Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Le sugerez sa puna niste polite cu cateva carti la B4 Market. S-ar put...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Bistro Mangerie este un bistrou cu bucatarie frantuzeasca, situat pe s...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bistropolitan, trecerea de la coffee brown la olive green Bistropol...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

Pentru mulți, Bucătăria.localfood intră automat în categoria rest...

Burgerati și la Chocoloco, o combinație interesantă Ia uitați c...

Cafelier este o cafenea situata la Piata Romana din Bucuresti, pe bule...

Caffe Pascucci este un coffee shop si terasa, situat pe Calea Dorobant...

Cannoleria lui Andrea Di Russo s-a mutat cu tot cu atmosferă Am f...

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în București Eu cre...

Educarea și disciplinarea clientului la Caupona Primul restaur...

Cava Bistronomie, unul dintre puținele restaurante cu mâncare „de ...

Chefs Experience este un restaurant cu specific international, situat ...

Chez Toni e unul dintre cele mai bune restaurante libaneze din Bucures...

Chocolat Dorobanți revine în Beller, de unde a plecat Chocola...

Cibo e Vino este o pizzerie cu livrare sau take away, situata in zona ...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Danielli Pizzeria e un mic bistrou de pizza mai mult pentru luat acas...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Elephante Champagne & Tapas, alt restaurant care aduce Bucureștiu...

Emozia Appartamento este o cafenea de specialitate situata la Piata Do...

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Farinella: exact ce trebuia, unde trebuia si cand trebuia Farinella...

Fico Gelato & More e mai degrabă nici, nici, decât și, și... ...

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

Afiseaza

Cau, surpriza plăcută a sfârșitului de an în București

Eu credeam că se închide, când am văzut obloanele trase pentru o vreme, însă ei făceau un upgrade, de fapt… Lucrurile stau cam așa la Cau: Au fost o mică măcelărie cu un bistrou miniatural, vreo două mese în interior și una sau două afară, în fața ușii. Acum au luat spațiul de alături, unde au mutat măcelăria, galantarele cu cărnuri, și în locul eliberat au făcut un adevărat bistrou. Nu e mare, însă e bine amenajat, cum se vede în poze.

Au schimbat și meniul, cred că au și alt bucătar, care l-a diversificat puțin, și chiar cu câteva tușe de originalitate. E talentat cheful, fără îndoială, și pare să știe bine cum merg și cum se fac lucrurile în bucătărie. Au fost bune toate, și vita dar, mai ales, porcul, antreurile ingenioase, pastele surprinzător de bune, și chiar și desertul.

Serviciul a fost bun. Păcat că bucătarul nu a vrut nicicum să vină să vorbească și cu noi, deși eram singuri în restaurant. Era lângă masa noastră și vreo trei pași nu cred că l-ar fi obosit prea tare. Sau poate altul a fost motivul refuzului… A preferat să ne transmită tot ce avea de spus numai prin chelner. Deși nici măcar nu era nevoie, auzeam oricum ce spune.

Da, Cau e acum un bistrou în toată regula, cu mâncare chiar bună, frumos prezentată, prețuri rezonabile. Clar, o opțiune de pus pe orice listă atunci când locuiți, lucrați sau doar treceți prin Piața Floreasca. (George Butunoiu – decembrie 2021)

Promoveaza vita si porcul din Spania

CAU  o mica macelarie cu bacanie si steakhouse la Piata Floreasca, chiar fata in fata cu fostul Madame Pogany. Au fost tot felul de coferarii si cafenele acolo, dar nu au avut viata lunga. Cred ca au vrut sa-l faca mai intai doar magazin de carne de calitate, cand l-au deschis prin vara, si acum doua luni au adaugat mese ca sa-l faca si mic restaurant. Sau, pur si simplu au deschis bacania inainte ca bucataria sa fie gata.

Au o bucatarie destul de mare in spate, dupa un perete de sticla, pare bine utilata. In minusculul salon din fata au galantarele cu carnuri si cateva mese, iar in fata, pe trotuar, inca doua. Nu m-au lasat sa fac poze, ca sa nu le fure cineva conceptul, presupun.

CAU e o macelarie cu carne proaspata de vita si de porc aduse din Spania si salamuri (charcuterie). In meniu am vazut si pui, au si hamburgeri si ceva mancare cu sos. Eu am luat un boeuf bourguignon si un muschi de vita, bune, amandoua. Si supa de legume a fost destul de buna, dar atat de clocotita ca am stat aproape jumatate de ceas ca sa ma pot atinge de ea. Nu am vazut frigider de vinuri, nici macar niste rafturi, tineau cateva sticle pe un dulap.

Eu si omul de la CAU ne-am antipatizat reciproc si vizibil inca din prima clipa. Eram curios sa vad daca si cu altii e la fel ostentativ distant, insa nu a mai intrat vreun client cat am stat eu acolo, ca sa fac o comparatie. Si am stat mult, nepermis de mult pentru un pranz, cu toate ca nu mai aveau altceva de facut si pe altcineva de servit.

Preturile sunt rezonabile la CAU, si eu vad un raport mai bun calitate / pret decat la giganticii lor vecini Vacamuuu. Sunt sigur ca le va merge si fara mine client… (GB – octombrie 2019)

Bucătăria CAU

Bistrou

Micul salon Cau

Livart si Cau Premier Meat Market & Food

 

Primul restaurant steakhouse cu fine dining din București

Surpriza lui Chef Orlando Zaharia Când vorbim despre steakhouses, în București poți mânca vită la fel de bună ca în orice oraș din Europa, fie acela unul nu foarte mare sau o important...

Data actualizarii: 20/12/2021

CAU  - Str. Banu Antonache, nr. 59 (Piata Floreasca)