Restaurantele Restocracy cu bucatarie greceasca

Ord. dupa

Poti manca foarte bine si elegant si fara bucatarie fina Corto Malt...

4672 vizite

E inca cel mai bun restaurant de peste si fructe de mare Am revenit...

7886 vizite

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna Zisi Amvrosia e un resta...

4568 vizite

Specialistii la recrutat chelnerite adorabile Am revenit la Oct...

3363 vizite

Si la Piata Muncii se poate manca bine Santorini e unul dintre puti...

1625 vizite

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea ...

1041 vizite

Pariul pe neconventional castigat de domnul Bodo La Kostas a fost d...

1124 vizite
Afiseaza
vizualizari

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna Zisi

Amvrosia e un restaurant cunoscut iubitorilor bucuresteni ai bucatariei grecesti, si multi il considera cel mai bun restaurant grecesc din oras, daca nu punem la socoteala si pe cele cateva care au exclusiv peste si fructe de mare, cu care Amvrosia nu poate concura, fiind vorba despre o cu totul alta logistica acolo.

Amvrosia e restaurantul unei doamne din Grecia, Evanthia Zisi – Iulia, in traducere romaneasca. Doamna Zisi e si bucatareasa, ea face cam toata mancarea acolo. A avut un alt restaurant inainte, pe Mihai Eminescu, aproape de Piata Gemeni, cu alt nume.

S-a mutat de cativa ani in Pipera, pe malul lacului, intr-o vila foarte mare, in care are si casa, din cate mi-am dat eu seama. Restaurantul e la parter, o sala mare si cu mai multi stalpi, care segmenteaza locul. Vila in sine e destul de banala, nu stiu ce arhitect a conceput-o, poate ca vreun student din anii de mijloc. Nici amenajarea nu e cine stie ce, nu are niciun concept, e demodata si destuld e provinciala.

Gradina d ela Amvrosia, in schimb, e foarte frumoasa, pe malul lacului, cu verdeata, ceva copaci fi foarte multe flori. Are si gratar in gradina, protap, e o atmosfera de vacanta complet diferita de cea din sala, cand e plina terasa.

Doamna Zisi gateste mancare greceasca traditionala, stie foarte multe retete si e si creativa. Bucataria greceasca e bogata, asa ca are loc de desfasurare din plin. Cred ca are si meniu scris la Amvrosia, insa eu nu m-am uitat niciodata in el, si cred ca majoritatea musafirilor doamnei Zisi fac la fel. Pentru ca e o placere sa o asculti cum inventeaza pe loc un meniu pentru tine, niste mancaruri care poate ca nici nu sunt in meniu, adauga mai mult din una, daca i se pare ca asa iti place mai mult.

Cam tot ce am mancat la Amvrosia, pregatit de doamna Zisi a fost bun si foarte bun, in special placintele. Fiindca multe feluri sunt gatite si cu sos in bucataria greceasca, e bine sa negociezi cu doamna Zisi cu o zi sau doua inainte de a ajunge acolo, ca sa fie toate proaspete si la maximumul de gust pe care inimoasa grecoaica il poate scoate din felurile acelea de mancare.

Cand am mancat noi cel ma bine la Amvrosia asa a fost, doamna Zisi stia dinainte ca venim si s-a pregatit din vreme. Cand am luat-o prin surprindere, cu o vizita neanuntata, nu a mai fost asa de fiecare data…

Amvrosia e un restaurant de familie, si te simti chiar acasa la doamna Zisi cand mergi acolo. De aceea, cred ca e mai bine sa mergeti in grup la Amvrosia si sa nu va bazati pe meniul a la carte, ales acolo, ci sa discutati pe indelete cu doamna, cu o zi sau chiar cu mai multe inainte. (GB – martie 2017)

Evanthia Zisi

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si debordant de sincera. Orice intalnire cu domnia sa devine o relaxare si un prilej de bucurie. Asa am descoperit-o pe Evanthia Zisi...

Data actualizarii: 06/08/2018

Amvrosia

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.