Stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte adiacente citeste tot

Ord. dupa

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Noul Strongbow Dark Fruit® te invită descoperi puterea surprinzătoa...

Weekend Sessions revine în 2022 cu aproape 30 de evenimente cu muzic...

Dr. Oetker a lansat, în martie, DulceRomanie.ro, probabil cel mai amp...

Se redeschide restaurantul Riviera Park din Parcul „Național” Buc...

Bistromar la Timona (Alfredo Seafood) - cifră de afaceri cu 22% mai m...

România viticolă - descoperă peste 250 vinuri la Revino Bucharest W...

Bookingham, platformă de rezervări online, se lansează în alte 29 ...

Cina caritabilă Magic for Ukraine, organizată de restaurantul Noeme ...

Crama Villa Vinèa a înregistrat, în anul 2021, o creștere de 23% a...

Reinventarea și perseverența definesc succesul 5 to go și în primu...

Zeci de mii de ucraineni fugiți din calea războiului sunt în Român...

Colosseum Mall & Golin invită bucureștenii să descopere noul ce...

Meniul de nuntă este unul dintre cele mai importante aspecte al eveni...

O cercetare realizată de Reveal Marketing Research în luna ianuarie ...

Nordic Group aduce la conducere un nou General Manager, pentru a susț...

Masterclass destinat persoanelor care lucraza in cofetarie, invatam d...

Tematica: Meniul pentru evenimente by Chef Cristian Fratieanu Meniu...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Hard Rock Cafe București sărbătorește săptămâna aceasta 14 ani ...

Negroni a devenit cel mai vândut cocktail clasic la nivel global, pot...

Domaine DUMETRIER, cel mai nou jucător de pe piața românească de v...

Noi repere pentru 5 to go în 2022: deschiderea a 200 de unități și...

Către: Guvernul României, Ministerul ...

Superstarul hollywoodian Milla Jovovich devine noul ambasador Johnnie ...

  • Această valoare ...

30% dintre români au observat schimbări negative privind comportamen...

Cristina Mehedinteanu ne-a povestit in cateva randuri parcursul sau pr...

Villa Vinèa lansează Rosé Celést Brut 2019, primul spumant rosé a...

Să-și numească micul bistrou de pește „raionul” a făcut pe mu...

După o perioadă în care industria organizării de evenimente a fost...

S-a deschis o nouă patiserie Andreea F pe strada George Călinescu, ...

Peștele și fructele de mare proaspete ajung la clienți în mai puț...

Alina Petrea, absolventă a școlii de patiserie Ritz Escoffier, din P...

Afiseaza

Joi, 28 septembrie 2017, a avut loc lansarea vinurilor Kvint in tara noastra. Evenimentul s-a desfasurat in cadrul Complexului Pescariu Sports & Spa din Capitala si a adunat o serie de experti din industria bauturilor alcoolice, a vanzarilor, Horeca, dar si public larg.

Gazda si moderatorul evenimentului a fost Cristian Grigore, cunoscut somelier, care a antrenat publicul intr-un mod exemplar in prima parte a serii, cand a avut loc degustarea mai multor sortimente de vinuri ale producatorului din Transnistria si s-au incercat mai multe variante de a combina tipurile de vinuri cu diferite sortimente de branzeturi fine.

In cea de-a doua parte a evenimentului, toti cei prezenti au purtat discutii informale pe marginea produselor degustate si a posibilitatilor de promovare si vanzare pe piata autohtona.

Vinurile Kvint, produse in Transnistria (Republica Moldova), sunt importante in tara noastra de catre Maundier Fides. Podgoria Kvint are propria sursa de materii prime – aproximativ 1800 de hectare de vita de vie, unde cresc mai mult de 20 de soiuri de struguri. Cu mai mult de 116 ani de istorie Kvint detine o pozitie de lider in randul producatorilor de bauturi alcoolice din Republica Moldova.


Despre Kvint

Climat unic, sol fertil, teren deluros in apropierea raului Nistru au creat conditii favorabile pentru cresterea celor mai buni struguri; echipamente moderne, tehnologii avansate, retete originale, traditii antice si munca profesionistilor Kvint – sunt factorii ce permit sa produca bauturi admirabile, care concureaza cu branduri de renume pe plan mondial.

