Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din Sectorul 1

Ord. dupa

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clare Beirut e un mic ...

Bel Mondo, cantina saracilor Parcului Herastrau si a nostalgicilor din...

Benihana e un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocr...

9 comentarii

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

4 comentarii

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

1 comentarii

Restaurantul Hotelului Capitol, scenariul unui film de epoca Cei ca...

Casa Alba Baneasa, printre ultimii strigoi comunisti... Nu stiu a cui...

Casa di David, la fel ca intotdeauna. Adica OK Am revenit la Casa d...

1 comentarii

Casa Doina, probabil cel mai conservator mare restaurant din Bucuresti...

Casa Oamenilor de Stiinta (COS), cu Parcul Trandafirilor, unul dintre ...

1 comentarii

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Complex Herastrau, cel mai mare restaurant din Parcul Herastrau Com...

1 comentarii

Noile Pine Restaurant & Terrace, La Veranda, și, mai ales Pine Ga...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Daca aveti nostalgii cu restaurantele comuniste Hotelul Diesel din ...

1 comentarii

Diplomat, un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il num...

Face Kusin este un restaurant si club situat in Piata Presei Libere, n...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Gabbiano, un restaurant consecvent conservator Restaurantul și-a c...

7 comentarii

Il Calcio Clucerului - A va documenta cu atentie inainte sa comandati!...

2 comentarii

Il Calcio Ristorante - Un restaurant care rezista cu luxul unei genera...

1 comentarii

Isoletta e unul dintre restaurantele cu cea mai fidela clientela. E o ...

1 comentarii

Kang este un restaurant situat pe strada Ficusului, nr. 44A din Sector...

Eu ma bucur ca Chef Samuel Le Torriellec a ramas conservator la L'Atel...

1 comentarii

La Brasserie, un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, ...

3 comentarii

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

4 comentarii

Le Bistrot Francais are un nou mare chef! Aristocratic elegantu...

8 comentarii

Am descoperit un nou mare chef tanar in Bucuresti, in intunecimea de l...

Te duci la Maccheroni pentru ceva anume, sau nu te duci la ei din acel...

Unul dintre ultimii aparatori ai gloriei apuse a marilor restaurante c...

1 comentarii

Mesogios, peste si fructe de mare intr-o eleganta aristocratica Mes...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cel mai debalansat ra...

1 comentarii

Nan Jing, la fel de aproape 30 de ani, sau poate ca mai mult de atat.....

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1 comentarii

Un frumos loc de reculegere Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Cl...

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra. Am...

2 comentarii

PengYou si frumoasa lui terasa Nu e mare lucru de spus diferit despre...

7 comentarii

Piccolo Mondo a ramas Piccolo Mondo! Etalonul imobilismului absolut......

1 comentarii

Chiar sa stie cei de la Restaurant Voievodal Baneasa ca le apreciez mu...

5 comentarii

Robertoʼs & La Strada - Exista viata si mancare si dupa Miki M...

Saidoun - Luxul oriental asa cum il puteti vedea in putine alte locuri...

La masa cu bugetarii la Select Sunt sigur ca marele restaurant ...

Restaurantul Sole, pentru o cina speciala, unde puteti savura paste, f...

Stejarii Pool Club - Nu de aici vin banii lui Tiriac... Dar nici nu...

3 comentarii

Sultan este un restaurant cu specific turcesc, situat in zona Floreasc...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

Trattoria Buongiorno Lido - Scenariu de film: Dragos Petrescu asteptan...

Frumusete, sanatate, fericire, pizza Trattoria di Davide e fosta Mi...

Wineful is where we have a selection of over 200 wine labels, both Rom...

Afiseaza
comentarii

Un frumos loc de reculegere

Hotelul Arc de Triomphe de pe strada Clucerului e fratele lui Domenii Plaza, din apropirea Manastirii Casin, iar restaurantele lor sunt surori, chiar cu nume de copaci legate intre ele: Citroniers (arbori de lamai) la Domenii Plaza si Oliviers (maslini) la Hotelul Arc de Triomphe.

Hotelurile si restaurantele sunt amenajate in acelasi fel, un clasicism elegant, care nu se mai poarta acum, insa care iese in evidenta chiar prin asta in ultima vreme, prin raritatea stilului. Au mobilier si decoruri de calitate, totul este impecabil de curat.

Oliviers este la primul etaj al hotelului Arc de Triomphe, au un salon de dimensiuni medii, cu un balcon inchis cu un perete de sticla in fata, cu aer conditionat, in care se poate sta cam in orice anotimp. Terasa deschisa e la parter, la intrarea in hotel.

Pe placuta din strada scrie ca Oliviers e un restaurant “bio mediteranean”, insa meniul e eclectic, un fel de bucatarie internationala simplificata, cu un apendice de specific romanesc. Eu am luat creveti pe niste frunze de salata taiate marunt, ceva carne de porc si o garnitura de spanac sote. Crevetii destul de buni, cu sos din borcan, si porcul destul de bun, spanacul fara niciun gust, a ramas tot in farfurie.

Nu era nimeni altcineva in restaurant, in afara de mine, si stiu de la vecini ca e asa mai tot timpul. Ca si la multe alte hoteluri mici si boutique, restaurantele nu au trecere printre bucuresteni, asa ca ajung sa-i hraneasca aproape exclusiv pe cei care stau in hotel si pe cei care inchiriaza sali pentru evenimente. Si se intra repede in cercul vicios din care nu mai iese aproape nimeni: nu ai clienti, nu iti poti permite sa mentii o bucatarie sofisticata, sau macar foarte buna, si putinii clienti initiali pleaca, si tot asa.

Serviciul a fost bun la Oliviers, au o chelnerita maruntica adorabila de la natura, care nu are nevoie de vreun training pentru un job de client service, oricare ar fi el. Preturile cam mari, dar nu exagerat.

Oliviers e un restaurant foarte frumos, luminos, curat, placut, cu mancare mediocra si in care mergi mai ales cand vrei sa te reculegi fara sa te deranjeze cineva. Si cei de la Hotelul Arc de Triomphe par destul de realisti, stiu ca nu prea au cum sa schimbe starea asta a lucrurilor si nu cred ca vor face o investitie cu totul riscanta in conditiile in care sansele sa reuseasca sa umple un astfel de restaurant sunt destul de mici. (GB – august 2018)

Data actualizarii: 14/01/2020

Oliviers  - Str. Clucerului, nr. 19 (Hotelul Arc de Triomphe)