Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

606 vizite

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2070 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

5013 vizite

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

248 vizite

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

32 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

2209 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

550 vizite

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

974 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

368 vizite 1 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

230 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

894 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

618 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

148 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2175 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

970 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

3870 vizite 1 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

1600 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

931 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

506 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2054 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

2206 vizite 4 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

718 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

3423 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

10015 vizite 1 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

1716 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

625 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

1727 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

1612 vizite

Mikkeller, pubul bacovian din inima Bucurestiului Mikkeller Bar, sa...

3981 vizite

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

5462 vizite

Forever Young pare sa fie mai cuminte decat e cazul Forever Young e...

498 vizite

Nu intelegi mare lucru din Energiea daca nu esti in target Iata, do...

2873 vizite 1 comentarii

Va reusi La Mama Clubul Taranului imposibilul? S-a redeschis la inc...

1348 vizite 4 comentarii

Potcoava din Giulesti, mandria cartierului Au doua restaurante Potc...

572 vizite

Trattoria Adagio CCIR e pe la mijoc din orice directie ai privi-o S...

56 vizite

Amenajarea in stilul Bunica cu Disposofobie de la Mantuleasa 40 Mâ...

1395 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

1766 vizite 1 comentarii

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1717 vizite 1 comentarii

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

906 vizite

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

2246 vizite 7 comentarii

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

11765 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

700 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

3616 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

505 vizite

Gasesti ce te astepti la Hanu’ Berarilor Casa Elena Lupescu, si asta...

8007 vizite 4 comentarii

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

394 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

4638 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

1507 vizite 1 comentarii

Zexe Braserie, un mini-Zexe cu bucatarie urbana Stiu Zexe Braserie ...

1465 vizite

Mustele de la La Placinte din Titulescu sunt de la Dumnezeu! Sunt s...

811 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

60 de lei ravioli, 40 melcisorii…

60 de lei

Am revenit la Grano pentru o cina rapida, am luat tot ravioli ca si data trecuta, cu trufe, pentru ca stiam sigur ca sunt bune si nu voiam sa fac experiemnte, cu riscurile despre care am scris deja. Mi-au luat 60 de lei pe ele, ceea ce mi se pare mult, mai ales pentru o bacanie in care stai si foarte inghesuit. Insa bucurestenilor le place, era plin, ca intotdeauna. Sa le fie de bine… (GB – septembrie 2018)

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

40 de lei

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, „ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest „transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o „delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

Grano, farfurie cu ravioli de 60 de lei

 

Data actualizarii: 09/07/2019

Grano  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 40 (Piata Floreasca)

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.