Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

Situat in inima Bucurestiului pe strada Mantuleasa la numarul 40, in a...

182 vizite

Coclinta Brasserie se ia la tranta cu pizzeriile Bucurestene Co...

591 vizite

The Old Sibiu, o chestiune de rationament si de calcul The Old Sibiu ...

1282 vizite

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

547 vizite

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

2906 vizite

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

6918 vizite

Artemis de la Athina Suites, alta banalitate pe harta Bucurestiului. D...

293 vizite

Le Bab de Dambovita, ca sa vedeti cum veti manca in viitorul apropiat ...

601 vizite

Refresh Social Bar, bistroul cinstit Pe coltul acela al Parcului Ci...

169 vizite

Dorada, cel mai trist restaurant in care am intrat in ultima vreme ...

260 vizite

Gambrinus, un brand aproape pierdut Am revenit la Beraria Gambrinus d...

2920 vizite

La Armeneasca, primul restaurant de picnic kosher din Bucuresti ...

497 vizite

Din ce in ce mai putin mic bistrou de proximitate Copiii acestia au...

926 vizite

La Placinte este un lant de restaurant cu specific basarabean. Restaur...

96 vizite

Atelierul de Tarte e un adevarat bistrou Am revenit la Atelierul ...

1484 vizite

Sushi-ul proletar Am revenit la Sushi Terra dupa mai bine de un an....

1363 vizite 1 comentarii

Am scos Funky Lounge Herastrau de pe lista restaurantelor serioase Am...

5536 vizite

Iuliane, fa ceva cu angajatii tai de la ZenSushi Nordului! ZenSushi N...

278 vizite

Trattoria Verdi Victoriei, inca o cantina pentru burtile corporatiste ...

901 vizite

Flavors, cu prefacut-simpaticul sau Chef Elias Harmouch Flavors e u...

2199 vizite 4 comentarii

La Vioara Rosie, un restaurant din alta lume si din alte vremuri... ...

367 vizite

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

1816 vizite 1 comentarii

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

3245 vizite

The Mark, asaltul civilizatiei catre Gara de Nord The Mark Restaurant...

1445 vizite

Meniul cu specific international al restaurantului TECADRA iti va sati...

323 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

60 de lei ravioli, 40 melcisorii…

60 de lei

Am revenit la Grano pentru o cina rapida, am luat tot ravioli ca si data trecuta, cu trufe, pentru ca stiam sigur ca sunt bune si nu voiam sa fac experiemnte, cu riscurile despre care am scris deja. Mi-au luat 60 de lei pe ele, ceea ce mi se pare mult, mai ales pentru o bacanie in care stai si foarte inghesuit. Insa bucurestenilor le place, era plin, ca intotdeauna. Sa le fie de bine… (GB – septembrie 2018)

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai trebuie

Datile trecute nu am mancat bine la Grano, de aceea le-am si dat niste note destul de mici. Niste tarte reincalzite si fara gust, niste paste fara vreun gust anume, si acelea, si nu mai stiu ce.

40 de lei

Dupa aceasta evaluare multi mi-au spus ca nu sunt potrivite notele, ca dupa parerea lor se mananca foarte bine la Grano, ba unii chiar au crezut ca se mananca nemaipomenit de bine. Asa ca, apasat de o oarecare vinovatie, m-am dus din nou la ei, ca sa-mi repar eventualele greseli.

Se sta foarte incomod la Grano, mesele sunt foarte mici si inghesuite, scaunele incomode. Daca plescaie vecinul de la masa de alaturi ceva mai tare, iti feresti farfuria sa nu ajunga ceva in ea…

Am intrebat care sunt cele mai bune feluri de mancare de la ei, si pe acelea le-am luat: un snitel de vita si ravioli cu trufe. Ravioli au fost foarte bune, insa snitelul de vita, (prefiert, am dedus noi) a fost de nemancat. nici invitatul meu nu l-a putut manca, asa ca am mai cerut un fel, ca sa nu ramanem nemancati: niste paste facute de ei, un fel de melcisori, cu doua fire de broccoli si cu mult ulei – Cavatelli a la Romana scria pe tablita. Au fost banale acestea, conform celor doua gusturi reunite, au ramas jumatate in farfurie si am plecat sa bem cafeaua in alta parte, destul de indispusi.

Serviciul a fost foarte bun, personal, natural, asa cum am scris si data trecuta. Au un chelner placut si zambitor, si vreo trei chelnerite maruntele si absolut adorabile.

Preturule sunt mari la Grano: pe cele trei feluri de mancare descrise mai inainte, dintre care doua au ramas in farfurie, plus dous sticle cu apa, ne-a luat italianul 178 de lei, cu zambetul pe fata. Fara desert, fara vin (nu au vinuri romanesti), fara cafea sau altceva.

Melcisorii aceia fara noima (se vad bine si in poza) au fost 40 de lei. Am facut noi un calcul ca food costul pentru ei (pretul produselor si ingredientelor) nu putea sa fie mai mare de 3-4 lei. Sa-i fie de bine italianului daca e atat de bun la afaceri!

Fiindca la Grano sunt clienti destui, si vad destui de fiecare data cand trec prin fata. Sa le fie si lor de bine, daca le place sa plateasca atat ca sa se inghesuie in asa hal si sa isi imagineze ca mananca o nemaipomenita mancare italiana, „ca in Italia”.

