Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data...

5 vizite

Villa Vinea a inregistrat, in prima jumatate a anului 2019, o crestere...

34 vizite

Programul educational de combatere a sedentarismului, Sanatate prin Aq...

22 vizite

Sau mai bine zis cheama inapoi cu picioarele pe pamant conceptul care ...

673 vizite

Licitatie la marea piata de peste din port in Villajoiosa, comunitatea...

2574 vizite

La Bottega del Tartufo organizeaza joi, 12 septembrie 2019, incepand c...

57 vizite

Îndrăgitele preparate infuzate cu alcool revin în prim plan la rest...

61 vizite

Conferințele GastroArt: Identitate gastronomică națională În ace...

40 vizite

Artiști renumiți din Republica Moldova și România vor urca pe scen...

69 vizite 2 comentarii

Nabu, locul unde se adună programatorii, pentru a savura cei mai deli...

114 vizite

Gusturi exotice, petrecere cubaneză și armonii muzicale Evenimentel...

67 vizite

Asociatia Romana pentru Educatie in Alergii continua actiunile de comu...

180 vizite

Am auzit de multe ori vorbindu-se de despre restaurante cu adevarate b...

698 vizite

O cina memorabila la restaurantele Grand Hotel Balvanyos Resort din Ca...

3110 vizite 4 comentarii

Iulian Constantin, cel mai sfios si discret mare chef din Bucuresti ...

677 vizite 2 comentarii

De ce nu spui adevarul...dar daca nu l spui tu asa cum nu ti prezinti ...

2427 vizite 10 comentarii

Le Manoir anunta fuziunea restaurantelor bucurestene Relais & Chat...

1777 vizite 2 comentarii

La din ce in ce mai bunul restaurant cu specific japonez, Zen Sushi, i...

668 vizite 1 comentarii

Un interviu cu Dragos Panait, directorul general al firmei de consulta...

93 vizite

Belli Siciliani sarbatoreste Ferragosto Siciliano impreuna cu comunita...

606 vizite

Originea sărbătorii Ferrragosto își are rădăcinile în Roma anti...

25 vizite

O cina speciala pregatita de Chef Catalin Petrescu la Argentine pentru...

120 vizite

O cina memorabila (click) pregatita de doi mari chefs ai Noii Buca...

492 vizite

Chef Radu Ionescu: #NotJustARestaurant Chef Radu Ionescu spent ...

18 vizite

Chef Adi Hădean: #LoveAllFeedAll When asked if he has a short ...

24 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada ...

Data actualizarii: 31/03/2018

cele-mai-bune-legume-din-bucuresti-restocracy