Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

Cel mai neobisnuit si mai fascinant restaurant din Bucuresti Am scr...

Guxt este un bistrou cu bucatarie urbana situat pe strada Anton Pann, ...

Un mic restaurant familial cinstit Fabrica de Mici e micul restaura...

Blue Margarita, un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic buc...

Gura Portitei, cu lacul Parcului Herastrau pe post de Delta Gura Po...

Abel's Wine Bar, situat in Centrul Vechi al Bucurestiului, este un bar...

Aizkora Gastrobar, sau esenta ospitalitatii Cei doi copii din poza ...

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

Carne cu paine Am trait sa vad si asta: sa faci rezervare ca sa m...

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient cu Mica Elvetie ...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Avido, locul in care te simti bine primit M-am intors la fetele de ...

Bistro Ateneu in sofisticata Casa Galleron Noul Bistro Ateneu insea...

Cantina premium a corporatistilor din Metropolis Center Tin minte c...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

La Strada, terasa de vara a restaurantului Roberto's de la hotelul Ath...

Gradina Floreasca: una dintre cele mai spectaculoase terase de vara di...

Biutiful by The Lake, pe lista scurta a marilor terase din Bucuresti ...

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

Nuba, cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe loc...

O cafenea-gelaterie boema in centrul Bucurestiului Puro & Bio ...

Un restaurant care nu ar trebui sa existe acum si acolo Il Corso e ...

Restaurante spaniole se deschid si se inchid in Bucuresti, Alioli isi ...

Randevu Bistro: parca prea cuminte pentru zilele in care traim... D...

Afiseaza

Sigur ma va suna domnul Sami (sau Samy?) sa-mi arate ca mancarea de la Sis Kebab nu e ceea ce pare…

Sis Kebab e un restaurant arabesc vechi al Bucurestiului, deschis in 2000, cred ca inca de pe atunci in acelasi loc, pe Dacia, in capatul aproape de Mosilor. Au o casa destul de mare acolo, de tip vagon, ingusta dar lunga, cu etaj.

Spre strada au un mic magazin din care poti lua pentru acasa produse de-ale lor din carne, crude sau facute acolo, pe loc, la gratarul de alaturi. Mai au si galantare cu dulciurile lor arabesti, foarte bune.

Daca treci de acest punct de vanzare, ajungi in primul salon. Mai au si sus, la etaj, vreo doua sau trei. Sunt amenajate saracacios, cu ce le-a picat in mana, nu a mai fost varuit de ani si ani, locul arata neingrijit, degradat.

Si terasa de la Sis Kebab e la fel, doar niste mese cu scaune si umbrele, fara nimic altceva, fara vreo planta sau un decor. Nu e de mirare, cam asa arata majoritatea localurilor orientale, din Nordul Africii pana in Orientul Indepartat, trecand prin Orientul Mijlociu, fie ele libaneze, arabesti, persane, indiene sau ce mai e pe acolo.

Probabil ca sa redea acest specific oriental cat mai bine, sa para cat mai autentici, cei de la Sis Kebab au taiat fetele de masa cu cutitul, le-au ars cu tigara, au desenat cateva pete pe ele. Le-a iesit perfect stratagema, juri ca sunt originale…

Meniul de la Sis Kebab e imens, greu de crezut ca pot face bine atatea feluri de mancare. Am mancat la ei de mai multe ori, si lucrurile s-au petrecut in felul urmator: am ajuns, am mancat, a fost asa si asa mancarea si am scris si eu despre ea exact cum mi s-a parut. Domnul Sami (sau Samy?), patronul, a citit, s-a simtit nedreptatit si a cautat o solutie. A facut rost de numarul meu de telefon si m-a invitat la o masa pe care a pregatit-o el pentru prietenii lui. M-am dus, erau numai arabi, cred ca eram singurul crestin si monogam de acolo. Si, intr-adevar, am mancat atat de mult si atat de bine, incat a trebuit sa scriu si un al doilea articol, in care spuneam ca la Sis Kebab poti gasi cea mai buna mancare arabeasca din Bucuresti, daca domnul Sami (sau Samy?) vrea asta.

