Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

21 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

253 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

42 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

585 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

135 vizite

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

741 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

446 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

22 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

20 vizite 2 comentarii

Domnul Alexandru Consulea construieste la...

16 vizite

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

14 vizite

O cina memorabila la Il Villagio, pregatita de Chef Arcangelo Bero Pis...

18 vizite

O cina memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Razvan-Andrei Du...

12 vizite

Cina la memorabila la LOFT

12 vizite

Cina pregatita de Zoran Savic la Fish House

10 vizite

Cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Chef Iulian Constantin pentr...

8 vizite

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

42 vizite

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

51 vizite

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

48 vizite

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

40 vizite

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

341 vizite

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

52 vizite

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

34 vizite

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

105 vizite

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

137 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Iata cum a pierdut Armata Romana un pilot promitator, care a ales sa se faca chelner la Kuzina, in locul unei cariere aviatice si militare. Dar cred ca nu e totul pierdut, am vazut ca se antreneaza facand tiruri cu cocoloase, poate ca se gandeste sa revina la prima opiune. Noi ii dorim din toata inima sa o faca, pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti…

Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de birouri. Au mai fost restaurante acolo: Sofa, si cred ca si un restaurant thailandez, pentru o scurta perioada. S-ar putea sa mai fi fost si altele. Sunt in blocul acela negru, cu arhitectura si ornamente interesante, unde Barbu Vacarescu face cruce cu Gheorghe Titeica, chiar in coltul parcului Verdi.

Acum au impartit spatiul destinat restaurantelor: la parter au deschis de vreo trei luni Megoo Social Gastrobar, iar demisolul, care da spre Titeica, i-a revenit lui Kuzina.

Kuzina e restaurantul grecesc al unora care au mai multe restaurante cu specific regional, grecesc si turcesc. Divanul si Meze am auzit ca sunt tot ale lor, poate or mai avea si altele.

Kuzina e foarte frumos amenajat, se vede mana unui arhitect care stie ce se cauta si cum se fac lucrurile, probabil ca a mai facut si alte restaurante. Conceptul e cel de taverna, cu decoruri, obiecte si culori specifice, alb si albastru azur, stuf si tot felul. Mobilierul din lemn de culoare deschisa, evident. Au scaune de diverse forme si culori, unele dintre ele extrem de incomode, insa pe altele (cele cu sparat albastru de plastic) stai foarte bine. Cum ti-e norocul…

Au o singura sala, cu perete de sticla spre terasa si spre parc, barul in spate, si au si un mic shop cu cateva produse de cumparat, in pungi, in sticle si in borcane – nu m-am apropiat sa vad ce e in ele, dar trebuie sa fie uleiuri de masline, masline, si ce mai creste in Grecia. Terasa e frumoasa, au facut o prispa de lut pe post de bancheta, arata foarte bine. Au si cativa copaci in jur, si poti trece in contul lor si copacii din parcul Verdi, la o adica, peste strada.

La Kuzina au bucatarie greceasca clasica, traditionala, cu felurile cunoscute de-acum fiecarui bucurestean, cu putine puseuri de originalitate. Dar nici nu e nevoie sa caute originalitatea cu orice pret, bucataria greceasca traditionala e bogata, diversa si foarte buna, si, pe de alta parte, sunt putine restaurante grecesti in Bucuresti incat cele de acum nu au inca nevoie sa diferentiatori.

Am luat mai multe feluri, si toate au fost bune: o gustare cu vinete, foarte buna, chiftelute vegetale, fructe de mare pane, bune la gust, crema de iaurt si ea buna, chifteaua lor greceasca la gratar, din vita, buna, de asemenea. Mai putin buni au fost cartofii de la chiftea si niste cartofi frantuzesti, care nu se chemau frantuzesti, dar erau cam la fel.

Preturile sunt destul de mari la Kuzina, dar pentru o mancare buna si pentru o ambianta placuta stii dinainte ca trebuie sa bagi mana mai adanc in buzunar, asa ca nu am fost luati prin surprindere, mai ales ca stiam ca sunt mari preturile in toate restaurantele lor.

Contactul cu serviciul a inceput prost. Ne-a intampinat un chelner acru, care nu parea sa inteleaga intrebarile elementare, fara replica, ingandurat, catranit, chiar, pentru care un job in hospitality ar fi trebuit sa fie ultima optiune in viata, dupa parerea mea de om de HR care face recrutari de un sfert de secol. Dar am avut noroc si ne-a preluat un alt chelner, foarte placut si deschis, cu chef de vorba care nu s-a uitat la mine ca la un idiot atunci cand i-am pus intrebarea decisiva daca au mancare buna la Kuzina.

Cand e vorba despre servicii la Kuzina, nu pierd vremea prea mult cu detaliile, fie ca e vorba despre masa ori de altceva. Chelnerii strigau unul la altul, de parca nu era nimeni in restaurant. La un moment dat, chelnerul cel rau a inceput sa arunce cu niste cocoloase in chelnerul cel bun, de la distanta, dupa care s-a pus pe chicotit, foarte mandru de isprava lui, presupun. Si ceilalti chelneri erau amuzati. Clientii au lasat furculitele jos si se uitau si ei la harjoneala chelnerilor…

Ajuns acasa si vrand sa aflu mai multe despre Kuzina si despre cei care mananca acolo, l-am vazut pe site-ul lor pe chelnerul cel rau. Se mandresc cu el si cu experienta lui. Si mai scrie acolo ca a ajuns chelner din intamplare, el voia sa se faca pilot, de fapt. Si atunci am inteles eu de unde venea bombardamentul inamicului cu cocoloase, dorinta aceea de a fi pilot nu a fost reprimata in intregime. Mare, mare pacat ca unchiul sau i-a spus ca, nepoate, uita-te la mine, ca sunt chelner batran, ce aviatie, ce pilotaj… Hai ca te invat eu sa fii chelner! Si sa te invat un truc, putini il stiu: cand vezi ca sunt mai multi clienti in sala, ia niste cocoloase si… Asa a pierdut Armata Romana un mare pilot! Insa poate ca nu e totul pierdut! Pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti, sa speram ca se va intoarce intr-o zi la dragostea dintai. Dar pana atunci se antreneaza cu cocoloase…

Oricum, insa, cu sau fara chelnerul aviator, Kuzina e un mare restaurant, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante grecesti din Bucuresti, de luat in calcul si de pus printre primele pe lista ori de cate ori vreti sa incercati din nou marea bucatarie a vecinilor nostri (GB – iunie 2017)

Megoo Social Gastrobar

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la identitate Megoo Social Gastrobar e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni in blocul acela interesant de pe Barbu Vacare...

Kuzina

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de...

Meze

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea Taverna Meze e de mult timp in Centrul Vechi, cred ca au fost in primul val, daca imi aduc eu bine aminte si nu ii incurc cu alt...

Data actualizarii: 01/07/2017

cum-a-pierdut-armata-romana-un-pilot-promitator-restocracy