Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Ce orașe au cafea comparabilă cu cea din București? Stravagante Ca...

1 comentarii

Am făcut un sondaj, i-am întrebat pe oameni ce ar face cu banii dac...

3 comentarii

S-a redeschis Mozzafiato în Piața Floreasca, după o foarte lungă p...

Recensământul 5 to go în 2022: 15,6 milioane de produse pe bază de...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

„Bucătăria Hoinară se gătește de plecare” un nou album de fot...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

„Ce gătim mai bine acasă, de Sărbători”, concurs care începe ...

În luna noiembrie 2022, Carlsberg Breweries aniversează 175 de a...

Restaurantul Nowa Herăstrău îmbracă haine de toamnă cu un meniu n...

La TV fotbal, pe Instagram mâncare. Mondialele de gastronomie, proiec...

Fork Ana Tower a fost încă de la început un restaurant cu mâncare ...

2 comentarii

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

Număr record de vizitatori din toate colțurile lumii la RO-Wine U...

O clasă de 24 de elevi se va pregăti la Snagov Club, Casa Vlasia şi...

Număr record de vinuri la cea de-a 14 ediție a festivalului RO-Wine ...

Chef Radu CM Ionescu (Kaiamo) x Chef Davide Pezzuto (D.One Ristorante ...

Weekend dedicat asocierilor gastronomice premium. Un nou show marca Re...

Weekendul acesta va avea loc cea de-a IX-a ediție ASIA Fest, în Parc...

SUN PLAZA organizează o nouă ediție a festivalului de bere artizana...

Kaufland Summer TV – postul TV online prin care agenția v8 și Kauf...

5 to go lansează din această lună o gamă de capsule, dedicată seg...

Codul bunelor maniere prezintă ansamblul regulilor despre cum ar treb...

WishFest – festivalul lampioanelor pe apă, revine pe 17 și 18 sept...

Unul dintre cei mai apreciati Chefi la nivel international vine in Rom...

Horeca Culinary School, un centru de formare profesionala care este pr...

Chef Cătălin Petrescu și-a deschis de o săptămână propriul rest...

Pivnița din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Viticult...

Crama veche din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Crama nouă din cadrul Stațiunii de Cercetare Dezvoltare pentru Vitic...

Berăria Gambrinus - latura nouă, din strada Ion Brezoianu, legată d...

Lacul Floreasca și împrejurimile cu vedere de pe terasa restaurantul...

Chef Ionuț Gheorghe are 35 ani și a absolvit liceul și școala de b...

Începând cu luna iulie 2022, Restaurantul BONE din București se num...

Platerq, start-up fondat de 5 tineri din Oradea in Decembrie 2021, est...

Ce e de văzut și gustat weekendul acesta la evenimentul ce are în p...

Evenimentul dedicat exclusiv bucătăriei asiatice va avea loc între ...

Restaurantul Sardin lansează noul meniu de vară creat de Chef Dan Pr...

Chef Hădean se alătură platformei de rezervări online, Bookingham,...

Japanos se extinde și în afara României. Astfel, brandul și-a desc...

Timp de trei zile, între 27 și 29 mai, Centrul Vechi din București ...

Vegetarianismul și veganismul au luat o amploare tot mai mare în Ro...

Deschis în 2010, în Centrul Vechi al Bucureștiului, restaurantul Re...

Bucharest Coffee Festival are loc între 27 și 29 mai, la Hanul Gabro...

Chef Foa deschide primul restaurant à la carte și lansează un nou c...

Anunțam în urmă cu câteva luni că ZenSushi a deschis un nou resta...

O cină specială și memorabilă la Le Bistrot Francais, pregătită ...

Un nou produs completează portofoliul 5 to go: apa cu vitamine 5 to g...

Cristina Mehedinteanu Pastry Chef va propune un portofoliu complet al ...

  • Villa Vinèa redeschide sezonul vizitelor la cramă și pr...

Afiseaza
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

MAIZE, laboratorul gastronomiei fine a Bucurestiului, versiunea Chef Daniel Palici Am mancat de foarte multe ori la Maize, si de fiecare data foarte bine, chiar daca nu am mai scris despre ei. ...

Data actualizarii: 31/03/2018

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close