Recenziile, articolele si notele anterioare despre localuri

Ord. dupa

AltFel, mic bistrou de breakfast all-day, hamburgeri si clatite La sf...

New Nordic Kitchen la Solt Dining de la hotelul Courtyard Floreasca by...

Yoshi s-a lungit. Si la salon, si la terasa si la meniu. Am revenit l...

Caldura mare la Allucinante by Patrizia Am citit de atatea ori Ca...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Oare nu-si permit cei de la Octopus un bucatar mai bun? Macar pe jumat...

Daca vrei sa o impresionezi pana la lacrimi, du-o la The Artist! Chia...

Gramont Cuisine & Wine de la Palatul Suter “An Unforgettable Cul...

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi Amvrosia e un restaur...

NIDO, un restaurant care se respecta si care isi respecta clientii ...

Nu i-ar strica ceva mai multa concurenta pe piata lui Pata Negra! P...

Loft: cina in hala tipografiei Am aflat de curand ca Loft e si un r...

PizzaMania: pe cat de mult atunci, pe atat de putin acum... Pe cat ...

Tocanita cu sos de apa nu avea ce cauta la Zahanaua Zexe Zahanaua Z...

Raionul de Peste, studiu de caz, si nu doar in gastronomie Am mai f...

Mergeti doua luni la rand la Gargantua KSLF, in fiecare zi E clar, ...

Bistro Ateneu: cred ca e prea devreme pentru portii minuscule si legum...

La Pescaria Dorobantilor: sufletul nu e un condiment, sa dea gust mai ...

Cucinetta, bistroul cu cea mai eleganta chelnerita din Bucuresti Cu...

Daca romanii fac lucruri ilegale in Italia, de ce sa nu faca si italie...

Salon Golescu, un etalon al continuitatii Arata la fel Salon Golesc...

Nu m-am inselat prima data si nu pare sa fi fost o intamplare... Am...

Cred ca vor fi din nou ceea ce au fost... Am revenit la Cucina de l...

Sper ca Lugo nu se cred restaurant de fine dining... Am revenit la ...

Un nume de referinta al zonei Dorobantilor, desi destul de discret ...

Prima scadere la mancare dupa foarte multi ani A fost o surpriza sa...

Iata ca se poate face si un restaurant chinezesc mai deosebit... M-...

Boemetru Cand vorbim de locatii boeme din Bucuresti trebuie sa incl...

Octopus, specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am reven...

Sa asteptam si sa vedem “minunea” din toamna la Complex Herastrau....

Mancarea in coada listei Am promis sa ma intorc repede la Limo Cuis...

CAVA Bistro - Totul OK daca banii nu sunt o problema… Am revenit ...

Unul dintre restaurantele inca ascunse ale Bucurestiului La Vitrine...

Journey Pub: locul de joaca al studentilor si liceenilor din centrul o...

Green Hours, un local iconic al Bucurestiului Green Hours este unul...

Gradinile ascunse ale Bucurestiului Suento by Gram se cheama asa pe...

Sunt sau nu sunt hipsteri la Alt Shift? Alt Shift e cunoscut pentru...

Coborarea Am scris foarte de bine despre restaurantul Sardin acum a...

Lamentabil The Old Sibiu e un restaurant cu cativa ani in spate. Il...

Jumatate de fine dining, insa nici nu e nevoie de mai mult A treia ...

Un pub american cu o clientela destul de conservatoare Copper's Pub...

E tentat Fior di Latte de bucataria italiana populara? Am revenit l...

26 de lei o sticla de apa de 0.75... La ultima vizita la Gargantua,...

Le bistrot des amants (riches)... Am revenit la MA Bistro la cateva...

Un restaurant mai mare decat bucatarul Am revenit la Mozzafiato dup...

Isoletta: Ei bine, nu stiu sa raspund la intrebarea asta... E greu ...

Paul, mai multa atentie la gust! M-am tot uitat pe site-ul si pe Fa...

1 comentarii

Ei poftim! Unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti e in Mi...

Tasting Room: daca o fi adevarat, atunci e o idee foarte buna... Am...

(fostul aranjament si concept al Plated, pe care l-au avut la vizita d...

Afiseaza
comentarii

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Zisi

Interviu Restocracy cu Evanthia Zisi, Lady Cheful restaurantului cu specific grecesc Amvrosia din PiperaAmvrosia e un restaurant cunoscut iubitorilor bucuresteni ai bucatariei grecesti, si multi il considera cel mai bun restaurant grecesc din oras, daca nu punem la socoteala si pe cele cateva care au exclusiv peste si fructe de mare, cu care Amvrosia nu poate concura, fiind vorba despre o cu totul alta logistica acolo.

Amvrosia e restaurantul unei doamne din Grecia, Evanthia Zisi – Iulia, in traducere romaneasca. Doamna Zisi e si bucatareasa, ea face cam toata mancarea acolo. A avut un alt restaurant inainte, pe Mihai Eminescu, aproape de Piata Gemeni, cu alt nume.

S-a mutat de cativa ani in Pipera, pe malul lacului, intr-o vila foarte mare, in care are si casa, din cate mi-am dat eu seama. Restaurantul e la parter, o sala mare si cu mai multi stalpi, care segmenteaza locul. Vila in sine e destul de banala, nu stiu ce arhitect a conceput-o, poate ca vreun student din anii de mijloc. Nici amenajarea nu e cine stie ce, nu are niciun concept, e demodata si destul de provinciala.

Gradina de la Amvrosia, in schimb, e foarte frumoasa, pe malul lacului, cu verdeata, ceva copaci si foarte multe flori. Are si gratar in gradina, protap, e o atmosfera de vacanta complet diferita de cea din sala, cand e plina terasa.

Doamna Zisi gateste mancare greceasca traditionala, stie foarte multe retete si e si creativa. Bucataria greceasca e bogata, asa ca are loc de desfasurare din plin. Cred ca are si meniu scris la Amvrosia, insa eu nu m-am uitat niciodata in el, si cred ca majoritatea musafirilor doamnei Zisi fac la fel. Pentru ca e o placere sa o asculti cum inventeaza pe loc un meniu pentru tine, niste mancaruri care poate ca nici nu sunt in meniu, adauga in plus din una, daca i se pare ca asa iti place mai mult.

Cam tot ce am mancat la Amvrosia, pregatit de doamna Zisi, a fost bun si foarte bun, in special placintele. Fiindca multe feluri sunt gatite si cu sos in bucataria greceasca, e bine sa negociezi cu doamna Zisi cu o zi sau doua inainte de a ajunge acolo, ca sa fie toate proaspete si la maximumul de gust pe care inimoasa grecoaica il poate scoate din felurile acelea de mancare.

Cand am mancat noi cel ma bine la Amvrosia asa a fost, doamna Zisi stia dinainte ca venim si s-a pregatit din vreme. Cand am luat-o prin surprindere, cu o vizita neanuntata, nu a mai fost asa de fiecare data…

Amvrosia e un restaurant de familie, si te simti chiar acasa la doamna Zisi cand mergi acolo. De aceea, cred ca e mai bine sa mergeti in grup la Amvrosia si sa nu va bazati pe meniul a la carte, ales acolo, ci sa discutati pe indelete cu doamna, cu o zi sau chiar cu mai multe inainte. (GB – martie 2017)

Amvrosia, restaurantul grecesc al doamnei Evanthia Zisi

Data actualizarii: 11/06/2019

Amvrosia, din 2017 in 2019  - Drumul Bisericii, nr. 11 (Pipera)