Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romane...

10 vizite

Gastrodiplomația și Inovațiile Culinare este una din sesiunile prin...

16 vizite

Au deschis un restaurant in padurea Baneasa, chiar vizavi de intra...

251 vizite

Noi, si multi altii, consideram ca in noiembrie 2017 a aparut publ...

138 vizite

KAIAMO, restaurant-concept inspirat de folclorul si traditiile romanes...

80 vizite

La Bistro Ateneu cu invitatul meu Misu Negritoiu pentru validarea Meni...

51 vizite

La cel mai bun restaurant din Bucuresti dupa clasamentul nostru, Le Bi...

246 vizite

Jidvei celebrează 20 de ani de pasiune și respect pentru arta vinulu...

48 vizite

O noua cladire de birouri in centrul Bucurestiului Business Center ...

67 vizite

Inainte era acolo head office-ul interlopilor. Cei mai multi din l...

511 vizite

Caii de la Letea editie limitata – Aligote a devenit campion mondial...

71 vizite

Bucharest Degustation Tour, prima editie (2019): George Butunoiu...

1244 vizite

Adevarul.ro informeaza ca Andrei Tranga, proprietarul celui mai ma...

524 vizite

Purcari Wineries Plc (“Grupul”), una din cramele de frunte din Eur...

44 vizite

Purcari Wineries Plc (“Purcari”, “Grupul”), una din cramel...

70 vizite

Ceva ce nu am mai vazut pana acum: doua restaurante mari din Parcul He...

630 vizite

Anunt de recrutare: Cautam un personal chef pentru ambasadorul unei ta...

1487 vizite 2 comentarii

Alex Petricean, cel mai bun chef al anului 2018, anunță deschiderea ...

505 vizite

Pe 18 aprilie, la Chișinău, a avut loc ,,Vernisajul Vinului”, even...

116 vizite

Antreprenorii si mediul de afaceri sarbatoresc “1 Mai Antreprenoresc...

321 vizite

 Raionul Floreasca, prima piață alimentară gourmet din România, s...

696 vizite

Hotel Snagov Club premiat international pentru cea mai buna locatie de...

174 vizite

Luni, 22 aprilie 2019, a avut loc editia a XXX-a a Chefs Round Table R...

106 vizite

De 1 Mai, Grupul City Grill redeschide Becker Brau, operat de Hanu’ ...

866 vizite

Fuck you, dear clients! In Centrul Vechi cu niste muzicieni greci d...

1124 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada ...

Data actualizarii: 31/03/2018