Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

10973 vizite

Aubergine by Ronen Meri din Aviatorilor ne promite sănătate Primu...

674 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

8749 vizite 1 comentarii

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

8851 vizite 7 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

11151 vizite 1 comentarii

Amoom cu Chef Sorin Miftode - o nouă lovitură gastronomică a famili...

2145 vizite 2 comentarii

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

962 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

15577 vizite 7 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

3524 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

5307 vizite 1 comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului...

371 vizite

Nu mergeți la Teheran cu femeia dacă sunteți încă în faza premer...

1371 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

 Ahmad Hammadi/ Amy Cafe & Lounge și desantul arab pe Clucerului

Chef Ahmad HammadiA fost o mare (și plăcută!) surpriză să-l reîntâlnesc pe Ahmad Hammadi, un bucătar sirian despre care am scris de mai multe ori, și cu drag de fiecare dată. Demult era șa Șiș Kebab, apoi mai mulți ani la Damascus Palace, cei din fața Stadionului Național. Am avut câteva cine memorabile acolo, unele descrise și pozate chiar aici, pe Restocracy.

Apoi s-a hotărât să-și deschidă propriul restaurant. A găsit casa de pe Clucerului în care a fost Esperance, apoi Bella Toscana, și a început în urmă cu câteva luni, chiar în pandemie. I-a spus Amy Cafe & Lounge, dar acum s-a decis să-i spună Ahmad, fiindcă multă lume îl cunoaște și ar fi păcat să nu profite de valoarea brandului.

Nu sunt arabii specialiști în decorațiuni interioare, se știe. Iar pentru Ahmad Hammadi se pare că a fost chiar ultima grijă. Așa cum e în tot Orientul, de fapt, fie el cel Apropiat sau îndepărtat: arabii, asiaticii nu-și bat capul prea tare cu arhitectura și ambianța, ei pun toți banii pe care-i au în bucătărie, în cămară, îi dau furnizorilor ca să le aducă produse bune, să poată face mâncare bună.

Așadar, restaurantul și terasa arată așa cum sunt multe alte restaurante arăbești, libaneze și persane în București și peste tot. În plus ar fi aici un mic bazar cu produse orientale. De fumat, în primul rând, însă și alte mărunțele și cosmetice arăbești, despre care cred că ar merită să fie încercate măcar o dată în viață.

Nu mai scriu despre mâncare, că se știe. Nu e Ahmad Hammadi un creator de nouă bucătărie, dar e un chef foarte serios, muncitor, onest, care face bine lucrurile pe care le-a învățat și pe care arabii lui le fac exact la fel de sute, poate chiar mii de ani. Serviciul a fost bun, restaurantul pe jumătate plin la prânz, prețurile rezonabile. Plus un du-te-vino de curieri cu toate brandurile pe cutiile lor mari de păstrat mâncarea caldă, care preluau comenzi de livrare.

Da, Ahmad/ Amy Cafe & Lounge e un restaurant arăbesc tradițional din toate punctele de vedere, ospitalier, cu mâncare bună, cu un Ahmad Hammadi dedicat și neobosit. Pe o stradă Clucerului din ce în ce mai orientală: Piccolo Mondo într-un capăt, Beirut la mijloc, și acum Ahmad în celălalt capăt… 😊 (George Butunoiu – septembrie 2021)

Bucătăria arăbească a lui Ahmad Hammadi
Amy Cafe & Lounge, terasa și micul bazar
YouTube video
Data actualizarii: 22/09/2021

Ahmad (Amy Cafe & Lounge)  - Str. Clucerului, nr. 86

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close