Restaurantele Restocracy cu bucatarie libaneza, persana si alte arabesti din Orientul Mijlociu si Nordul Africii

Ord. dupa

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

8176 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

7461 vizite

Zaitoone, restaurant libanez cu clientela mondena Am revenit la Zai...

5140 vizite 7 comentarii

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceasca Istoria e...

6130 vizite

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

8786 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

10730 vizite 6 comentarii

Un restaurant libanez cinstit de 9 ani de cand il stiu . Chez Toni...

4334 vizite

Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri Am fos...

2050 vizite

Damascus Palace e autentic: mancare, ambianta si companie ca la ei in ...

3811 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut…

Stiu restaurantul acesta libanez din Bucuresti de cand s-a deschis, si de fiecare data am mancat foarte bine la ei. Cu o singura exceptie, despre care am scris data trecuta. Atunci mi-au dau un sos care nu era sos. A fost un accident, fara indoiala, pentru ca toti cei cu care am vorbit intre timp mi-au spus ca nimic nu s-a schimbat acolo. Si eu am vazut la fel, la ultima vizita. Si in farfurie, si pe terasa, si pe pereti, chiar si figurile matusalemice si binecunoscute de chelneri de meserie. Amestecati printre unii din alte generatii si cu alte gesturi, e drept. Da, Piccolo Mondo e Piccolo Mondo pe care il stiti. Sunt multe discutii pe aceasta tema, daca constanta milimetrica, neschimbarea totala, imobilismul absolut sunt un avantaj sau un dezavantaj in cazul restaurantelor. In cazul lor, eu cred ca este nu doar un avantaj, ci una dintre atractiile principale… (GB – noiembrie 2019)

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani

A fost o surpriza sa gasesc o mancare ceva mai putin buna la Piccolo Mondo, de vreme ce acest restaurant e cunoscut tocmai prin constanta calitatii mancarii lui libaneze. In primul rand, ne-au dat lipie din punga, ca o carpa. Apoi, limba si creierul pe care le iau la Piccolo Mondo de ani si ani, aveau de aceasta data sosul doar din ulei, nu din lamaie si ulei, cum era odata si cum ar fi trebuit sa fie.

Serviciul cam industrial si impersonal, din cauza traficului mare. Personal numeros, unii deschisi si simpatici, altii nu. Au aer conditionat pe terasa, niste aparate mari, mobile, nu doar ventilatoare sau stropitori, ceea ce nu am prea am mai vazut in oras. Mesele de pe terasa mult prea apropiate. Daca nu as fi fost foarte atent, as fi riscat sa iau paharul de apa sau vreun servetel al vecinului de la alta masa. In rest, toate bune, asa cum le stim la batranul Piccolo Mondo de cand lumea…

Piccolo Mondo ramane, totusi, un nume de referinta pe marea piata a restaurantelor orientale din Bucuresti. Unii spun ca inca e cel mai bun, altii poate ca nu-l pun pe primul loc, insa din primele cateva nu cred ca i-ar scoate nimeni – cel putin deocamdata… (GB & KM – august 2018)

Exact la fel ca Piccolo Mondo de acum 20 de ani, ceea ce e mai degraba de bine…

Pentru cine nu e din Bucuresti, cand ii spui de un restaurant cu numele de Piccolo Mondo, cred ca la orice se gandeste, numai ca acesta ar fi un restaurant libanez nu. E unul dintre restaurantele cele mai vechi ale noului Bucuresti, de dupa 89. E in acelasi loc de cand il stiu eu, din 1993, pe Clucerului, foarte paroape de Piata 1 Mai. Au o cladire cu mai multe etaje, in care e si un hotel pe undeva, cred ca la etajele de mai sus.

Piccolo Mondo ocupa parterul si primul etaj, doua sali mari. Au o terasa deschisa, dar acoperita la parter, si una si la etaj, inchisa acum, dar cu ferestre detasabile, deasupra celei de jos. E amenajat dupa alte standarde decat cele cu care suntem obisnuiti acum, e oarecum din alt film si din alte vremuri, cu … (citeste tot)

Piccolo Mondo, restaurantul libanez din strada Clucerului, in Bucuresti

Saloanele cu ambianta orientala ale restaurantului libanez Piccolo Mondo

Save

Restaurante in care se fumeaza

Restaurante din Bucuresti in care se fumeaaza in mod grobian, in dispret total fata de legile in vigoare si fata de ceilalti clienti, cu permisiunea, sau chiar cu incurajare din partea personalului: ...

Data actualizarii: 12/01/2020

Piccolo Mondo  - Str. Clucerului, nr. 9 (Piata 1 Mai)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.