Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

MATCA Transylvanian Sanctuary devine primul hotel din afara București...

Am fost subiectul unui experiment interesant și foarte relevant. Prob...

Miloš Nedeljkov, sârbul care a creat personajul Balkan Dad, celebru ...

Producătorul Villa Vinèa a investit 2 milioane de euro în extindere...

Un grup de inițiativă format din experți în gastronomie cer, print...

Studiu Reveal Marketing Research: Doar 3 din 10 români ar fi de acord...

Singureni Manor anunță lansarea Singureni Manor Events: Divizia spec...

Sciccheria anunță Issima - un parteneriat unic, cu cheful Giuseppe R...

Cu o investiție de peste 500.000 euro, Sciccheria deschide un nou res...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir, autorul volumului Curatorul de Za...

Când am scris de multe ori că Bucureștiul are câteva dintre cele m...

O cină japoneză la bunii mei prieteni Hiroshi și Mari Ueda......

Flavours Group începe anul 2024 în forță și își consolidează p...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Ce e nou în Noua Bucăt...

Ruka Izakaya a fost un restaurant cu mâncare excelentă de la începu...

Editura GastroArt anunță lansarea volumului Colecționarul de Sarmal...

Tuborg Christmas Brew, berea oficială a Crăciunului, este disponibil...

Radu Savopol, cofondator 5 to go, premiat la nivel internațional pent...

Angeline Cake Boutique oferă românilor în premieră cel mai savurat...

SALAM DE SIBIU: O FELIE DE ROMÂNIEAFLĂ POVESTEA CELUI MAI ÎNDR...

Ahold Delhaize, deținătorul lanțului de magazine Mega Image, anunț...

Jurnalistul culinar Cosmin Dragomir lansează Colecționarul de Sarmal...

Halloween cu arome fine la restaurantul Roberto’s: extravaganța une...

Știam de Oxana Crețu, de bucătăria și de restaurantul ei din ...

Restaurantul Gramont anunță La Symfleurie, o cină eveniment alătur...

Zona din jurul piețelor Dorobanților și Floreasca e, foarte probabi...

S-a deschis săptămâna aceasta una dintre cele mai bune cofetării d...

  • Primul an de Sciccheria a fost unul foarte ...

Claudio Melis, chef distins cu o stea Michelin, vine pentru prima dat...

Restaurantul Gramont dezvăluie noi evenimente și meniuri exclusive p...

Când mâncați ...

Companiile își pot personaliza coperta viitoarei cărți semnate de ...

Relais & Châteaux Le Bistrot Francais, pe numele său întreg, ca...

1 comentarii

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Acum câteva zile ES José Antonio Hernández Pérez – Solórzano, a...

Brunch la FORK Ana Tower25 iunie, 12:00 - 17:00, meniu de degustar...

Puține lucruri sunt mai franțuzești, mai adânc încrustate în spi...

Unele dintre cele mai bune fructe din București se găsesc într-un l...

Recent, restaurantul Le George, din cadrul hotelului Suter, și-a schi...

La un an de la lansare, restaurantul Sciccheria îl aduce în România...

Raionul de Pește Floreasca (fiindcă mai au unul, la Piața Dorobanț...

O cină memorabilă la Gramont, aristocraticul restaurant al Palatului...

2 comentarii

Sunt câteva restaurante în București care au meniuri nu foarte sofi...

Macromex și Next Root Management System: soluție pentru siguranță ...

Restaurantul Le George, din cadrul Palatului Suter, devine Gramont și...

RO-Wine | The International Wine Festival of Romania - ediția de prim...

 Savart e genul de restaurant în care ajungi până la u...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

KANÉ - NEW ROMANIAN CUISINE începe o serie de colaborări cu chefi i...

Singureni Manor Equestrian Retreat va fi gazda unui eveniment culinar ...

Afiseaza
comentarii

Iata cum a pierdut Armata Romana un pilot promitator, care a ales sa se faca chelner la Kuzina, in locul unei cariere aviatice si militare. Dar cred ca nu e totul pierdut, am vazut ca se antreneaza facand tiruri cu cocoloase, poate ca se gandeste sa revina la prima opiune. Noi ii dorim din toata inima sa o faca, pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti…

Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de birouri. Au mai fost restaurante acolo: Sofa, si cred ca si un restaurant thailandez, pentru o scurta perioada. S-ar putea sa mai fi fost si altele. Sunt in blocul acela negru, cu arhitectura si ornamente interesante, unde Barbu Vacarescu face cruce cu Gheorghe Titeica, chiar in coltul parcului Verdi.

Acum au impartit spatiul destinat restaurantelor: la parter au deschis de vreo trei luni Megoo Social Gastrobar, iar demisolul, care da spre Titeica, i-a revenit lui Kuzina.

Kuzina e restaurantul grecesc al unora care au mai multe restaurante cu specific regional, grecesc si turcesc. Divanul si Meze am auzit ca sunt tot ale lor, poate or mai avea si altele.

