Alte restaurante, cafenele, terase si alte localuri vizitate de catre evaluatorii nostri, care nu au fost incluse in...

Ord. dupa

Mahalaua Caramidarilor: pentru ce cred chelnerii ca sunt angajati M...

137 vizite

La Maison des Crepes in Aviatorilor media tupeului e cea optima... ...

258 vizite

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

887 vizite

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

1171 vizite

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

836 vizite

Oh, vitrinele din Amsterdam... Au imbogatit meniul la Nuba din Bell...

1655 vizite

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

2110 vizite

Ambianta englezeasca adevarata Mi-a placut de casa celor cu The Tem...

320 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

1337 vizite

Fabrica de pizza si de mancare. Lumea multumita. Cuptorul cu Lemne ...

328 vizite

La masa cu bugetarii Sunt sigur ca marele restaurant Select e d...

971 vizite

Cred ca se terminasera pastele foarte bune cand am ajuns noi Pasta ...

264 vizite

Clatite fara fite Am fost la Pancakes & more la putin timp de l...

355 vizite

Grand Cafe cu quesadilla si hamburgeri! Sa nu va lasati pacaliti de nu...

609 vizite

Cantina pentru cei care nu stiu ce e aceea mancare Pana acum citeam...

357 vizite

Un restaurant trist si depasit de vremuri Restaurantele La Mama au ...

413 vizite

Exista cate un restaurant pentru fiecare in Bucuresti Shorley vine ...

1085 vizite

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

1127 vizite

Pizza si snack bar cu ceva supe, sandviciuri si alte maruntisuri. Au m...

566 vizite

O cutie cu dero costa mai putin decat o halba de bere Berestroika,...

484 vizite

Fabrica de mancare a Baltii Albe Oamenii acestia de la Max Grup Com...

310 vizite

Capriccio: cu animalutul de companie la afumatoare Capriccio e un r...

345 vizite

Neingrijit si trist Daryus e un restaurant persan, pe langa care am...

180 vizite

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

879 vizite

Spectacol trist cu chelneri batrani Nu aveam de gand sa merg sa man...

2405 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

937 vizite

Daca vreti sa va simtiti civilizat Dumbrava Rosie e una dintre cele...

408 vizite

Probabil singurul loc frumos si linistit din balciul care a ajuns acum...

1224 vizite

Am aflat ca El Grande Comandante manca hamburgeri si paste italienesti...

200 vizite

De pe lista cu lucrurile bune din Militari M-am cam enervat ca m-am...

1299 vizite

Cred ca au vrut sa scrie “mancare cinstita”, dar au incurcat terme...

415 vizite

Nu va duceti daca sunteti sclifosit! The Great Trafalgar Pub e un r...

752 vizite

Secvente dintr-un film de arta Nu-mi aduc aminte ce era in locul ac...

290 vizite

Frudisiac a fost ocupat de niste razboinici intergalactici! Ma ...

688 vizite

Ca la tara, insa nu ca in reclame Am fost in staul Ghionea, comuna ...

1206 vizite

O calatorie inapoi in timp Cand am facut Restocracy, acum un an si ...

1380 vizite

Copiii de pe strada Sfintilor si noul lor Bucuresti Livrăm zilnic ...

2397 vizite

Studentii mananca si paste proaste Se zice ca D20 Urban Bistro (pe ...

246 vizite

Sper ca nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la Lugo ...

373 vizite

Pentru cei carora le plac bucatariile simple... Vibes 19 e un resta...

790 vizite

Plaja cu pisici La Plage Club & Buddha Bar e un complex de tip ...

654 vizite

Un chef care isi asuma toata responsabilitatea Ma asteptam sa vad p...

958 vizite

Mai mananci printre copaci, insa chiar in padure mai rar... La Muma...

1184 vizite

Pastrama cu mamaliga si mujdei servita cu manusi albe Am facut o tu...

489 vizite

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

175 vizite

Mananci, platesti, uiti Pe poarta scrie si Chinese Garden si Restau...

175 vizite

Bucurestiul frumos si civilizat Point Art Hub, sau Point Cultural H...

494 vizite

O bucatarie pentru oaspetii hotelului Cei de la Hotelul Scala, micu...

156 vizite

Ce am retinut, inainte de toate, a fost ca e scump Cei cu Pukka, di...

223 vizite

Un restaurant fara ambitii, care se lasa in grija curentului Multe ...

220 vizite

Un concept original si interesant Am trecut pe Barbu Vacarescu, pri...

60 vizite

Alt Bucuresti Duman e un restaurant turcesc cu bucatarie orientala,...

1268 vizite

Chiar ca in Japonia Oamenii acestia (Gabriel Faflei si Kana Hashimo...

