Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

Epoca Chef Sorin Miftode la Le Bistrot Francais Relais et Chateaux  ...

Prime Steaks & Seafood de la Radisson, un aristocrat al fine dinin...

Cava Bistronomie si-au gasit locul si clientela, se pareCava Bistr...

Le Bistrot Francais Relais et Chateaux in epoca lui Chef Sorin Miftode...

Dancing Lobster, un adevarat restaurant portughezDancing Lobster e...

La Finca by Alioli, un restaurant spaniol adevaratNu am mai scris ...

Sara Floreasca, bacanie cu bistrou de paste si pizzaE unul dintre ...

Sardin, deschizatorul de drum pentru partea aceea de BucurestiAm m...

Sa ii aduc eu aminte cate locuri are la Gabbiano: 180!Gabbiano e a...

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Mozzafiato - Cred ca e unul dintre restaurantele cu cel mai debalansat...

Torna Fratre, unul dintre cele mai bune rapoarte calitate - pret din B...

Raionul Floreasca, sau cum sa inveti intr-un an cat nu reusesc altii i...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by PatriziaAm citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Draft Pub Tankeria Ursus si asaltul catre periferieTocmai scriam c...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Trattoria Roma continua succesul de pe Eminescu. De data aceasta cu ar...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii...

Savart, un fel de restaurant de care centrul a dus mereu lipsăAm ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra!P...

Loft: cina in hala tipografieiAm aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum...Pe cat ...

Studio 80, sau cand o suta sau doua in plus la o masa nu inseamna mare...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua ZexeZahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomieAm mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare ziE clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Gustosi Momenti: nu a vrut sau nu s-a gandit? Aceasta-i intrebarea... ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din BucurestiCu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatiiArata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare...Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost...Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining...Am revenit la ...

Cred ca White Horse fac un serviciu bucurestenilor ramanand conservato...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi aniA fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit...M-...

BoemetruCand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabileAm reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listeiAm promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema…Am revenit ...

Afiseaza
comentarii

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi

Interviu Restocracy cu Evanthia Zisi, Lady Cheful restaurantului cu specific grecesc Amvrosia din PiperaAmvrosia e un restaurant cunoscut iubitorilor bucuresteni ai bucatariei grecesti, si multi il considera cel mai bun restaurant grecesc din oras, daca nu punem la socoteala si pe cele cateva care au exclusiv peste si fructe de mare, cu care Amvrosia nu poate concura, fiind vorba despre o cu totul alta logistica acolo.

Amvrosia e restaurantul unei doamne din Grecia, Evanthia Zisi – Iulia, in traducere romaneasca. Doamna Zisi e si bucatareasa, ea face cam toata mancarea acolo. A avut un alt restaurant inainte, pe Mihai Eminescu, aproape de Piata Gemeni, cu alt nume.

S-a mutat de cativa ani in Pipera, pe malul lacului, intr-o vila foarte mare, in care are si casa, din cate mi-am dat eu seama. Restaurantul e la parter, o sala mare si cu mai multi stalpi, care segmenteaza locul. Vila in sine e destul de banala, nu stiu ce arhitect a conceput-o, poate ca vreun student din anii de mijloc. Nici amenajarea nu e cine stie ce, nu are niciun concept, e demodata si destul de provinciala.

Gradina de la Amvrosia, in schimb, e foarte frumoasa, pe malul lacului, cu verdeata, ceva copaci si foarte multe flori. Are si gratar in gradina, protap, e o atmosfera de vacanta complet diferita de cea din sala, cand e plina terasa.

Doamna Zisi gateste mancare greceasca traditionala, stie foarte multe retete si e si creativa. Bucataria greceasca e bogata, asa ca are loc de desfasurare din plin. Cred ca are si meniu scris la Amvrosia, insa eu nu m-am uitat niciodata in el, si cred ca majoritatea musafirilor doamnei Zisi fac la fel. Pentru ca e o placere sa o asculti cum inventeaza pe loc un meniu pentru tine, niste mancaruri care poate ca nici nu sunt in meniu, adauga in plus din una, daca i se pare ca asa iti place mai mult.

Cam tot ce am mancat la Amvrosia, pregatit de doamna Zisi, a fost bun si foarte bun, in special placintele. Fiindca multe feluri sunt gatite si cu sos in bucataria greceasca, e bine sa negociezi cu doamna Zisi cu o zi sau doua inainte de a ajunge acolo, ca sa fie toate proaspete si la maximumul de gust pe care inimoasa grecoaica il poate scoate din felurile acelea de mancare.

Cand am mancat noi cel ma bine la Amvrosia asa a fost, doamna Zisi stia dinainte ca venim si s-a pregatit din vreme. Cand am luat-o prin surprindere, cu o vizita neanuntata, nu a mai fost asa de fiecare data…

Amvrosia e un restaurant de familie, si te simti chiar acasa la doamna Zisi cand mergi acolo. De aceea, cred ca e mai bine sa mergeti in grup la Amvrosia si sa nu va bazati pe meniul a la carte, ales acolo, ci sa discutati pe indelete cu doamna, cu o zi sau chiar cu mai multe inainte. (GB – martie 2017)

Amvrosia, restaurantul grecesc al doamnei Evanthia Zisi

Data actualizarii: 11/06/2019

Amvrosia, din 2017 in 2019  - Drumul Bisericii, nr. 11 (Pipera)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close