Kuzina e foarte frumos amenajat, se vede mana unui arhitect care stie ce se cauta si cum se fac lucrurile, probabil ca a mai facut si alte restaurante. Conceptul e cel de taverna, cu decoruri, obiecte si culori specifice, alb si albastru azur, stuf si tot felul. Mobilierul din lemn de culoare deschisa, evident. Au scaune de diverse forme si culori, unele dintre ele extrem de incomode, insa pe altele (cele cu sparat albastru de plastic) stai foarte bine. Cum ti-e norocul…

Au o singura sala, cu perete de sticla spre terasa si spre parc, barul in spate, si au si un mic shop cu cateva produse de cumparat, in pungi, in sticle si in borcane – nu m-am apropiat sa vad ce e in ele, dar trebuie sa fie uleiuri de masline, masline, si ce mai creste in Grecia. Terasa e frumoasa, au facut o prispa de lut pe post de bancheta, arata foarte bine. Au si cativa copaci in jur, si poti trece in contul lor si copacii din parcul Verdi, la o adica, peste strada.

La Kuzina au bucatarie greceasca clasica, traditionala, cu felurile cunoscute de-acum fiecarui bucurestean, cu putine puseuri de originalitate. Dar nici nu e nevoie sa caute originalitatea cu orice pret, bucataria greceasca traditionala e bogata, diversa si foarte buna, si, pe de alta parte, sunt putine restaurante grecesti in Bucuresti incat cele de acum nu au inca nevoie sa diferentiatori.

Am luat mai multe feluri, si toate au fost bune: o gustare cu vinete, foarte buna, chiftelute vegetale, fructe de mare pane, bune la gust, crema de iaurt si ea buna, chifteaua lor greceasca la gratar, din vita, buna, de asemenea. Mai putin buni au fost cartofii de la chiftea si niste cartofi frantuzesti, care nu se chemau frantuzesti, dar erau cam la fel.

Preturile sunt destul de mari la Kuzina, dar pentru o mancare buna si pentru o ambianta placuta stii dinainte ca trebuie sa bagi mana mai adanc in buzunar, asa ca nu am fost luati prin surprindere, mai ales ca stiam ca sunt mari preturile in toate restaurantele lor.

Contactul cu serviciul a inceput prost. Ne-a intampinat un chelner acru, care nu parea sa inteleaga intrebarile elementare, fara replica, ingandurat, catranit, chiar, pentru care un job in hospitality ar fi trebuit sa fie ultima optiune in viata, dupa parerea mea de om de HR care face recrutari de un sfert de secol. Dar am avut noroc si ne-a preluat un alt chelner, foarte placut si deschis, cu chef de vorba care nu s-a uitat la mine ca la un idiot atunci cand i-am pus intrebarea decisiva daca au mancare buna la Kuzina.

Cand e vorba despre servicii la Kuzina, nu pierd vremea prea mult cu detaliile, fie ca e vorba despre masa ori de altceva. Chelnerii strigau unul la altul, de parca nu era nimeni in restaurant. La un moment dat, chelnerul cel rau a inceput sa arunce cu niste cocoloase in chelnerul cel bun, de la distanta, dupa care s-a pus pe chicotit, foarte mandru de isprava lui, presupun. Si ceilalti chelneri erau amuzati. Clientii au lasat furculitele jos si se uitau si ei la harjoneala chelnerilor…

Ajuns acasa si vrand sa aflu mai multe despre Kuzina si despre cei care mananca acolo, l-am vazut pe site-ul lor pe chelnerul cel rau. Se mandresc cu el si cu experienta lui. Si mai scrie acolo ca a ajuns chelner din intamplare, el voia sa se faca pilot, de fapt. Si atunci am inteles eu de unde venea bombardamentul inamicului cu cocoloase, dorinta aceea de a fi pilot nu a fost reprimata in intregime. Mare, mare pacat ca unchiul sau i-a spus ca, nepoate, uita-te la mine, ca sunt chelner batran, ce aviatie, ce pilotaj… Hai ca te invat eu sa fii chelner! Si sa te invat un truc, putini il stiu: cand vezi ca sunt mai multi clienti in sala, ia niste cocoloase si… Asa a pierdut Armata Romana un mare pilot! Insa poate ca nu e totul pierdut! Pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti, sa speram ca se va intoarce intr-o zi la dragostea dintai. Dar pana atunci se antreneaza cu cocoloase…

Oricum, insa, cu sau fara chelnerul aviator, Kuzina e un mare restaurant, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante grecesti din Bucuresti, de luat in calcul si de pus printre primele pe lista ori de cate ori vreti sa incercati din nou marea bucatarie a vecinilor nostri (GB – iunie 2017)

Meze

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vesteaTaverna Meze e de mult timp in Centrul Vechi, cred ca au fost in primul val, daca imi aduc eu bine aminte si nu ii incurc cu...

Megoo Social Gastrobar

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la identitateMegoo Social Gastrobar e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni in blocul acela interesant de pe Barbu Vacare...

Kuzina

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bunKuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de...

Data actualizarii: 01/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close