Lansarea vinurilor Kvint (Transnistria) in Romania

Vinurile Kvint

In beciurile Kvint se pastreaza peste 10 milioane de litri de bauturi spirtoase cu varste cuprinse intre 1 si 60 ani. Cu aceasta gama larga de bauturi spirtoase, maesterii se bucura de o libertate si flexibilitate mare in cea ce priveste dezvoltarea de noi branduri.

Anual se produc aproximativ 20 de milioane de sticle de bauturi alcoolice, care includ peste 30 de nume de divinuri cu varsta cuprinsa intre 3-50 ani, vin de masa si de epoca, vodca, gin, lichioruri tari si calvados. Incepand cu anul 2000, productia Kvint este certificata ISO 9001 (BVQI).

Numeroase premii castigate la diverse concursuri internationale si concursuri de degustare au dovedi calitatea premium a produselor Kvint: 3 trofee Super Grand Prix, mai mult de 20 de Grand Prix-uri, si aproximativ 200 de medalii de aur si argint.

 

Despre Cristian Grigore

Genetic, Cristian Grigore apartine universului vitivinicol din Dealu Mare, fiind nascut la 9 aprilie 1976, in Ploiesti. Prin formare profesionala apartine Italiei. Prin proiectele construite apartine cosmopolitului Bucuresti. Din fiecare loc, Cristian Grigore si-a extras sevele unui profil profesional unic, construindu-si o personalitate puternica. Astfel, putem spune ca, prin vocatie, apartine insa restauratiei, oriunde exista ea.

Cristian Grigore - somelier

Cristian Grigore – somelier

Povestea parcursului sau profesional incepe in 1999, cand a preluat, pana in 2002, ca manager, restaurantul „Dunarea”. Apoi, pana in 2004, a condus restaurantul Cazinoului Plaza din fostul Complex „Marul de Aur”, dupa ce si-a manifestat abilitatile ca sef de sala. In 2004 a aprofundat descoperirea culiselor restaurantului, tot din pozitia de sef de sala, la „Junona” ,din cadrul complexului turistic Fantasy Beach Holiday  Resort.

Apoi, in 2005, a intervenit un moment de cotitura in destinul sau: experienta scolii italiene de somelieri unde a urmat, pana in 2008, cursurile de trei ani ale nobilei si complexei profesii de „cavaler al tass du vin”. Este demn de remarcat ca, la ora actuala, Cristian Grigore este printre foarte putinii somelieri romani care a urmat integral aceasta scoala, absolvita cu diploma. Mai mult, in perioada in care studia someleria, el a si activat ca atare in vinoteca „Casa vinului”, din Bardolino/Verona si in restaurantul „Cellini”, din Florenta.

Reintors in tara, in 2009, a condus pentru scurt timp restaurantul „Providence”, dupa care a fost inclus in echipa restaurantului „Rossetya”, tot ca manager. Aici Cristian Grigore a reusit in scurt timp sa isi etaleze calitatile de „dirijor” al orchestrei de servicii din restauratie. La ora actuala, in urma eforturilor sale, conjugate cu cele ale unui patronat deschis la nou, restaurantul „Rossetya” a devenit un nume de referinta in restauratia bucuresteana. Pentru celelalte locatii din restauratia Capitalei este un model de succes, mai ales in conditiile de criza, iar pentru iubitorii spectacolului gastro-oenologic de pretutindeni a devenit un sinonim al bunului gust si al rafinamentului accesibil clasei de mijloc. Conceptul promovat de Cristian Grigore nu se adreseaza clientelei selectate dupa portofel, ci acelor oameni care au deschidere spre receptarea corecta a artei culinare si a universului vinului, in atmosfera optima pentru tot ce inseamna restaurare reala a trupului si spiritului.

Save

Save

Save

Save

Degustare de coniacuri din Transnistria la Hilton

Miercuri, 31 ianuarie, 2018, incepand cu ora 19.00 la Athenee Palace Hilton din Bucuresti (English Bar) a avut loc o degustare de coniacuri din Transnistria, de la producatorul Kvint, cunoscut si pent...

Data actualizarii: 20/11/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close