Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Pentru ca s-a nascut intr-un sat de pescari din Algarve, ba mai mult, ...

21 vizite

Complexul de evenimente Jollero a devenit in aceasta toamna Magic by H...

255 vizite

Gastronomia și vinurile din România, promovate intern și extern pri...

44 vizite

Pana la inceputul acestui an, exista, practic, un singur pol al restau...

585 vizite 3 comentarii

O cina japoneza memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Raz...

135 vizite

Evaluatorii Restocracy din juriile competitiei Topul Mancarurilor 2019...

741 vizite

O cina portugheza memorabila cu peste si fructe de mare la Dancing Lob...

446 vizite 2 comentarii

Peste si fructe de mare cu care Dancing Lobster au concurat la Topul M...

22 vizite

Evaluatorii din juriile Restocracy la lucru, la restaurantele care con...

20 vizite 2 comentarii

Domnul Alexandru Consulea construieste la...

16 vizite

O alta cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Iulian Constantin...

14 vizite

O cina memorabila la Il Villagio, pregatita de Chef Arcangelo Bero Pis...

18 vizite

O cina memorabila pregatita de Kana Hashimoto si Chef Razvan-Andrei Du...

12 vizite

Cina la memorabila la LOFT

12 vizite

Cina pregatita de Zoran Savic la Fish House

10 vizite

Cina memorabila la ZenSushi, pregatita de Chef Iulian Constantin pentr...

8 vizite

Peste 6.500 de iubitori de vin au fost prezenți la cea de a 24-a edi...

42 vizite

Business Center The President găzduiește cea mai noua cafenea TED'S ...

51 vizite

De la adunari simple si intime la banchete spectaculoase cu peste 1500...

48 vizite

Espace Minoux e un spatiu pentru evenimente in demisolul unei case boi...

40 vizite

Alexandru Consulea, fondatorul brandului Zexe, a lansat un nou concept...

342 vizite

Asociaţia Jidvei - Viitor prin Educaţie a devenit partener al Comite...

52 vizite

Domnul Alexandru Consulea construieste ...

34 vizite

Un nou album de fotografie semnat de Răzvan Voiculescu La 8 ani du...

105 vizite

Cea de-a saptea editie Asia Fest, weekendul acesta la Romexpo Sub c...

137 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada ...

Data actualizarii: 31/03/2018

cele-mai-bune-legume-din-bucuresti-restocracy