Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

3466 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti?Pe ...

2929 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate...

2267 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

3542 vizite

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sush...

1908 vizite

A doua oara: serviciul mai bun, mancarea mai putin bunaAm reveni...

3338 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoaseMulti il numesc Clubul...

786 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

1524 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1644 vizite

Restaurantul in care chelnerilor le este interzis sa zambeasca.Cas...

1420 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

2173 vizite

Cel mai constant restaurantAm revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

688 vizite

Marea gradina de pe marele lacClubul Snagov e un adevarat complex ...

347 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual RestaurantNor Sky Casua...

4032 vizite

Un steakhouse cuminte si conservatorBarbizon Steak House e restaur...

581 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de luxPrimele tr...

627 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

427 vizite

Alt restaurant cu totul la vedereAcesta este genul de restaurante ...

523 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme...Nu stiu...

833 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

544 vizite

O noua incercare de bucatarie creativa, de fine dining in Piata Doroba...

433 vizite

Braseria potrivita la locul potrivitHambar ceea ce au si sintetiza...

444 vizite

Printesa in negru cu margele albeDaca tin eu bine minte, restauran...

435 vizite

Mancare buna si in ProgresuluiIstoria restaurantului Naan e greu d...

2146 vizite

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2067 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna...Tasting Room e u...

264 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

205 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

324 vizite

Un restaurant monden cu protap si cu chelneri slobozi la guraThe G...

1282 vizite

Greu de vandut o cina in holul unui hotel, oricat de buna ar fi mancar...

245 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Uimirea unui chelner dintr-un winebar: am crezut ca beti doar apa... ...

678 vizite

Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e restaurantul ...

210 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilatorChefs Experience e un resta...

451 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

403 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Un restaurant pentru oamenii calmiGuxt si-a castigat o oarecare po...

387 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficientMica Elvetie ...

842 vizite

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la...

816 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare...Am ajuns din nou la Fratel...

309 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

219 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos...El Pato ...

235 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor SkySunt puti...

259 vizite

Cantina chic a DorobantilorWhite Horse e unul dintre restaurantele...

371 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesiSalon Golescu e...

375 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Unul dintre primele restaurante de dupa Revolutie, inca imperturbabil....

201 vizite

Sa multumeasca de o mie de ori Marelui Lac!Cred ca sunt aceiasi ca...

304 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima...Complexu...

685 vizite

Doar nu o sa stau sa va povestesc un meniu intreg, de 70 de feluri... ...

666 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului...Sunt sigur ca mult...

772 vizite

Ai o hala mare si vreo 5000 de corporatisti care vor sa manance rapid ...

705 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite
Afiseaza
vizualizari

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context…

18 Lounge e un restaurant cunoscut al Bucurestiului, aproape exclusiv datorita frumusetii panoramei care ti se deschide in fata ochilor de acolo, din varful Bucurestiului, de la etalul al 18-lea. Din pacate pentru ei, nu si pentru mancare, fiindca nu am auzit pe nimeni pana acum, dintre cei in a caror judecata gastronomica ma incred, care sa laude mancarea de la 18 Lounge.

18 Lounge ocupa o parte din ultimul etaj al unuia dintre cele doua turnuri de birouri de la Piata Presei Libere, cel din stanga (City Gate South Tower, pe numele lui exact). E un restaurant mare, are o sala lunga cu pereti de sticla pe toata latura turnului, si are o vedere si pe latura cealalta, spre Baneasa si DN1, dar nu e amenajata, au lasat-o ca loc de fumat.

Salonul de la 18 Lounge e frumos, foarte luminos, evident, bine amenajat, un concept unitar, colorat si optimist, modern, facut cu grija pentru detaliile arhitecturale. Au banchete pe o buna parte din sala, indreptate catre peretii de sticla, prin care vezi Bucurestiul verde pana departe, in Aviatiei, Floreasca si tot Dorobantiul. Se vede si lacul, tot Herastraul, probabil singurul loc din Bucuresti cu o asemenea priveliste. Au si un bar foarte mare, lung adica, de la un capat la celalalt al salii.

