Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

4674 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

4546 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

2888 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

4881 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1548 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin buna Am reveni...

4472 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2278 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

4220 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca. Cas...

1997 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1142 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

951 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

6812 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3019 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

717 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

889 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1076 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

919 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

722 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

632 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

628 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2315 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context... 18 ...

2833 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

815 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

285 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

413 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la gura The G...

2031 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

347 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

899 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

292 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

644 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

518 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmi Guxt si-a castigat o oarecare po...

505 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1108 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

388 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

386 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

384 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

311 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

506 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

590 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac! Cred ca sunt aceiasi ca...

445 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

892 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

920 vizite
Afiseaza
vizualizari

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context…

18 Lounge e un restaurant cunoscut al Bucurestiului, aproape exclusiv datorita frumusetii panoramei care ti se deschide in fata ochilor de acolo, din varful Bucurestiului, de la etalul al 18-lea. Din pacate pentru ei, nu si pentru mancare, fiindca nu am auzit pe nimeni pana acum, dintre cei in a caror judecata gastronomica ma incred, care sa laude mancarea de la 18 Lounge.

18 Lounge ocupa o parte din ultimul etaj al unuia dintre cele doua turnuri de birouri de la Piata Presei Libere, cel din stanga (City Gate South Tower, pe numele lui exact). E un restaurant mare, are o sala lunga cu pereti de sticla pe toata latura turnului, si are o vedere si pe latura cealalta, spre Baneasa si DN1, dar nu e amenajata, au lasat-o ca loc de fumat.

Salonul de la 18 Lounge e frumos, foarte luminos, evident, bine amenajat, un concept unitar, colorat si optimist, modern, facut cu grija pentru detaliile arhitecturale. Au banchete pe o buna parte din sala, indreptate catre peretii de sticla, prin care vezi Bucurestiul verde pana departe, in Aviatiei, Floreasca si tot Dorobantiul. Se vede si lacul, tot Herastraul, probabil singurul loc din Bucuresti cu o asemenea priveliste. Au si un bar foarte mare, lung adica, de la un capat la celalalt al salii.

Nu le-o fi placut de noi, se vede treaba, pentru ca ne-au pus dupa un panou opac si langa un geam acoperit, de nu vedeam nimic din ce povesteam mai sus. Ca sa ma uit pe geam, trebuia sa ma tot ridic de la masa. Si asta cand eram singuri in tot restaurantul, o singura masa, intr-un capat avea doi oameni. O fata de la intrare ne-a zis ca toate celelalte sunt rezervate. M-am gandit ca urmeaza sa vina vreo doua autocare cu clienti, dintr-un moment in altul, ca sa ocupe tot 18 Loungeul, cat e el de mare. Dar pana asa plecam au venit doar vreo doi oameni, care au ocupat o singura masa…

Meniul e destul de pretentios la 18 Lounge, cu mancaruri cu denumiri si descrieri sofisticate, care te duc cu gandul catre marea bucatarie fina internationala. Am luat feluri cat mai diferite, ca sa ne putem face o parere cat mai obiectiva.

Pranzul de la 18 Lounge a inceput alarmant: am primit ca amuse bouche unt cu trei arome, frumos asezat pe farfurie, insa inghetat in mijloc. Si paine sfaramicioasa, prajita dar arsa rau pe gratarul mult prea incins. Nu prea le-am putut manca. Aperitivul cu Saint Jacques a fost bun (Saint Jacques inabusit cu miso, servit cu piure de susan si nap turcesc), dar piureul de napi nu a fost, nu avea niciun gust. Un sandvici de halloumi intre doua felii de vanata si ardei a fost si el bun, insa halloumi e intotdeauna buna, greu poti face ceva sa o strici. Sparanghelul a fost surprinzator de bine facut, insa plantele erau atat de batrane, incat au ramas si ele in farfurie, le-am mancat doar varfurile. Rar mi-a fost dat sa vad plante atat de groase de sparanghel, bucatarul ar fi trebuit sa sie ce e cu ele numai cand se uita la ele. Ne-au dat si o portie de spanac crud. In meniu scria ca e spanac cu peperoncino si ulei de masline. Nu stiam pana acum, insa de acum inainte cand voi vedea in meniu spanac cu peperoncino si ulei de masline o sa-l ocolesc, pentru ca nu imi place spanacul crud in mod deosebit, fie el si cu peperoncino si cu ulei de masline. Ryb eye la gratar, servit cu maduva afumata si cu piure de nasturel; carnea a fost destul de buna, desi putin prea facuta, si piureul interesant, insa Duo Butterfish marinat in sfecla rosie si servit cu icre rosii nu a fost. Cred ca pestele a fost prost decongelat, sau nu stiu ce altceva avea, ca era ca o guma si fara niciun gust. Jumatate din el a ramas in farfurie.

Mancarea e pretios prezentatata la 18 Lounge, cu clopot de sticla si vulcanas de gheata carbonica intr-un paharel, insa disproportia dintre ce citesti in meniu, cum ti se serveste pe farfurie si ce gust are e cam mare. Si inca ceva: servesti cu un asemenea ceremonial cand ai niste mese mai mari, ca altfel se duce tot efectul. Pe noi ne-a pus la o masa mica, asa ca a trebuit sa deplasam multe altele ca sa facem loc vulcanasului.

Serviciul a fost bun, rapid, erau mai multi chelneri la 18 Lounge decat clienti cand am fost noi, la un pranz de weekend. Preturile sunt rezonabile, si ar fi chiar mici daca mancarea ar fi chiar cea pe care meniul te face sa crezi ca o vei primi. Dar nu e cazul…

Nu stiu cina sunt patronii de la 18 Lounge, nu stiu cine e cheful acolo, insa cred ca ar trebui sa mai reflecteze la conceptul gastronomic. E foarte riscant sa faci promisiuni bombastice (fine dining, mare rafinament, lucruri iesite din comun sau orice altceva), sa le aduci sub clopot de sticla si cu vulcanasi de zapada carbonica si sa dai peste ce am dat noi in farfurie. E mult mai sigur invers, credeti-ma! (GB – aprilie, 2017, o zi cu ploaie)

PS: nu mi-e foarte clar daca restaurantul acesta se numeste “18 Lounge”, sau doar “18”, am vazut ambele variante pe site-urile lor.


18 Lounge

  • Ionut :

    Am cinat o data acolo, a fost Ok-ish, nu ne-a displăcut dar nici nu ne-a dat pe spate, nici nu mai știu ce am comandat, țin minte ca vinul a fost cam scump, oricum, ne-am dus pentru priveliște.
    In schimb, recent, fiind de mai multe ori cu treaba in clădire am servit masa de prânz, cred ca 28 de lei: salad bar, supa și un fel principal, ai doua opțiuni, și o băutura la alegere, poate fi chiar o bere sau un pahar de vin. Mâncarea cu gust, suficientă sa te saturi, servire rapida, fără vulcani și focuri de artificii!

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.