Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

216 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1278 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

914 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

171 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

490 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

657 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

192 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

950 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

789 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

332 vizite

Pub englezesc cu bucatarie romaneasca Terminus e fratele geaman al ...

170 vizite

La ceunu' crapat... si fata de masa cu gauri si cu pete La Ceaunu' ...

717 vizite

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Braga...

894 vizite

A bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am crezut ...

577 vizite

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

393 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

867 vizite

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

474 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul Am mancat de cel ...

238 vizite

Si lipsa totala a originalitatii iti poate tine restaurantul plin J...

481 vizite

Un restaurant romanesc asezat Casa Jienilor din strada Fainari e so...

160 vizite

Un exercitiu de masochism De obicei scriu mai pe la sfarsit despre ...

298 vizite

Bistrou cu autoservire Refill e un bistrou fast-food cu autoservire...

105 vizite

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

1182 vizite

Pivnita cu mancare buna si cu chelnerita adorabila Frank Dessert Ba...

591 vizite

Cred ca atmosfera asta e si prin China Am fost de cateva ori in tre...

459 vizite

Daca souvlaki e cea mai buna mancare a lor, cred ca au o problema... ...

209 vizite

Audi negru vechi, mandria restaurantului... Cred ca sunt trei resta...

599 vizite

Gradina mare, mancare mica... The Vine Bistro s-ar traduce in roman...

304 vizite

Una dintre marile curti din spate ale Bucurestiului Blueberry Garde...

699 vizite

Oare de ce nu ma iau niciodata chelnerii in serios? Atelierul de Ta...

91 vizite

Un nume care te poate duce usor de nas Primul restaurant La Mama cr...

44 vizite

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli Palatul Stirbey de...

1259 vizite

Boema austera scandinava in Matasari BITE e un restaurant constru...

413 vizite

Singurul lucru care-l interesa era sa-mi demonstreze ca sunt idiot ...

197 vizite

Un restaurant, doua etaje, trei terase si 11 bucatarii Najee e unul...

1191 vizite

Un inceput promitator Saptamana trecuta s-a deschis Koketerie, sau...

565 vizite

Boema ca la carte Modelier e un fel de bistrou de hamburgeri cu o f...

1589 vizite

Bistrou nestudentesc langa ASE Gusteria e un mic bistrou de pe Lasc...

1080 vizite

O cantina-bistrou cu mancare destul de buna Boutique du Pain e un b...

133 vizite

Ultimul container dintr-un sir de vreo trei sau patru care au fost pus...

151 vizite

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

647 vizite

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

118 vizite

Nunta luxoasa in Vitan Bellagio Villa e un restaurant cu ceva ani i...

325 vizite

Bagati mana adanc in buzunar daca vreti mancare cu suflet... Mi-am ...

241 vizite

Bistrou cantina corporatista Bacania Veche din cartierul de afaceri...

241 vizite

Un restaurant arabesc la umbra bisericii Adormirea Maicii Domnului din...

539 vizite

Cantina pentru corporatisti Benedict Bistro e un restaurant destul ...

137 vizite

Altii care nu se asteapta sa bei vin intr-un winebar... Enotek e un...

318 vizite

Cafenea de proximitate pentru corporatistii de la Piata Presei Libere ...

48 vizite

Cantina pentru corporatisti Gram Bistro e un restaurant marisor, bi...

73 vizite

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

562 vizite

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi ale Bucurestiului... Re...

1103 vizite

Marea cantina populara a Buzestiului Sunt doua restaurante Thalia i...

483 vizite

O pizzerie mijlocie spre mica, pe Calea Vacaresti, deschisa prin 2015 ...

111 vizite

Unul dintre restaurantele mari ale cartierului Piccadilly e un rest...

686 vizite

Sper ca petrecaretii de la nuntile si cumetriile de la The President n...

602 vizite

Un restaurant de suflet al filaretenilor, se pare... Il Cantuccio e...

507 vizite

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

866 vizite

Un restaurant italienesc foarte conservator Trattoria Il Calcio Bar...

300 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

726 vizite

Una dintre cele mai bune pizza din oras Pizzamania e un foarte inte...

229 vizite

La tara, pe malul lacului Laguna Verde e un restaurant mare din Bal...

509 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

352 vizite

Un restaurant de trafic mare Au doua restaurante La Placinte la Pia...

467 vizite

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

290 vizite

Frumusete, sanatate, fericire, pizza Trattoria di Davide e fosta Mi...

381 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

2013 vizite

Cel mai bun kebab din Bucuresti? Casa aceea veche din Alecu Russo, ...

1353 vizite

In lipsa de altceva mai bun in zona Kafeterya e o cafenea destul de...

203 vizite

Un pranz ratat Cred ca acum vreo trei ani, cand imi aduc aminte ca ...

437 vizite

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

1119 vizite

Un pub adevarat Primus si Terminus, cele doua puburi de langa Biser...

351 vizite

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strad...

489 vizite

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas Am stat mu...

562 vizite

Casa marii pianiste si scriitoare Vad ca sunt mai multe restaurante...

303 vizite

Cand nu te intreaba nimeni daca bei un pahar cu vin intr-un wine bistr...

490 vizite

Nota: comentariul si evaluarile sunt din ianuarie 2018. Intre timp, Pl...

756 vizite

N-am scapat de intalnirea cu managerita antipatica... :( M-am intal...

504 vizite

Restaurantul proletar Spre diferenta de multe restaurante care se s...

1184 vizite

Cine o fi fost cu ideea? Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

790 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filme Aveam de facut o vizita la o fabr...

324 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

380 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputit Funky Lounge e unul d...

800 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuita Therapy Bi...

1091 vizite

Un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

499 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliatelle)...

947 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fost Tripoli a avut si vremur...

186 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistii Cred ...

320 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

535 vizite

Coada la tartine Rue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

426 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancarea Peking Duck e un restaur...

447 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! Sara Rest...

1175 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo... Tre...

409 vizite

Un restaurant care lipsea la Domenii Sabatini Pizza & Restauran...

462 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu? Am fos...

295 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

1225 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

642 vizite

Mai ceva ca in Gara de Nord Nu am ajuns sa mananc la High Life Bist...

309 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai Oste...

592 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

257 vizite
Afiseaza
vizualizari

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte, foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, “ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest “transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o “delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

 


Grano

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.