Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pare Cava Bistr...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Cu perdele, ca sa nu poti vedea Bucurestiul vechi al Dorobantilor de s...

Das BOB Kaffeehub este o cafenea situata pe Calea Dorobantilor, nr. 32...

Die Deutsche Kneipe - Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva...

DonCafe Brasserie au gasit cheia succesului Evreii acestia au mai m...

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Enjoy, sau cum sa fii fraierit fara sa te superi prea tare Enjo...

Exclusive Zone Lounge este un  local high-class, cigar lounge elegant...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

Fico Gelato & More este o gelaterie si cafenea situata la Piata Fl...

A revenit gustul la Fior di Latte Am revenit la Fior di Latte p...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Four Seasons de la Piata Dorobantilor, mereu intre primele cateva cele...

Fratellini Bistro - Inca nimic cu adevarat bun de mancare... Am aju...

Sa mancam la Frudisiac pentru a nu muri de foame! Liniste de data a...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180! Gabbiano e a...

Gargantua d’Oro, cred ca ar fi timpul sa reganditi meniul. Merg r...

GastroLab vine cu o contributie originala la constructia Noii Bucatari...

Boema de Dorobanti sau cum sa vinzi cana de apa cu 10 lei Prima imp...

60 de lei ravioli, 40 melcisorii... Am revenit la Grano pentru ...

Hambar - Braseria potrivita la locul potrivit Hambar ceea ce au si ...

Japanos Victoriei - Cred ca asa arata bistrourile in Japonia in orasel...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras Am fost la Kanp...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autentica La Belle Epoque ...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

Afiseaza

Telefonul chelnerului de la Tasting Room

Tasting Room in Piata Floreasca, restaurant si winebarAm revenit la Tasting Room dupa putin timp. Ambianta aceeasi, evident, locul arata foarte bine, nu ar avea vreun motiv sa schimbe ceva, desigur.

Mancarea de la Tasting Room mi s-a parut ceva mai putin buna decat data trecuta. Am luat o salata de caracatita foarte buna, somon teriyaki destul de bun, insa cu un sos teriyaki prea gros si mult prea dulce, era ca o pasta groasa de la mierea sau siropul prea concentrate pe care le-au folosit; orezul cam uscat si intarit deja, pulpa de rata destul de buna, insa cam neobisnuit sa vina asa, fara nimic alaturi; tarta cu mere a fost foarte buna.

Serviciul a fost cam neatent la Tasting Room, cu un chelner vesel, dar inveselit de ce gasea pe telefon, pentru ca nu avea niciun chef de lucru, butona intruna pe smartphone si parea foarte satisfacut de ce vede acolo. Bineinteles ca nu ne-a adus tacamuri, desi i-am spus clar si raspicat de mai multe ori ca vrem sa impartim mancarea.

Si preturile mi s-au parut ceva mai mari decat data trecuta, desi nu cred ca le-au schimbat de caurand. Insa cand mancarea ti se pare mai putin buna, si preturile ti se par mai mari, evident, pe cale de consecinta.

Oricum, Tasting Room ramane un restaurant bun, ca dovada ca si clienti are in permanenta. (GB – ianuarie 2018)

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna…

Tasting Room e un mic restaurant de la Piata Floreasca, al celor care au un magazin de vinuri cunoscut in zona, Ethic Wine. L-au gandit ca pe un mic bistrou la inceput, unde sa manance ei cu prietenii si unde sa deguste vinurile in tihna, si asa cum trebuie, insa succesul le-a depasit asteptarile, se pare, si au investit mai mult decat prevazusera initial ca sa-l aduca la standardul la care este acum.

Au o cladire mica pe Putul lui Zamfir, chiar de unde incepe acesta din Piata Dorobantilor. Ce se vede din strada, si unde stau clientii, pare sa fie o constructie usoara construita ulterior, in prelungirea unei case mai vechi din spate, sau ce o fi acolo, ca nu iti dai seama deloc uitandu-te din strada.

Tasting Room e frumos amenajat, luminos de la peretele de sticla dinspre strada, cu mese simple de lemn si pereti tapetati cu rafturi cu sticle cu vin.

Meniul e facut cu cap la Tasting Room, nu e lung, dar nici prea scurt nu este, diverse feluri de mancare din mai multe bucatarii, de la cele italienesti la asiatice si altele nereperabile, din bucataria urbana, de acum, mai degraba.

Nu mai tin minte ce am mancat, pentru ca nu mi-am notat, dar am retinut ca a fost destul de buna, chiar surprinzatoare pentru un restaurant mic. Am mancat afara, pe trotuar, pentru ca ne-au spus ca toate mesele sunt rezervate, desi nu era nimeni in restaurant la ora aceea, pe la 18. I-am spus chelnerului ca ne grabim, o sa mancam repede ceva, nu vor apuca multi clienti sa vina pana terminam noi. Mai ales ca, intr-un astfel de restaurant oamebnii vin pregatiti sa ramana mai mult, si asta nu o faci de cand inca soarele e sus, pe cer, ci mai tarziu, dupa 19 sau chiar 20. Dar chelnerul nu si nu, ca e totul ocupat. Asa ca am mancat studenteste de data asta. Bine, macar, ca era inca vara afara…

Preturile nu par mari, pentru o mancare buna cum e cea de la Tasting Room, mai ales ca nu te costa mult vinul, am auzit ca poti sa-ti cumperi sticla de la Ethic Wine si sa o bei la Tasting Room. Daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna, care ar trebui sa fie copiata si de catre altii…

Clienti nu erau la ora aceea, dupa cum am spus, insa vad ca e mai mereu plin seara, cand trec pe langa Tasting Room.

Tasting Room e un lucru facut cu cap, se pare ca au gasit formula optima care sa le combine afacerea cu vin, placerea mancatului bine si spatiile disponibile si cu chirii mari de la Piata Floreasca… (GB – septembrie 2017)

Micul salon Tasting Room cu vinoteca

 

Data actualizarii: 23/04/2020

Tasting Room  - Str. Putul lui Zamfir, nr. 64 (Piata Floreasca)