Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Micul bistrou al Herastraului, cu mancare mai buna decat a gigantilor ...

2208 vizite

Mica Italie de pe Calea Calarasilor Am uitat sa intreb daca numele ...

2236 vizite

Marketing bun. Sa vedem cat o sa tina... Modelul clasic de restaura...

417 vizite

Modelul rusesc: pranzul patronului e sfant, inainte de toate! A...

2439 vizite

O fi Aqua alt restaurant in sezonul rece? De la Aqua am pastrat o a...

5711 vizite 1 comentarii

Limo Cuisine si marea lui inventie: crevetii inveliti in bacon cu tot ...

2422 vizite

Le merge bine Am revenit la Pasterra, am mancat paste (tagliate...

1990 vizite

Balkan Bistro este un restaurant central în București unde vei regă...

54 vizite

Cel mai ieftin restaurant din Herastrau Se pare ca Patru Anotimpuri...

1954 vizite

S-a redeschis cu acelasi nume Bel Mondo, dupa ce s-a mutat cateva sute...

589 vizite

O trattoria ca in filmele americane de actiune Portobello e un rest...

15 vizite

“După ce a venit primul nostru espressor, probabilitatea ca visul s...

129 vizite

Unul dintre cele mai frumoase restaurante ale Bucurestiului Am reve...

5986 vizite 1 comentarii

Nu orice restaurant cu mancare buna e si plin! M-am intors la A...

1130 vizite

Chelnerita nu se putea ocupa de noi fiindca... lua masa! Nu credeam...

706 vizite

Se modernizeaza restaurantele si in cartierele mai conservatoare ...

699 vizite

Ca sa nu spuna lumea ca nu au si ei restaurant... Hilton Garden Inn...

389 vizite

Ce merge in Baba Novac si la Piata Muncii s-ar putea sa nu mearga si i...

1466 vizite

Multumiti cu ce au, nu cred ca vor mai multa bataie de cap Mi-a pla...

830 vizite 1 comentarii

Un restaurant corect de trafic turistic Trattoria Romana e un resta...

354 vizite

O fi un bistrou - bakery - coffee club pentru ASE-istii de peste drum?...

291 vizite

Piata Muncii bate Piata Victoriei. Cel putin pentru moment... KOS e...

1721 vizite 1 comentarii

Giuseppe, un bucatar italian in Cartierul Francez In complexul acel...

693 vizite

Bistrou cu motociclisti frumosi Putini stiu acum cine a fost Mobra,...

2261 vizite

As fi preferat sa fie mai mic antricotul, dar si mai ieftin Vacamuu...

1155 vizite 1 comentarii
Afiseaza
vizualizari
comentarii

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au schimbat meniul complet si au reusit un salt de peste 100 de locuri in Lista Restocracy, ajungand in prima treime in topul restaurantelor din Bucuresti in momentul in care scriu.

Nu am remarcat vreo schimbare in amenajare. Nici nu am notat detaliile ca sa pot urmari diferentele, e drept, dar nu acolo era problema lui Madame Pogany. Ambianta e cea descrisa la vizita anterioara, nu mai revin decat cu mentiunea ca le-as fi pus o nota mai mare daca nu ar fi avut o muzica atat de stridenta si de violenta incat sa-l deranjeze chiar si pe Mircea, impasibilul meu prieten cu care am luat masa la Madame Pogany, si daca mesele nu ar fi fost mult prea mici. Chiar am vrut sa inregistrez o secventa cu rockul, sau ce o fi fost acela, ca sa fie mai elocventa descrierea, insa toate difuzoarele sunt pe tavan, asa ca am renuntat. Pentru moment…

Nu e fine dining la Madame Pogany, nici nu cred ca si-au propus asta, insa noul meniu si, mai ales, ce am gasit in farfurie, ne-au facut sa-i punem si pe ei in lista restaurantelor cu bucatarii fine din Bucuresti.

Au pastrat si un meniu al zilei pentru cei mai zgarciti, meniu cu mancare banala, ceea ce cred ca e o mare… (citeste tot) (GB – noiembrie 2017)

Vor face niste schimbari majore in septembrie. Pana atunci e o cantina buna, dar nu prea mult in plus.

Cred ca Madame Pogany a fost primul restaurant care a impus in Bucuresti conceptul de „bucatarie urbana”, si l-a si pus pe firma, ca facand parte integranta din nume, practic.