918 vizite

Nu le-a dat prin minte ca as bea si o bere, pe langa micii si carnatii...

1092 vizite

Exact ce trebuie, in locul potrivit si la momentul potrivit Joy e o...

544 vizite

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

1040 vizite

Niste copaci mari si batrani s-ar putea sa nu mai fie de ajuns astazi ...

655 vizite

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

725 vizite

Alta mare casa a Bucurestiului condamnata la mediocritate Foarte fr...

106 vizite

Un restaurant in urma vremurilor La Senna e un restaurant vechi al ...

243 vizite

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

287 vizite

Un restaurant urat si fara urma de jena Mi s-a intors stomacul pe d...

1375 vizite

Te simti bine primit si bine hranit la Dami, chiar daca nu esti coreea...

1068 vizite

In umbra palida a sucesului pe care l-au avut odata Museum e un res...

230 vizite

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

540 vizite

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

759 vizite

Local boem cu design comunist Lokal este un gastropub situat pe st...

227 vizite

De ce sa te duci sa mananci La Costas? Restaurantul acesta de pe Ca...

575 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1232 vizite

Mare greseala au facut... Managerii de la hotelul Mercure, din cent...

835 vizite

Un bistrou de business center bun Arco, sau Arco Giro di Gusto, pe ...

478 vizite

Pub englezesc cu bucatarie romaneasca Terminus e fratele geaman al ...

204 vizite

La ceunu' crapat... si fata de masa cu gauri si cu pete La Ceaunu' ...

946 vizite

O priveliste si miros ce trebuie sa fie placute domnului Dumitru Braga...

1347 vizite

A bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am crezut ...

741 vizite

Alt restaurant - fosila Nu-mi aduc aminte de restaurantul Casa Gorj...

511 vizite

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

329 vizite

O taverna sincera, ca acelea adevarate Amada a fost surpriza placut...

1177 vizite

Beraria boema de pe Calea Victoriei Fabrica de Bere Buna sa...

535 vizite

Un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul dintre prime...

201 vizite

Cotroceniul ar merita mai mult Stiu restaurantul acesta, Jazz Book,...

600 vizite

A plecat sufletul din Calderon si a venit gustul Am mancat de cel ...

291 vizite

Si lipsa totala a originalitatii iti poate tine restaurantul plin J...

522 vizite

Un restaurant romanesc asezat Casa Jienilor din strada Fainari e so...

300 vizite

Unul dintre rarele restaurante cu autoservire Dines de pe 1 Mai e u...

47 vizite

Un exercitiu de masochism De obicei scriu mai pe la sfarsit despre ...

465 vizite

Bistrou cu autoservire Refill e un bistrou fast-food cu autoservire...

143 vizite

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

1524 vizite

Pivnita cu mancare buna si cu chelnerita adorabila Frank Dessert Ba...

792 vizite

Cred ca atmosfera asta e si prin China Am fost de cateva ori in tre...

525 vizite

Daca souvlaki e cea mai buna mancare a lor, cred ca au o problema... ...

288 vizite

Audi negru vechi, mandria restaurantului... Cred ca sunt trei resta...

832 vizite

Gradina mare, mancare mica... The Vine Bistro s-ar traduce in roman...

419 vizite

Una dintre marile curti din spate ale Bucurestiului Blueberry Garde...

1246 vizite

Oare de ce nu ma iau niciodata chelnerii in serios? Atelierul de Ta...

275 vizite

Un nume care te poate duce usor de nas Primul restaurant La Mama cr...

200 vizite

Cum i-am stricat eu tihna lui Antonio Passarelli Palatul Stirbey de...

1697 vizite

Boema austera scandinava in Matasari BITE e un restaurant constru...

516 vizite

Singurul lucru care-l interesa era sa-mi demonstreze ca sunt idiot ...

277 vizite

Un restaurant, doua etaje, trei terase si 11 bucatarii Najee e unul...

1256 vizite
Afiseaza
vizualizari

60 de lei ravioli, 40 melcisorii…

60 de lei

Am revenit la Grano pentru o cina rapida, am luat tot ravioli ca si data trecuta, cu trufe, pentru ca stiam sigur ca sunt bune si nu voiam sa fac experiemnte, cu riscurile despre care am scris deja. Mi-au luat 60 de lei pe ele, ceea ce mi se pare mult, mai ales pentru o bacanie in care stai si foarte inghesuit. Insa bucurestenilor le place, era plin, ca intotdeauna. Sa le fie de bine… (GB – septembrie 2018)

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

40 de lei

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, „ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest „transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o „delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

Grano, farfurie cu ravioli de 60 de lei

 

Data actualizarii: 03/10/2018

Grano

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.