Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

MARAMA este colectia fără de seaman de 6 vinuri, din soiuri de vita ...

A început sezonul comenzilor pentru mustul de Jidvei. Aflată la a V-...

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

Afiseaza

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) a organizat o cina festiva pentru a sarbatori cei 130 de ani de excelenta si recunoastere europeana de care se bucura acest produs romanesc premium.

In anul 2016, Salamul de Sibiu a primit recunoasterea oficiala a calitatii sale pe plan European, dobandind distinctia “Indicatie Geografica Protejata” (IGP), fiind singurul produs romanesc din categoria carne procesata, care e certificat si asezat pe harta europeana a calitatii.

Gazda serii a fost doamna Carmen Gavrilescu, presedintele APSS, care a oferit mai multe informatii despre istoria, procesul de preparare si maturare al produsului, dar si provocarile cu care se confrunta producatorii romani de Salam de Sibiu. De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai producatorilor de Salam de Sibiu membri ai APSS, dar si o serie de bloggeri culinari, chefi, influenceri si promotori ai gastronomiei romanesti si ai produselor traditionale recunoscute la nivel european.

Evenimentul a avut loc la restaurantul MAIZE din Bucuresti si a beneficiat de un meniu special creat de Chef Alex Petricean, cel care ne-a declarat: “Este o onoare pentru mine sa fiu ambasador al unui produs romanesc cu traditie de peste 130 de ani. Ma bucur ca salamul de Sibiu, salamul pe care cu totii il stim inca din copilarie, este vedeta unui proiect de promovare la nivel European (Enjoy! it’s from Europe). M-am alăturat acestei campanii pentru a prezenta o altă față a Salamului de Sibiu. Vorbim despre un produs premium, extrem de versatil, ce poate depăși cu mult statutul de sandwich cu salam și unt”. (Daniel Catoi – noiembrie 2018)

Meniul propus de Chef Petricean a cuprins:

Amouse Bouche
Biscuite din Salam de Sibiu cu kale si crema de branza de capra

Antreu
Asortiment de painici romanesti si unsori din ce ne ofera sezonul
Platou de Salam de Sibiu si branzeturi romanesti
Salata Maize cu burrata romaneasca, gogonele si sfecla colorata
Chipsuri de legume si smanata afumata
Tartar de morcov cu galbenus maturat si arpacas crocant

Fel Principal
Sturion de Dunare cu asortiment de legume (11 legume, 11 tehnici de pregatire diferite)

Desert
Crème brulee de ardei copt, biscuit de ciocolata alba si gem de mure

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada ...

Data actualizarii: 12/11/2018

130-de-ani-de-excelenta-si-recunoastere-a-salamului-de-sibiu-restocracy