Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca din...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Stilul contemporan, degajat, muncit dar nu inutil sofisticat Vizita...

Agora Floreasca, food court-ul din Piata Floreasca din Bucuresti, cu n...

Boema hipster bucuresteana Stiu Ai Sushi Bar inca de cand s-a desch...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Avido: fetele inimoase si micul lor bistrou din Piata Floreasca ...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Bocca, o cantina a saracilor bogatului cartier Marea casa din celeb...

Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit la Cava Bistro...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Toate la fel... Am revenit dupa un an si ceva la Die Deutsche Knei...

DonCafe: nu s-au abtinut sa inghesuie mesele dincolo de orice limita.....

Due Amici isi fac o virtute din neschimbare Dupa aproape doi ani, am ...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am reveni...

O noua ghicitoare pusa de cei de la EMTE EMTE vine de la “eat, me...

E placut si linistit la Exile, restaurantul lui Romica, personajul de ...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

Fish House au castigat competitia pentru cel mai bun peste din Bucures...

Intentii bune, insa imaginatia putina strica planurile Fitto Cafe e...

Afiseaza

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante…

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev, si apoi student, in vremurile cand afara era comunism. Dar cine a mers la Sinaia fara sa fi mancat la Furnica?

Atunci, la Furnica sau in oricare alt restaurant, mancai ciorba si cotlet de porc cu cartofi prajiti. Si, eventual, inca un fel de mancare, poate chiar doua, daca aveai mare noroc. Am crescut cu asta, nici nu am stiut pana in adolescenta tarzie ca intr-un restaurant ai putea sa alegi, de pilda, intre patru sau cinci feluri de mancare, cum am vazut cand am ajuns la Bucuresti, la facultate, la restaurantele din centru.

Am avut in liceu un coleg si prieten bun, pe Iulian, am fost si colegi de banca. Era bogat Iulian, avea neamuri in strainatate. Atunci, oricine avea vreo ruda in strainatate era bogat, era privit cu mare respect si cu mare invidie si era pus automat pe lista cu personalitati. Cei care aveau neamnuri in strainatate primeau pachete. Se stia cu cateva saptamani inainte cam cand urma sa vina pachetul, si… (citeste tot)

Un reprezentatnt important al specificului japonez

Yoshi (Yoshi Sushi & Teppanyaki, pe numele lui intreg, cu care se prezinta) e un restaurant japonez in Piata Floreasca, acolo de mai multi ani si se pare ca ii merge bine. Marius Tuca e proprietar, cred ca mai are un partener.

E la parterul unei mari cladiri de birouri din Floreasca, dintre acelea construite dupa Revolutie, moderne, cu multa sticla. Yoshi Sushi & Teppanyaki are un spatiu nu prea mare la parter, si mai au si la mezanin o salita in care sunt mesele de Teppanyaki. Terasa e mult mai lunga, dar nu prea lata, pe o latura a cladirii.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e amenajat modern, metropolitan, intr-un concept unitar, bine facut, cu trimiteri catre ecologicul urban. Are pereti de sticla pe doua laturi, insa partea cu terasa acopera tot si nu lasa chiar atata lumina sa intre pe cat ar parea.

Meniul e lung la Yoshi Sushi & Teppanyaki, cu de toate, si sushi si nesushi. Cheful e talentat, il stiu de pe cand era la Maiko, pe la Village Francais, a iesit repede in evidenta. Basarabean, tanar, de viitor, Vova (asa il cheama) are idei, stie sa combine gusturile. Mancarea e buna, frumos prezentata.

Si serviciul e bun la Yoshi Sushi & Teppanyaki, desi putin neatenti la detalii. Preturile sunt destul de mari, mai mari decat la multe restaurante cu specific japonez din Bucuresti, de sushi si nu numai.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e unul dintre cele mai cunoscute si mai bune restaurante japoneze din Bucuresti, in „zona japoneza”, cum ii spun unii, dintre Beller si Floreasca, in care cautatorii de sushi si de alte mancaruri japoneze gasesc de toate la cele patru restaurante care s-au adunat aici, toate bune: Yoshi Sushi & Teppanyaki, Zen Sushi, Yuki si Kan Pai. (GB – mai 2017)

Yoshi, restaurant japonez cu sushi in Piata Floreasca

Vladimir Curnic (Chef Vova)

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este Head Chef-ul restaurantului Yoshi Sushi & Teppanyaki din Bucuresti. Originar din Republica Moldova, Chef Vova este indragostit...

ZenSushi (Dorobanti)

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sushi de pe George Calinescu, intre Beller si Piata Floreasca (isi spun Zen Sushi Dorobanti), e unul dintre cele 4 restaurante japone...

Kanpai Bistro

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul "izakaya", adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia. Nim...

Yuki

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un restaurant cu mancare mai putin europenizata, asa cum e la majoritatea celorlalte restaurante japoneze din Bucuresti, mai ales la cele...

Data actualizarii: 09/07/2019

Yoshi Sushi & Teppanyaki

  • HC :

    Am revenit dupa ceva timp in locatie…. desi in timpul trecut nu am stat degeaba in ceea ce ii priveste: am comandat de multe (zeci de) ori acasa, ajungand chiar intr-un fel de top care ma facea sa primesc ruta speciala de livrare:). De data aceasta, in sfarsit din nou, in locatie. Prima supriza (si unica) placuta: spatiul frumos reamenajat. Figurile prezente, in schimb, frivole: clientii constau in copiii supraponderali din exclusivistul cartier si angajatii la stat care urzeau afaceri (conversatiile sunt usor de auzit din pacate), iar chelnerii – o echipa noua, pe masura noului public: atitudinea omniscienta de „va explic eu”. Speram insa ca mancarea servita in farfurie sa compenseze. Din pacate, iar cei care consuma serviciile acestui restaurant de suficient timp au remarcat cu siguranta, portiile s-au diminuat considerabil in timp, iar problema si mai mare e ca au scazut si in calitate. (Mie insa, home delivery-ul imi aducea diverse preparate bonus, care indulceau aceasta tendinta descrescatoare). De data asta insa, nimeni nu avea cum sa cupleze adresa „din sistem” cu figura (ordinara, la costum) de la fata locului, asa ca nu doar ca am primit standardul cel nou din punct de vedere cantitativ, dar si serviciile au fost ca pentru unul care nu se potrivea in peisaj – adica deloc primitoare. Nu m-am lasat insa fara sa cer niste lamuriri referitoare la preparate, care, dupa ceva timp, au venit: scaderea calitativa e explicabila prin inlocuirea, inca neanuntata formal… dar care urmeaza, prin introducerea meniului „cel nou”, a unora dintre pestii utilizati in preparare cu altii „mai cu cerere”. In sumar: am mancat mai putin, mai prost, si intr-un context mai frivol decat ar trebui sa fie intr-un restaurant de top; planul e sa nu mai revin o lunga perioada de timp.

  • Boaz Amir :

    I looked at the menu. Seems that way more expensive than Pret mediu: 189 lei