Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercareNu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogateAviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime!Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive greenBistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recentaBolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instaritiBone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

Burgerati și la Chocoloco, o combinație interesantăIa uitați c...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferăAm f...

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în BucureștiEu cre...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecatChocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantistiAm vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de GaulleNu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria e un mic bistrou de pizza mai mult pentru luat acas...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel...Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesuluiEvreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facutAm to...

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuiaFarinella...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

Fine Food, bistrou cu băcănie și o mare terasăFine Food gourme...

A revenit gustul la Fior di LatteAm revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea ...

Afiseaza

Fratellini Bistro, un restaurant retro-conservator, ca și clădirea în care sunt

Un chelner sugubat

Am revenit la Fratellini Bistro după mulți ani, și de data aceasta m-au lăsat să fac poze. Am venit de dimineață, așa că am luat meniu de mic-dejun. Dar unul copios, după cum se vede și în poze. Ouă de multe feluri (omletă, ochiuri și florentin), pastă de avocado, cartofi prăjiți, salată. Destul de bune, adică atât cât pot fi de bune niște mâncăruri simple, totuși.

Ambianța la fel ca dintotdeauna. Și e foarte bine așa, nu aveau de ce să schimbe, decorurile și mobilierul în stil clasic-retro își fac foarte bine treaba. Mai ales acum, când din ce în ce mai mulți clienți au început să facă alergie la stilul industrial minimalist.

Mi-a plăcut în mod special de unul dintre chelneri – cel din poză: vesel, cu chef de glume, șugubăț, pus pe șotii, cu aer de ștrengar, ne-a înveselit dimineața.

Da, Fratellini Bistro de la Ethos Houseare personalitatea și individualitatea lui, la fel ca și casa în care este și cu care se potrivește foarte bine. Nu-și propune să facă o bucătărie fină, să fie un restaurant de fine-dining, și cred că bine face. Sunt sigur că îl voi găsi la fel și peste câțiva ani, când îl voi vizita din nou (George Butunoiu – septembrie 2021)

Inca nimic cu adevarat bun de mancare…

Am ajuns din nou la Fratellini Bistro, pe Calea Floreasca, sperand sa fi revenit si ei la niste sentimente mai bune, insa nu m-au lasat sa fac poze nici acum… 🙁

Acum am luat un peste, legume si paste cu somon, care au fost mediocre, toate, mai putin sosul de la peste, care a fost foarte prost. Legumele prea fierte, iar somonul de la „paste cu somon” a fost cel din poza, spre marea mea surpriza, adica o bucata de peste ars peste paste.

Serviciul a fost bun, desi nu prea rapid. Un chelner si o chelnerita au fost foarte placuti, naturali, o placere sa ai de-a face cu cineva ca ei intr-un restaurant.

In rest, ramane ce am zis si mai inainte, asadar… (GB – septembrie 2017)

Un restaurant frumos, de la care iti ramane in minte ambianta, mai putin mancarea

Fratellini Bistro e unul dintre cele doua restaurante ale cunoscutei cladiri de birouri Ethos House, alaturi de Uanderful, fiecare ocupand cate o jumatate de parter.

Ethos House e cladirea aceea unde Calea Floreasca trece peste Lacul Floreasca, unde incepe podul. E o cladire inedita, cu caramida rosie, in stilul British – American de sfarsit de secol XIX, inceput de XX, foarte rar vazut la noi. Mie imi place, dar sunt destui, si arhitecti printre ei, care cam stramba din nas.

Fratellini Bistro e in dreapta, spre strada Gheorghe Titeica, Uanderful e in stanga, amandoua amenajate cam dupa acelasi concept si, cu siguranta, de catre acelasi arhitect. Uanderful e o sala de evenimente mari, dar cred ca are si restaurant. La ei pe site scrie ca e inchis vara.

Amenajarea lui Fratellini Bistro se asorteaza foarte bine cu casa, e inedita si ea, un amestec foarte reusit de stiluri, de la cel imperial la modern (minimalismul modern e discret). Mie imi plac si amenajarile debordante, luminoase, cu elemente de decor si obiecte in exces, insa si aici sunt destui care stramba din nas, evident.

Meniul e relativ scurt la Fratellini Bistro, asa cum si trebuie sa fie. Nu e meniu de bistrou, dupa cum sugereaza numele, ci unul de braserie cu feluri relativ simple si cunoscute din bucataria internationala, in spacial italienesti si frantuzesti.

Mancarea e buna, insa nimic special sau de care sa iti aduci aminte. Poate, daca treci prin tot meniul, gasesti si ceva mai deosebit, cine stie. Preturile sunt normale, nu sunt mici, insa nu te iau prin surprindere. Si serviciul e rezonabil la Fratellini Bistro.

Fratellini Bistro e un restaurant pentru cei care lucreaza in birourile din Ethos House, in primul rand, si pentru locuitorii din Floreasca, din zona Parcului Verdi, care put ajunge pe jos pana la Fratellini Bistro pentru o cafea sau chiar pentru un pranz. Cred ca asa si-au si facut planurile cei de la Fratellini Bistro, probabil ca ar fi fost riscant sa-l pozitioneze mai sus sau mai jos de atat. (GB – martie 2017)

Mic dejun la Fratellini Bistro

Mic dejun la Fratellini Bistro

Salonul Fratellini

Ethos House in Calea Floreasca, Bucuresti

 

Save

Data actualizarii: 18/09/2021

Fratellini Bistro  - Calea Floreasca, nr. 240 (Ethos House)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close