Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatie Pazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambianta Am revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La Fattoria Nu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile... Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

In urma vremurilor. Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidental Descoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albe Citroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la stat Restaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima... Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemiei Am venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna  Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurant ROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odata Au facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Gama Express, fast-food-ul de care aveau nevoie cei din Regie Gama ...

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

Tasty Bistro, o minicantina de Regie Mi se parea ca Tasty Bistro e ...

Vu’s Rooftop, restaurant cu vedere panoramica impresionanta Vu’...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Raionul de Peste a ajuns acum chiar ceea ce-i spune numele! Lucruri...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Afiseaza

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef Daniel Palici

Alexandra

Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. La deschidere, si inca mai bine de un an dupa aceea, numele lor a fost aproape sinionim cu cel al lui Alex Petricean. Apoi Petricean a plecat si si-a deschis un restaurant numai al lui, pe Popa Nan, cu numele de Noua. Dupa el a venit Alexandru Antal ca chef la Maize, si el un bucatar foarte bun, cam din aceeasi generatie cu Petricean si cu aceeasi Noua bucatarie romaneasca fina, o bucatarie creativa si foarte interesanta. Iar de vreo luna sau doua a venit Costin Daniel Palici, un chef pe care l-am intalnit prima data in Bucuresti la La Vinuri, langa Atheneu. Tot bucatarie noua, tot creativa, Noua bucatarie romaneasca fina si la el.

Acum am mancat un antreu cu Rădăcini (țelină coapta în aluat de pâine, cu trufă negră rasă, dedesubt piure de praz, cremă din brânză de burduf și iaurt de bivoliță cu ulei de pătrunjel), un Pui Țanțoș (pulpă de pui dezosată de la fermă, gătită la sous-vide cu untură de rață, terminată pe grătarul cu cărbuni, lângă un piure de smântână grasă, mămăligă gătită, umplută cu brânză cremoasă din lapte de vacă, ușor prăjită cu smântână grasă proaspătă deasupra și un sos din smântână cu sirop de ciuperci), iar ca desert Craquelin, adica un choux caramelizat, ușor crocant umplut cu crema de păstârnac și crema de caramel ușor sărat, separat o cupa de înghețată de păstârnac cu ulei de măsline.

In rest, toate la fel de bune, sau inca si mai bune la Maize: ambianta e inca si mai interesanta, cu cateva decoruri mai bine facute, serviciul foarte bun si el. Le doresc sa le mearga bine si sa tina pasul cu varful Topului Restocracy, unde s-au instalat inca de la deschidere si unde au ramas tot timpul de atunci. (GB – ianuarie 2020)

Maize cu Chef Alex Petricean, noul restaurant vedeta al Bucurestiului

Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada Paris, aproape de Piata Dorobantilor. Poti sa o iei, la fel de bine, si ca pe o casa veche din Bucurestiul vechi, facuta fara imaginatie, sau cu economie la arhitect. Casa e renovata recent, iar zona e atat de frumoasa si de aristocratica, incat orice casa de acolo nu poate sa fie decat frumoasa si ea, indiferent cum ar arata si in ce stare ar fi.

Daca cei care au construit batrana casa nu au adus arhitecti cu imaginatie, cei care au transformat mansarda in restaurantul Maize au facut-o. Totul arata foarte bine acolo, au pus in valoare fiecare coltisor si detaliu, au reusit sa o umple si de lumina, si au facut loc si bucatariei chiar in mijloc, cu plite si gratare cu tot, dupa cum se vede si in poze, care ma scutesc de mai mult scris. Acolo, sus, au si o mica terasa pe acoperis, foarte frumoasa si ea, desigur, si nu stiu daca a lor va fi si curtea din spate: mare, cu case frumoase in jur, un alt arhitect bun ar putea face acolo o terasa de referinta a orasului. Muzica e data foarte tare, dar presupun ca am fost printre putinii deranjati de asta.

Dar sa vorbim despre mancare, pentru ca la Maize, spre diferenta de multe alte restaurante care au investit o avere in amenajare, mancarea e un lucru serios, chiar foarte, foarte serios. Au la Maize un chef, nu stiu cum il cheama, dar cred ca e cel despre care am mai scris pe cand a deschis un restaurant in apropiere de Marriott, ceva cu Funky Cuisine, si apoi l-am vazut, pentru scurt timp, la E3 by Entourage, in Piata Floreasca. Daca e acelasi, deci, atunci e foarte talentat, am scris si atunci asta, si acum nu fac decat sa confirm ca nu a stat pe loc, ci a mers mult mai departe. Si nu se va opri aici, fara indoiala… E unul dintre cei mai creativi si mai potriviti pentru o astfel de meserie din cati bucatari am vazut.

