Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7716 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4744 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10512 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9364 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4927 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7701 vizite

O terasa din Herastrau pentru clientela mai sobra Aperitivo e o te...

901 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2563 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

10212 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4462 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

16482 vizite

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

1598 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

5146 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3790 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3262 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2569 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2900 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

18048 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

960 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2122 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2158 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1780 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

4095 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1244 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3495 vizite
Afiseaza
vizualizari

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat

Vizita la Agape a fost o surpriza placuta. Auzisem ca se va deschide un restaurant cu acest nume in Floreasca, insa nu mi l-a semnalat nimeni pana acum, desi s-a deschis cu putin inainte de Anul Nou. De obicei primesc informatiile repede, intotdeauna se gaseste cineva sa-mi trimita un e-mail cand se deschide vreun restaurant nou, mai ales daca e si unul promitator.

Agape e pe Calea Floreasca, intre Ceaikovski si mica biserica Sfanta Sofia, din apropierea piciorului podului, peste drum de Lacul Floreasca si de frumosul parc din jurul lui.

Agape se prezinta ca „restaurant si market”, fiindca au si o mica bacanie in interior, chiar in fata bucatariei. O idee buna aceasta pozitionare, fiindca arata ca si bucatarii iau produsele, spre a le muta in oala, din acelasi loc din care poti sa le pui si tu in sacosa.

Au doua saloane la Agape. Parterul e ocupat in mare parte de o bucatarie deschisa, bine utilata, care inspira incredere, vizavi de un bar cu scaune in jur. La etaj au un salon interesant, bine mobilat, amenajat cu gust, culori si ambianta calde, de living room. Geamurile sunt mici, si e pacat, pentru ca prin ele s-ar putea vedea mai bine marele si verdele parc Floreasca, plus pasarile aferente de pe lac. Greu de inteles care o fi fost logica aritectului care a proiectat acea casa urata, in stil mai degraba maur, ce nu prea-si are locul aici.

Terasa e facuta din trei bucati: in stanga e un corp de cladire neterminat, pe care l-au facut spatiu semi-deschis lasandu-l fara usi si geamuri; in mijloc e curtea propriu-zisa, in care incap cateva mese, iar pe un culoar ingust dinspre Calea Floreasca, in fata casei, au pus cateva mese, de asemenea.

Meniul e bine facut la Agape, cu explicatii interesante si cu variante de pregatire si de sosuri pentru o mare parte dintre mancaruri – o idee excelenta, pe care multe alte restaurante ar putea sa o copieze. E bucatarie internationala simplificata, spre capatul ei care se invecineaza cu bucataria urbana. E stilul modern, care se poarta acum in multe restaurante care vor sa se pozitioneze in zona modern/ contemporan / urban, cu accent mai mare pe produse si pe ingrediente si cu interventii mai reduse pe partea de retete si gatire elaborata.

Mancarea a fost destul de buna, desi nimic iesit din comun: vinete Parmigiana bune, Beluga lentils with seafood asa si asa, cu lintea neagra mai buna decat fructele de mare si sosul, caracatita foarte buna, si vietatea buna si bine gatita, supa scumpa de peste si fructe de mare necuratate destul de buna, mai mult pe gustul lui H decat pe al meu, beef Straccetti with arugula, cherry tomatoes and slices of parmesan asa si asa, la fel si curcanul cu sos. Sosurile, intr-adevar, nu par sa fie un punct forte la Agape. Painea foarte buna, bere originala, despre care nu mai auzisem pana acum.

Serviciul a fost destul de bun, personal, necrispat. Preturile marisoare, insa in limite rezonabile. Clienti tineri si instariti, cat am fost noi acolo.

Agape nu e un restaurant cu mancare fina, nici nu cred ca isi propun asta. E un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau care lucreaza in marele cartier Floreasca, in partea lui dinspre lac. E placut la ei, cei de la Agape sunt toti tineri, bine dispusi, iti dau si tie o buna dispozitie pe care ar trebui sa o capeti in mult mai multe alte restaurante si localuri din agitatul Bucuresti. Sper sa le mearga bine, mi-a placut de ei. (GB – aprilie 2018)

 

Data actualizarii: 06/08/2018

Agape

  • Agape restaurant :

    Multumim pentru aprecierile mentionate ! Va asteptam cu drag oricand sa testati si preparatele din carne . Importam fiecare produs din Argentina, Usa,Uruguay, Olanda. O zi minunata !