Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

3670 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

5481 vizite

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

5368 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

3236 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti [...] Meni...

4512 vizite

Unul dintre cele mai elegante si mai sofisticate restaurante din Bucur...

5671 vizite

Din Franta, si nu de oriunde, ci din nord, din Bretagne si Normandie ...

2029 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

6652 vizite

Sharkia e unul dintre restaurantele hotelului Radisson, pus in partea ...

2690 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe 5ensi, citit "sen...

6318 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

1359 vizite

Cel mai constant restaurant Am revenit la Uptown. Nu ma asteptam sa...

1095 vizite

Trainerul de chelneri de la Nor Sky Casual Restaurant Nor Sky Casua...

7835 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

1755 vizite

Daca mi-ar cere cineva sa-i recomand un singur restaurant din Parcul H...

3719 vizite

Experiment reusit cu chelneri de la un restaurant de lux Primele tr...

1177 vizite

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

4896 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

364 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

1303 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

861 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

1157 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

825 vizite

Poate cel mai frumos restaurant din Centrul Vechi Nomad a fost una ...

492 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

1312 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

783 vizite

Una dintre vedetele de moment ale Centrului Vechi Micul restaurant ...

692 vizite

Cea mai scumpa terasa din Parcul Herastrau Sunt mai multe localuri ...

2059 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1114 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

829 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

3063 vizite

Fusion e sa amesteci bucatariile in farfurie, nu in meniu Au adus u...

156 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

2458 vizite

Cu Ferrari-ul la street food La Raionul de Peste din Piata Dorobant...

2941 vizite

Alt restaurant cu totul la vedere Acesta este genul de restaurante ...

970 vizite

O cafenea cu mancare mai buna decat la foarte multe restaurante mari d...

927 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

831 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

671 vizite

Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am revenit la Ta...

611 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

381 vizite

S-a deschis un bistrou indelung asteptat Sambata s-a deschis Bistro...

1749 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

475 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

4443 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

1974 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

657 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

135 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1144 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

597 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

745 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

356 vizite

Un mare restaurant cu un mic ventilator Chefs Experience e un resta...

762 vizite

De ce cred chelnerii ca bucurestenii adora sa-si bage furculitele in a...

1349 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

736 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

723 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

442 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

1250 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

738 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

469 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

229 vizite

O promisiune inca neonorata Aceea a fost casa lui Nicu Ceausecu, ca...

276 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

486 vizite

Noblesse ar putea sa fie un mare restaurant, dar nu e. De 14 ani... ...

627 vizite

Pentru cei pe care atmosfera de birt ii emotioneaza Un om important...

1434 vizite

Un restaurant discret The Gallery, sau The Gallery Lounge, cum am v...

249 vizite

Un restaurant cuminte si discret, asa cum e si hotelul din care face p...

376 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

520 vizite

Cantina chic a Dorobantilor White Horse e unul dintre restaurantele...

574 vizite

O formula care a prins bine, cu chelneri bine alesi Salon Golescu e...

685 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

963 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

751 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

310 vizite

Ce inseamna o chelnerita care zambeste din toata inima... Brasserie...

932 vizite

Schimbarea la fata a Complexului Herastrau. Si la inima... Complexu...

1126 vizite

Partea stanga si partea dreapta a chelnerului... Sunt sigur ca mult...

1062 vizite
Afiseaza
vizualizari

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat

Vizita la Agape a fost o surpriza placuta. Auzisem ca se va deschide un restaurant cu acest nume in Floreasca, insa nu mi l-a semnalat nimeni pana acum, desi s-a deschis cu putin inainte de Anul Nou. De obicei primesc informatiile repede, intotdeauna se gaseste cineva sa-mi trimita un e-mail cand se deschide vreun restaurant nou, mai ales daca e si unul promitator.

Agape e pe Calea Floreasca, intre Ceaikovski si mica biserica Sfanta Sofia, din apropierea piciorului podului, peste drum de Lacul Floreasca si de frumosul parc din jurul lui.

Agape se prezinta ca “restaurant si market”, fiindca au si o mica bacanie in interior, chiar in fata bucatariei. O idee buna aceasta pozitionare, fiindca arata ca si bucatarii iau produsele, spre a le muta in oala, din acelasi loc din care poti sa le pui si tu in sacosa.

Au doua saloane la Agape. Parterul e ocupat in mare parte de o bucatarie deschisa, bine utilata, care inspira incredere, vizavi de un bar cu scaune in jur. La etaj au un salon interesant, bine mobilat, amenajat cu gust, culori si ambianta calde, de living room. Geamurile sunt mici, si e pacat, pentru ca prin ele s-ar putea vedea mai bine marele si verdele parc Floreasca, plus pasarile aferente de pe lac. Greu de inteles care o fi fost logica aritectului care a proiectat acea casa urata, in stil mai degraba maur, ce nu prea-si are locul aici.

Terasa e facuta din trei bucati: in stanga e un corp de cladire neterminat, pe care l-au facut spatiu semi-deschis lasandu-l fara usi si geamuri; in mijloc e curtea propriu-zisa, in care incap cateva mese, iar pe un culoar ingust dinspre Calea Floreasca, in fata casei, au pus cateva mese, de asemenea.

Meniul e bine facut la Agape, cu explicatii interesante si cu variante de pregatire si de sosuri pentru o mare parte dintre mancaruri – o idee excelenta, pe care multe alte restaurante ar putea sa o copieze. E bucatarie internationala simplificata, spre capatul ei care se invecineaza cu bucataria urbana. E stilul modern, care se poarta acum in multe restaurante care vor sa se pozitioneze in zona modern/ contemporan / urban, cu accent mai mare pe produse si pe ingrediente si cu interventii mai reduse pe partea de retete si gatire elaborata.

Mancarea a fost destul de buna, desi nimic iesit din comun: vinete Parmigiana bune, Beluga lentils with seafood asa si asa, cu lintea neagra mai buna decat fructele de mare si sosul, caracatita foarte buna, si vietatea buna si bine gatita, supa scumpa de peste si fructe de mare necuratate destul de buna, mai mult pe gustul lui H decat pe al meu, beef Straccetti with arugula, cherry tomatoes and slices of parmesan asa si asa, la fel si curcanul cu sos. Sosurile, intr-adevar, nu par sa fie un punct forte la Agape. Painea foarte buna, bere originala, despre care nu mai auzisem pana acum.

Serviciul a fost destul de bun, personal, necrispat. Preturile marisoare, insa in limite rezonabile. Clienti tineri si instariti, cat am fost noi acolo.

Agape nu e un restaurant cu mancare fina, nici nu cred ca isi propun asta. E un foarte bun restaurant de proximitate pentru cei care locuiesc sau care lucreaza in marele cartier Floreasca, in partea lui dinspre lac. E placut la ei, cei de la Agape sunt toti tineri, bine dispusi, iti dau si tie o buna dispozitie pe care ar trebui sa o capeti in mult mai multe alte restaurante si localuri din agitatul Bucuresti. Sper sa le mearga bine, mi-a placut de ei. (GB – aprilie 2018)

 


Agape

  • Agape restaurant :

    Multumim pentru aprecierile mentionate ! Va asteptam cu drag oricand sa testati si preparatele din carne . Importam fiecare produs din Argentina, Usa,Uruguay, Olanda. O zi minunata !

  • Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.