Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Iata cum a pierdut Armata Romana un pilot promitator, care a ales sa se faca chelner la Kuzina, in locul unei cariere aviatice si militare. Dar cred ca nu e totul pierdut, am vazut ca se antreneaza facand tiruri cu cocoloase, poate ca se gandeste sa revina la prima opiune. Noi ii dorim din toata inima sa o faca, pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti…

Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de birouri. Au mai fost restaurante acolo: Sofa, si cred ca si un restaurant thailandez, pentru o scurta perioada. S-ar putea sa mai fi fost si altele. Sunt in blocul acela negru, cu arhitectura si ornamente interesante, unde Barbu Vacarescu face cruce cu Gheorghe Titeica, chiar in coltul parcului Verdi.

Acum au impartit spatiul destinat restaurantelor: la parter au deschis de vreo trei luni Megoo Social Gastrobar, iar demisolul, care da spre Titeica, i-a revenit lui Kuzina.

Kuzina e restaurantul grecesc al unora care au mai multe restaurante cu specific regional, grecesc si turcesc. Divanul si Meze am auzit ca sunt tot ale lor, poate or mai avea si altele.

Kuzina e foarte frumos amenajat, se vede mana unui arhitect care stie ce se cauta si cum se fac lucrurile, probabil ca a mai facut si alte restaurante. Conceptul e cel de taverna, cu decoruri, obiecte si culori specifice, alb si albastru azur, stuf si tot felul. Mobilierul din lemn de culoare deschisa, evident. Au scaune de diverse forme si culori, unele dintre ele extrem de incomode, insa pe altele (cele cu sparat albastru de plastic) stai foarte bine. Cum ti-e norocul…

Au o singura sala, cu perete de sticla spre terasa si spre parc, barul in spate, si au si un mic shop cu cateva produse de cumparat, in pungi, in sticle si in borcane – nu m-am apropiat sa vad ce e in ele, dar trebuie sa fie uleiuri de masline, masline, si ce mai creste in Grecia. Terasa e frumoasa, au facut o prispa de lut pe post de bancheta, arata foarte bine. Au si cativa copaci in jur, si poti trece in contul lor si copacii din parcul Verdi, la o adica, peste strada.

La Kuzina au bucatarie greceasca clasica, traditionala, cu felurile cunoscute de-acum fiecarui bucurestean, cu putine puseuri de originalitate. Dar nici nu e nevoie sa caute originalitatea cu orice pret, bucataria greceasca traditionala e bogata, diversa si foarte buna, si, pe de alta parte, sunt putine restaurante grecesti in Bucuresti incat cele de acum nu au inca nevoie sa diferentiatori.

Am luat mai multe feluri, si toate au fost bune: o gustare cu vinete, foarte buna, chiftelute vegetale, fructe de mare pane, bune la gust, crema de iaurt si ea buna, chifteaua lor greceasca la gratar, din vita, buna, de asemenea. Mai putin buni au fost cartofii de la chiftea si niste cartofi frantuzesti, care nu se chemau frantuzesti, dar erau cam la fel.

Preturile sunt destul de mari la Kuzina, dar pentru o mancare buna si pentru o ambianta placuta stii dinainte ca trebuie sa bagi mana mai adanc in buzunar, asa ca nu am fost luati prin surprindere, mai ales ca stiam ca sunt mari preturile in toate restaurantele lor.

Contactul cu serviciul a inceput prost. Ne-a intampinat un chelner acru, care nu parea sa inteleaga intrebarile elementare, fara replica, ingandurat, catranit, chiar, pentru care un job in hospitality ar fi trebuit sa fie ultima optiune in viata, dupa parerea mea de om de HR care face recrutari de un sfert de secol. Dar am avut noroc si ne-a preluat un alt chelner, foarte placut si deschis, cu chef de vorba care nu s-a uitat la mine ca la un idiot atunci cand i-am pus intrebarea decisiva daca au mancare buna la Kuzina.

Cand e vorba despre servicii la Kuzina, nu pierd vremea prea mult cu detaliile, fie ca e vorba despre masa ori de altceva. Chelnerii strigau unul la altul, de parca nu era nimeni in restaurant. La un moment dat, chelnerul cel rau a inceput sa arunce cu niste cocoloase in chelnerul cel bun, de la distanta, dupa care s-a pus pe chicotit, foarte mandru de isprava lui, presupun. Si ceilalti chelneri erau amuzati. Clientii au lasat furculitele jos si se uitau si ei la harjoneala chelnerilor…

Ajuns acasa si vrand sa aflu mai multe despre Kuzina si despre cei care mananca acolo, l-am vazut pe site-ul lor pe chelnerul cel rau. Se mandresc cu el si cu experienta lui. Si mai scrie acolo ca a ajuns chelner din intamplare, el voia sa se faca pilot, de fapt. Si atunci am inteles eu de unde venea bombardamentul inamicului cu cocoloase, dorinta aceea de a fi pilot nu a fost reprimata in intregime. Mare, mare pacat ca unchiul sau i-a spus ca, nepoate, uita-te la mine, ca sunt chelner batran, ce aviatie, ce pilotaj… Hai ca te invat eu sa fii chelner! Si sa te invat un truc, putini il stiu: cand vezi ca sunt mai multi clienti in sala, ia niste cocoloase si… Asa a pierdut Armata Romana un mare pilot! Insa poate ca nu e totul pierdut! Pentru binele industriei ospitalitatii din Bucuresti, sa speram ca se va intoarce intr-o zi la dragostea dintai. Dar pana atunci se antreneaza cu cocoloase…

Oricum, insa, cu sau fara chelnerul aviator, Kuzina e un mare restaurant, unul dintre cele mai bune si mai frumoase restaurante grecesti din Bucuresti, de luat in calcul si de pus printre primele pe lista ori de cate ori vreti sa incercati din nou marea bucatarie a vecinilor nostri (GB – iunie 2017)

Meze

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea Taverna Meze e de mult timp in Centrul Vechi, cred ca au fost in primul val, daca imi aduc eu bine aminte si nu ii incurc cu...

Megoo Social Gastrobar

Cand intai deschizi restaurantul si abia apoi incepi sa te gandesti la identitate Megoo Social Gastrobar e un restaurant nou, deschis de vreo doua luni in blocul acela interesant de pe Barbu Vacare...

Kuzina

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun Kuzina e un restaurant nou al Bucurestiului, deschis la sfarsitul lui 2016, cred, in Barbu Vacarescu, la parterul unui bloc nou de...

Data actualizarii: 01/07/2017

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close