Lista restaurantelor, bistrourilor, cafenelelor si altor localuri din zona Dorobantilor – Floreasca –...

Ord. dupa

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala 5ENSI e unul dintre cele...

Ai Sushi Bar e cel mai reprezentativ pentru boema hipster bucuresteana...

AltFel la a o noua incercare Nu e usor sa faci un local de succes i...

Zestrea de la Amalgam a Domnului Consulea pentru cele doua fete ale sa...

La Aphrodisia Tea House trebuie sa vii cu imaginatia erotica de acasa,...

Autoservire Dorobanti este o cantina cu un meniu multicuisine, situata...

Ca in marile metropole bogate Aviatorilor 8 e cladirea de birouri...

Balls., primul bistrou fast-food de chiftelute din Bucuresti Pe la mi...

Mancarea aceasta raw vegan e chiar mancare, adica poti pleca satul de ...

BiBO Restaurant / BiBO Burgers: placut, corect si bun BiBO Restaura...

Bistro Dorobanti este un local cu autoservire, situat pe Calea Doroban...

Am plecat si nemancat si plin de grasime! Luna octombrie a ince...

Bistromar, unul dintre cele mai bune restaurante de peste si fructe de...

Blue Margarita, un restaurant sud-american autentic Blue Margar...

Cel mai prost pranz din memoria recenta Bolta Rece a fost un restau...

Bone pentru oameni instariti Bone nu inseamna dădace, guvernan...

Bucataria Romaneasca e un fast-food cu autoservire in zona Calea Flore...

CAU promoveaza vita si porcul din Spania CAU  o mica macelarie...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Centocitta, pizza si paste facute de un chef cu talent Centocitta e...

Ciorbarie  este un foarte mic bistrou fast-food cu mai multe feluri d...

Ciorbe si Placinte basarabene pentru dorobantisti Am vazut pana acu...

Cantina corporatistilor aspiranti de la Charles de Gaulle Nu sunt m...

Cucinetta e un adevarat mic bistrou italian Cucinetta a schimbat prop...

Dabeef in timpul pandemiei Toti cei trei vecini ai lui Dabeef din A...

Afiseaza

Yoshi Sushi & Teppanyaki are una dintre cele mai sofisticate bucatarii din Bucresti.

Kaiseki la Yoshi, Chef Vladimir Curnic (Vova)Lucrurile stau cam asa la Yoshi: Cheful basarabean, Vladimir Curnic (Chef Vova) e de mare clasa, foarte talentat si stiutor in ale bucatariei japoneze. Probabil ca si in alte bucatarii, insa eu am fost la cateva cine japoneze pregatite de el, si pot spune ca e unul dintre cei mai mari bucatari din Bucuresti in acest moment. Si cine stie sa faca asa ceva cu deloc simpla bucatarie japoneza, inseamna ca stie bine tehnicile si poate face aproape orice altceva. Si daca ne uitam doar la ultima cina, cea Kaiseki, descrisa intr-un articol separat, si e de ajuns pentru a nu ma putea contrazice.

Asta pe partea de bucatarie fina, cea sofisticata, pe care Chef Vova a concentrat-o in meniul acesta special Kaiseki, printre altele. Dar meniul lor e lung, foarte lung, si mi-e greu sa-mi imaginez ce crede un client ca e la Yoshi, mai ales daca vine pentru prima data. Vede o sala mare, spre foarte mare, cu bucataria la vedere in spate, dupa un perete de sticla. Pe mese sunt presulete de plastic sau de carton. Asadar, cum sa te gandesti ca poti gasi o mancare atat de sofisticata acolo? Si care dintre cele multe din lungul meniu e cu adevarat fina, si care nu prea, sau deloc? Ca nu au cum sa fie toate la fel, la acelasi nivel, evident! Cum afli?

Asadar, eu nu prea inteleg cum vine asta. Presupun ca vor urma niste clarificari acolo, in curand… (GB – martie 2020)

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu.

