Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Cereal Crunch deschide prima franciză a grupului la Craiova, pe 7 aug...

Premieră europeană: Mastercard și BRD - Groupe Société Générale...

Jidvei, cel mai mare producător de vinuri din România, anunță lan...

VacaMuuu are o noua abordare pe segmentul Mic Dejun prin care mizeaza ...

Beautyfood – restaurant cu vechime din centrul capitalei, preluat re...

Pe langa gama variata de vinuri cu care producatorul moldovean Apriori...

Economica. net informeaza ca Nicolai Tand ia in calcul vanzarea restau...

Mastercard lansează, alături de Edenred, Sodexo și Up România și ...

Ana Consulea, cofetar și fondatoare a brandului Zexe Braserie, a lans...

Chef Joseph Hadad, artist-creator al unui univers culinar inconfundabi...

Sâmbătă, 1 august (13.00-19.00) Maximum de distanțare, minimum ...

Într-o lume în care pare că nimic nu mai merge, Kané - New Romani...

Face Kusin face parte dintr-un complex extins dedicat evenimentelor, c...

Grupul Magic by Hop Garden a deschis Hop Garden Parc Sambata, 3 iul...

Am facut un tur prin Parcul Herastrau ca sa vad daca sunt restaurante ...

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

Unde sunt petrecerile de altădată? Una poate fi sâmbătă, fix la t...

Locanta Jariștea livrează meniuri gustoase pentru acasă! Sub dev...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Compania Metaminds și restaurantul KAIAMO vin în sprijinul instituț...

“Împreună, împotriva COVID-19”: Red Angus Steakhouse livrează ...

Lanțul de cafenele 5 to go se redeschide pe 5 mai și face cinste cu ...

Restaurantul Poesia mentine aceleasi retete si produse de cea mai buna...

Asociația pentru Promovarea Vinului Românesc solicită măsuri de ur...

Meniu de Paște de la White Horse Dragii nostri, Sarbatorile Sfint...

Continuăm să-ți pregătim în siguranță preparatele preferate de ...

Oferta E3 by Entourage si B4 Market pentru masa de Paște si delivery:...

Am ales sa nu inchidem! Sa ramanem langa masinile de gatit si sa facem...

Cei de la Belli Siciliani ne-au trimis mesjaul de mai jos pe adresa re...

Blid începe livrările și anunță că Vasile Nicolae este noul chef...

Afiseaza

Joi, 28 septembrie 2017, a avut loc lansarea vinurilor Kvint in tara noastra. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Complexului Pescariu Sports & Spa din Capitala si a adunat o serie de experti din industria bauturilor alcoolice, a vanzarilor, Horeca, dar si public larg.

Gazda si moderatorul evenimentului a fost Cristian Grigore, cunoscut somelier, care a antrenat publicul intr-un mod exemplar in prima parte a serii, cand a avut loc degustarea mai multor sortimente de vinuri ale producatorului din Transnistria si s-au incercat mai multe variante de a combina tipurile de vinuri cu diferite sortimente de branzeturi fine.

In cea de-a doua parte a evenimentului, toti cei prezenti au purtat discutii informale pe marginea produselor degustate si a posibilitatilor de promovare si vanzare pe piata autohtona.

Vinurile Kvint, produse in Transnistria (Republica Moldova), sunt importante in tara noastra de catre Maundier Fides. Podgoria Kvint are propria sursa de materii prime – aproximativ 1800 de hectare de vita de vie, unde cresc mai mult de 20 de soiuri de struguri. Cu mai mult de 116 ani de istorie Kvint detine o pozitie de lider in randul producatorilor de bauturi alcoolice din Republica Moldova.


Despre Kvint

Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru cresterea celor mai buni struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce permit sa produca bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

Lansarea vinurilor Kvint (Transnistria) in Romania

Vinurile Kvint

In beciurile Kvint se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu aceasta gama larga de bauturi spirtoase, maesterii se bucura de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual se produc aproximativ 20 de milioane de sticle de bauturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masa si de epoca, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Incepand cu anul 2000, productia Kvint este certificata ISO 9001 (BVQI).

Numeroase premii castigate la diverse concursuri internationale si concursuri de degustare au dovedi calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.

 

Despre Cristian Grigore

Genetic, Cristian Grigore apartine universului vitivinicol din Dealu Mare, fiind nascut la 9 aprilie 1976, in Ploiesti. Prin formare profesionala apartine Italiei. Prin proiectele construite apartine cosmopolitului Bucuresti. Din fiecare loc, Cristian Grigore si-a extras sevele unui profil profesional unic, construindu-si o personalitate puternica. Astfel, putem spune ca, prin vocatie, apartine insa restauratiei, oriunde exista ea.

Cristian Grigore - somelier

Cristian Grigore – somelier

Povestea parcursului sau profesional incepe in 1999, cand a preluat, pana in 2002, ca manager, restaurantul „Dunarea”. Apoi, pana in 2004, a condus restaurantul Cazinoului Plaza din fostul Complex „Marul de Aur”, dupa ce si-a manifestat abilitatile ca sef de sala. In 2004 a aprofundat descoperirea culiselor restaurantului, tot din pozitia de sef de sala, la „Junona” ,din cadrul complexului turistic Fantasy Beach Holiday  Resort.

Apoi, in 2005, a intervenit un moment de cotitura in destinul sau: experienta scolii italiene de somelieri unde a urmat, pana in 2008, cursurile de trei ani ale nobilei si complexei profesii de „cavaler al tass du vin”. Este demn de remarcat ca, la ora actuala, Cristian Grigore este printre foarte putinii somelieri romani care a urmat integral aceasta scoala, absolvita cu diploma. Mai mult, in perioada in care studia someleria, el a si activat ca atare in vinoteca „Casa vinului”, din Bardolino/Verona si in restaurantul „Cellini”, din Florenta.

Reintors in tara, in 2009, a condus pentru scurt timp restaurantul „Providence”, dupa care a fost inclus in echipa restaurantului „Rossetya”, tot ca manager. Aici Cristian Grigore a reusit in scurt timp sa isi etaleze calitatile de „dirijor” al orchestrei de servicii din restauratie. La ora actuala, in urma eforturilor sale, conjugate cu cele ale unui patronat deschis la nou, restaurantul „Rossetya” a devenit un nume de referinta in restauratia bucuresteana. Pentru celelalte locatii din restauratia Capitalei este un model de succes, mai ales in conditiile de criza, iar pentru iubitorii spectacolului gastro-oenologic de pretutindeni a devenit un sinonim al bunului gust si al rafinamentului accesibil clasei de mijloc. Conceptul promovat de Cristian Grigore nu se adreseaza clientelei selectate dupa portofel, ci acelor oameni care au deschidere spre receptarea corecta a artei culinare si a universului vinului, in atmosfera optima pentru tot ce inseamna restaurare reala a trupului si spiritului.

Save

Save

Save

Save

Degustare de coniacuri din Transnistria la Hilton

Miercuri, 31 ianuarie, 2018, incepand cu ora 19.00 la Athenee Palace Hilton din Bucuresti (English Bar) a avut loc o degustare de coniacuri din Transnistria, de la producatorul Kvint, cunoscut si pent...

Data actualizarii: 20/11/2017