Alte restaurante, cafenele, si alte localuri vizitate, care nu au fost incluse in Lista Restocracy

Ord. dupa

PizzaMania pare că s-a resemnat cu statutul de cantină corporatistă...

2245 vizite 1 comentarii

Pokeful, sau cum legumele sănătoase iau locul brânzeturilor grase ...

198 vizite

The Saint 139, cocktail-bistrou curajos în clădirea H Victoriei 13 ...

89 vizite

Cei care lucrează în clădirea Landmark au vorbit și acum de ...

1789 vizite

Osteria Zucca, restaurantul cu chelneri bine informați Știu că n...

2338 vizite

George’s Fisheries, micul local ca din filmele italiene al lui Georg...

40 vizite

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea Floreasca Regula pe R...

132 vizite

Stadio Park au ales segmentul popular Au fost mai multe restaurante...

1697 vizite

Ever After by Gram completează ambianța din ce în ce mai neo-boemă...

608 vizite

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

1258 vizite

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

2878 vizite

Ce nu pare să știe cheful de la Luna Cafe & Bistro Am revenit...

3410 vizite

Officina 29, Bistrot Italiano de care era mare nevoie în cosmopolitul...

1317 vizite

Să nu uitați să salutați primii când intrați la Maison des Crepe...

435 vizite

Mon Paris s-a mutat în singura casă nealiniată de pe Dacia Au fo...

429 vizite

Le Blanc pentru petrecăreții din Drumul Taberei Mi-am propus să ...

980 vizite 2 comentarii

Cantina Rare House pentru corporatiștii civilizați și dedicați job...

338 vizite 3 comentarii

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant... Exist...

320 vizite

Gram Bistro, cantina de care corporatiștii aveau nevoie Gram B...

1385 vizite

Galletto a rămas singurul restaurant deschis în pandemie în zona lo...

239 vizite

Bella Santiago e cheia corectă de lectură Santiago Kitchen nu...

782 vizite 2 comentarii

Neoane, betoane și un chef distrat la Game On Game On e unul d...

769 vizite

Rekolta continuă boema cuminte și precaută a lui Rendez-Vous A f...

1895 vizite

Il Calcio by Mr Val Herastrau merge foarte bine si asa Au fost ...

6330 vizite 1 comentarii

As fi preferat sa micsoreze portiile La Ceaunu' Crapat, dar sa fie ate...

3546 vizite 3 comentarii

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

2789 vizite 1 comentarii

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

6160 vizite

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

3641 vizite

Colonial Lounge, o intalnire disgratioasa Colonial Lounge e cel...

1734 vizite 2 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

1483 vizite

Graffiti Urban Food Cotroceni, cantina cu acvariu M-am uitat si pe ...

1248 vizite 2 comentarii

Naneti e un mic bistrou de pizza, supe si paste, iar de curand au adau...

478 vizite

Beijing Garden, o cantina chinezeasca in Pipera Plaza Iar am mers p...

3133 vizite

Le Boutique, Food Concept Store-ul lui omu cu ochi albastri De ...

1407 vizite

Sushi Time, ceva cu care Hotel Lafayette nu se poate mandri defel... ...

395 vizite

Oare de ce i-or fi spus Passione Ristorante? Passione e un mic rest...

2899 vizite

Casa Myt te duce intr-o calatorie nostalgica inapoi in timp Am ...

1705 vizite 3 comentarii

La Souk au modernizat deocamdata doar preturile. Mancarea mai asteapta...

5094 vizite 4 comentarii

Lucruri cinstite la Winestone Victoriei 37 Am revenit la Winest...

2443 vizite

Fie ca Sfantul Duh sa faca portiile putin mai mari la Alouette Urban B...

2412 vizite

E bine la Trattoria della Nonna daca iti setezi asteptarile corect ...

1144 vizite

Shocul kelnerului de la Copper’s Pub Am trecut de la multe ori pe...

2517 vizite 2 comentarii

Pippo, tatal frumoasei brunete de la Pippo’s... Pippo’s ins...

3482 vizite 6 comentarii

Chelnerita de la Cent’anni, singurul subiect de scris despre acest r...

1179 vizite

Vitrinele Nuba din Beller, de o mie de ori mai frumoase decat vitrinel...

4521 vizite 1 comentarii

Politica si Delicateturi, un restaurant care-si selecteaza clientii ...

14163 vizite 3 comentarii

Mezzaluna, pentru cei care au destul timp ca sa o traga pe pisica Luna...

2661 vizite

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

1126 vizite

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

3742 vizite

Unde o fi exceptia de la Trattoria Lugo Cucina Italiana? Chiar in ziu...

2339 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Un frumos loc de reculegere

Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Clucerului e fratele lui Domenii Plaza, din apropirea Manastirii Casin, iar restaurantele lor sunt surori, chiar cu nume de copaci legate intre ele: Citroniers (arbori de lamai) la Domenii Plaza si Oliviers (maslini) la Hotelul Arc de Triomphe.

Hotelurile si restaurantele sunt amenajate in acelasi fel, un clasicism elegant, care nu se mai poarta acum, insa care iese in evidenta chiar prin asta in ultima vreme, prin raritatea stilului. Au mobilier si decoruri de calitate, totul este impecabil de curat.

Oliviers este la primul etaj al hotelului Arc de Triomphe, au un salon de dimensiuni medii, cu un balcon inchis cu un perete de sticla in fata, cu aer conditionat, in care se poate sta cam in orice anotimp. Terasa deschisa e la parter, la intrarea in hotel.

Pe placuta din strada scrie ca Oliviers e un restaurant “bio mediteranean”, insa meniul e eclectic, un fel de bucatarie internationala simplificata, cu un apendice de specific romanesc. Eu am luat creveti pe niste frunze de salata taiate marunt, ceva carne de porc si o garnitura de spanac sote. Crevetii destul de buni, cu sos din borcan, si porcul destul de bun, spanacul fara niciun gust, a ramas tot in farfurie.

Nu era nimeni altcineva in restaurant, in afara de mine, si stiu de la vecini ca e asa mai tot timpul. Ca si la multe alte hoteluri mici si boutique, restaurantele nu au trecere printre bucuresteni, asa ca ajung sa-i hraneasca aproape exclusiv pe cei care stau in hotel si pe cei care inchiriaza sali pentru evenimente. Si se intra repede in cercul vicios din care nu mai iese aproape nimeni: nu ai clienti, nu iti poti permite sa mentii o bucatarie sofisticata, sau macar foarte buna, si putinii clienti initiali pleaca, si tot asa.

Serviciul a fost bun la Oliviers, au o chelnerita maruntica adorabila de la natura, care nu are nevoie de vreun training pentru un job de client service, oricare ar fi el. Preturile cam mari, dar nu exagerat.

Oliviers e un restaurant foarte frumos, luminos, curat, placut, cu mancare mediocra si in care mergi mai ales cand vrei sa te reculegi fara sa te deranjeze cineva. Si cei de la Hotelul Arc de Triomphe par destul de realisti, stiu ca nu prea au cum sa schimbe starea asta a lucrurilor si nu cred ca vor face o investitie cu totul riscanta in conditiile in care sansele sa reuseasca sa umple un astfel de restaurant sunt destul de mici. (GB – august 2018)

Data actualizarii: 14/01/2020

Oliviers  - Str. Clucerului, nr. 19 (Hotelul Arc de Triomphe)