Resstaurante si alte localuri cu servicii care au lasat o amintire placuta

Ord. dupa

Angelica Ilie a inceput sa faca si bucatarie fina la Pata Negra. Am...

1 comentarii

Noi am ramas trei ceasuri la cina la KANE, insa toti de la celelalte m...

Cele mai bune si mai sofisticate sushi si sashimi din Bucuresti la Arg...

KAIAMO, Noua Bucatarie Romaneasca Fina in forma ei cea mai elitista ...

11 comentarii

Le Vivier, cele mai bune fructe de mare crude din Bucuresti Am reve...

1 comentarii

Singura amintire de la Xi Lai e cea mai adorabila chelnerita ever A...

NOUA Bucatarie Romaneasca Fina, restaurantul patriotic al lui Alex Pet...

1 comentarii

CPWHF, noua generatie de mini-localuri hipster CPWHF inseamna Coffe...

La Taifas: un bistrou adevarat La Taifas e unul dintre cele mai...

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine... ...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

1 comentarii

Decadance: restaurant, cafenea, bar si evenimente facute bine in...

E3 by Entourage din Piata Floreasca - un lucru bine facut Am to...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

1 comentarii

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grec...

2 comentarii

45 de lei un pahar de vin, pare cam mult pentru un winebar cum e Nido ...

Ublo Caffe, un bistrou in care ar fi bine sa stiti dinainte cine va se...

13 comentarii

Veranda Casa Frumoasa, Chef Avi Steinitz si Julia Kristensen Trec ...

1 comentarii

ZEN Garden - Trag nadejdea ca doamnele de la Zen Garden vor reda intr-...

1 comentarii

Trofic: a bohemian eatery, une mangerie boeme, cum s-ar spune... Am...

1 comentarii

Belli Siciliani - Daca vreti sa va simtiti ca un actor intr-un film it...

5 comentarii

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Afiseaza
comentarii

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine…

Vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre ZenSushi din Dorobanti, desi am mancat de multe ori la ei. Si nu atat pentru ca sunt aproape de mine, ci pentru ca au mancare buna si foarte buna. Si, poate cel mai important, sunt unul dintre putinele restaurante la care calitatea mancarii creste constant in timp. Pe cand, cum bine stiti, marea, marea majoritate a restaurantelor pornesc mai sus, si apoi scad in timp. Si am mai observat si preocuparea constanta de a imbunatati cate ceva in amenajare si in ambianta. Mai apare cate un decor nou, o luminita, o floricica… 🙂

Serviciul a fost intotdeauna bun, si e evident ca Iulian Constantin, sfiosul chef si patron al ZenSushi-urilor, isi alege personalul intr-un fel anume, nu e o intamplare. Are mai multe chelnerite decat baieti, si toate sunt foarte placute, naturale, neobosite, saritoare. Da, dupa mine acesta este un prototip al restaurantului cinstit, in care toata lumea munceste din greu si cu tragere de inima. Si clientul simte asta… (GB – decembrie 2019)

Mancare japoneza buna si sushi pentru bucurestenii de rand la ZenSushi.

ZenSushi de pe George Calinescu, intre Beller si Piata Floreasca (isi spun ZenSushi Dorobanti), e unul dintre cele 4 restaurante japoneze cu acest nume din Bucuresti, dintre care cel de pe Lascar Catargiu, Zen Fusion, e pozitionat putin diferit, mai sus, spre bucataria fina, dupa cum sugereaza si numele.

ZenSushi Dorobanti ocupa o casa mica pe una dintre stradutele ce leaga cele doua mari si cunoscute piete ale orasului, unde sunt case vechi amestecate cu blocuri mici, multe dintre ele noi, destul de inghesuite. Au o curte mica, unde au amenajat o terasa in care ajungi trecand peste un mic iaz in care au crapi japonezi, colorati, un decor neasteptat si de efect. Salonul de la parter e si el mic, sunt cateva mese, mai tot timpul pline cu corporatistii de la foarte multele firme din zona. E amenajat destul de simplu, auster, fara nicio intentie de eparate sau de lux.

Meniul e

destul de lung, si pare sa fie acelasi la toate Zen Sushi-urile, cu de toate, dar mai ales sushi, evident. Au retete standardizate, la fel si aprovizionarea, asa ca mancarurile sunt la fel. Am mancat de multe ori si la Zen Sushi din Grigore Alexandrescu, si la Zen Sushi Fusion, de la Hotel Sarroglia si, intra-devar, e o mancare buna si constanta. E apreciata si de japonezii pe care ii cunosc, ceea ce e, fara indoiala, cea mai buna garantie.

Serviciul de la ZenSushi Dorobanti a fost foarte bun, cu o chelnerita candida care ne-a intrebat daca am mai mancat vreodata sushi. Si, fara sa astepte raspunsul nostru, ne-a explicat cu o induiosatoare vointa de a face bine aproapelui ca unele feluri de acolo au peste crud si ca sa nu fim surprinsi. A fost adorabila, la fel de saritoare si de naturala cu toata lumea. I-am facut o poza si am pus-o in sectiunea cu cei mai buni chelneri ai Bucurestiului, o gasiti acolo. Am uitat sa o intreb cum o cheama.

Preturile sunt cele asteptate la Zen Sushi, normale, cu 100 de lei poti avea o masa buna la ei, si cu un pahar de vin.

Restaurantele ZenSushi – si acum vorbesc despre toate Zen Sushi-urile din Bucuresti, si-au castigat un nume si un loc solid pe piata gastronomica japoneza a Bucurestiului, cea accesibila, pentru bucurestenii „de rand”, mai ales, cu mancare buna, de o calitate constanta, atmosfera calda si servicii umane, prietenoase. Sunt sigur ca vor ramane multa vreme in Lista Restocracy. (GB – martie 2017)

Saloanele ZenSushi Dorobanti
Terasa ZenSushi cu bazinul cu crapi japonezi

Zen Sushi Dorobantilor, restaurant japonez in Bucuresti

Zen Sushi Dorobanti

ZenSushi Dorobani restaurant cu bucatarie japoneza

Data actualizarii: 14/04/2020

ZenSushi (Dorobanti)  - Str. George Calinescu, nr. 15