Acum pare sa se repete scenariul. Intram noi la Sis Kebab, si pustiu tot! Nimeni, nici afara, nici inauntru. Mi-am adus aminte ca e Ramadanul la ei, nu pun gura nici pe apa, nici pe mancare pana noaptea, asa ca nu m-am mai mirat, stiind ca la Sis Kebab cei mai multi clienti sunt arabi de-ai lor.

Intr-adevar, nu se asteptau sa apara cineva acolo cand soarele era exact in mijlocul cerului, cred ca bucataria era si inchisa cu lacatul. S-au pus repede in miscare, in incropit ce le-am cerut si ni le-au adus pana la urma. Mancarea a fost destul de buna, insa nici pe departe asa cum stiu ca domnul Sami (sau Samy?) poate sa o faca daca vrea. Humusul a fost chiar bun, sambousek si fatoush la fel, kafta bunicica, dar se putea si mai buna. Si orezul cu fidea, reincalzit la microunde, a fost rezonabil. Lipia veche si fara gust, cine stie de pe unde or fi recuperat-o. Deserturile foarte bune, evident!

Preturile sunt relativ mici la Sis Kebab, masurate cu cifrele de la alte restaurante din Lista Restocracy, cu jumatate de suta de lei poti manca pe saturate.

Serviciul a fost interesant, asa cum e aproape de fiecare data in restaurantele arabesti si orientale. Ne-au servit o fata vesela si dezinvolta, de parca ne stia de cand lumea si eram la ea in curte pentru un gratar, si un arab tinerel, abia ii ies tuleiele de barba musulmana, vesel foc si pus pe glume, sugubat, cu pofta de viata si de distractie. Ne-au binedispus teribil, le-am si facut poze si i-am pus, in tandem, in lista cu cei mai buni chelneri din Bucuresti. Cand i-am intrebat cum ii cheama, am aflat ca e Samy (cu y, a subliniat), fiul patronului, domnul Sami (sau Samy?). Pe chelnerita o cheama Mary, si pe ea la fel ca pe mama ei!

Acum ma astept ca domnul Sami (sau Samy?) sa citeasca ce am scris, sa se simta nedreptatit si sa caute prin telefon numarul meu, daca l-o fi pastrat, sau sa faca din nou rost de el. Probabil ca iar voi ajunge la Sis Kebab in curand, voi manca pana mi se va face rau si voi scrie un nou articol despre ei, despre mancarea arabeasca de la Sis Kebab, despre domnul Sami (sau Samy?), despre sugubatul lui fiu si despre adorabila Mary…

Am stat mult pe ganduri daca sa pun sau nu Sis Kebab in Lista Restocracy, lista cu cele mai bune restaurante din Bucuresti, din fiecare tip important de bucatarie. Cand am intra si am vazut cum arata, am zis ca sigur nu ii pun. Cand am gustat din humus si din sambousek am zis ca ii pun, totusi, dar dupa lipie erau scosi definitiv din Lista. La desert si, mai ales, dupa inveselirea din preajma celor doi, iarasi erau in Lista

Oricum, asa s-a intamplat cu mai multe restaurante care sunt in Lista noastra. Am si scris, foarte clar, ca restaurantele sunt evaluate si notate mai degraba in functie de ce sunt capabili sa faca daca chiar vor, nu neaparat dupa ce primeste in farfurie un client pe care nu il baga prea tare in seama. E drept, mai multi patroni de restaurante ma cunosc si ma chema in mod expres sa imi arate de ce sunt in stare bucatarii lor, daca vor. Nu pot sa nu tin seama de asta, asa ca incerc sa fac o medie intre ce mananc acolo cand nu stie patronul ca vin si ce mananc atunci cand anunta el in bucatarie ca pentru mine sa gateasca cu mult mai multa atentie… (GB – iunie 2017)

Damascus Palace, octombrie 2017

Damascus Palace: Sirieni muncitori si dedicati Am fost de doua ori la Damascus Palace in ultima vreme, de fiecare data cu cate un grup mai mare de oameni, asa ca Ahmad, cheful sirian si asociat in af...

Damascus Palace

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in Arabia Damascus Palace a ajuns sa fie destul de cunoscut printre restaurantele arabesti din Bucuresti, chiar daca e departe...

Data actualizarii: 18/11/2019

Sis Kebab  - Bd. Dacia, nr. 137

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.