Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Cherhanaua Ancora, ca sa vedeti cate se pot face din niste pesti... ...

13521 vizite 2 comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

7596 vizite 1 comentarii

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

8415 vizite

Caju by Joseph Hadad au ajuns unde le este locul Mie mi se pare ca ...

18075 vizite 8 comentarii

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

9849 vizite 5 comentarii

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

15279 vizite 1 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

16802 vizite 1 comentarii

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter, eleganta aristocratica...

2352 vizite

La Vitrine, unul dintre putinele restaurante cu adevarat bune din Pipe...

3624 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e foarte OK la NOR Sky Casual Restaura...

30585 vizite 3 comentarii

Toate bune la Aria TNB, dar dati-l afara pe cel care face trainingul c...

3663 vizite 1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

7098 vizite 1 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

846 vizite

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

3739 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

4399 vizite

Beef Room - Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... B...

3337 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

4575 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7790 vizite

Cismigiu – Bistro la Etaj, farmecul vremurilor trecute E frumos r...

10114 vizite 3 comentarii

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

30479 vizite

Osho - Ce bine ca spala cosurile de paine cu detergent dupa fiecare cl...

6834 vizite 1 comentarii

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2930 vizite

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

8791 vizite

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

1551 vizite

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

4341 vizite 3 comentarii

Vacamuuu, cea mai controversata steak-house Vacamuuu e o macelarie cu...

5198 vizite 3 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

5500 vizite

Rawdia - Chelnerita de la raw vegan Pentru prima data de cand s...

2483 vizite 1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

4968 vizite

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

3466 vizite

Pio Bistro - Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la P...

2423 vizite

Barbizon de la hotelul Pullman, un restaurant fara ambitii Am reven...

1833 vizite

Alt Shift, probabil cea mai buna alegere pentru studenti si tinerii ci...

5819 vizite

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

4682 vizite

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

3197 vizite 1 comentarii

Naan Project - Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantulu...

4269 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

3111 vizite 1 comentarii

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

2998 vizite

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

2575 vizite

La Samuelle - Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? ...

3960 vizite

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

1724 vizite 3 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna... Cr...

21303 vizite 5 comentarii

The Ace - Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe ...

1644 vizite

DaDa - Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu Da...

2041 vizite

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

882 vizite

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

2915 vizite 2 comentarii

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

4482 vizite 1 comentarii

NOA Restoclub - O alta vizita... Am revenit la NOA ca sa mancam si ...

3830 vizite 1 comentarii

Flying Pig - Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restau...

2024 vizite 2 comentarii

Corso Brasserie: o buna optiune de bufet in zona, all you can eat, dac...

1788 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna…

Cred ca data trecuta am fost la 18 Lounge intr-o zi de weekend, ca atunci era aproape gol. Acum, la pranz, in zi de lucru, am gasit un fel de cantina, restaurantul plin, cat e el de mare, si mirosea cam mult a mancare (nu au dat drumul la ventuilatie?), asa ca le-am scazut o jumatate de punct la ambianta, insa 18 Lounge tot foarte bine arata, si in interior, asa cum se vede in poze, ca sa nu mai spun de panorama unica din jur.

18 Lounge arata bine, foarte bine, dar inca si mai bine cand nu e atata lume. Cand am ajuns noi, la 13:30, era plin ochi, insa la plecare, la ora 15, l-am lasat aproape gol, si ne-a placut mai mult cum se vedea.

E un restaurant foarte frumos, deci, insa cu mancarea au o problema. Cu cheful lor, presupun. Au un meniu lung la 18 Lounge, cu tot felul. Noi am luat un Calamar umplut cu branza feta, Somon marinat cu crema de hrean, Caracatita la tigaie cu alge verzi si Ryb eye la gratar cu piure de nasturel.

Cu exceptia faptului ca e prea lung spre a inspira incredere, meniul de la 18 Lounge e atragator, feluri de mancare interesante si variate. Insa mancarea nu a fost atat de buna pe cat te-ai astepta citind un astfel de meniu aparent sofisticat: calamarii reci si branza cam fara gust, somonul rosu cu un gust si miros neobisnuite, foarte pregnante, si cu o lingura mare de inghetata (nu cred ca era sorbetto) care ne-a descumpanit foarte tare, nu i-am gasit locul in acea farfurie oricum am intors-o. Caracatita a fost foarte buna, si algele bune, insa ce era pe langa ele nu. Mai ales ca si aceasta avea un sorbetto care ne-a stricat toata dispozitia – nu foarte mare, oricum, dupa inghetata de pe somon.

