Interviuri cu persoane importante din lumea gastronomiei si din alte domenii cu legaturi directe cu aceasta

Ord. dupa

Se numeste Agustina Fitri si este una dintre cele doua Lady Chefs ale ...

361 vizite

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul ac...

4360 vizite

Chef Alexandru Iacob s-a nascut la Iasi si este bine-cunoscut publicul...

1972 vizite

Alexandru Sautner are 48 de ani si lucreaza de peste 26 de ani in dom...

3592 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantului B...

976 vizite

Ana Consulea este Chef cofetar si fondator al Zexe Braserie, un loc na...

864 vizite

Cu o experienta de peste 15 ani in industriile retail si horeca, Andre...

1578 vizite

Angelica Ilie a fost sportiva de performanta, a practicat handbalul. I...

634 vizite

Chef Antonio Passarelli are 58 de ani si este unul dintre cei mai renu...

1057 vizite

Chef Ashlie Dias este Executive Chef-ul Hotelului Sheraton din Capital...

433 vizite

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca ...

1713 vizite

Chef Cezar Petru Munteanu, pe numele sau intreg, a absolvit Colegiul d...

1219 vizite

Chef Joseph Hadad este cu siguranta unul dintre cei mai titrati Chefi ...

2413 vizite

Chef Ciprian Nicolescu are de 48 ani si s-a nascut la Brasov. Cariera ...

2031 vizite

Chef Constantin Ghimpu s-a apucat relativ tarziu de bucatarie si, intr...

2262 vizite

  Constantin Vladareanu, patronul lantului Cuptorul cu Lemne, ...

540 vizite

CEO al Centrului de Evenimente The President, Corin Romanescu activeaz...

363 vizite

Cristian Lazar are 38 de ani si este Head Chef-ul restaurantului Prime...

381 vizite

Cu o experienta de aproximativ 30 de ani, din cei 49 de ani de viata, ...

1445 vizite

Chef Dan Cretu este din zona Brasovului. Strabunica sa a avut printre ...

706 vizite

Trattoria Il Calcio este de 17 ani pe piata gastronomica din Romania. ...

440 vizite

Se numeste Dan Prodan, are 36 de ani si are o experienta de peste 16 a...

516 vizite

Dan Tudor Tonescu este Head Corporate Chef al Grupului City Grill. Che...

368 vizite

Daniel Michie, CEO al grupului City Grill, are 42 de ani. Daniel Misch...

1296 vizite

Daniela Chiriac are 36 de ani, a absolvit Universitatea Romano-America...

799 vizite

David Contant este deja unul dintre numele sonore ale gastronomiei si ...

299 vizite

Sotii Amalia si Domenico Bellantoni sunt proprietarii restaurantul...

576 vizite

Dragos Panait este proprietarul restaurantului Red Angus din Bucur...

878 vizite

Dragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Polite...

1158 vizite

Dumitru Bucsa are 42 de ani si este Executive Chef al Hotelului Novote...

544 vizite

Eugen Tudosie are 38 de ani si este managerul restaurantului Mesogios ...

712 vizite

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si ...

646 vizite

Francesco Castrovillari  are 29 de ani si s-a nascut in sudul Italiei...

154 vizite

Chef Franz Conde este Executive Chef al Athenee Palace Hilton din 2016...

309 vizite

Este randul lui George Baciu, chef intr-unul dintre restaurantele hote...

321 vizite

Georgios Malideros are de 29 ani si s-a nascut in Grecia, dar in preze...

977 vizite

Chef Gianny Banuta, pe numele sau intreg Iulian Marian Banuta, are 35 ...

1406 vizite

Gleb Poluiaktov este proprietarul Brutal Russian Bucuresti, un bistro ...

853 vizite

Gustavo Hernandez este proprietarul, dar si Chef-ul restaurantului cu ...

256 vizite

Pizza PPH exista pe piata de delivery din Bucuresti inca din anul 2008...

972 vizite

Ilie Risnoveanu are 45 de ani si a terminat Facultatea de Studii Econo...

553 vizite

Excelența Sa, Domnul Felipe Guillermo Alvarez de Toledo este un diplo...

140 vizite

Chef Iosif Stefanescu nu este o fire extrovertita sau o persoana laud...

2413 vizite

Numele: Johhny Susala. De ce „Johnny”? Il cheama Ionut, dar lumea ...

2990 vizite

Kana Hashimoto este manager, dar si actionar al locatiilor Japanos, da...

1232 vizite

Dupa numele de botez se numeste Aurora Leventis, dupa casatorie Nicola...

2431 vizite

Se numeste Marcelus Lucian Suciu, are 41 de ani si e CEO-ul grupului M...

589 vizite

Chef Marian Huzu lucreaza in bucatarie din anul 1994, adica de la vars...

315 vizite

Numele ei este Maria (Mariana) Nitu are 62 de ani si este din Bucurest...

183 vizite

Marius Baban, General Manager Hard Rock Cafe Bucuresti, si-a inceput c...

