Restaurantele Restocracy cu alte tipuri de bucatarii nationale, care nu se gasesc in categoriile de mai sus:...

Ord. dupa

Red Angus, o treaba americana foarte bine facuta Am fost de multe o...

8122 vizite

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughez Dancing Lobster e...

11843 vizite

JW Steakhouse de referinta in oras, greu de imaginat ce s-ar putea fac...

7244 vizite

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

10688 vizite 1 comentarii

Divan - Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat l...

3924 vizite

Becker Brau, decizii destepte si marketing bine facut M-am dus ...

9149 vizite 1 comentarii

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica. Be...

12229 vizite 5 comentarii

Taverna Sarbului, un lucru balcanic bine facut Dupa doi ani la Tavern...

5216 vizite 4 comentarii

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

3561 vizite

Cherie Saveurs de Russie, mancare ruseasca buna pe bani putini Am fos...

4118 vizite

Hard Rock Cafe: cartofi, aripioare de pui si hamburgeri la pret de foi...

7427 vizite

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

2540 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Divan – Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti

Divan a luat locul restaurantului grecesc Kuzina, care tot al lor era, de fapt. Nu stiu daca e o mutare temporara, dupa ce complexul de la Piata Floreasca, unde au fost pana in urma cu cateva luni, a intrat in reconstructie si toti cei de acolo au fost obligati sa plece. Sunt sigur ca se vor intoarce cand va fi gata Piata Floreasca, parea sa le mearga bine acolo si isi facusera deja o clientela fidela si un nume bun. Paote ca acest Divan va ramane si vor avea mai multe, la un moment dat.

Acum sunt in cladirea de birouri de pe Barbu Vacarescu, de la Parcul Verdi. Kuzina era foarte frumos amenajat, asa ca nu au avut mare lucru de facut sau de schimbat, au adaugat doar cateva carpete si obiecte turcesti, ca sa sublinieze mai clar specificul.

Divan e un restaurant turcesc, cel mai cunoscut si mai stabil dintre toate din bucuresti, si cu mancarea cea mai buna. Nu stiu daca turcii au si mancare mai sofisticata de atat, bucatarie fina presupun ca nu au. Divan are mancare traditionala turceasca, felurile cunoscute, in general, insa bine facute si frumos prezentate. Au si cateva feluri despre care nu stiam. Cand le-am dat nota am facut comparatia cu niste restaurante turcesti din strainatate, din Paris, in special, unde mancarea mi s-a parut ceva mai fina si cu mai putin ulei care balteste in farfurie.

Serviciul a fost bun, cu un chelner deschis, binevoitor, chiar daca nu intelegea el niste lucruri elementare pana nu i se explicau scolareste. Preturile normale, clienti erau, desi nu plin.

Divan e cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti, din cele pe care le stiu eu, si sunt sigur ca e cel mai bun dintre toate, oricum, fiindca altfel as fi auzit daca ar mai exista si un altul cel putin la fel de bun, fara indoiala. (GB – februarie 2018)

Megoo Social Gastrobar

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la identitate Megoo Social Gastrobar e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni in blocul acela interesant de pe Barbu Vacare...

Kuzina

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de...

Data actualizarii: 22/04/2020

Divan  - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 241A (Parcul Verdi)