Articole si stiri legate de lumea gastronomiei, de piata restaurantelor si a localurilor de consum public si subiecte...

Ord. dupa

Adevarata slow food, adevaratul slow cooking, cu produse adevarate, di...

1591 vizite

Primul eveniment dedicat exclusiv bucatariei asiatice va avea loc intr...

201 vizite

Am fost in vizita la HorecaExchange, sa aflam despre evolutia pietei d...

451 vizite

Singurul restaurant rusesc din Bucuresti? A fost primul restaurant ...

21 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

30 vizite

Certificarea MSC urmărește traseul peștelui sălbatic, de la sursă...

65 vizite

The President continua programul educational de combatere a sedentaris...

93 vizite

Sâmbătă, 6 iulie 2019, în centrul Bucureștiului s-a redeschis leg...

1071 vizite

Bistro Ateneu a fost desemnat Restaurantul Anului 2019, în cadrul Gal...

453 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

32 vizite

La restaurantul cu cel mai bun foie gras din Bucuresti, si unul dintre...

185 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului L'Atelier, al ho...

41 vizite

La cel mai bun restaurant de fructe de mare din Bucuresti, dupa clasam...

647 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Isoletta, din pr...

28 vizite

La cel mai bun restaurant de sushi din Bucuresti, dupa clasamentul nos...

855 vizite

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Argentine, din p...

15 vizite

Hard Rock anunță cea mai amplă inovare a meniului, având ca vedet...

201 vizite

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

36 vizite

Bottega del Tartufo va invita la noua degustare de vinuri din data d...

58 vizite

Vineri, 7 iunie 2019, a avut loc cea de-a doua ediție a evenimentului...

141 vizite

La cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare din Bucuresti, du...

647 vizite 1 comentarii

Meniul de degustare Restocracy 2019 al restaurantului Mesogios, din pr...

26 vizite

Nume mare, casa mare, imaginatie mica Golden Blitz a ramas in folcl...

35 vizite

Vinăria Purcari, cel mai mare producător de vinuri premium din Repub...

130 vizite

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

147 vizite
Afiseaza
vizualizari
comentarii

Diferenta dintre marile restaurante si celelalte o vezi, cu adevarat, la legume si la sosuri. Nu la carne, la peste si la ce mai poti primi intr-o farfurie. Replica lui Paul Bocuse, cum ca „un peste e un excelent pretext pentru un sos bun”, e o sinteza foarte plastica si elocventa in aceasta privinta.

Am mancat in toate restaurantele mari din Bucuresti, am fost acolo si cu oameni care au mancat in cele mai mari si mai scumpe restaurante din lume si am discutat cu ei mult despre mancare. Am mancat foarte bine, si mancam din ce in ce mai bine, de la o luna la alta. Am observat si eu, si mi-au confirmat si ei ca in ultimii doi, trei ani, restaurantele din Bucuresti au ajuns foarte departe, cele mai bune de la noi putand sta oricand alaturi de cele mai bune din marile capitalele si orase ale lumii.

Am mancat legume bune in aceste restaurante, desigur, atent alese si bine pregatite. Dar nu-mi mai aduc aminte ce si cum erau. Exista, insa, un restaurant in Bucuresti, in care ies cu mult in evidenta fata de legumele din toate celelalte restaurante, si asta la distanta considerabila. Si oamenii mari cu care am fost acolo mi-au spus acelasi lucru, ca au trecut poate ani de zile de cand nu au mai mancat legume care sa le scoata o exclamatie de uimire.

Am incercat de mai multe ori sa nu mai mananc carne, sau sa mananc mult mai putina. Nu am reusit vreodata mai mult de o zi, o zi si jumatate. Cei cu care am fost aseara la cina mi-au spus ca li s-a intamplat exact la fel, dar ca, iata, e prima data cand isi dau seama ca ar putea avea un pranz si o cina nu doar ca fara carne sau peste, deloc, ci chiar una care le-ar face cu adevarat placere.

Am zambit, pentru ca si eu imi spuneam exact acelasi lucru…

PS: Sa nu va ganditi la legume proaspete, dimineata culese de la tara de o taranca batrana, de departe, pe unde nu a trecut vreodata roata de tractor sau picior de agricultor cu vermorelul in spate, si aduse la Bucuresti cu elicopterul. Ar fi prea simplu. Nu, la legumele acelea care au ajuns aseara in farfuria noastra, Alex si cei de langa el au muncit din greu, nu gluma! Le-au preparat, le-au combinat in multe feluri, au adaugat de toate…

Si o intrebare scurta:

Cate restaurante aveti in oras, la care sa verti sa mergeti in mod special pentru legume?

View Results

Loading ... Loading ...

Cele mai bune legume

Alex Petricean

Alex Petricean este Head Chef-ul restaurantului Maize, deschis anul acesta. Restocracy: De unde, sau de la cine, ati invatat cele mai importante lucruri pe care le stiti despre bucatarie si gatit? ...

MAIZE

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de marketing Maize s-a deschis la inceputul lui noiembrie 2017 in mansarda unui (fel de) bloc cu doua etaje de pe eleganta strada ...

Data actualizarii: 31/03/2018