1201 vizite

Marius Sucala-Cuc e in industria hoteliera de mai bine de 4 ani, de ca...

454 vizite

Se numeste Mehrzad si semnificatia numelui sau spune multe despre el....

654 vizite

Doamna Melania Dragne este una dintre cele doua Lady Chefs ai Ambasado...

104 vizite

Se numeste Mihai Zamfira si are 41 de ani. In bucatarie a petrecut mai...

759 vizite

Povestea lui Nico Lontras incepe acum 23 de ani, cand a plecat din Rom...

2221 vizite

Nicolae Lica este Executive Cheful hotelului JW Marriott din Bucuresti...

937 vizite

Chef Nicolae Vasile are 36 de ani, din care jumatate i-a petrecut in b...

411 vizite

Nicolai Schleifer este Executive Chef-ul hotelului Radisson Blu din Bu...

380 vizite

Nicu Avram are 29 de ani si este managerul restaurantului Vatra Neamul...

749 vizite

Chef Orlando Zaharia este unul dintre cei mai cunoscuti bucatari din R...

2849 vizite

Se naste o cultura a cafelei de specialitate si Uzina Coffee pune umar...

651 vizite

A plecat la Londra in 2010 pentru a studia Global Business Management ...

1144 vizite

Se numeste Radu Dumitrescu si este bucatar. Are 45 de ani, dintre care...

2199 vizite

L-am intalnit pe Radu Nedelcu intr-o dimineata in restaurantul Sar...

539 vizite

Radu Rughinis activeaza in industria Horeca inca din 1990, din momentu...

771 vizite

Chef Razvan Alexandru are 36 de ani si es...

1116 vizite

Razvan Crisan este co-fondator si CEO al Grupului M60 (M60 Cafe, Kane ...

1054 vizite

Numele ei este Remzie Asan si are 62 de ani. S-a nascut si a crescut i...

702 vizite

Samuel Le Torriellec este unul dintre cei mai cunoscuti chefi din Roma...

786 vizite

Am avut placerea sa discutam cu Simona Panait, Project Manager al rece...

1025 vizite

Sorin Barbu este proprietarului restaurantelor Alioli si La Finca by A...

800 vizite

Chef Sorin Miftode are 33 de ani, dintre care 15 ani sunt de experient...

466 vizite

Chef Stefan Daniel Popescu are 41 de ani, este casatorit, si are doi c...

1421 vizite

Takehiro Shimura s-a nascut la 10 aprilie 1975 in Japonia si in prezen...

615 vizite

Chef Thomas Parnaud este francez si are 27 de ani. In Romania se afla ...

1059 vizite

Chef Victor Melian, recent ajuns la 60 de ani, scolit in Suedia si pra...

484 vizite

Victor Nemes este pilot, instructor moto, a devenit cunoscut odata cu ...

554 vizite

Chef Viorel Copolovici (42 ani) s-a dedicat domeniului culinar dupa o ...

540 vizite

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este ...

444 vizite

Chef Zoran Savic este croat si are peste 15 ani de experienta ca bucat...

496 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sectiune finantata de ExpressoftDragos Petrescu are 46 de ani si este absolvent al Institutului Politehnic din Bucuresti, dar este nepracticant. De asemenea, Dragos Petrescu are un MBA absolvit la Assebus Kennesaw University si este antreprenor in industria restaurantelor din Romania inca din 1999.

Dragos Petrescu este cofondator al lantului de restaurante La Mama. Totodata, el este licentiat in cadrul francizei McDonald’s (Chicago, OakBrook, Hamburger University in 2000), dar si cofondator al Grupului City Grill (2004). In prezent, Grupul City Grill detine 19 de locatii sub sapte brand-uri (City Grill, City Cafe, Trattoria Buongiorno, Caru’ cu bere, Hanu’ Berarilor, Hanu’ lui Manuc, Pescarus) si detine o echipa de aproximativ 1500 de membri, fiind cea mai mare echipa din Bucuresti.

Din 2015 si pana in prezent, Dragos Petrescu este si Presedinte al HORA – Asociatia Patronala a Restaurantorilor din Romania.

Restocracy: Ce schimbari majore credeti ca vor fi pe piata restaurantelor din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani? Vor aparea concepte noi de localuri publice, categorii noi de mancaruri, servicii?

Dragos Petrescu: In primul rand, cresterea componentei de livrari la domiciliu catre 20% din piata pana in anul 2023. Apoi, conformare fiscala integrala pana in anul 2020.

Pe de alta parte,vor aparea concepte noi de tip street food sau zone de restaurante diverse permanente.

De asemenea, se va pune accent mai mare pe calitate, inovatie si viteza, adica casual dining va fuziona cu fast food rezultand fast dining.

Restocracy: Cum credeti ca va influenta tehnologia businessurile de restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dragos Petrescu: Cea mai mare influenta este data de logistica si digitalizarea din industria de restaurante. Practic, revolutia Uber va impacta zona de livrari si comanda smart. Bazele de date vor reprezenta cheia de crestere a vanzarilor. Ofertele tintite vor pastra si creste businessul. TripAdvisor si alte platforme online vor impacta major traficul de clienti.

