Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

Efectul Herastrau: „orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucuresteni sa plateasca daca ai copac si lac”

Stiu restaurantul chinezesc 5 Elemente de cand au deschis prima data, pe strada Icoanei, vizavi de Biserica Icoanei. Atunci s-au pozitionat de la inceput ca restaurant cu mancare chinezeasca ceva mai elaborata, mai fina, mai sofisticata, si chiar le-a reusit, multi – printre care si eu – considerau 5 Elemente ca fiind cel mai bun restaurant chinezesc din Bucuresti.

Tin minte ca am fost odata la 5 Elemente cu un elvetian bogat, care mi-a spus ca in Elvetia nu a mancat vreodata o mancare chinezeasca mai buna decat cea de le 5 Elemente. Poate ca la fel, dar mai buna nu.

Acum s-au mutat, i-am regasit in Parcul Herastrau, chiar la intrarea din Kiselev, vizavi de Beraria H, unde era inainte un restaurant turcesc. Ocupa un spatiu mai mare acum, si au si o terasa mare, ca sunt in parc, evident. Au un singur salon, mare, nu cred ca au mai facut ceva semnificativ la el, cu exceptia unor ferestre cu design chinezesc, se pare ca l-au lasat asa cum era la turci, probabil ca si mobilierul. E destul de banal aranjamentul la 5 Elemente, nimic special de remarcat. Si nici terasa nu seamana cu terasele marilor restaurante ale Parcului Herastrau de pe partea cealalta a lacului. Sunt niste mese cu umbrele, si cam atat. Nu au copaci mari care sa faca umbra, acestia sunt numai pe margine, asa ca atunci cand e un soare ucigator, in mijlocul verii, cu greu imi imaginez cum se poate sta sub umbrelutele acelea subtiri.

Meniul e lung la 5 Elemente, au tot felul de mancaruri, cateva chiar orignale, mai rar intalnite la alte restaurante chinezesti ale Bucurestiului. Au si cateva feluri deosebite, sofisticate si foarte scumpe, care se fac numai pentru mese speciale, cu o comanda prealabila, cu cel putin o zi inainte.

Am crezut ca au adus si mancarea pe care o stiam eu inainte la noul restaurant din Parcul Herastrau, dar nu a fost asa. Diferenta mare intre mancarea pe care o stiam eu la 5 Elementele de dinainte si la elementele de acum. In rau, din pacate… 🙁

Am luat o supa de alge cu ou, bunicica, insa algele erau prea fierte, sau trecute, pur si simplu, nu mai erau verde inchis, ci un fel de maro inchis. Telina cu caju a fost chiar telina plus o mana de caju, aproape nimic altceva. A ramas toata in farfurie. Niste paste asiatice cu porc au fost asa si asa si inutil de condimentate, iar un pui cu mai multe arome avea atata otet incat nu mi-a venit sa cred ca un bucatar poate face asa ceva. Nu am putut sa le mananc, pur si simplu! Orezul cu ou a fost bun, noroc cu el, ca sa nu fi ramas nemancat dupa atata mancare lasata in farfurie.

Serviciul a fost destul de neglijent, dar nu din lipsa de vointa, ci pentru ca cei de la 5 Elemente nu se incurca deloc in maruntisuri, in detaliile care fac adeseori diferenta. Aveau doi chelneri tineri, baieti buni, saritori si atnti cand le spuneai ceva, dar daca s-ar fi plimbat un arici pe masa, sa facem o ipoteza, nu l-ar fi observat pana nu l-as fi aratat eu cu degetul. Si mai aveau o duduie, parea sa fie cu cateva niveluri ierarhice mai sus de ei, care ii admonesta si care rezolva tot felul de probleme administrative si urgente in gura mare, de parca nu ar fi fost nimeni in restaurant.

5 Elemente pare sa-si fi schimbat strategia, nu se mai bazeaza pe mancarea diferita si mai buna decat a celorlalte restaurante chinezesti, ci doar pe pozitia aceea din marele Parc Herastrau, pe principiul pe care il folosesc si celelalte restaurante de acolo, ca orice ai pune in farfurie, tot timpul vor fi bucuresteni dornici sa o manance, daca e in parc. Sa vedem daca si cat o sa tina…

Si inca ceva: la inceput am pus 5 Elemente in Lista Restocracy, chiar daca cu o nota destul de mica. Insa acum, pe masura ce scriu si imi aduc aminte ca nu a fost buna mancarea, sunt sigur ca il voi scoate de acolo. (GB – iulie 2017)

5 Elemente, restaurant chinezesc si international in Parcul Herastrau5 Elemente, restaurantul chinezesc si international din Parcul Herastrau

Beraria H

Beraria H: un business genial construit, o capodopera logistica.Beraria H din Herastrau e cunoscuta, acum, de toata lumea. Probabil mai mult pentru spectacolele de acolo decat pentru mancare, insa...

Data actualizarii: 18/11/2019

5 Elemente  - Sos. Kiseleff, nr. 32 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close