Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

 

5532 vizite

Daca vreti sa vedeti cum mancau cavalerii medievali de la supermarket ...

15 vizite

Unul dintre cele cateva restaurante-strigoi le Bucurestiului... ...

12 vizite

Marea cantina populara a Buzestiului Sunt doua restaurante Thalia i...

372 vizite

Unul dintre restaurantele mari ale cartierului Piccadilly e un rest...

579 vizite

Bucatarie indiana adevarata. De ambianta indiana m-as fi lipsit bucuro...

366 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un ...

2218 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

534 vizite

Domnii Xenopol si Cristofor Columb, mari contribuabili la Il Villagio ...

437 vizite

Te duci pentru ce vrei la Tancabesti, dar nu pentru mancare... Am a...

1155 vizite

O patroana sloboda la gura Chez Marie Garden e un restaurant destul...

2837 vizite

Un restaurant de suflet al filaretenilor, se pare... Il Cantuccio e...

420 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

697 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

1551 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

734 vizite

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

616 vizite

Un restaurant italienesc foarte conservator Trattoria Il Calcio Bar...

250 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

600 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

188 vizite

Un restaurant romanesc bine asezat Vatra e un restaurant cu specifi...

405 vizite

Una dintre cele mai bune pizza din oras Pizzamania e un foarte inte...

144 vizite

Un frumos pas inainte Am revenit la Tuk Tuk, restaurantul thailande...

1203 vizite

Sa le vina mai repede noul chef, sa nu apuce sa se faca de ras... A...

1612 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

200 vizite

La tara, pe malul lacului Laguna Verde e un restaurant mare din Bal...

408 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1142 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

549 vizite

Nu puteti merge la etaj neinsotiti... Rocca e un mic restaurant pe ...

295 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

1756 vizite

O braserie ca afara La Belle Epoque e un restaurant vechi al Bucure...

467 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4093 vizite

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

383 vizite

Un restaurant de trafic mare Au doua restaurante La Placinte la Pia...

422 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

474 vizite

Cu draperii, ca sa nu-ti distraga Biserica Precupetii Vechi atentia......

225 vizite

Frumusete, sanatate, fericire, pizza Trattoria di Davide e fosta Mi...

308 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea Vitan M-a trimis un itali...

1514 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1414 vizite

Mancare si ambianta americane langa Biserica Alba Pow Wow e un loca...

555 vizite

Cel mai bun kebab din Bucuresti? Casa aceea veche din Alecu Russo, ...

1164 vizite

In lipsa de altceva mai bun in zona Kafeterya e o cafenea destul de...

145 vizite

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

903 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

717 vizite

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul res...

566 vizite

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

3771 vizite

Un pub adevarat Primus si Terminus, cele doua puburi de langa Biser...

300 vizite

Daca vreti sa dati foc cartierului de la Armeneasca Lente din strad...

362 vizite

Un restaurant traditional romanesc bine asezat Sunt doua restaurant...

718 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

1737 vizite

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

4628 vizite

Daca v-ati saturat, ca mine, de restaurante in stil industrial Unic...

724 vizite

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

4281 vizite

La Ivan Pescar & Scrumbia Bar, postul de sef de restaurant are alt...

1962 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

655 vizite

Daca vrei sa te simti elvetian pentru o jumatate de ceas Am stat mu...

465 vizite

Casa marii pianiste si scriitoare Vad ca sunt mai multe restaurante...

256 vizite

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

1023 vizite

Cand nu te intreaba nimeni daca bei un pahar cu vin intr-un wine bistr...

438 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

524 vizite

Foarte bun, foarte scump Sushi Room e restaurantul de sushi si buca...

673 vizite

Se mananca din nou bine in spate la Scala In coltul acela de casa b...

642 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

555 vizite

N-am scapat de intalnirea cu managerita antipatica... :( M-am intal...

450 vizite

Restaurantul proletar Spre diferenta de multe restaurante care se s...

1118 vizite

Cine o fi fost cu ideea? Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

637 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filme Aveam de facut o vizita la o fabr...

