Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Afiseaza
comentarii

Nu cred ca veti manca ce mananc eu la restaurante…

Am fost la restaurantul Furnica din Sinaia de multe ori cand eram elev, si apoi student, in vremurile cand afara era comunism. Dar cine a mers la Sinaia fara sa fi mancat la Furnica?

Atunci, la Furnica sau in oricare alt restaurant, mancai ciorba si cotlet de porc cu cartofi prajiti. Si, eventual, inca un fel de mancare, poate chiar doua, daca aveai mare noroc. Am crescut cu asta, nici nu am stiut pana in adolescenta tarzie ca intr-un restaurant ai putea sa alegi, de pilda, intre patru sau cinci feluri de mancare, cum am vazut cand am ajuns la Bucuresti, la facultate, la restaurantele din centru.

Am avut in liceu un coleg si prieten bun, pe Iulian, am fost si colegi de banca. Era bogat Iulian, avea neamuri in strainatate. Atunci, oricine avea vreo ruda in strainatate era bogat, era privit cu mare respect si cu mare invidie si era pus automat pe lista cu personalitati. Cei care aveau neamnuri in strainatate primeau pachete. Se stia cu cateva saptamani inainte cam cand urma sa vina pachetul, si… (citeste tot)

Un reprezentatnt important al specificului japonez

Yoshi (Yoshi Sushi & Teppanyaki, pe numele lui intreg, cu care se prezinta) e un restaurant japonez in Piata Floreasca, acolo de mai multi ani si se pare ca ii merge bine. Marius Tuca e proprietar, cred ca mai are un partener.

E la parterul unei mari cladiri de birouri din Floreasca, dintre acelea construite dupa Revolutie, moderne, cu multa sticla. Yoshi Sushi & Teppanyaki are un spatiu nu prea mare la parter, si mai au si la mezanin o salita in care sunt mesele de Teppanyaki. Terasa e mult mai lunga, dar nu prea lata, pe o latura a cladirii.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e amenajat modern, metropolitan, intr-un concept unitar, bine facut, cu trimiteri catre ecologicul urban. Are pereti de sticla pe doua laturi, insa partea cu terasa acopera tot si nu lasa chiar atata lumina sa intre pe cat ar parea.

Meniul e lung la Yoshi Sushi & Teppanyaki, cu de toate, si sushi si nesushi. Cheful e talentat, il stiu de pe cand era la Maiko, pe la Village Francais, a iesit repede in evidenta. Basarabean, tanar, de viitor, Vova (asa il cheama) are idei, stie sa combine gusturile. Mancarea e buna, frumos prezentata.

Si serviciul e bun la Yoshi Sushi & Teppanyaki, desi putin neatenti la detalii. Preturile sunt destul de mari, mai mari decat la multe restaurante cu specific japonez din Bucuresti, de sushi si nu numai.

Yoshi Sushi & Teppanyaki e unul dintre cele mai cunoscute si mai bune restaurante japoneze din Bucuresti, in „zona japoneza”, cum ii spun unii, dintre Beller si Floreasca, in care cautatorii de sushi si de alte mancaruri japoneze gasesc de toate la cele patru restaurante care s-au adunat aici, toate bune: Yoshi Sushi & Teppanyaki, Zen Sushi, Yuki si Kan Pai. (GB – mai 2017)

Yoshi, restaurant japonez cu sushi in Piata Floreasca

ZenSushi (Dorobanti)

ZenSushi din Dorobanti, un restaurant in care ma simt tare bine... Vad ca nu am mai scris de aproape trei ani despre ZenSushi din Dorobanti, desi am mancat de multe ori la ei. Si nu atat pentru ca ...

Kanpai Bistro

Kanpai Bistro, cele mai bune supe japoneze din oras Am fost la Kanpai de multe ori, si acum am observat ca nu am mai scris despre ei de mai bine de doi ani. O fac acum, cu toate ca nu sunt multe lu...

Yuki

Yuki e cel mai autentic restaurant japonez Am fost la Yuki de mai multe ori intre timp, desi nu am mai scris despre ei de doi ani. In mare parte pentru ca nu e ceva schimbat de remarcat. Ambianta e...

Data actualizarii: 11/09/2019

Yoshi Sushi & Teppanyaki, decembrie 2017  - Str. Banu Antonache, nr. 40-44 (Piata Floreasca)

Moderarea comentariilor este activată. Poate dura ceva timp până ce comentariul tău va fi aprobat.