Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Duminică 19 ianuarie, la ora 16:00, Athanor vine cu mâncare gătită...

Gala Premiilor Restocracy pentru cele mai bune restaurante din Bucures...

5 to go și Mozaik Investments devin parteneri Finalul de an este m...

Anul acesta, Jidvei a sărbătorit 20 de ani de la privatizarea com...

Lasa-te purtat de sezonul de iarna spre momente de inocenta, dragoste,...

Alfredo Seafood investește anual circa 200.000 lei, în măsuri de si...

Duminica, 8 decembrie 2019, JW Marriott Grand Hotel Bucuresti a inaugu...

Pe 9 decembrie 2019 ( de la ora 16:00 și de la ora 18:00) continuăm ...

Loft e foarte cunoscut de toata lumea ca un mare club pentru petreceri...

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

Personal din Asia - o solutie pentru lipsa personalului pentru com...

In perioada 22 - 24 noiembrie va avea loc, la Romexpo, in pavilionul B...

Restaurantul Sardin inaugureaza miercuri, 13 noiembrie, noul meniu de ...

5 to go, primul brand 100% românesc premiat la nivel internațional!...

Tu ce faci in Noaptea de Revelion? Hai sa petrecem impreuna, La Cocos...

In perioada octombrie - decembrie 2019, Corin Romanescu si The Preside...

Pentru cele mai sugestive poze din competitia Topul Mancarurilor 2...

Afiseaza

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării – o cină-eveniment, cu un meniu de degustare creat de către chefii Alexandru Dumitru și Emmanuel Perrodin

Alexandru Dumitru @ Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu Cristian Preotu, proprietar al grupului Le Manoir, alături de Chef Alexandru Dumitru, chef Emmanuel Perrodin și fotograful Sorin Onișor organizează miercuri, 12 iunie, la restaurantul bucureștean Bistro Ateneu, Voiaj în Delta Dunării – un eveniment multisenzorial, dedicate iubitorilor de gastronomie și artă. În cadrul acestei seri rafinate, oaspeții se vor putea delecta cu un meniu de degustare, care îi va purta prin una dintre cele mai spectaculoase și ofertante zone a României, recunoscută pentru diversitatea și specificitatea florei și faunei, bucurându-se, în același timp, de o expoziție, semnată de celebrul fotograf român.

Evenimentul își propune să aducă împreună personalități diferite, care au ca punct comun fascinația față de Delta Dunării – acest element definitoriu, al patrimoniului cultural românesc. Ghidați de Sorin Onișor, fotograful ce a cucerit publicul internațional cu imaginile sale, în care captează magia și tradițiile pierdute ale României, cei patru vor merge într-o deplasare în care vor descoperi oamenii, cultura, ingredientele și rețetele regiunii. Totul va începe în data de 10 iunie, ziua deschiderii sezonului de pescuit, când participanții vor lua parte la ritualurile specific – de la întinsul plaselor, până la sortarea capturii, vor găti alături de localnici și se vor bucura de frumusețea și autenticitatea zonei. “Am conceput această experiență în așa fel încât să ne apropie și să ne conecteze la spiritul locului. În cele trei zile petrecute împreună, vom trăi alături de o familie din Delta Dunării, vom contribui la procurarea propriei noastre hrane, vom mânca alături de oamenii de acolo, le vom afla poveștile și obiceiurile și vom aduce la București o parte a acestei experiențe. De aceea, pentru mine, Voiaj în Delta Dunării este un manifest cultural, prin excelență.”, afirmă fotograful Sorin Onișor.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Pentru realizarea meniului serii de 12 iunie, chef Alexandru Dumitru, câștigător al Premiului Terroir, pentru colaborarea cu producătorii locali, oferit de Gault & Millau, în 2018, va lucre alături de francezul Emmanuel Perrodin, un bucătar extrem de apreciat internațional, care a cucerit publicul din România anul acesta, când a gătit pentru dineul Goût de France, găzduit în luna martie de Ambasada Franței la București. “Ca reprezentant al gastronomiei românești, moderne, pentru mine, este vital să descopăr producători și artizani locali, să lucrez cu plante, legume și cărnuri românești. Mă bucur că am ocazia să fac această incursiune alături de oameni pasionați și, mai mult, că alături de Cristian Preotu și Sorin Onișor îi voi putea prezenta lui Emmanuel o latură sălbatică, extrem de frumoasă a țării noastre, care este, după părerea mea, prea puțin valorificată în prezent.”, afirmă chef Alexandru Dumitru, co-proprietar Bistro Ateneu.

