Ultimele restaurante evaluate de catre Restocracy

Ord. dupa

Cine o fi fost cu ideea?Spago e un restaurant nou, deschis in ulti...

156 vizite

Daca vreti sa mancati ca in filmeAveam de facut o vizita la o fabr...

124 vizite

Un restaurant libanez in care lucrurile sunt clareBeirut e un mic ...

136 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

280 vizite

Alt restaurant de la care m-am intors imputitFunky Lounge e unul d...

278 vizite

Unul dintre cele mai asteptate restaurante din Bucuresti[...] Meni...

875 vizite

Un restaurant care lipsea din mozaicul gastronomic bucuresteanBlue...

381 vizite

Boema si mancare buna - o combinatie mai putin obisnuitaTherapy Bi...

763 vizite

Un bistrou adevaratLa Taifas e unul dintre cele mai vechi restaura...

224 vizite

Un foarte bun dozaj intre vin si mancareLovin Winebar & Bistro...

411 vizite

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

767 vizite

Tripoli nu pare sa mai fie deloc ce a fostTripoli a avut si vremur...

124 vizite

Mica Italie de pe Calea CalarasilorAm uitat sa intreb daca numele ...

1115 vizite

Nu chiar ca pe vremea dacilor, ci a urmasilor lor, comunistiiCred ...

204 vizite

Italienii mananca pizza si paste in Calea VitanM-a trimis un itali...

185 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale marelui CotroceniDaca im...

288 vizite

Iti vine sa vomiti de la mirosul de tigariOlio este un restaurant ...

361 vizite

Coada la tartineRue du Pain e o brutarie frantuzeasca in Piata Flo...

146 vizite

43 de pagini A3 in meniu numai cu mancareaPeking Duck e un restaur...

231 vizite

Nu va lasati pacaliti cu usurinta de vaporii lui Petcana!Sara Rest...

408 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias manaAm fost la Avalon de doua ori sa...

388 vizite

Cam asa mananca italienii obisnuitiIn casa aceea din poarta Manast...

344 vizite

Dorina a zambit la vreo suta de clienti cat am stat eu acolo...Tre...

143 vizite

Un restaurant care lipsea la DomeniiSabatini Pizza & Restauran...

130 vizite

Sa compar buctaria italiana traditional cu cea fina, sau nu?Am fos...

79 vizite

Am mancat si eu de cateva ori in Italia ca in Italia, si nu-mi mai tre...

980 vizite

Fabuloasa gradina de pe Toamnei 101Moudy's Kitchen e restaurantul...

1522 vizite

O pizzerie de burlaciOmul din poza a deschis acum trei luni o pizz...

529 vizite

Chelnerul de meserie care te minte uitandu-se fix in ochii taiOste...

386 vizite

Sa se duca altii la Coin Vert!Coin Vert e un restaurant libanez ve...

214 vizite

Unul dintre restaurantele de peste de referinta ale BucurestiuluiA...

908 vizite

Decadere. Mai jos de atat nu prea are unde sa se duca.Bistro Ateli...

162 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul VechiThe Ace, pe numele lui...

430 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani?Phill e un r...

292 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

657 vizite

Viata din Matasari care bate filmele cu sicilieniBelli Siciliani e...

707 vizite

Un restaurant numai bun pentru turisti inocentiTerasa Doamnei e un...

124 vizite

Noul val al micilor localuri boeme, cu bucatarie creativaMA e unul...

1892 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?Abia acum, in ...

543 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante...Am fost la res...

746 vizite

Restaurantul galerie de arta contemporanaMi s-a reprosat ca am sub...

2117 vizite

Poti face din aproape orice o delicatesa, cand iti pui capul la contri...

685 vizite

Noul restaurant vedeta al Bucurestiului, o constructie geniala de mark...

5673 vizite

Un restaurant conservatorRestaurantul La Cena, de unde incepe Mari...

370 vizite

Cel mai cunoscut si mai profitabil restaurant italian din Bucuresti ...

368 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

251 vizite

Restaurantele ca Turquoise vor iesi din top, unul cate unulTurquoi...

360 vizite

Bani aruncati pe ceva mult prea dulce si altceva mult prea acruFun...

784 vizite

Local boem, ultima sansa pentru Barka SaffronBarka Saffron e un mi...

123 vizite

O noua afacere de succes a evreilor de la DonCafe5ensi, citit "sen...

1643 vizite

De ce nu or fi aflat cei din Floreasca ce noroc a dat peste ei?Dup...

126 vizite

Unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de mare din B...

1721 vizite

Unul dintre putinele restaurante bune ale Bulevardului DecebalPad ...

285 vizite

Panorama Victoriei si a BuzestiuluiUpstairs Rooftop e unul din cel...

289 vizite

Greu sa impaci pe toata lumea...Stadio e un restaurant mai vechi a...

54 vizite

Daca din o mie unuia i se face foame, The Harbour o duce bine...Th...

100 vizite

Terasa de pe acoperis e singurul lucru pe care mi-l mai aduc aminte ...

53 vizite

Cantina greceasca de la Piata DomeniiTaverna Marelui Paharnic e un...

145 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareascaTaverna La Zavat isi...

296 vizite

Probabil va ajunge o banala sala de mese pentru micul dejun al hotelul...

182 vizite

Un restaurant trist, in care chelnerii fumeaza mai mult decat clientii...

118 vizite

O lectie buna de eficientaZa Lokal a luat locul lui Ad hoc Bistro,...