Nu le-o fi placut de noi, se vede treaba, pentru ca ne-au pus dupa un panou opac si langa un geam acoperit, de nu vedeam nimic din ce povesteam mai sus. Ca sa ma uit pe geam, trebuia sa ma tot ridic de la masa. Si asta cand eram singuri in tot restaurantul, o singura masa, intr-un capat avea doi oameni. O fata de la intrare ne-a zis ca toate celelalte sunt rezervate. M-am gandit ca urmeaza sa vina vreo doua autocare cu clienti, dintr-un moment in altul, ca sa ocupe tot 18 Loungeul, cat e el de mare. Dar pana asa plecam au venit doar vreo doi oameni, care au ocupat o singura masa…

Meniul e destul de pretentios la 18 Lounge, cu mancaruri cu denumiri si descrieri sofisticate, care te duc cu gandul catre marea bucatarie fina internationala. Am luat feluri cat mai diferite, ca sa ne putem face o parere cat mai obiectiva.

Pranzul de la 18 Lounge a inceput alarmant: am primit ca amuse bouche unt cu trei arome, frumos asezat pe farfurie, insa inghetat in mijloc. Si paine sfaramicioasa, prajita dar arsa rau pe gratarul mult prea incins. Nu prea le-am putut manca. Aperitivul cu Saint Jacques a fost bun (Saint Jacques inabusit cu miso, servit cu piure de susan si nap turcesc), dar piureul de napi nu a fost, nu avea niciun gust. Un sandvici de halloumi intre doua felii de vanata si ardei a fost si el bun, insa halloumi e intotdeauna buna, greu poti face ceva sa o strici. Sparanghelul a fost surprinzator de bine facut, insa plantele erau atat de batrane, incat au ramas si ele in farfurie, le-am mancat doar varfurile. Rar mi-a fost dat sa vad plante atat de groase de sparanghel, bucatarul ar fi trebuit sa sie ce e cu ele numai cand se uita la ele. Ne-au dat si o portie de spanac crud. In meniu scria ca e spanac cu peperoncino si ulei de masline. Nu stiam pana acum, insa de acum inainte cand voi vedea in meniu spanac cu peperoncino si ulei de masline o sa-l ocolesc, pentru ca nu imi place spanacul crud in mod deosebit, fie el si cu peperoncino si cu ulei de masline. Ryb eye la gratar, servit cu maduva afumata si cu piure de nasturel; carnea a fost destul de buna, desi putin prea facuta, si piureul interesant, insa Duo Butterfish marinat in sfecla rosie si servit cu icre rosii nu a fost. Cred ca pestele a fost prost decongelat, sau nu stiu ce altceva avea, ca era ca o guma si fara niciun gust. Jumatate din el a ramas in farfurie.

Mancarea e pretios prezentatata la 18 Lounge, cu clopot de sticla si vulcanas de gheata carbonica intr-un paharel, insa disproportia dintre ce citesti in meniu, cum ti se serveste pe farfurie si ce gust are e cam mare. Si inca ceva: servesti cu un asemenea ceremonial cand ai niste mese mai mari, ca altfel se duce tot efectul. Pe noi ne-a pus la o masa mica, asa ca a trebuit sa deplasam multe altele ca sa facem loc vulcanasului.

Serviciul a fost bun, rapid, erau mai multi chelneri la 18 Lounge decat clienti cand am fost noi, la un pranz de weekend. Preturile sunt rezonabile, si ar fi chiar mici daca mancarea ar fi chiar cea pe care meniul te face sa crezi ca o vei primi. Dar nu e cazul…

Nu stiu cina sunt patronii de la 18 Lounge, nu stiu cine e cheful acolo, insa cred ca ar trebui sa mai reflecteze la conceptul gastronomic. E foarte riscant sa faci promisiuni bombastice (fine dining, mare rafinament, lucruri iesite din comun sau orice altceva), sa le aduci sub clopot de sticla si cu vulcanasi de zapada carbonica si sa dai peste ce am dat noi in farfurie. E mult mai sigur invers, credeti-ma! (GB – aprilie, 2017, o zi cu ploaie)

PS: nu mi-e foarte clar daca restaurantul acesta se numeste “18 Lounge”, sau doar “18”, am vazut ambele variante pe site-urile lor.

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone

18 Lounge

  • Ionut :

    Am cinat o data acolo, a fost Ok-ish, nu ne-a displăcut dar nici nu ne-a dat pe spate, nici nu mai știu ce am comandat, țin minte ca vinul a fost cam scump, oricum, ne-am dus pentru priveliște.
    In schimb, recent, fiind de mai multe ori cu treaba in clădire am servit masa de prânz, cred ca 28 de lei: salad bar, supa și un fel principal, ai doua opțiuni, și o băutura la alegere, poate fi chiar o bere sau un pahar de vin. Mâncarea cu gust, suficientă sa te saturi, servire rapida, fără vulcani și focuri de artificii!

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.