Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării – o cină-eveniment, cu un meniu de degustare creat de către chefii Alexandru Dumitru și Emmanuel Perrodin

Alexandru Dumitru @ Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir, alături de Chef Alexandru Dumitru, chef Emmanuel Perrodin și fotograful Sorin Onișor organizează miercuri, 12 iunie, la restaurantul bucureștean Bistro Ateneu, Voiaj în Delta Dunării – un eveniment multisenzorial, dedicate iubitorilor de gastronomie și artă. În cadrul acestei seri rafinate, oaspeții se vor putea delecta cu un meniu de degustare, care îi va purta prin una dintre cele mai spectaculoase și ofertante zone a României, recunoscută pentru diversitatea și specificitatea florei și faunei, bucurându-se, în același timp, de o expoziție, semnată de celebrul fotograf român.

Evenimentul își propune să aducă împreună personalități diferite, care au ca punct comun fascinația față de Delta Dunării – acest element definitoriu, al patrimoniului cultural românesc. Ghidați de Sorin Onișor, fotograful ce a cucerit publicul internațional cu imaginile sale, în care captează magia și tradițiile pierdute ale României, cei patru vor merge într-o deplasare în care vor descoperi oamenii, cultura, ingredientele și rețetele regiunii. Totul va începe în data de 10 iunie, ziua deschiderii sezonului de pescuit, când participanții vor lua parte la ritualurile specific – de la întinsul plaselor, până la sortarea capturii, vor găti alături de localnici și se vor bucura de frumusețea și autenticitatea zonei. “Am conceput această experiență în așa fel încât să ne apropie și să ne conecteze la spiritul locului. În cele trei zile petrecute împreună, vom trăi alături de o familie din Delta Dunării, vom contribui la procurarea propriei noastre hrane, vom mânca alături de oamenii de acolo, le vom afla poveștile și obiceiurile și vom aduce la București o parte a acestei experiențe. De aceea, pentru mine, Voiaj în Delta Dunării este un manifest cultural, prin excelență.”, afirmă fotograful Sorin Onișor.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Pentru realizarea meniului serii de 12 iunie, chef Alexandru Dumitru, câștigător al Premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, oferit de Gault & Millau, în 2018, va lucre alături de francezul Emmanuel Perrodin, un bucătar extrem de apreciat internațional, care a cucerit publicul din România anul acesta, când a gătit pentru dineul Goût de France, găzduit în luna martie de Ambasada Franței la București. “Ca reprezentant al gastronomiei românești, moderne, pentru mine, este vital să descopăr producători și artizani locali, să lucrez cu plante, legume și cărnuri românești. Mă bucur că am ocazia să fac această incursiune alături de oameni pasionați și, mai mult, că alături de Cristian Preotu și Sorin Onișor îi voi putea prezenta lui Emmanuel o latură sălbatică, extrem de frumoasă a țării noastre, care este, după părerea mea, prea puțin valorificată în prezent.”, afirmă chef Alexandru Dumitru, co-proprietar Bistro Ateneu.

Odată întorși în București, cei doi bucătari vor crea 5 preparate rafinate, care vor combina ingredientele adunate, cu tehnici moderne, creând o adevărată improvizație gastronomică. “Întregul meniu va fi un dialog desfășurat pe două planuri – între fiecare chef și materiile sale prime și între noi, chefii. Îl admir foarte mult pe Alexandru Dumitru, mi se pare un profesionist extrem de talentat, și sunt fericit că voi avea ocazia să gătesc alături de el într-un context atât de plăcut”, declară Emmanuel Perrodin.

“Această experiență vine în completarea angajamentului pe care fiecare dintre noi și l-a asumat în meseria sa – acela de a promova cultura și valorile autentice. Unul dintre obiectivele activității noastre este să contribuim activ la păstrarea tradițiilor și suflului local, la încurajarea producătorilor și a artizanilor, care ne reprezintă și ne fac cinste. Astfel, grupul nostru rămâne un promotor al gastronomiei, vinurilor și artei, atât în România, cât și în străinătate.”, închide Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Oaspeții care vor să participe la cina-eveniment Voiaj în Delta Dunării își pot rezerva locul sunând la 0742.080.909 sau trimițând un email pe adresa office@lemanoir.ro. Prețul meniului degustare gastronomică este de 350 Lei / persoană.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Despre Alexandru Dumitru

Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali. În prezent, Chef Alexandru Dumitru este head chef al localului Bistro Ateneu, din București, și unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară, care contribuie la dezvoltarea bucătăriei românești moderne.

Despre Emmanuel Perrodin

Emmanuel Perrodin, la bază istoric, este un chef francez recunoscut pentru felul în care tratează relația dintre artă și gastronomie. Cu o experiență de peste 15 ani în bucătărie, Emmanuel este co-fondator al proiectului OEuvres Culinaires Originales – evenimente culinare, multisenzoriale, care aduc împreună chefi, artiști plastici, DJ-i, graficieni, autori -, fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene și membru al alianței de profesioniști culinari Gourméditerranée. Printre spectacolele create de el, se numără – Gustul artei sau În carnea sunetului.

Despre Sorin Onișor

Sorin Onișor este unul dintre cei mai apreciați fotografi români. Începând cu anul 2007, artistul colindă satele românești, de la așezările montane, la cele din Delta Dunării, pentru a captura magia tradițiilor uitate.

Data actualizarii: 11/06/2019

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close