Bucataria urbana e bucataria din afara restaurantelor, o bucatarie comuna, insa creativa, a celor care gatesc acasa ori la prieteni, cu diferite ocazii, dar care se straduiesc de fiecare data sa faca ceva bun, putin special, incearca tot felul de retete de pe Internet, sau pur si simplu le inventeaza singuri. E bucataria clasei de mijloc, partea ei mai de sus, daca e sa facem o segmentare la segmentare, a oamnenilor tineri, inventivi, dornici de noutate, care au si resursele pentru astfel de incercari.

Conceptul e la moda si se raspandeste repede, mai ales in cazul micilor bistrouri in care patronul e si chef, sau le cei care s-au saturat de alte joburi, au lasat totul la o parte si s-au apucat de gatit, din pasiune. Pentru ca da, „firul rosu” in toate aceste demersuri e pasiunea, un concept care se vinde, si care vinde foarte bine daca e expus ostentativ, cu un marketing profesionist.

Madame Pogany ocupa cea mai mare parte a unui parter jos (aproape demisol) al unei foarte mari cladiri de birouri din Piata Floreasca. Au avut planuri mari cand l-au conceput: sa fie restaurant la parnz si seara devreme, si apoi sa se transforme in club mai spre noapte.

E interesanta amenajarea la Madame Pogany, e minimalista, stilul industrial la moda, cu peretii nefinisati, direct betonul din constructie si instalatiile aferente. Penumbra, unii il gasesc cam sumbru, rece, nu foarte primitor. Au o terasa ingusta si lunga, pe toata lunginea cladirii. Primavara si toamna arata bine, in general, insa vara, cand trag copertinele, e prea intunecoasa.

Meniul e de bucatarie urbana la Madame Pogany, dupa cum am spus. A fost ceva mai creativ la inceput, cand l-au deschis. Aveau si multi clienti, de multe ori l-am vazut plin. Insa apoi au aparut multe alte restaurante in Piata Floreasca, si clientii au inceput sa se imparta intre acestea, asa ca Madame Pogany s-a mai golit, iar meniurile creative nu prea au mai putut sa fie sustinute.

Nu scriu mai multe acum despre Madame Pogany, mi-au spus ca vor fi schimbari masive acolo, pana incepe toamna, si in amenajare si, mai ales, inmeniu si in conceptul culinar. Da, si eu cred ca e nevoie, e mult prea mare spatiul la Madame Pogany ca sa ramana viabil daca nu vin cu ceva care sa-i diferentieze clar de numeroasa concurenta din jur. Pana atunci, insa, Madame Pogany ramane un fel de cantina pentru numerosii corporatisti din zona, la pranz, si un club nu foarte plin seara.

Am pus Madame Pogany in Lista Restocracy cu cele mai bune restaurante din Bucuresti pentru ca suntem la inceput, si litsa nu e completa, insa nu cred ca va ramane prea mult aici, pe masura ce intra alte restaurante mari in Lista si cele din partea ei de jos vor trebui sa iasa, unul cate unul, daca nu vor gasi formula castigatoare cu marile schimbari din toamna… (GB – iunie 2017)

Monday evening mood…

Publicată de Restocracy pe Luni, 2 Iulie 2018

Madame Pogany de la Piata Floreasca - noile cafenele ale Bucurestiului

De ce sa-l umilesti pe mancatorul de meniu al zilei?

Abia acum, in noiembrie, cei de la Madame Pogany au reusit sa faca schimbarea pe care o anuntasem pentru septembrie. Au adus un chef nou, pe Ionut Gagiu, talentat si muncitor, din cate am vazut, au sc...

Prezentarea noului Chef Ionut Gagiu la Madame Pogany

Vineri, 17 noiembrie 2017, restaurantul Madame Pogany a organizat un eveniment de prezentare a noului Chef Ionut Gagiu, precum si o degustare a meniului. Intr-un cadru distins, dar totodata intim s...

Meet the Chef Ionut Gagiu by Madame Pogany

Madame Pogany a crescut. După 7 ani de la inventarea conceptului de Bucatarie Urbana am trecut la nivelul următor, mai sofisticat, mai pregătit pentru un public matur, pretențios, care știe ce vr...

Data actualizarii: 13/05/2019

Madame Pogany