Restaurantele din Lista Restocracy cu bucatarie internationala, bucatarie urbana si cu specific multicuisine

Ord. dupa

Restaurantul pescaresc cu cele mai multe feluri de peste din Bucuresti...

7443 vizite

Le Vivier, probabil cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti ...

4571 vizite

Ori au evoluat ei, ori nu am avut eu noroc data trecuta... Am reven...

7413 vizite

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

10163 vizite

Cel mai vechi mare bucatar de bucatarie fina din Bucuresti? Pe ...

9144 vizite

Ce iese cand iti permiti sa cumperi totul la cea mai buna calitate ...

4819 vizite

Centrul Vechi, mancare buna, Miki fermecatoare... Beef Room e u...

2503 vizite

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

9971 vizite

Neo-boema, Post-boema, Pseudo-boema, adica boema bine marketata (.....

4251 vizite

Atentie la gust! In rest, totul e super... Prima vizita la NOR ...

15953 vizite

Cred ca e cel mai bun restaurant oriental din Bucuresti Am revenit ...

4976 vizite

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

3695 vizite

Un restaurant conservator La Brasserie e neschimbat, din toate punc...

3089 vizite

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

2522 vizite

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsa Am a...

2835 vizite

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

17454 vizite

Una dintre putinele boeme bucurestene care par sincere Arome m-au f...

917 vizite

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina? Cred ca no...

2075 vizite

A fost cel mai bun restaurant din Bucuresti intr-o vreme... Nu stiu...

2084 vizite

Se vede unde pune Ashlie Dias mana Am fost la Avalon de doua ori sa...

1737 vizite

Un lucru bine facut Am revenit la E3 by Entourage din Piata Floreas...

3867 vizite

Un steakhouse cuminte si conservator Barbizon Steak House e restaur...

1224 vizite

Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe seara ...

3369 vizite

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

3211 vizite

Un restaurant pentru evenimente simandicoase Multi il numesc Clubul...

2330 vizite

Mega Image si-au deschis Maison des Chefs, si bine au facut! Bine a...

3205 vizite

Cred ca a venit vremea sa ne adaptam noi la MA Bistro, nu invers ...

8521 vizite

Divergentele persista Periodic sunt admonestat ca ii subevaluez pe ...

2966 vizite

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

5998 vizite

Conceptul de bistrou urban contemporan Am revenit la Pio Bistro dup...

1260 vizite

Printesa in negru cu margele albe Daca tin eu bine minte, restauran...

1856 vizite

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

1927 vizite

Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si sintetiza...

1502 vizite

Ei par multumiti cu ce au... Am revenit la The Grill dupa exact un ...

5411 vizite

Mancare buna si in Progresului Istoria restaurantului Naan e greu d...

3241 vizite

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

1905 vizite

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

1043 vizite

Un bucatar grec foarte talentat la Ora Experience Ora Experience se...

1177 vizite

Mandaloun, luxul si excesele orientale Saptamana trecuta s-a de...

6906 vizite

Mi se pare mie, sau Sami Corodianu s-a cam resemnat? Cei cativa...

2160 vizite

26 de lei o sticla de apa de 0.75...  La ultima vizita la Gargantu...

1127 vizite

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

954 vizite

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

2784 vizite

Au chiar tot ce le trebuie, mai putin mancare buna... Cred ca data ...

9117 vizite

Un concept surprinzator pentru Centrul Vechi The Ace, pe numele lui...

1117 vizite

Bucurestiul urban, educat si linistit Cred ca primul restaurant des...

1916 vizite

Unul dintre putinele lucruri frumoase dinspre Mihai Bravu DaDa e un...

1154 vizite

Un restaurant cuminte si conservator Citronelle e restaurantul ...

593 vizite

Am revenit la NOA ca sa mancam si sa vedem ce mai e nou, mai ales ca a...

1598 vizite

Cel mai bun porc din Bucuresti? Flying Pig e un restaurant relativ ...

1297 vizite

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

1778 vizite

O buna optiune de bufet in zona, all you can eat, daca banii nu sunt p...

903 vizite

Cand e vorba despre ala micu, ce, te mai uiti la bani? Phill e un r...

1012 vizite

Sa vedem ce pot face trei surori cu un mic restaurant... In primava...

1355 vizite

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei? Abia acum, in ...

2258 vizite

Un restaurant bun cand vreti sa faceti turism in centrul Bucurestiului...

1170 vizite

Domnul Jacob Hausmann, o lectie de marketing eficient Mica Elvetie ...

2401 vizite

Pai nu sunteti doi, v-am adus doua linguri, ce mai vreti? Am ajuns ...

1296 vizite

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

2547 vizite

Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am ajuns din nou la Fratel...

815 vizite

The Gallery din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaurant dis...

535 vizite

Noblesse, sau fascinatia morbida a bugetarilor de lux pentru mancarea ...

1483 vizite

Biserica Anglicana, Gradina Icoanei, Biserica Pitar Mos... El Pato ...

1280 vizite

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

3597 vizite

Terasa de vara pentru muzica si distractie, mai putin pentru mancare ...

4004 vizite

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna... Am revenit la C...

2287 vizite

Te cauta in punga la intrare, dar nu de arme sau droguri, ci de mancar...

3921 vizite

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

1510 vizite

Ruda de la tara din familia celor cu Stadio si cu Nor Sky Sunt puti...

1546 vizite

Cred ca Gargantua KSLF ar merita un chef mai talentat Am revenit la...

2300 vizite

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

702 vizite

Mancare destul de buna pentru un restaurant de trafic, de volum mare.....

2371 vizite

Mic restaurant turistic de pasaj Arata la fel Salon Golescu de cand...

1541 vizite

Calea Calarasilor intra in Topul Restocracy cu al doilea restaurant ...

