacere. E cel din poza, cu papuci portocalii: masiv, charismatic, vorbaret, umblat prin lume. Meniul a fost o surpriza la Metafish, nu e unul de cherhana, cum te-ar duce gandul dupa trecerea prin jungla, nici unul de terasa, ci e unul de restaurant in toata regula, cu mancaruri mai sofisticate decat la multe restaurant grecesti din Bucuresti. Nu e de fine dining, dar nici de taverna.

Eu am luat Creveti in sos de rosii cu branza Feta, destul de buni, dar nimic deosebit, Risotto cu creveti, sparanghel si sofran, surprinzator de bun, facut ca la marile restaurante. Chiar si acolo nu e la indemana oricui sa faca sparanghelul exact cum trebuie. Supa a fost si ea buna, Bisk de creveti capuccino, cu mai multa smantana decat era cazul, in detrimentul crevetilor, evident, dar foarte buna, dupa cum am spus, si frumos pusa in farfurie. M-am bucurat foarte tare ca au cidru in meniu, si inca de mai multe feluri (cel de la Tuborg cred ca e cel mai bun), insa m-am intristat ca nu-l aveau si in magazie… 🙁

Nu au preturi de jungla la Metafish, ci de restaurant de centru. O masa in doi, cu un vin bun, iti scoate cu usurinta 300 de lei de pe card, daca nu si mai mult.

Probabil ca vor mai trece cateva saptamani bune pana vor pune stopitori si ventilatoare, pana cand vor asigura o aprovizionare constanta, vor baga si casa de marcat in priza si multe altele care sunt inca departe de detaliile pozelor idilice de pe site. Si, cine stie, poate ca si Jardin des Merveilles va arata altfel peste cateva saptamani. La inceput ma gandisem sa pun Metafishul in Lista Restocracy a celor mai bune restaurante din Bucuresti, insa mai astept putin. Sunt sigur ca va ajunge si acolo intr-o zi.

Oricum, cred ca mancarea va fi in continuare buna la Metafish, se vede repede mana unui bucatar care stie bine cum se fac lucrurile in meniu si in bucatarie. Merita un drum lung pana in delta Plumbuitei, fara indoiala, macar de curiozitate, mai ales pentru cei care nu au vazut inca jungla aceasta din mijlocul Bucurestiului, sau poate ca nici macar nu stiau ca exista. Daca iti iubesti orasul, trebuie neaparat sa ii vezi si fata aceasta.

Daca stau sa ma gandesc bine, Metafish e singurul restaurant bun din Bucuresti la care nu ar avea cineva curajul sa se duca pe jos… (GB – iunie 2017)

Metafish

Singurul restaurant din mijlocul Bucurestiului la care nu ai avea curajul sa te duci pe jos...Nu am trecut niciodata pana acum dincolo de strada Petricani, desi am mers de foarte multe ori pe ea, ...

Data actualizarii: 28/06/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close