Restocracy: In ce directie credeti ca va evolua ambianta din restaurante in urmatorii 5 sau 10 ani: dimensiunile localurilor, amenajarile, decorurile, mobilierul si aranjarea meselor etc.?

Dragos Petrescu: Amenajari din ce in ce mai dese si schimbari de decor chiar in aceeasi zi. A se vedea insula greceasca Mykonos anul acesta. Luminile joaca un rol din ce in ce mai important pentru ca ajuta la schimbarea atmosferei si la crearea de atmosfera.

Restocracy: Ce restaurante vor disparea in urmatorii ani, care vor fi cele care vor ramane si se vor dezvolta?

Dragos Petrescu: Vor disparea cele cu idee unicat (tip spectacol, nu dau nume!), dar si cele traditionale care nu se vor transforma.

In general, ca in orice business, conteaza adaptarea. Aici, in industria noastra, mai mult ca oricand trebuie sa te adaptezi trendului. Si trebuie sa fii conectat pe platformele online si pe cele de socializare. Astazi, la nivel european asteptarea de raspuns la un comentariu al clientului pe Facebook este de 7 minute in medie.

Restocracy: Ce produse sunt cel mai greu de gasit in Bucuresti? Ce ati vrea sa fie mai usor de gasit? Cum credeti ca vor evolua lucrurile pe piata furnizorilor in urmatorii ani?

Dragos Petrescu: Peste proaspat si diverse mirodenii. Suntem departe de orice piata adevarata gastronomica. Datorita schimbarilor rapide ale logisticii cred ca si piata din Romania va deveni competitiva din punct de vedere al achizitiei de materii prime.

Restocracy: Ce restaurante credeti ca fac cel mai rau pietei gastronomiei publice din Romania? Cine face concurenta neloiala pe piata restaurantelor din Bucuresti?

Dragos Petrescu: Nu cred in restaurante care fac rau.Sigur cele care nu respecta normele sanitare de securitate alimentara.Dar in Romania clientii sunt educati.EI penalizeaza imediat pe cei care nu au grija de acest aspect sau pe cei cu un concept idee nefericita.In fiecare zi , in industria ospitalitatii se inchid zeci de restaurante si se deschid altele in loc.Nu ai sansa daca gresesti.

Restocracy: Cand se vorbeste despre restaurantele din Bucuresti, cele mai multe reprosuri sunt aduse nu mancarii, nu ambiantei, nici preturilor, ci serviciilor. De ce credeti ca se intampla asta? Care credeti ca ar fi serviciul ideal asteptat de catre clientela dumneavoastra? Cum credeti ca va evolua serviciul in restaurantele din Bucuresti in urmatorii 5 sau 10 ani?

Dragos Petrescu: Serviciile sunt cel mai greu lucru de realizat cu succes in acest sector. Lipsa traditiei (romanii vad slujba de ospatar ca o slujba de tranzitie), a educatiei profesionale (scoli slabe de pregatire), dar mai ales emigratia (in Vest) fac o misiune dificila pentru operatorii romani in zona de servicii.

Clientii, in schimb, asteapta din ce in ce mai mult. Si asta este normal. Ei sunt din ce in ce mai educati, plimbati etc. Cred ca nivelul serviciilor va creste in viitorul imediat. Pornim de foarte jos, va aduceti aminte de anii ’90?

Restocracy: Ce tara apreciati cel mai mult din punctul de vedere al pietei restaurantelor, si cu care ati vrea sa semene mai mult restaurantele din Romania?

Dragos Petrescu: Tarile cu traditie, precum: Franta, Italia, Spania si Grecia.

Restocracy: Care este strategia lantului de restaurante pe care le conduceti pentru urmatorii 2/3 ani?

Dragos Petrescu: Produse si servicii mai bune, digitalizare si delivery.

Restocracy: Cu ce se diferentiaza restaurantul/lantul de restaurante pe care-l conduceti fata de competitia dumneavoastra? Va ganditi si la alte elemente de diferentiere pe care doriti sa le implementati in viitor? Ne puteti dezvalui unul dintre ele?

Dragos Petrescu: Operatiuni mai bune. Baze de date mai bune. Sa ne cunoastem clientii mai bine si sa ii servim asa cum doresc ei.

Restocracy: Care sunt masurile pe care le intreprindeti pentru a atrage si retine oameni competenti in cadrul companiei pe care o conduceti? Cat la suta din cifra de afaceri investiti in dezvoltarea oamenilor pe care-i conduceti?

Dragos Petrescu: Mult, foarte mult! Resursa umana este critica pentru existenta noastra, asta ne face sa fim competitivi. Diminuam profitabilitatea pentru a intoarce resurse catre oameni, pentru ca preturile nu le putem creste!

Data actualizarii: 29/11/2017

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.