Restaurantele din Topul Restocracy cu bucatarie japoneza

Ord. dupa

Catalin Petrescu e un mare Chef! Am revenit la Argentine la invitat...

10086 vizite

Direct pe primul loc in Lista Restocracy, inca de la deschidere Toa...

15888 vizite

Un adevarat mare restaurant japonez, sofisticat si aristocratic Ben...

11273 vizite

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un rest...

5850 vizite

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante... Am fost la res...

2624 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sus...

1576 vizite

ZenSushi Sarroglia, un restaurant intr-o galerie Dupa doi ani inapo...

1270 vizite

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpa...

4828 vizite

Daca esti serios si cinstit, clientul se prinde repede Edo Gard...

2502 vizite

NADASAN, un lucru ucrainean bine facut Au fost mai multe restaurant...

553 vizite

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand Cred ca ...

782 vizite
Afiseaza
vizualizari

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante…

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev, si apoi student, in vremurile cand afara era comunism. Dar cine a mers la Sinaia fara sa fi mancat la Furnica?

Atunci, la Furnica sau in oricare alt restaurant, mancai ciorba si cotlet de porc cu cartofi prajiti. Si, eventual, inca un fel de mancare, poate chiar doua, daca aveai mare noroc. Am crescut cu asta, nici nu am stiut pana in adolescenta tarzie ca intr-un restaurant ai putea sa alegi, de pilda, intre patru sau cinci feluri de mancare, cum am vazut cand am ajuns la Bucuresti, la facultate, la restaurantele din centru.

Am avut in liceu un coleg si prieten bun, pe Iulian, am fost si colegi de banca. Era bogat Iulian, avea neamuri in strainatate. Atunci, oricine avea vreo ruda in strainatate era bogat, era privit cu mare respect si cu mare invidie si era pus automat pe lista cu personalitati. Cei care aveau neamnuri in strainatate primeau pachete. Se stia cu cateva saptamani inainte cam cand urma sa vina pachetul, si… (citeste tot)

Un reprezentatnt important al specificului japonez

Yoshi (Yoshi Sushi & Teppanyaki, pe numele lui intreg, cu care se prezinta) e un restaurant japonez in Piata Floreasca, acolo de mai multi ani si se pare ca ii merge bine. Marius Tuca e proprietar, cred ca mai are un partener.

E la parterul unei mari cladiri de birouri din Floreasca, dintre acelea construite dupa Revolutie, moderne, cu multa sticla. Yoshi Sushi & Teppanyaki are un spatiu nu prea mare la parter, si mai au si la mezanin o salita in care sunt mesele de Teppanyaki. Terasa e mult mai lunga, dar nu prea lata, pe o latura a cladirii.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e amenajat modern, metropolitan, intr-un concept unitar, bine facut, cu trimiteri catre ecologicul urban. Are pereti de sticla pe doua laturi, insa partea cu terasa acopera tot si nu lasa chiar atata lumina sa intre pe cat ar parea.

Meniul e lung la Yoshi Sushi & Teppanyaki, cu de toate, si sushi si nesushi. Cheful e talentat, il stiu de pe cand era la Maiko, pe la Village Francais, a iesit repede in evidenta. Basarabean, tanar, de viitor, Vova (asa il cheama) are idei, stie sa combine gusturile. Mancarea e buna, frumos prezentata.

Si serviciul e bun la Yoshi Sushi & Teppanyaki, desi putin neatenti la detalii. Preturile sunt destul de mari, mai mari decat la multe restaurante cu specific japonez din Bucuresti, de sushi si nu numai.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e unul dintre cele mai cunoscute si mai bune restaurante japoneze din Bucuresti, in „zona japoneza”, cum ii spun unii, dintre Beller si Floreasca, in care cautatorii de sushi si de alte mancaruri japoneze gasesc de toate la cele patru restaurante care s-au adunat aici, toate bune: Yoshi Sushi & Teppanyaki, Zen Sushi, Yuki si Kan Pai. (GB – mai 2017)

Yoshi, restaurant japonez cu sushi in Piata Floreasca

Vladimir Curnic (Chef Vova)

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este Head Chef-ul restaurantului Yoshi Sushi & Teppanyaki din Bucuresti. Originar din Republica Moldova, Chef Vova este indragostit...

ZenSushi (Dorobanti)

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand. Zen Sushi de pe George Calinescu, intre Beller si Piata Floreasca (isi spun Zen Sushi Dorobanti), e unul dintre cele 4 restaurante japone...

Kanpai Bistro

Asa sunt pub-urile in Japonia in zilele noastre Am revenit la Kanpai afland in plus, intre timp, ca e un restaurant japonez in stilul "izakaya", adica asa cum sunt pub-urile acum in Japonia. Nim...

Yuki

Cea mai buna mancare japoneza ne-sushi din Bucuresti Yuki e un restaurant cu mancare mai putin europenizata, asa cum e la majoritatea celorlalte restaurante japoneze din Bucuresti, mai ales la cele...

Data actualizarii: 20/04/2019

Yoshi Sushi & Teppanyaki

  • HC :

    Am revenit dupa ceva timp in locatie…. desi in timpul trecut nu am stat degeaba in ceea ce ii priveste: am comandat de multe (zeci de) ori acasa, ajungand chiar intr-un fel de top care ma facea sa primesc ruta speciala de livrare:). De data aceasta, in sfarsit din nou, in locatie. Prima supriza (si unica) placuta: spatiul frumos reamenajat. Figurile prezente, in schimb, frivole: clientii constau in copiii supraponderali din exclusivistul cartier si angajatii la stat care urzeau afaceri (conversatiile sunt usor de auzit din pacate), iar chelnerii – o echipa noua, pe masura noului public: atitudinea omniscienta de „va explic eu”. Speram insa ca mancarea servita in farfurie sa compenseze. Din pacate, iar cei care consuma serviciile acestui restaurant de suficient timp au remarcat cu siguranta, portiile s-au diminuat considerabil in timp, iar problema si mai mare e ca au scazut si in calitate. (Mie insa, home delivery-ul imi aducea diverse preparate bonus, care indulceau aceasta tendinta descrescatoare). De data asta insa, nimeni nu avea cum sa cupleze adresa „din sistem” cu figura (ordinara, la costum) de la fata locului, asa ca nu doar ca am primit standardul cel nou din punct de vedere cantitativ, dar si serviciile au fost ca pentru unul care nu se potrivea in peisaj – adica deloc primitoare. Nu m-am lasat insa fara sa cer niste lamuriri referitoare la preparate, care, dupa ceva timp, au venit: scaderea calitativa e explicabila prin inlocuirea, inca neanuntata formal… dar care urmeaza, prin introducerea meniului „cel nou”, a unora dintre pestii utilizati in preparare cu altii „mai cu cerere”. In sumar: am mancat mai putin, mai prost, si intr-un context mai frivol decat ar trebui sa fie intr-un restaurant de top; planul e sa nu mai revin o lunga perioada de timp.

  • Boaz Amir :

    I looked at the menu. Seems that way more expensive than Pret mediu: 189 lei