Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2555 vizite

Un restaurant libanez nu numai bun, ci si elegant. Four Seasons din...

1766 vizite

Restaurant libanez cu clientela mondena Zaitoone e un restaurant di...

981 vizite

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu. Chez Toni e...

1430 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

565 vizite

Exact la fel ca acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine... Pe...

1647 vizite

Un restaurant libanez asezat Tulin e un restaurant libanez destul d...

375 vizite

Sirieni muncitori si dedicati

1435 vizite

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

429 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert! Coin Vert e un restaurant libanez ve...

489 vizite
Afiseaza
vizualizari

Sirieni muncitori si dedicati

Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in afacere, a pregatit niste mancaruri pe care nu le poti comanda cand mergi singur sau doar cu vreun prieten sau doi. Pozele cu mancarurile din galerie acum sunt facute, asa ca sa nu va asteptati sa vedeti cate un miel intreg pe fiecare masa, ori sa puna cate doua randuri de mese, fiindca nu ar avea unde sa incapa toate mancarurile lor arabesti.

In rest, fata de vizitele din primavara si din anii trecuti, doar amenajarea s-a schimbat putin, au facut o investitie si i-au dat o fata ceva mai aratoasa restaurantului, dar nu cine stie ce, nu se compara cu marile restaurante din centru, si nici nu trebuie, la urma urmei. Pentru ca la Damascus Palace, ca la toate celelalte restaurante libaneze, turcesti, nord africane, persane, arabesti si orientale, in general, mergi doar ca sa mananci bine (si in exces de fiecare data, evident), si nu pentru altceva.

Ahmad e la fel, mancarea e la fel, aceleasi feluri de mancare si aceleasi retete, nu cred ca se va inventa vreodata ceva nou, nici la Damascus Palace si nici la altele ca el. Partea buna este ca stii exact ce gasesti acolo, cat de bun este si, nu in ultimul rand, ca nu dai atat de multi bani ca in alte parti. Lume era la Damascus Palace, la Ahmad si la Hasan, cei doi asociati, multi arabi printre ei. Cred ca le va merge bine si in continuare, Damascus Palace va fi acolo si peste cativa ani, nu ma indoiesc de asta… (GB – octombrie 2017)  

O bucatica de Arabia citadina si populara, ca acolo, cu bunele si cu relele

Damascus Palace nu e un palat, in sensul propriu si european al termenului. Metaforic, orice poate sa fie un plat sau un templu, sa zicem al gastronomiei arabesti, de pilda.

Sirienii de la Damascus Palace au luat o casa din zona muncitoreasca a Bucurestiului, departe de centru, dar departe rau, pe bulevardul Basarabia, chiar in fata Arenei Nationale. L-au amenajat cu ce au gasit ei la indemana, prin jur, unele de pe la second hand, si s-au pus pe facut mancare. Din punctul de vedere al amenajarii, Damascus Palace e cel mai “low profile” dintre toate restaurantele din Lista Restocracy, mai low chiar si decat Sis Kebab, tot arabesc si el, care acum e in coada Listei din cauza amenajarii, nu a mancarii.

Damascus Palace are un meniu arabesc, evident, popular, clasic, traditional, cu mancarurile cunoscute de-acum bucurestenilor. Mancarea e gatita bine, cu multa munca, si e gustoasa, greu de crezut ca se poate face ceva mult mai bun cu astfel de produse si retete.

Serviciul e foarte personal la Damascus Palace, asa cum e cam peste tot in restaurantele arabesti. Merg rar la Damascus Palace pentru ca e departe, dar de fiecare data e plin de arabi acolo, semn ca macar mancarea e pe gustul lor. Preturile sunt si ele de cartier, probabil ca tot in coada Listei.

Ahmad Hammadi, un sirian venit demult in Romania, a fost bucatar pe la alt restaurant arabesc din Bucuresti si intr-o zi a plecat sa-si deschida propriul restaurant, adica Damascus Palace, la care munceste de dimineata pana noaptea tarziu.

Nu am fost in Arabia, insa imi inchipui ca asa arata Arabia de astazi, cea populara a marilor orase, ca Damascus Palace al lui Ahmad. Cred ca asa mananca ei, la fel arata si restaurantele lor populare.

Asadar, daca vreti sa vedeti o bucatica din Arabia, cu bunele si cu relele ei, puteti pune Damascus Palace si benzina in rezervor si faceti un drum pana in indepartatul bulevard Basarabia. Daca il intalniti acolo pe Ahmad, si sunt sanse mari sa se intample, cred ca va va placea de el. (GB – martie 2017)

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Ahmad, sirianul bucatar sef si asociat la restaurantul Damascus Palace

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Save

Sis Kebab

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare... Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe a...


Damascus Palace

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.