Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

Boema viu colorata de pe Polona

Acuarela e un local pe strada Polona, imediat dupa intersectia cu Mihai Eminescu, intr-o zona destul de aglomerata in timpul zilei, insa nu foarte ferita de circulatie nici seara. Este o zona din vechiul Bucuresti, cu case vechi, unele renovate, altele mai putin…

Acuarela este un bistro intr-o casa renovata, care nu pare a fi vreo cladire istorica, cu o terasa in partea din spate a curtii. In interior cred ca sunt in jur de 40 de locuri, in timp ce la terasa cred ca intra vreo 50 de persoane.

Ambianta este boema mai ales in timpul verii, cand coloritul terasei creeaza o atmosfera de vacanta, dar nu cred ca mai putin este iarna, cand totul se muta in interior.

Mobilierul din interior este foarte colorat si nonconformist, cu lucruri lasate la intamplare, dand senzatia ca te afli intr-o casa locuita de cineva. La terasa, mobilierul este la fel de lejer, din lemn, colorat in diferite nuante. Designul de la Acuarela este unul foarte atragator, pe baza de foarte mult lemn (mai ales sub forma de lambriu), dar si foarte multe accesorii atat in interior, cat si prin exterior, care culmineaza cu acoperisul de umbrele foarte viu colorate, care strajuieste culoarul de intrare catre gradina. Este intr-adevar o atmosfera ludica, cu accente hippie as zice.

Muzica de la Acuarela este si ea lejera, relaxanta, desi cu vibe, ceva din genul lounge music, iar meniul este destul de sumar, cu cateva tipuri de burger (pe care ii aduc de la D20 Urban Bistro), nachos, tortilla, sucuri, limonade, bere, vin, cafea si altele. Un meniu centrat mai ales pe bauturi, caci oricum clinetii nu prea mancau oricum! Preturile de la Acuarela sunt in jur de 28-30 lei/ burger si 10-15 lei/ bautura.

Stafful e tanar (in jur de 30 de ani), nu poarta uniforme, ci haine lejere, un outfit urban, cu ceva barbi, pierce-uri, in genul hipsterilor. Toti cei de la Acuarela  sunt prietenosi si amabili, si nu se poarta cu eticheta, desi fac service la masa.

In timpul zilei este mai liber, cand am trecut eu erau vreo 20-25 de persoane (70% femei, 30% barbati), dar seara sunt sigur ca se mai aglomereaza, cu atat mai mult la sfarsit de saptamana. Nu erau diferente de mai mult de 5-10 ani intre membrii grupului si erau in general oameni din clasa de mijloc, educati, studenti, chiar si elevi. Majoritatea celor prezenti avea un outfit office, dar lejer, parea ca mai toti au venit la sfarsitul programului de lucru.

Clientii de la Acuarela vin pentru socializare, pentru a fi impreuna si a se relaxa. Cred ca, pe langa discutiile uzuale, acestia abordeaza uneori si subiecte mai profunde. Consumul este mic, mai ales bauturi, arareori vezi pe cineva mancand cate o salata ori un burger. Majoritatea celor de acolo consuma limonade si fresh-uri de fructe. Clientela are o distinctivitate semnificativa fata de altele, dar exista si unele grupuri de clienti neutri, pe care i-ai putea intalni si in alte parti. In general sunt grupuri mici de clienti (intre 2 si 6-8 persoane), iar clientela dominanta pare a fi a preboemilor, dar si a boemei creative. Pe langa acestia mai apar si hipsterii, dar chiar si clientii mainstream.

In general, cei care vin aici folosesc biciclete, masini sau chiar mijloace de trasnport in comun, si par sa vina pentru ca locul ii reprezinta cumva. De aceea, Acuarela e un loc cu un public destul de bine definit, un design viu colorat si o ambianta boema, un loc ce cred ca va ramane un reper intre localurile de acest gen din oras. Cel putin coloritul si umbrelele nu le poti uita asa usor! (Daniel Catoi – iunie 2018)


Acuarela, mic bistrou pentru comunitatea creativa

Data actualizarii: 12/02/2022

Acuarela, iunie 2018  - Str. Polona, nr. 40

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close