281 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

342 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

613 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputit Funky Lounge e unul d...

610 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

3797 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucurestean Blue...

599 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuita Therapy Bi...

933 vizite

Un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

409 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancare Lovin Winebar & Bistro...

673 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

2186 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fost Tripoli a avut si vremur...

164 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

1387 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistii Cred ...

273 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui Cotroceni Daca im...

499 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigari Olio este un restaurant ...

490 vizite

Coada la tartine Rue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

249 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancarea Peking Duck e un restaur...

374 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana! Sara Rest...

732 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

676 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuiti In casa aceea din poarta Manast...

485 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo... Tre...

253 vizite

Un restaurant care lipsea la Domenii Sabatini Pizza & Restauran...

303 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu? Am fos...

211 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

1104 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101 Moudy's Kitchen e restaurantul...

2431 vizite

O pizzerie de burlaci Omul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

596 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii tai Oste...

518 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

382 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale Bucurestiului A...

3185 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca. Bistro Ateli...

222 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

577 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

379 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

1146 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieni Belli Siciliani e...

1674 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocenti Terasa Doamnei e un...

202 vizite
Afiseaza
vizualizari

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing

Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada Paris, aproape de Piata Dorobantilor. Poti sa o iei, la fel de bine, si ca pe o casa veche din Bucurestiul vechi, facuta fara imaginatie, sau cu economie la arhitect. Casa e renovata recent, iar zona e atat de frumoasa si de aristocratica, incat orice casa de acolo nu poate sa fie decat frumoasa si ea, indiferent cum ar arata si in ce stare ar fi.

Daca cei care au construit batrana casa nu au adus arhitecti cu imaginatie, cei care au transformat mansarda in restaurantul Maize au facut-o. Totul arata foarte bine acolo, au pus in valoare fiecare coltisor si detaliu, au reusit sa o umple si de lumina, si au facut loc si bucatariei chiar in mijloc, cu plite si gratare cu tot, dupa cum se vede si in poze, care ma scutesc de mai mult scris. Acolo, sus, au si o mica terasa pe acoperis, foarte frumoasa si ea, desigur, si nu stiu daca a lor va fi si curtea din spate: mare, cu case frumoase in jur, un alt arhitect bun ar putea face acolo o terasa de referinta a orasului. Muzica e data foarte tare, dar presupun ca am fost printre putinii deranjati de asta.

Dar sa vorbim despre mancare, pentru ca la Maize, spre diferenta de multe alte restaurante care au investit o avere in amenajare, mancarea e un lucru serios, chiar foarte, foarte serios. Au la Maize un chef, nu stiu cum il cheama, dar cred ca e cel despre care am mai scris pe cand a deschis un restaurant in apropiere de Marriott, ceva cu Funky Cuisine, si apoi l-am vazut, pentru scurt timp, la E3 by Entourage, in Piata Floreasca. Daca e acelasi, deci, atunci e foarte talentat, am scris si atunci asta, si acum nu fac decat sa confirm ca nu a stat pe loc, ci a mers mult mai departe. Si nu se va opri aici, fara indoiala… E unul dintre cei mai creativi si mai potriviti pentru o astfel de meserie din cati bucatari am vazut.

Conceptul gastronomic enuntat de Maize, si sustinut de tot ce am vazut in meniu, pe plita si in farfurie, este de “farm to table”, de “bucatarie creativa de ingrediente” romanesti, adica inventarea, recrearea, recompunerea si recombinarea retetelor si crearea altora noi, cam tot ce se poate face cu niste produse si ingrediente de buna calitate venite de la furnizori seriosi si de incredere – atat cat se poate. Putem sa-i spunem, la fel de bine, La Nouvelle Cuisine Roumaine/ Romaneasca, bucatari fina, adica, si atunci ei ar fi pionierii, deschizatorii de drum, fara indoiala.

