Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Cel mai bun restaurant din Bucuresti la momentul la care scriu Sunt...

Trattoria Buongiorno Primaverii, dovada ca si ilogicul are logica lui ...

Gallo Nero (Dorobantilor) ar trebui sa fie in alta parte a orasului......

E loc si pentru restaurante banale pe piata, desigur... Trattoria J...

Cred ca si acum o mie de ani tot asta mancau turcii Aud periodic, d...

O pozitionare corecta Osteria Bella Toscana s-a deschis in ianuarie...

Taupe Bistro Caffe, un loc din care nu iti ramane mai nimic in minte ...

Unicorn Coffee & more: cafenea child-friendly, cafenea pentru copi...

YASOU, sau cum arata o taverna a zilelor noastre YASOU e primul res...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Un loc in care turistii isi fac constiinciosi datoria Eu stiu de do...

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers Ma...

Un restaurant libanez fost celebru Four Seasons de pe Vasile Lascar...

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai vec...

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

Bistro Ateneu si Head Chef Alexandru Dumitru au confirmat! Am ajun...

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

Industrializarea boemei Am fost vara la Clubul Taranului (MTR), de ...

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina. La Corto Mal...

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

Afiseaza

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la identitate

Megoo Social Gastrobar e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni in blocul acela interesant de pe Barbu Vacarescu, unde face cruce cu Gheorghe Titeica, un bloc de birouri negru, cu un profil si un design care iese in evidenta, in bine, printre sutele de cladiri noi fara nicio identitate.

Au fost mai multe restaurante acolo, la parterul si la demisolul blocului, nu le mai tin minte pe toate. Cred ca Sofa a fost primul, apoi si-a incercat mana si unul thailandez, sau poate ca a fost invers. Acum au unul grecesc la demisol, Kuzina, al celor care au Divan si Meze din Centrul Vechi, si poate ca si altele.

Megoo isi spune si Social Gastrobar, dar in afara de numele care da bine, nu are o identitate clara. Daca intrebi pe cineva care a fost acolo ce fel de restaurant este acest Megoo Social Gastrobar, vei vedea ca are ceva dificultati sa-l descrie. E al celor care au si Tapo.

Interiorul e foarte frumos la Megoo, pacat ca nu mi-au dat voie sa fac poze, nu stiu ce secrete au de pastrat acolo. Nu e niciun secret, de fapt, pentru ca au pozele pe site. Dar, daca puteau sa spuna nu, de ce sa nu o faca… Au pereti de sticla, de jur imprejur, banchete de plus aproape peste tot, si in mijloc, scaune foarte confortabile, tot su plus, niste lumini si decoruri originale pe tavan. Terasa e mica, e un balcon ingust, spre Gheorghe Titeica, se vede frumos parcul Verdi de acolo.

Meniul e din bucataria internationala la Megoo Social Gastrobar, dar ma gandeam sa-l pun, mai degraba, la bucatarie urbana. E scurt, ceea ce e bine cand e un meniu cu adevarat original, ca chef responsabil nu poti face prea multe lucruri sofisticate deodata. Dar cand sunt mancaruri comune, mai degraba simple, scurtimea meniului nu mai inseamna neaparat acelasi lucru.

Mancarea a fost destul de buna la Megoo Social Gastrobar. Am luat o vita rece, asa si asa, ornata cu frunze de salata. Apoi o supa crema de telina, destul de buna si cu ceva inovatii in ea, fara frunze de salata ca decor. Si apoi tagliatelle cu somon, decorate cu frunze de rucola si ele, destul de bune, neinecate in sos, cum le primesti mai peste tot. Capuccino avea o frunzulita de decor, dar bine ca nu era si ea de rucola, era desenata din spuma…

Preturile sunt asa si asa la Megoo Social Gastrobar, nimic special de spus despre ele. Insa despre serviciu e de scris, au o chelnerita inimoasa, foarte doritoare sa iti dea ce trebuie si sa faca lucrurile bine si restaurantul sa mearga. Pacat ca nu tine doar de ea sa se intample asta. Ar fi trebuit sa o pun si pe ea in lista cu cei mai buni chelneri din oras, imi pare rau ca nu am fost pe faza.

Era trista chelnerita inimoasa fiindca Megoo Social Gastrobar a fost gol intr-o zi de lucru la pranz, cat e el de mare, si gol era si cand am trecut pe acolo, cu cateva zile inainte.

Sper sa gaseasca o formula de succes pana la urma la Megoo Social Gastrobar, e un restaurant frumos si au si o chelnerita inimoasa. Dar pentru asta cred ca vor trebui sa schimbe ceva si pe la meniu, si nu putin… (GB – iunie 2017)

Divan

Cel mai bun restaurant turcesc din Bucuresti Divan a luat locul restaurantului grecesc Kuzina, care tot al lor era, de fapt. Nu stiu daca e o mutare temporara, dupa ce complexul de la Piata Floreas...

Cum a pierdut Armata Romana un pilot promitator

Iata cum a pierdut Armata Romana un pilot promitator, care a ales sa se faca chelner la Kuzina, in locul unei cariere aviatice si militare. Dar cred ca nu e totul pierdut, am vazut ca se antreneaza fa...

Kuzina

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de...

Tapo

A fost restaurant, acum se pare ca a ramas mai degraba un club, deschis doar vinerea si sambata seara, dupa ora 21.

Data actualizarii: 02/05/2018

Megoo Social Gastrobar  - Bd. Barbu Vacarescu, nr. 241A

megoo-social-gastrobar-restocracy