Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

După un an de zile în care au cercetat şi adaptat metode de proc...

Obiceiul cu colinda vi-l împărtășește Kera Calița ot Jariștea c...

Villa Vinèa lansează, în ediție limitată, Argilla 2016, primul vi...

O franțuzoaică de viță liberă la Viticola Sarica Niculițel și D...

În amintirea stelei care a vestit magilor Nașterea Domnului, Kera Ca...

Sambata, pe 12 Decembrie se prăznuiește ocrotitorul cismarilor, Sfâ...

2020 a fost un an cu totul neașteptat, un an care a adus nenumărate ...

Festin popular de 1 Decembrie la locanta Jariștea 2020 pentru doi del...

Pentru pomenirea Sfântului Andrei, deși este Postul Mare al Crăciun...

„Fie să renască numai cel ce har/ Are de-a renaște curățit prin...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Hard Rock Cafe București lansează, în premieră pentru celebrul lan...

Conceptul Miss Pho este un "slow food viet cuisine" lansat recent ...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea! ...

De’Longhi lansează PrimaDonna Soul, primul espressor din lume care ...

La 10 ani de la inaugurare, Hotel Epoque este liderul segmentului bout...

Fabrica Ospitalității lansează Puiu’ Mamii, restaurantul care î...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

O degustare a meniului lui Bogdan Dumitrascu, noul chef de la Fior di ...

Atmosfera atipica, decoruri pline de flori si verdeata, simplitate si ...

Cunoaște lumea vinurilor și specializează-te cu certificările inte...

Joi, 15 octombrie 2020, restaurantul bucurestean Sardin a lansat noul ...

Am primit pe adresa redactiei o scurta informatie din partea celor de ...

My Name is PHURSANG LAMA and I was born in Nepal with Lama (Buddie...

Red Angus Steakhouse împlinește 10 ani de la deschidere și lanseaz...

Ziua Națională a Gastronomiei și Vinurilor din România, marcată p...

Relais & Chateaux, in parteneriat cu Slow Food International, orga...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Crama transilvăneană Villa Vinèa și Muzeul Național al Țăranulu...

Beraria Hop Garden, parte a grupului Magic by Hop Garden, a incheiat a...

Cu o tradiție de peste 70 de ani în producerea înghețatei artizana...

Cu ocazia "Zilei Gastronomiei Peruviene", Ambasada Peru in Romania a o...

România e calificată pentru prima dată pe tabloul final al  Campio...

Boiler Milk&Coffee: 18 metri patrati pentru cafea, un business des...

Fabrica Ospitalității, compania care deține restaurantul bucurește...

Chef Florin Andrei Vanau si prietenul sau Ciprian Bocioaca, un charism...

THE FOODSERVICE INDUSTRY DISTILLED INTO 561 PAGES Pentru cei care v...

Family Meals - selecția de produse gătite, disponibile în cantităt...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Afiseaza

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (APSS) a organizat o cina festiva pentru a sarbatori cei 130 de ani de excelenta si recunoastere europeana de care se bucura acest produs romanesc premium.

In anul 2016, Salamul de Sibiu a primit recunoasterea oficiala a calitatii sale pe plan European, dobandind distinctia “Indicatie Geografica Protejata” (IGP), fiind singurul produs romanesc din categoria carne procesata, care e certificat si asezat pe harta europeana a calitatii.

Gazda serii a fost doamna Carmen Gavrilescu, presedintele APSS, care a oferit mai multe informatii despre istoria, procesul de preparare si maturare al produsului, dar si provocarile cu care se confrunta producatorii romani de Salam de Sibiu. De asemenea, au fost prezenti si reprezentanti ai producatorilor de Salam de Sibiu membri ai APSS, dar si o serie de bloggeri culinari, chefi, influenceri si promotori ai gastronomiei romanesti si ai produselor traditionale recunoscute la nivel european.

Evenimentul a avut loc la restaurantul MAIZE din Bucuresti si a beneficiat de un meniu special creat de Chef Alex Petricean, cel care ne-a declarat: “Este o onoare pentru mine sa fiu ambasador al unui produs romanesc cu traditie de peste 130 de ani. Ma bucur ca salamul de Sibiu, salamul pe care cu totii il stim inca din copilarie, este vedeta unui proiect de promovare la nivel European (Enjoy! it’s from Europe). M-am alăturat acestei campanii pentru a prezenta o altă față a Salamului de Sibiu. Vorbim despre un produs premium, extrem de versatil, ce poate depăși cu mult statutul de sandwich cu salam și unt”. (Daniel Catoi – noiembrie 2018)

Meniul propus de Chef Petricean a cuprins:

Amouse Bouche
Biscuite din Salam de Sibiu cu kale si crema de branza de capra

Antreu
Asortiment de painici romanesti si unsori din ce ne ofera sezonul
Platou de Salam de Sibiu si branzeturi romanesti
Salata Maize cu burrata romaneasca, gogonele si sfecla colorata
Chipsuri de legume si smanata afumata
Tartar de morcov cu galbenus maturat si arpacas crocant

Fel Principal
Sturion de Dunare cu asortiment de legume (11 legume, 11 tehnici de pregatire diferite)

Desert
Crème brulee de ardei copt, biscuit de ciocolata alba si gem de mure

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef Daniel Palici Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. ...

Data actualizarii: 12/11/2018