Conceptul gastronomic enuntat de Maize, si sustinut de tot ce am vazut in meniu, pe plita si in farfurie, este de „farm to table”, de „bucatarie creativa de ingrediente” romanesti, adica inventarea, recrearea, recompunerea si recombinarea retetelor si crearea altora noi, cam tot ce se poate face cu niste produse si ingrediente de buna calitate venite de la furnizori seriosi si de incredere – atat cat se poate. Putem sa-i spunem, la fel de bine, La Nouvelle Cuisine Roumaine/ Romaneasca, bucatari fina, adica, si atunci ei ar fi pionierii, deschizatorii de drum, fara indoiala.

Meniul e cu totul original, nu cred ca e un singur fel acolo cu ceva ce s-a mai facut in alte restaurante. Si in asta sta (o parte din) talentul chefului despre care am vorbit, sa recompuna la nesfarsit produsele si ingredientele si sa puna in farfurie combinatiile cele mai reusite.

Ca totul e la vedere la Maize, ca sase bucatari – toti tineri si frumosi, cu fete si … (citeste tot)

Bucataria lui Chef Daniel Palici la MAIZE

Meniul lui Chef Daniel Palici

Salonul panoramic MAIZE de la etajul al III-lea

Maize, restaurant cu bucatarie romaneasca creativa, farm to table

Save

Save

Save

Data actualizarii: 03/11/2021

MAIZE  - Str. Paris, nr. 61A (Piata Dorobantilor)

  • Alin :

    Cu 100 de euro 2 persoane mănânci oriunde in lumea asta in restaurante bune. La București mananci in haznalele de pe străduțele adiacente Dorobanților, fripturi cumpărate la promoție de la Metro!

  • Ana Sprinciana :

    Prea aglomerat

  • M :

    Restaurantul acesta e ca o gura de aer proaspat in Bucuresti! De la grija pentru ingrediente pana la servire … ar trebui sa inspire si pe altii!!
    M-a surprins sa aflu ca domnii de acolo stiu ce e aliveanca, borsul de casa ca sa nu mai spun de mamaliga, hihihi, sunt din Moldova.
    Loved it!!

  • Alexandru Gavril :

    Mi a plăcut mult

  • Anonim :

    Sa mananc un porc chop cu 100 euro, tind sa ii dau dreptate celui care a scris ca sunteti subiectiv, daca vreau sa dau 500 pe o masa macar ma duc la un steakhouse nu sa manac un pork chop in Dorobanti, ca da e asa mult ca e in Dorobanti nu ca e gatit in stil avengers bla bla, si daca consideri ca asta e normalitate e clar ca traiesti in alta lume prietene, ia plateste tu in fiecare zi sa mananci in dorobanti 400ron fa un calcul simplu si tb sa dau aproape 2000e sa mananci pe luna.. ma lasi cu aburelile astea.. poate tin la beizadele sau la figuranti care nu stiu valoarea banului o zi buna

  • Adrian :

    Dl George! Un pupincurist mai mare ca Dvs nu am întâlnit! Părtinitor, plin de admiratie și mirobolante descrierii! Este de notorietate ca profitați și haliți de pe unde apucați! Nu știu ce va califica ca și critic culinar( poate bretelele). Pt mine, nu sunteți etalon, doar ca o “frecați” prin restaurante și o faceți pe imteresantul! O zi mirobolanta! Nu am nimic cu munca lui Alex! A muncit mult și a evoluat! Am
    Mâncat acolo și, sunt unele lucruri interesante, altele sunt din alta sfera, fără bucatarie inclusă! Și, da! Sunt de meserie, conduc un restaurant i i despre ce este Vb in industria asta( inside și outsider)

    • George Butunoiu :

      Oare ce oi fi scris despre restaurantul tau…? GB

      • Adam :

        Mi-a plăcut review-ul și cred că toată inițiativa restocracy este bună. Numai bine și spor în continuare.

  • Cristi :

    Pentru voi o masa de doua persoane plus o sticla de vin 100 de Euro in Bucuresti, mancand ce ati descris mai sus, vi se pare pret „normal” ?????

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close