183 vizite

O noua viata pentru marele restaurant de pe Caderea BastilieiDespr...

547 vizite
Afiseaza
vizualizari

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au schimbat meniul complet si au reusit un salt de peste 100 de locuri in Lista Restocracy, ajungand in prima treime in topul restaurantelor din Bucuresti in momentul in care scriu.

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita anterioara, nu mai revin decat cu mentiunea ca le-as fi pus o nota mai mare daca nu ar fi avut o muzica atat de stridenta si de violenta incat sa-l deranjeze chiar si pe Mircea, impasibilul meu prieten cu care am luat masa la Madame Pogany, si daca mesele nu ar fi fost mult prea mici. Chiar am vrut sa inregistrez o secventa cu rockul, sau ce o fi fost acela, ca sa fie mai elocventa descrierea, insa toate difuzoarele sunt pe tavan, asa ca am renuntat. Pentru moment…

Nu e fine dining la Madame Pogany, nici nu cred ca si-au propus asta, insa noul meniu si, mai ales, ce am gasit in farfurie, ne-au facut sa-i punem si pe ei in lista restaurantelor cu bucatarii fine din Bucuresti.

Au pastrat si un meniu al zilei pentru cei mai zgarciti, meniu cu mancare banala, ceea ce cred ca e o mare… (citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Vor face niste schimbari majore in septembrie. Pana atunci e o cantina buna, dar nu prea mult in plus.

Cred ca Madame Pogany a fost primul restaurant care a impus in Bucuresti conceptul de “bucatarie urbana”, si l-a si pus pe firma, ca facand parte integranta din nume, practic.

Bucataria urbana e bucataria din afara restaurantelor, o bucatarie comuna, insa creativa, a celor care gatesc acasa ori la prieteni, cu diferite ocazii, dar care se straduiesc de fiecare data sa faca ceva bun, putin special, incearca tot felul de retete de pe Internet, sau pur si simplu le inventeaza singuri. E bucataria clasei de mijloc, partea ei mai de sus, daca e sa facem o segmentare la segmentare, a oamnenilor tineri, inventivi, dornici de noutate, care au si resursele pentru astfel de incercari.

Conceptul e la moda si se raspandeste repede, mai ales in cazul micilor bistrouri in care patronul e si chef, sau le cei care s-au saturat de alte joburi, au lasat totul la o parte si s-au apucat de gatit, din pasiune. Pentru ca da, “firul rosu” in toate aceste demersuri e pasiunea, un concept care se vinde, si care vinde foarte bine daca e expus ostentativ, cu un marketing profesionist.

Madame Pogany ocupa cea mai mare parte a unui parter jos (aproape demisol) al unei foarte mari cladiri de birouri din Piata Floreasca. Au avut planuri mari cand l-au conceput: sa fie restaurant la parnz si seara devreme, si apoi sa se transforme in club mai spre noapte.

E interesanta amenajarea la Madame Pogany, e minimalista, stilul industrial la moda, cu peretii nefinisati, direct betonul din constructie si instalatiile aferente. Penumbra, unii il gasesc cam sumbru, rece, nu foarte primitor. Au o terasa ingusta si lunga, pe toata lunginea cladirii. Primavara si toamna arata bine, in general, insa vara, cand trag copertinele, e prea intunecoasa.

Meniul e de bucatarie urbana la Madame Pogany, dupa cum am spus. A fost ceva mai creativ la inceput, cand l-au deschis. Aveau si multi clienti, de multe ori l-am vazut plin. Insa apoi au aparut multe alte restaurante in Piata Floreasca, si clientii au inceput sa se imparta intre acestea, asa ca Madame Pogany s-a mai golit, iar meniurile creative nu prea au mai putut sa fie sustinute.

Nu scriu mai multe acum despre Madame Pogany, mi-au spus ca vor fi schimbari masive acolo, pana incepe toamna, si in amenajare si, mai ales, inmeniu si in conceptul culinar. Da, si eu cred ca e nevoie, e mult prea mare spatiul la Madame Pogany ca sa ramana viabil daca nu vin cu ceva care sa-i diferentieze clar de numeroasa concurenta din jur. Pana atunci, insa, Madame Pogany ramane un fel de cantina pentru numerosii corporatisti din zona, la pranz, si un club nu foarte plin seara.

Am pus Madame Pogany in Lista Restocracy cu cele mai bune restaurante din Bucuresti pentru ca suntem la inceput, si litsa nu e completa, insa nu cred ca va ramane prea mult aici, pe masura ce intra alte restaurante mari in Lista si cele din partea ei de jos vor trebui sa iasa, unul cate unul, daca nu vor gasi formula castigatoare cu marile schimbari din toamna… (GB – iunie 2017)

Madame Pogany de la Piata Floreasca - noile cafenele ale Bucurestiului

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au sc...

Prezentarea noului Chef Ionut Gagiu la Madame Pogany

Vineri, 17 noiembrie 2017, restaurantul Madame Pogany a organizat un eveniment de prezentare a noului Chef Ionut Gagiu, precum si o degustare a meniului.Intr-un cadru distins, dar totodata intim s...

Meet the Chef Ionut Gagiu by Madame Pogany

Madame Pogany a crescut. După 7 ani de la inventarea conceptului de Bucatarie Urbana am trecut la nivelul următor, mai sofisticat, mai pregătit pentru un public matur, pretențios, care știe ce vr...


Madame Pogany

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.