Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Peste 1.000 de români cu sânge de rocker au descărcat aplicația Do...

Owner’s Choice Ana Sauvignon Blanc 2018 și Jidvei Fetească Regală...

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

Tendintele anului 2019: Culori pastelate folosite in decorarea saloane...

Caffe Festival Ibis – EUROPAfest Concerte de jazz after-hours, 10...

Editura GastroArt anunță apariția unei traduceri eveniment, o carte...

Inițiatori Ziua Nationala a Gastronomiei și Vinului: "Un prilej pent...

Ediția cu numărul 23 a Goodwine – Bucharest Wine Fair, cel mai lon...

Afiseaza

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO „Dinner with Friends”, o degustare de vinuri Kvint din Transnistria, care au fost asociate cu un meniu special pregatit de Chef Ileana Braniste.

Istoria Kvint începe în anul 1897, când primul depozit de rectificare a fost construit in Tiraspol, Republica Moldova, primele sticle de vin fiind puse la îmbătrânire în anul 1938.

La eveniment a participat si Mihai Ciucur (somelier), cel care a prezentat istoria vinurilor Kvint, delectand pe cei prezenti cu multe informatii si detalii despre procesele si procedurile de fabricare a vinurilor. (Daniel Catoi – iunie 2018)

Meniul pregatit de Chef Ileana Braniste a constat in:
• Pate de urzici și nuci
• Colțunași cu urdă și gălbiori
• Porc și varză brezată cu unt
• Gozleme cu vită
• Baked Alaska

Vinuri Kvint asociate cu preparatele culinare au fost:
• Crama Bulgary (Republica Moldova), Apriori (Apriseco), Glera, 2016 (opening drink)
• Crama Kvint, White 242, Cabernet Sauvignon White (Blanc de noir), 2018
• Crama Kvint, Rose 242, Merlot/ Cabernet Sauvignon, 2018
• Crama Kvint, Grand Reserve, Merlot/ Cabernet Sauvignon, 2014
• Crama Kvint, Late Harvest, Riesling, 2015

Data actualizarii: 20/06/2018