Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

Alexandru Sautner are 49 de ani si lucreaza de peste 27 de ani in dom...

1 comentarii

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

4 comentarii

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

Bogdan Dănilă: Cea mai mare provocare a fost să vin la New York ...

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

Cu o cariera in gastronomie de peste 18 ani, Alexandru Chioaru a lucra...

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

4 comentarii

Chef Mircea Niculescu se afla in bucatariile hotelului Athenee Palace ...

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

Tim Schmidt este Chef-ul Executiv al hotelului Athenee Palace Hilton B...

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

3 comentarii

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

4 comentarii

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

1 comentarii

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

2 comentarii

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

1 comentarii

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

Afiseaza
comentarii

Sectiune finantata de ExpressoftDragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, dar este nepracticant. De asemenea, Dragos Petrescu are un MBA absolvit la Assebus Kennesaw University si este antreprenor in industria restaurantelor din Romania inca din 1999.

Dragos Petrescu este cofondator al lantului de restaurante La Mama. Totodata, el este licentiat in cadrul francizei McDonald’s (Chicago, OakBrook, Hamburger University in 2000), dar si cofondator al Grupului City Grill (2004). In prezent, Grupul City Grill detine 19 de locatii sub sapte brand-uri (City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Caru’ cu bere, Hanu’ Berarilor, Hanu’ lui Manuc, Pescarus) si detine o echipa de aproximativ 1500 de membri, fiind cea mai mare echipa din Bucuresti.

Din 2015 si pana in prezent, Dragos Petrescu este si Presedinte al HORA – Asociatia Patronala a Restaurantorilor din Romania.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Dragos Petrescu: In primul rand, cresterea componentei de livrari la domiciliu catre 20% din piata pana in anul 2023. Apoi, conformare fiscala integrala pana in anul 2020.

Pe de alta parte,vor aparea concepte noi de tip street food sau zone de restaurante diverse permanente.

De asemenea, se va pune accent mai mare pe calitate, inovatie si viteza, adica casual dining va fuziona cu fast food rezultand fast dining.

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dragos Petrescu: Cea mai mare influenta este data de logistica si digitalizarea din industria de restaurante. Practic, revolutia Uber va impacta zona de livrari si comanda smart. Bazele de date vor reprezenta cheia de crestere a vanzarilor. Ofertele tintite vor pastra si creste businessul. TripAdvisor si alte platforme online vor impacta major traficul de clienti.

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Dragos Petrescu: Amenajari din ce in ce mai dese si schimbari de decor chiar in aceeasi zi. A se vedea insula greceasca Mykonos anul acesta. Luminile joaca un rol din ce in ce mai important pentru ca ajuta la schimbarea atmosferei si la crearea de atmosfera.

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Dragos Petrescu: Vor disparea cele cu idee unicat (tip spectacol, nu dau nume!), dar si cele traditionale care nu se vor transforma.

In general, ca in orice business, conteaza adaptarea. Aici, in industria noastra, mai mult ca oricand trebuie sa te adaptezi trendului. Si trebuie sa fii conectat pe platformele online si pe cele de socializare. Astazi, la nivel european asteptarea de raspuns la un comentariu al clientului pe Facebook este de 7 minute in medie.

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Dragos Petrescu: Peste proaspat si diverse mirodenii. Suntem departe de orice piata adevarata gastronomica. Datorita schimbarilor rapide ale logisticii cred ca si piata din Romania va deveni competitiva din punct de vedere al achizitiei de materii prime.

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Dragos Petrescu: Nu cred in restaurante care fac rau.Sigur cele care nu respecta normele sanitare de securitate alimentara.Dar in Romania clientii sunt educati.EI penalizeaza imediat pe cei care nu au grija de acest aspect sau pe cei cu un concept idee nefericita.In fiecare zi , in industria ospitalitatii se inchid zeci de restaurante si se deschid altele in loc.Nu ai sansa daca gresesti.

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dragos Petrescu: Serviciile sunt cel mai greu lucru de realizat cu succes in acest sector. Lipsa traditiei (romanii vad slujba de ospatar ca o slujba de tranzitie), a educatiei profesionale (scoli slabe de pregatire), dar mai ales emigratia (in Vest) fac o misiune dificila pentru operatorii romani in zona de servicii.

Clientii, in schimb, asteapta din ce in ce mai mult. Si asta este normal. Ei sunt din ce in ce mai educati, plimbati etc. Cred ca nivelul serviciilor va creste in viitorul imediat. Pornim de foarte jos, va aduceti aminte de anii ’90?

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Dragos Petrescu: Tarile cu traditie, precum: Franta, Italia, Spania si Grecia.

Restocracy: Care este strategia lantului de restaurante pe care le conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Dragos Petrescu: Produse si servicii mai bune, digitalizare si delivery.

Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Dragos Petrescu: Operatiuni mai bune. Baze de date mai bune. Sa ne cunoastem clientii mai bine si sa ii servim asa cum doresc ei.

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Dragos Petrescu: Mult, foarte mult! Resursa umana este critica pentru existenta noastra, asta ne face sa fim competitivi. Diminuam profitabilitatea pentru a intoarce resurse catre oameni, pentru ca preturile nu le putem creste!

Data actualizarii: 29/11/2017