Cu vita am avut o problema si mai mare. In primul rand, a venit in niste zeama, care ne-a lasat perplecsi. E clar, cheful de la 18 Lounge nu stie sa faca sosuri, si inovatiile lui cu combinatiile prea indraznete sunt riscante, uneori iese prost, dupa cum s-a vazut. Nu am putut manca toata vita (era o portie mare, trebuie spus!) pentru ca avea un gust neobisnuit. Ne-am dat noi cu parerea si am ajuns la concluzia ca s-ar putea sa fi fost putin fiarta inainte. Insa raspunsul corect a venit de la bucatarie, pana la urma, ne-au spus ca au marinat-o inainte (in bait)! De ce, nu stiu…

Portiile mari la 18 Lounge, s-au straduit sa le prezinte foarte frumos, chiar spectaculos, si am apreciat asta!

Serviciul a fost bun, niste chelneri in forma, fara fite, deschisi si cooperanti. Preturile cam mari, insa si potiile mari, dupa cum am spus.

18 Lounge e, asadar, un restaurant panoramic spectaculos, cu o investitie foarte mare intr-o amenajare de buna calitate. Cred ca pentru asta merg oamenii la 18 Lounge, si mai putin pentru mancarea nu foarte inspirata (cu exceptia corporatistilor cu meniurile lor de pranz, desigur). Poate nu le-ar strica o regandire a conceptului gastronomic, fiindca in rest au chiar tot ce le trebuie… (GB & Gabriel Iovu – mai 2018)

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context…

18 Lounge e un restaurant cunoscut al Bucurestiului, aproape exclusiv datorita frumusetii panoramei care ti se deschide in fata ochilor de acolo, din varful Bucurestiului, de la etalul al 18-lea. Din pacate pentru ei, nu si pentru mancare, fiindca nu am auzit pe nimeni pana acum, dintre cei in a caror judecata gastronomica ma incred, care sa laude mancarea de la 18 Lounge. 18 Lounge ocupa o parte din ultimul etaj al unuia dintre cele doua turnuri de birouri de la Piata Presei Libere, cel din stanga (City Gate South Tower, pe numele lui exact). E un restaurant mare, are o sala lunga cu pereti de sticla pe toata latura turnului, si are o vedere si pe latura cealalta, spre Baneasa si DN1, dar nu e amenajata, au lasat-o ca loc de fumat. Salonul de la 18 Lounge e frumos, foart… (GB aprilie 2017) (citeste tot)

Data actualizarii: 22/04/2020

18 Lounge  - Piata Presei Libere, etajul 18 (City Gate South Tower)

  • constantin :

    Am fost acolo, in data de 10.09.2019, cu sotia si fetita si as dori sa contrazic parerile unora in ceea ce priveste modul de comportare a ospatarilor cu clientii.Experienta noastra a fost foarte placuta, ne-au servit exemplar, au dat dovada de profesionalism, mancarea a fost foarte buna.Cu siguranta o sa revenim in acest local.
    Va multumim!

  • Mihai :

    Am fost in mai multe seri aici si de fiecare data mancarea a fost foarte buna. Vita de argentina tot timpul a fost gatita la un medium-rare fix cum trebuie, deci sunt un pic surprins de nota la mancare. Poate a fost o zi cu ghinion, desi si inconsistenta e o critica de sine statatoare atunci.

    Il recomand prietenilor oricum pentru ca bucatarul vad ca are experimente destul de reusite, portia de foie gras e excelenta si suficienta pentru doua persoana, si cu servirea buna tot timpul iese o seara placuta in oras.

  • Andreea :

    Cred ca glumiți când vorbiți de decor.. arată și in mod cert este foarte ieftin. Acele crenguțe prinse de tavan sunt grotești iar ledurile de pe peretele cu barul îți dau impresia ca ești într-un club de striptease. Într-adevăr priveliștea este minunata dar decorul din interior, părerea mea este o încercare eșuată de a încerca sa imite luxul alegând varianta cea mai ieftină posibila. Cred ca e o încercare a lor de a copia cumva restaurantul din Praga de la hotelul Intercontinental care de asemena este situat la înălțime, însă nu prea le-a ieșit..

    • George Butunoiu :

      Da, asa este, au ornamente de plastic peste tot. Insa mobilierul si ambinta, in general, mi se par in regula pentru contextul cu rooftopul panoramic. GB

  • Ionut :

    Am cinat o data acolo, a fost Ok-ish, nu ne-a displăcut dar nici nu ne-a dat pe spate, nici nu mai știu ce am comandat, țin minte ca vinul a fost cam scump, oricum, ne-am dus pentru priveliște.
    In schimb, recent, fiind de mai multe ori cu treaba in clădire am servit masa de prânz, cred ca 28 de lei: salad bar, supa și un fel principal, ai doua opțiuni, și o băutura la alegere, poate fi chiar o bere sau un pahar de vin. Mâncarea cu gust, suficientă sa te saturi, servire rapida, fără vulcani și focuri de artificii!