Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Brasov, probabil cel mai interesant oras turistic din Romania, cu isto...

5 vizite

Horeca Insight, organizator de evenimente având un istoric relevant d...

48 vizite

Piața de pește de acvacultură a atins 60.000 de tone, iar în urmă...

44 vizite

Peste 70 de spectacole si zeci de artisti la show-urile de stand-up co...

85 vizite

Iata lista restaurantelor deschise dupa pandemie si a celor inca inchi...

461 vizite

O sinteza utila pentru cei care se gandes...

181 vizite

Crama Villa Vinèa a câștigat 5 Medalii de Aur și 2 de Argint la IW...

123 vizite

Restaurante si cafenele deschise si restaurante inca inchise in prima ...

707 vizite 2 comentarii

Terasa Amvrosia dupa redeschidere, in vara cu pandemia

52 vizite

Campania #nudoarluni continuă să facă ecouri la un an de când a de...

38 vizite

The Table Menu Pandemia de coronavirus a obligat mulți patroni sa...

98 vizite 1 comentarii

Începând din această săptămână, preparatele din meniul Hard Roc...

25 vizite

Pata Negra au mers si mai departe cu serviciile de home delivery, si i...

311 vizite

Epoque Hotel Relais & Châteaux anunta un nou concept gastronomic ...

85 vizite

Un nou magazin Carrefour Express este de astazi deschis bucurestenilor...

213 vizite

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

73 vizite

Vom deschide gradina Athanor în Gurbănești la 1 iunie și, până a...

379 vizite 1 comentarii

Brigada nevazuta de la Jaristea - Cei trei farmazoni ai cuhniei  A...

106 vizite

Fructe si legume proaspete din Sicilia trimise de Amalia Bellantoni de...

246 vizite

O firma specializata in sisteme de impachetare, de transport si de pas...

391 vizite

Ne străduim să ne adaptăm acestei perioade și dorim să te anunț...

31 vizite

Urgia s-a abătut asupra noastră neîndurător și nu a iertat pe nim...

1525 vizite

Restaurantul Red Angus Steakhouse, situat în Centrul Vechi al Capital...

85 vizite

Astazi ne-a sosit un mail oficial din partea celor de la Uber Eats, ca...

588 vizite

Berarii României lansează #MancareDeSuflet #SOSHoReCa, campania de s...

84 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. La deschidere, si inca mai bin...

Data actualizarii: 31/03/2018

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.