Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

8579 vizite

Sharkia - Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti A...

7702 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

5580 vizite 7 comentarii

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

6421 vizite

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

9171 vizite 1 comentarii

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

11415 vizite 6 comentarii

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

2215 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

4002 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in Arabia

Ahmad

Damascus Palace a ajuns sa fie destul de cunoscut printre restaurantele arabesti din Bucuresti, chiar daca e departe de centru. Pe Bulevardul Basarabia, chiar fata in fata cu Arena Nationala. Asta pentru ca au un chef sirian bun, pe Ahmad Hammadi, foarte serios si muncitor. Si care mai e si placut la stat de vorba cu el. Neobosit, mereu cu zambetul pe fata, saritor, gata sa faca orice efort in plus ca sa-ti fie bine.

Mancarea lui Ahmad de la Damascus Palace e atat de buna cat poate sa fie o mancare arabeasca facuta cu produse si ingrediente alese, cat de cat. Fiind de atatia ani in meserie si in Romania, a ajuns sa cunoasca bine cine, ce si cat de bine face si produce. Nu a inventat Ahmad vreun fel de mancare, si nici nu o va face vreodata. Sunt aceleasi feluri pe care arabii le mananca de sute, poate chiar mii de ani. O fi ceva de natura religioasa la ei, sa nu schimbe nimic, dar absolut nimic? Sau poate ca nu s-au gandit, mai stii?

Portiile mari, preturile rezonabile. Atmosfera obisnuita in restaurantele arabesti de cartier, cu multa familiaritate, clienti obisnuiti ai locului care te afuma din plin. Un restaurant arabesc de tinut mite si de pus oricand pe lista atunci cand aveti chef de o asemene mancare, ambianta si companie. (GB – aprilie 2019)

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati

Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in afacere, a pregatit niste mancaruri pe care nu le poti comanda cand mergi singur sau doar cu vreun prieten sau doi. Pozele cu mancarurile din galerie acum sunt facute, asa ca sa nu va asteptati sa vedeti cate un miel intreg pe fiecare masa, ori sa puna cate doua randuri de mese, fiindca nu ar avea unde sa incapa toate mancarurile lor arabesti.

In rest, fata de vizitele din primavara si din anii trecuti, doar amenajarea s-a schimbat putin, au facut o investitie si i-au dat o fata ceva mai aratoasa restaurantului, dar nu cine stie ce, nu se compara cu marile restaurante din centru, si nici nu trebuie, la urma urmei. Pentru ca la Damascus Palace, ca la toate celelalte restaurante libaneze, turcesti, nord africane, persane, arabesti si orientale, in general, mergi doar ca sa mananci bine (si in exces de fiecare data, evident), si nu pentru altceva.

Ahmad e la fel, mancarea e la fel, aceleasi feluri de mancare si aceleasi retete, nu cred ca se va inventa vreodata ceva nou, nici la Damascus Palace si nici la altele ca el. Partea buna este ca stii exact ce gasesti acolo, cat de bun este si, nu in ultimul rand, ca nu dai atat de multi bani ca in alte parti. Lume era cat cuprinde, la Ahmad si la Hasan, cei doi asociati, multi arabi printre ei. Cred ca le va merge bine si in continuare, Damascus Palace va fi acolo si peste cativa ani, nu ma indoiesc de asta… (GB – octombrie 2017)  

O bucatica de Arabia citadina si populara, ca acolo, cu bunele si cu relele

Damascus Palace nu e un palat, in sensul propriu si european al termenului. Metaforic, orice poate sa fie un plat sau un templu, sa zicem al gastronomiei arabesti, de pilda. Sirienii de la Damascus Palace au luat o casa din zona muncitoreasca a Bucurestiului, departe de centru, dar departe rau, pe bulevardul Basarabia, chiar in fata Arenei Nationale. L-au amenajat cu ce au gasit ei la indemana, prin jur, unele de pe la second hand, si s-au pus pe facut mancare. Din punctul de vedere al amenajarii, Damascus Palace e cel mai „low profile” dintre toate restaurantele din Lista Restocracy, mai low chiar si decat Sis Kebab, tot arabesc si el, care acum e in coada Listei din cauza amenajarii, nu a mancarii.

Damascus Palace are un meniu… (citeste tot)

Bucataria arabeasca de la Damascus Palace

Fete frumoase
Salonul si terasa Damascus Palace
Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Damascus Palace, restaurant arabesc al Chef Ahmed

Sis Kebab

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare... Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe a...

Data actualizarii: 23/04/2020

Damascus Palace  - Bd. Basarabia, nr. 98 (zona Arena Nationala)

  • Radu :

    Am comandat ieri prin FoodPanda mancare la birou. Personal am primit asta: https://cl.ly/869ff468a2d6 Nu recomand, nici FoodPanda nici Damascus

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.