Am revenit la Yoshi dupa mai bine de un an. L-am gasit mult mai mare, au luat un spatiu un prelungirea primului, acum au aproape tot parterul marii cladiri de birouri din Piata Floreasca. Si meniul e ceva mai extins. Si pare logic, pentru ca e clar ca au targetat puzderiile de corporatisti din zona si au facut feluri de mancare si meniuri pentru mai multe gusturi si dimensiuni ale cartilor de credit acum.

E acelasi bucatar, stiu cat de bun este, asa ca notele le punem, ca peste tot, indicand mai degraba nivelul maxim la care se poate gati acolo daca vrea cheful si are interes sa o faca. Intr-un restaurant mare, mai ales, si cu multe feluri, evident ca nu au cum sa faca totul la acelasi nivel, asa ca ma astept la destule critici legate de notele mari pe care le-am dat lui Yoshi… (citeste tot)

Din meniul Kaiseki al lui Chef Vova
Salonul Yoshi
Vladimir Curnic (Chef Vova)

Vladimir Curnic sau Chef Vova, asa cum il cunoaste toata lumea, este Head Chef-ul restaurantului Yoshi Sushi & Teppanyaki din Bucuresti. Originar din Republica Moldova, Chef Vova este indragostit...

ZenSushi (Dorobanti)

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine... Vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre ZenSushi din Dorobanti, desi am mancat de multe ori la ei. Si nu atat pentru ca ...

Kanpai Bistro

Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras Am fost la Kanpai de multe ori, si acum am observat ca nu am mai scris despre ei de mai bine de doi ani. O fac acum, cu toate ca nu sunt multe lu...

Yuki

Yuki e cel mai autentic restaurant japonez Am fost la Yuki de mai multe ori intre timp, desi nu am mai scris despre ei de doi ani. In mare parte pentru ca nu e ceva schimbat de remarcat. Ambianta e...

Data actualizarii: 14/04/2020

Yoshi Sushi & Teppanyaki  - Str. Banu Antonache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

  • HC :

    Am revenit dupa ceva timp in locatie…. desi in timpul trecut nu am stat degeaba in ceea ce ii priveste: am comandat de multe (zeci de) ori acasa, ajungand chiar intr-un fel de top care ma facea sa primesc ruta speciala de livrare:). De data aceasta, in sfarsit din nou, in locatie. Prima supriza (si unica) placuta: spatiul frumos reamenajat. Figurile prezente, in schimb, frivole: clientii constau in copiii supraponderali din exclusivistul cartier si angajatii la stat care urzeau afaceri (conversatiile sunt usor de auzit din pacate), iar chelnerii – o echipa noua, pe masura noului public: atitudinea omniscienta de „va explic eu”. Speram insa ca mancarea servita in farfurie sa compenseze. Din pacate, iar cei care consuma serviciile acestui restaurant de suficient timp au remarcat cu siguranta, portiile s-au diminuat considerabil in timp, iar problema si mai mare e ca au scazut si in calitate. (Mie insa, home delivery-ul imi aducea diverse preparate bonus, care indulceau aceasta tendinta descrescatoare). De data asta insa, nimeni nu avea cum sa cupleze adresa „din sistem” cu figura (ordinara, la costum) de la fata locului, asa ca nu doar ca am primit standardul cel nou din punct de vedere cantitativ, dar si serviciile au fost ca pentru unul care nu se potrivea in peisaj – adica deloc primitoare. Nu m-am lasat insa fara sa cer niste lamuriri referitoare la preparate, care, dupa ceva timp, au venit: scaderea calitativa e explicabila prin inlocuirea, inca neanuntata formal… dar care urmeaza, prin introducerea meniului „cel nou”, a unora dintre pestii utilizati in preparare cu altii „mai cu cerere”. In sumar: am mancat mai putin, mai prost, si intr-un context mai frivol decat ar trebui sa fie intr-un restaurant de top; planul e sa nu mai revin o lunga perioada de timp.

  • Boaz Amir :

    I looked at the menu. Seems that way more expensive than Pret mediu: 189 lei

  • Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.