Odată întorși în București, cei doi bucătari vor crea 5 preparate rafinate, care vor combina ingredientele adunate, cu tehnici moderne, creând o adevărată improvizație gastronomică. “Întregul meniu va fi un dialog desfășurat pe două planuri – între fiecare chef și materiile sale prime și între noi, chefii. Îl admir foarte mult pe Alexandru Dumitru, mi se pare un profesionist extrem de talentat, și sunt fericit că voi avea ocazia să gătesc alături de el într-un context atât de plăcut”, declară Emmanuel Perrodin.

“Această experiență vine în completarea angajamentului pe care fiecare dintre noi și l-a asumat în meseria sa – acela de a promova cultura și valorile autentice. Unul dintre obiectivele activității noastre este să contribuim activ la păstrarea tradițiilor și suflului local, la încurajarea producătorilor și a artizanilor, care ne reprezintă și ne fac cinste. Astfel, grupul nostru rămâne un promotor al gastronomiei, vinurilor și artei, atât în România, cât și în străinătate.”, închide Cristian Preotu, proprietar Le Manoir.Voiaj în Delta Dunării la Bistro Ateneu

Oaspeții care vor să participe la cina-eveniment Voiaj în Delta Dunării își pot rezerva locul sunând la 0742.080.909 sau trimițând un email pe adresa office@lemanoir.ro. Prețul meniului degustare gastronomică este de 350 Lei / persoană.

Despre Grupul Le Manoir

Fondat de către Cristian și Maria Preotu, grupul românesc Le Manoir activează, încă din 2004, în industria gastronomiei și a produselor premium, sub următoarele branduri: divizia de importuri și vânzări business-to-business Le Manoir, magazinele Comtesse du Barry și Petit Bateau, restaurantele bucureștene Relais & Châteaux Le Bistrot Français, La Vinuri, Corto Maltese, SushiRoom și Bistro Ateneu.

Despre Alexandru Dumitru

Alexandru Dumitru are 7 ani de experiență în bucătărie, el lucrând, începând cu anul 2012, în restaurante precum Waldorf Astoria din Berlin, Auberge du Soleil, California sau Atra Doftana, din comuna Valea Doftanei. Aici, în 2018, profesionistul a fost premiat de către Ghidul Gault & Millau Romania cu distincția Terroir – pentru colaborarea cu producătorii locali. În prezent, Chef Alexandru Dumitru este head chef al localului Bistro Ateneu, din București, și unul dintre cei mai apreciați bucătari din țară, care contribuie la dezvoltarea bucătăriei românești moderne.

Despre Emmanuel Perrodin

Emmanuel Perrodin, la bază istoric, este un chef francez recunoscut pentru felul în care tratează relația dintre artă și gastronomie. Cu o experiență de peste 15 ani în bucătărie, Emmanuel este co-fondator al proiectului OEuvres Culinaires Originales – evenimente culinare, multisenzoriale, care aduc împreună chefi, artiști plastici, DJ-i, graficieni, autori -, fost președinte al Conservatorului Internațional al Bucătăriei Mediteraneene și membru al alianței de profesioniști culinari Gourméditerranée. Printre spectacolele create de el, se numără – Gustul artei sau În carnea sunetului.

Despre Sorin Onișor

Sorin Onișor este unul dintre cei mai apreciați fotografi români. Începând cu anul 2007, artistul colindă satele românești, de la așezările montane, la cele din Delta Dunării, pentru a captura magia tradițiilor uitate.

Data actualizarii: 11/06/2019

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.