1421 vizite

Exista viata si "La fantani", totusi... Cei de la Haute Pepper au f...

1263 vizite

Minunea inmultirii pestilor la Lido’s Brasserie... S-a redesc...

1170 vizite

Parc sau servicii placute si mancare buna? Am revenit la Gargantua ...

2266 vizite
Afiseaza
vizualizari

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au schimbat meniul complet si au reusit un salt de peste 100 de locuri in Lista Restocracy, ajungand in prima treime in topul restaurantelor din Bucuresti in momentul in care scriu.

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita anterioara, nu mai revin decat cu mentiunea ca le-as fi pus o nota mai mare daca nu ar fi avut o muzica atat de stridenta si de violenta incat sa-l deranjeze chiar si pe Mircea, impasibilul meu prieten cu care am luat masa la Madame Pogany, si daca mesele nu ar fi fost mult prea mici. Chiar am vrut sa inregistrez o secventa cu rockul, sau ce o fi fost acela, ca sa fie mai elocventa descrierea, insa toate difuzoarele sunt pe tavan, asa ca am renuntat. Pentru moment…

Nu e fine dining la Madame Pogany, nici nu cred ca si-au propus asta, insa noul meniu si, mai ales, ce am gasit in farfurie, ne-au facut sa-i punem si pe ei in lista restaurantelor cu bucatarii fine din Bucuresti.

Au pastrat si un meniu al zilei pentru cei mai zgarciti, meniu cu mancare banala, ceea ce cred ca e o mare… (citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Vor face niste schimbari majore in septembrie. Pana atunci e o cantina buna, dar nu prea mult in plus.

Cred ca Madame Pogany a fost primul restaurant care a impus in Bucuresti conceptul de „bucatarie urbana”, si l-a si pus pe firma, ca facand parte integranta din nume, practic.

Bucataria urbana e bucataria din afara restaurantelor, o bucatarie comuna, insa creativa, a celor care gatesc acasa ori la prieteni, cu diferite ocazii, dar care se straduiesc de fiecare data sa faca ceva bun, putin special, incearca tot felul de retete de pe Internet, sau pur si simplu le inventeaza singuri. E bucataria clasei de mijloc, partea ei mai de sus, daca e sa facem o segmentare la segmentare, a oamnenilor tineri, inventivi, dornici de noutate, care au si resursele pentru astfel de incercari.

Conceptul e la moda si se raspandeste repede, mai ales in cazul micilor bistrouri in care patronul e si chef, sau le cei care s-au saturat de alte joburi, au lasat totul la o parte si s-au apucat de gatit, din pasiune. Pentru ca da, „firul rosu” in toate aceste demersuri e pasiunea, un concept care se vinde, si care vinde foarte bine daca e expus ostentativ, cu un marketing profesionist.

Madame Pogany ocupa cea mai mare parte a unui parter jos (aproape demisol) al unei foarte mari cladiri de birouri din Piata Floreasca. Au avut planuri mari cand l-au conceput: sa fie restaurant la parnz si seara devreme, si apoi sa se transforme in club mai spre noapte.

E interesanta amenajarea la Madame Pogany, e minimalista, stilul industrial la moda, cu peretii nefinisati, direct betonul din constructie si instalatiile aferente. Penumbra, unii il gasesc cam sumbru, rece, nu foarte primitor. Au o terasa ingusta si lunga, pe toata lunginea cladirii. Primavara si toamna arata bine, in general, insa vara, cand trag copertinele, e prea intunecoasa.

Meniul e de bucatarie urbana la Madame Pogany, dupa cum am spus. A fost ceva mai creativ la inceput, cand l-au deschis. Aveau si multi clienti, de multe ori l-am vazut plin. Insa apoi au aparut multe alte restaurante in Piata Floreasca, si clientii au inceput sa se imparta intre acestea, asa ca Madame Pogany s-a mai golit, iar meniurile creative nu prea au mai putut sa fie sustinute.

Nu scriu mai multe acum despre Madame Pogany, mi-au spus ca vor fi schimbari masive acolo, pana incepe toamna, si in amenajare si, mai ales, inmeniu si in conceptul culinar. Da, si eu cred ca e nevoie, e mult prea mare spatiul la Madame Pogany ca sa ramana viabil daca nu vin cu ceva care sa-i diferentieze clar de numeroasa concurenta din jur. Pana atunci, insa, Madame Pogany ramane un fel de cantina pentru numerosii corporatisti din zona, la pranz, si un club nu foarte plin seara.

Am pus Madame Pogany in Lista Restocracy cu cele mai bune restaurante din Bucuresti pentru ca suntem la inceput, si litsa nu e completa, insa nu cred ca va ramane prea mult aici, pe masura ce intra alte restaurante mari in Lista si cele din partea ei de jos vor trebui sa iasa, unul cate unul, daca nu vor gasi formula castigatoare cu marile schimbari din toamna… (GB – iunie 2017)

Monday evening mood…

Publicată de Restocracy pe Luni, 2 Iulie 2018

Madame Pogany de la Piata Floreasca - noile cafenele ale Bucurestiului

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au sc...

Prezentarea noului Chef Ionut Gagiu la Madame Pogany

Vineri, 17 noiembrie 2017, restaurantul Madame Pogany a organizat un eveniment de prezentare a noului Chef Ionut Gagiu, precum si o degustare a meniului. Intr-un cadru distins, dar totodata intim s...

Meet the Chef Ionut Gagiu by Madame Pogany

Madame Pogany a crescut. După 7 ani de la inventarea conceptului de Bucatarie Urbana am trecut la nivelul următor, mai sofisticat, mai pregătit pentru un public matur, pretențios, care știe ce vr...

Data actualizarii: 05/09/2018

Madame Pogany

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.