Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

9066 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

6591 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

6837 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

3980 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

8452 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4440 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2164 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9304 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

14213 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2096 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4532 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3280 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

2614 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2354 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2602 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

15260 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

764 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

1945 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1860 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5160 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1537 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1126 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3097 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

2989 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

7885 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2745 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5143 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1125 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1744 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1962 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1567 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1745 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1269 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3027 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5031 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1737 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

776 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1208 vizite

Situat pe Calea Floreasca 70-72, restaurantul Ora Experience are o cap...

224 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6001 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1051 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

9 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

837 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

1870 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3190 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

873 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2365 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

7880 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

3670 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

991 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

559 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1059 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1031 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

969 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

533 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1075 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1509 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1251 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

844 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2030 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2190 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

723 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

637 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

470 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1001 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1351 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3213 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2025 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3215 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1368 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1264 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

1751 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

587 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

1804 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1239 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

992 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

1512 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

1994 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1304 vizite
Afiseaza
vizualizari

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna…

Cred ca data trecuta am fost la 18 Lounge intr-o zi de weekend, ca atunci era aproape gol. Acum, la pranz, in zi de lucru, am gasit un fel de cantina, restaurantul plin, cat e el de mare, si mirosea cam mult a mancare (nu au dat drumul la ventuilatie?), asa ca le-am scazut o jumatate de punct la ambianta, insa 18 Lounge tot foarte bine arata, si in interior, asa cum se vede in poze, ca sa nu mai spun de panorama unica din jur.

18 Lounge arata bine, foarte bine, dar inca si mai bine cand nu e atata lume. Cand am ajuns noi, la 13:30, era plin ochi, insa la plecare, la ora 15, l-am lasat aproape gol, si ne-a placut mai mult cum se vedea.

E un restaurant foarte frumos, deci, insa cu mancarea au o problema. Cu cheful lor, presupun. Au un meniu lung la 18 Lounge, cu tot felul. Noi am luat un Calamar umplut cu branza feta, Somon marinat cu crema de hrean, Caracatita la tigaie cu alge verzi si Ryb eye la gratar cu piure de nasturel.

Cu exceptia faptului ca e prea lung spre a inspira incredere, meniul de la 18 Lounge e atragator, feluri de mancare interesante si variate. Insa mancarea nu a fost atat de buna pe cat te-ai astepta citind un astfel de meniu aparent sofisticat: calamarii reci si branza cam fara gust, somonul rosu cu un gust si miros neobisnuite, foarte pregnante, si cu o lingura mare de inghetata (nu cred ca era sorbetto) care ne-a descumpanit foarte tare, nu i-am gasit locul in acea farfurie oricum am intors-o. Caracatita a fost foarte buna, si algele bune, insa ce era pe langa ele nu. Mai ales ca si aceasta avea un sorbetto care ne-a stricat toata dispozitia – nu foarte mare, oricum, dupa inghetata de pe somon.

Cu vita am avut o problema si mai mare. In primul rand, a venit in niste zeama, care ne-a lasat perplecsi. E clar, cheful de la 18 Lounge nu stie sa faca sosuri, si inovatiile lui cu combinatiile prea indraznete sunt riscante, uneori iese prost, dupa cum s-a vazut. Nu am putut manca toata vita (era o portie mare, trebuie spus!) pentru ca avea un gust neobisnuit. Ne-am dat noi cu parerea si am ajuns la concluzia ca s-ar putea sa fi fost putin fiarta inainte. Insa raspunsul corect a venit de la bucatarie, pana la urma, ne-au spus ca au marinat-o inainte (in bait)! De ce, nu stiu…

Portiile mari la 18 Lounge, s-au straduit sa le prezinte foarte frumos, chiar spectaculos, si am apreciat asta!

Serviciul a fost bun, niste chelneri in forma, fara fite, deschisi si cooperanti. Preturile cam mari, insa si potiile mari, dupa cum am spus.

18 Lounge e, asadar, un restaurant panoramic spectaculos, cu o investitie foarte mare intr-o amenajare de buna calitate. Cred ca pentru asta merg oamenii la 18 Lounge, si mai putin pentru mancarea nu foarte inspirata (cu exceptia corporatistilor cu meniurile lor de pranz, desigur). Poate nu le-ar strica o regandire a conceptului gastronomic, fiindca in rest au chiar tot ce le trebuie… (GB & Gabriel Iovu – mai 2018)

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context…

18 Lounge e un restaurant cunoscut al Bucurestiului, aproape exclusiv datorita frumusetii panoramei care ti se deschide in fata ochilor de acolo, din varful Bucurestiului, de la etalul al 18-lea. Din pacate pentru ei, nu si pentru mancare, fiindca nu am auzit pe nimeni pana acum, dintre cei in a caror judecata gastronomica ma incred, care sa laude mancarea de la 18 Lounge. 18 Lounge ocupa o parte din ultimul etaj al unuia dintre cele doua turnuri de birouri de la Piata Presei Libere, cel din stanga (City Gate South Tower, pe numele lui exact). E un restaurant mare, are o sala lunga cu pereti de sticla pe toata latura turnului, si are o vedere si pe latura cealalta, spre Baneasa si DN1, dar nu e amenajata, au lasat-o ca loc de fumat. Salonul de la 18 Lounge e frumos, foart… (GB aprilie 2017) (citeste tot)

Data actualizarii: 06/08/2018

18 Lounge

  • Mihai :

    Am fost in mai multe seri aici si de fiecare data mancarea a fost foarte buna. Vita de argentina tot timpul a fost gatita la un medium-rare fix cum trebuie, deci sunt un pic surprins de nota la mancare. Poate a fost o zi cu ghinion, desi si inconsistenta e o critica de sine statatoare atunci.

    Il recomand prietenilor oricum pentru ca bucatarul vad ca are experimente destul de reusite, portia de foie gras e excelenta si suficienta pentru doua persoana, si cu servirea buna tot timpul iese o seara placuta in oras.

  • Andreea :

    Cred ca glumiți când vorbiți de decor.. arată și in mod cert este foarte ieftin. Acele crenguțe prinse de tavan sunt grotești iar ledurile de pe peretele cu barul îți dau impresia ca ești într-un club de striptease. Într-adevăr priveliștea este minunata dar decorul din interior, părerea mea este o încercare eșuată de a încerca sa imite luxul alegând varianta cea mai ieftină posibila. Cred ca e o încercare a lor de a copia cumva restaurantul din Praga de la hotelul Intercontinental care de asemena este situat la înălțime, însă nu prea le-a ieșit..

    • George Butunoiu :

      Da, asa este, au ornamente de plastic peste tot. Insa mobilierul si ambinta, in general, mi se par in regula pentru contextul cu rooftopul panoramic. GB

  • Ionut :

    Am cinat o data acolo, a fost Ok-ish, nu ne-a displăcut dar nici nu ne-a dat pe spate, nici nu mai știu ce am comandat, țin minte ca vinul a fost cam scump, oricum, ne-am dus pentru priveliște.
    In schimb, recent, fiind de mai multe ori cu treaba in clădire am servit masa de prânz, cred ca 28 de lei: salad bar, supa și un fel principal, ai doua opțiuni, și o băutura la alegere, poate fi chiar o bere sau un pahar de vin. Mâncarea cu gust, suficientă sa te saturi, servire rapida, fără vulcani și focuri de artificii!

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.