Nu zice nimeni ca mancarea de la Grano nu e ca in Italia, ba chiar sunt convinsa ca asa si este. Doar ca am fost si eu in Italia de cateva ori – la intamplare, e drept – si am nimerit in cateva restaurante care si acum ma fac sa ma enervez cand mi le amintesc… (GB – decembrie 2017)

Bacanie cu mancare italieneasca obisnuita

Am vazut pe cineva care a scris ca Grano e cel mai bun restaurant cu mancare italiana din Bucuresti. Cand m-am uitat si la celelalte scrisuri ale lui, am recunoscut repede profilul, era dintre cei tineri carora le plac locurile si localurile mai putin conventionale, mai informale, cu atmosfera boema sau chiar studenteasca, gen Frudisiac, unul cu raci de prin Piata Buzesti, Pescaria din Piata Dorobantilor, La Kostas si altele asemenea. De la a-ti placea cum stai ci pe cine vezi acolo si pana la a spune ca e cea mai buna mancare, e doar un pas, si specialistii in psihologie au o explicatie simpla pentru acest „transfer” de valoare intre lucruri alaturate, dar care nu au o legatura de fond intre ele.

Am mancat si eu de cateva ori la Grano, doar pentru ca e aproape de casa si de biroul meu. E o mancare italieneasca traditionala, obisnuita, simpla, de oras si de zi cu zi, nimic din marea lor bucatarie fina, sofisticata. E o mancare pentru cand ti-e foame si te nimeresti in zona, nu-mi inchipui ca s-ar putea gandi cineva sa vina din partea cealalta a orasului doar ca sa manance intr-o bacanie.

Pentru ca Grano e o bacanie de pe Putul lui Zamfir, intre Piata Floreasca si Piata Dorobantilor, care are si cateva mese, asa cum se face in Occident si cum a devenit o moda si la noi – foarte buna si utila, de altfel! Acum cativa ani ai fi putut sa-i spui lui Grano ca e o „delicateria”, insa acum aproape toate bacaniile serioase au cam aceleasi produse, nu mai e cazul pentru o asemenea diferentiere.

Lume multa si inghesuita, aproape toti tineri, reprezentativi pentru profilul descris mai sus, convinsi ca au in fata mancare italieneasca autentica. Da, e adevarat, insa nu e de ajuns ca ceva din farfurie sa fie facut de un italian, sau ca in Italia, ca sa fie si ceva deosebit. Desi multi cred asta, din cauza mecanismului psihologic de care scriam mai sus, care intra automat in functiune daca nu esti atent.

Au un chelner si o chelnerita foarte buni, mi-a placut de ei, se incadrau perfect in concept, in atmosfera si in multimea cu fete familiare lor, presupun – pentru ca e genul de local care face clienti recurenti.

Ce gasesti in orice bacanie-bistrou si in orice local cu atmosfera boema si prietenoasa, insa nu si la Grano, a fost sa-ti dea sa gusti ceva, daca te roade curiozitatea. Bucatarul, sau cine o fi fost acela dincolo de tejghea, mi-a taiat-o foarte scurt ca trebuie sa comand o portie intreaga, daca am asemenea pofte.

Preturile mi se par cam mari la Grano, pentru un astfel de loc si o asemenea mancare, si iti mai pun si o taxa de 5 lei la fiecare asezat la masa. Dar trebuie sa o platesti daca vrei sa te simti tanar si boem si sa crezi pentru o jumatate de ceas ca esti in Italia… (GB – martie 2017)

Grano, farfurie cu ravioli de 60 de lei

 

Data actualizarii: 09/07/2019

Grano  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 40 (Piata Floreasca)

  • filip :

    Mncare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top

  • filip :

    Mancare cu gust,cel mai bun desert(proaspat,savuros,fin),personal amabil.Este de top.E clar ca celce a fost in Italia a mancat la restaurante chinezesti

  • Rudy :

    Ah, totusi fiind fair play, nota 8.25 l-ar propulsa pe locul 172 in clasament, insa eu unul nu l-am vazut. Numai bine

  • Rudy :

    Am fost de nenumarate ori la Grano, in majoritatea datilor pentru a-mi lua pentru acasa diverse produse din bacanie , vinuri sau deserturi. Ai perfecta dreptate cand spui ca preturile sunt mari, este un restaurant in Bucurestiul vechi mutat recent , care are aceleasi produse cu acelasi gust la un pret mult mai rezonabil, e adevarat ca nu au aceeasi selectie bogata de vinuri.
    Mancarea decenta insa sunt perfect de acord ca nu vreau sa-mi aduc aminte de multe restaurante din italia unde am mancat ca in italia si n-as mai reveni vreodata in vreunul din ele. Cavatelli a la Romana, fatti in casa cum ar zice italianul , au atat de mult ulei incat iti trebuie un antiemetic inainte sa incepi sa ii mananci. Sigur, e o atmosfera linistita si confortabila pe batrana strada Putul lui Zamfir , ai zice ca esti pe vreo straduta dintr-un orasel linistit din Toscana mai ales ca mai si auzi vorbindu-se in italiana, insa stiu foarte clar ca acolo sunt preturile mai mici fata de ce am avut eu pe nota romaneasca.

  • Lasă un răspuns la Rudy Anulează răspunsul

    grano-bacanie-si-bistrou-italienesc-in-floreasca-evaluare-restocracy