Meniul e cu totul original, nu cred ca e un singur fel acolo cu ceva ce s-a mai facut in alte restaurante. Si in asta sta (o parte din) talentul chefului despre care am vorbit, sa recompuna la nesfarsit produsele si ingredientele si sa puna in farfurie combinatiile cele mai reusite.

Ca totul e la vedere la Maize, ca sase bucatari – toti tineri si frumosi, cu fete si tatuaje de pus in revista, nu in ultimul rand – muncesc la fiecare farfurie in parte de parca ar fi intr-un atelier de orfevarie, e iarasi o constructie a unui mare specialist in marketing – daca geniul in marketing nu o fi insusi cheful…

Tot ce am mancat la Maize a fost bun si foarte bun. Ne-au dat ca amuse-bouche o zacusca, pusa pe un fel de turta mica. Foarte buna la gust, insa cu zahar in exces, parca mancai Nutella pe paine. Orezul cu parmezan 9si cu galbenus de ou, presupun) foarte bun, de asemenea, tartarul de vita original, bun si el; nu cred ca avea untura sau seu de vita in el, insa asa parea. Un file de dorada cu sos a fost revelatia zilei, foarte buna dorada, excelent sosul, foarte bine facut spanacul. Apoi am primit o ceafa de porc de Mangalita, putin cam prea mult facut, cu o varza tinuta prea mult pe o plita prea incinsa, dupa cum se vede si din poza, cu cateva frunze de ceva prea sarate, iar cu restul legumelor foarte bune si bune facute. Si desrtul a fost foarte bun, si chiar si cafeaua, o surpriza placuta si un lucru prea mult neglijat de catre cei din resturante.

Interesant a fost si ca unul dintre bucatari – si nu chelnerul, si aici iarasi se vede intuitia geniala de marketing si cunoasterea detaliilor fine ale client service-ului – venea la masa si explica fiecare fel in parte.

Serviciul a fost bun, cu un chelner relaxat si placut la apropiere, dar care nu aflase inca, la o varsta nu tocmai de incepator, ca nu mananca doi oameni cu furculitele direct dintr-o aceeasi farfurie, chiar daca sunt ei prieteni buni, de-o viata. Dar nu s-a prins el nici dupa ce i-am explicat noi cum e cu igiena in farfurie…

Preturile sunt normale si rezonabile, daca e sa masuram ce vezi in farfurie si in jur la Maize fata de alte restaurante de pe strazile scumpe ale Bucurestiului. O masa in doi, cu o sticla de vin bun, te costa vreo 4-500 de lei.

Maize, baietii lor frumosi si foarte talentati din bucatarie, si, mai ales, farfuriile cu mancaruri ca acelea din pozele noastre, vor deveni in foarte scurt timp vedete de prim-plan ale gastronomiei si mondenitatii bucurestene, fara indoiala. ii voi urmari atent si voi mai scrie despre ei, cu atat mai mult cu cat sunt foarte aproape de mine… (GB – noiembrie 2017)

Maize, restaurant cu bucatarie romaneasca creativa, farm to table

Maize, restaurant cu bucatarie romaneasca creativa, farm to table

Save

Save

Save

Cele mai bune legume din Bucuresti

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca "un peste e...

Cele mai bune restaurante romanesti din Bucuresti

Cand am dat Premiile Restocracy pe 2017 pentru restaurantul cu cea mai buna bucatarie romaneasca din Bucuresti, nu am luat in calcul diferentele dintre restaurantele traditionale romanesti, cele cu b...

2017, anul aparitiei Noii Bucatarii Romanesti Fine

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucatarie traditionala, populara, si o bucatarie fina. Incepand cu cea mai celebra, mai sofisticata si mai buna din lume, La Cuisine Fr...

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...


MAIZE

  • Cristi :

    Pentru voi o masa de doua persoane plus o sticla de vin 100 de Euro in Bucuresti, mancand ce ati descris mai sus, vi se pare pret “normal” ?????

    • George Butunoiu :

      Da, asta e normalitatea la Bucuresti. Prin comparatie cu restul restaurantelor, desigur. GB

  • Adresa de email nu va fi publicata.

    Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.