Restaurante si alte localuri inchise dupa ce au fost vizitate sau prezentate pe Restocracy

Ord. dupa

Mozzafiato sub comanda gastronomică a lui Chef Alin Barabancea ...

A mancat cineva vreodata un pranz bun la Rue du Pain? Rue du Pain e l...

Samsara, cel mai așteptat restaurant vegetarian din BucureștiSun...

Mandaloun Maison, varianta pentru alt tip de clientelă a deja cunoscu...

Educarea și disciplinarea clientului la CauponaPrimul restaur...

Țin minte că ne-a făcut plăcere să vorbim cu o chelneriță inimo...

Cento 118, pizzeria de care avea nevoie Calea FloreascaRegula pe R...

Nowa, un nou mare restaurant pe piața gastronomică a Bucureștiului ...

O’grada, alt experiment cu un concept de restaurant de destinație ...

Anika, Noua Bucătărie Românească Fină și Creativă în Centrul V...

Uptown: vor face pasul catre bucataria cu adevarat fina?Cred ca no...

Osteria Bella Toscana (Sevastopol) este un local cu bucatarie italiana...

Vedeți că Tehran și Teheran nu sunt același restaurant...Exist...

La Finca by Alioli îți aduce aminte că viața e frumoasă și bună...

Cannoleria lui Andrea Di Russo, ca din filmele italienești de altăda...

Italianului de la Gustosi Momenti ii e mai usor sa faca mancare buna d...

La Kostas, cheful charismatic, frumos si viril, care nu se da inapoi d...

Pazzo Pizza al Taglio, o cantina fara imaginatiePazzo, cu subtitlu...

The Gallery Lounge din complexul Pescariu Sports & Spa, un restaur...

Quattro Stagioni, o trattoria de ambiantaAm revenit la restaur...

Nu stiu de ce se duce lumea la La FattoriaNu am scris mai nimic de...

Café Athenée nu e tocmai ceea ce numele ar putea sugera unora Café...

Dragomir Niculescu si delicatesele lui comestibile...Dragomir Nicu...

Ginger, direct pe primele locuri in Lista Restocracy, inca de la desch...

In urma vremurilor.Nu ii cunosc pe cei de la restaurantul Maison M...

Voila al lui Radu Dumitrescu e printre putinele bistrouri adevarate di...

Milu Café este o cocheta cafenea din centrul orasului Bucuresti, care...

Despre unii bucuresteni care cred ca oamenii de la La Pescaria Doroban...

ARC Bakery - Exemplul occidentalDescoperirea Arc Bakery a fost u...

Nominoe, o Creperie et Epicerie chiar ca in Bretagne Nominoe e un bis...

Nonna Mia - Da, aici e chiar ca in Italia Nonna Mia au avut o oarecar...

La Belle Epoque, o braserie belgiana autenticaLa Belle Epoque ...

Citroniers - Printesa in negru cu margele albeCitroniers inseamna ...

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e...

Meze - Se mananca bine aici, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vest...

Chefs Experience: eu nu am nimerit, inca, la ce descriu ei pe site... ...

La Cantine de Nicolai, una dintre referintele centrale ale fine dining...

Costelaria fata cu corporatistii Cei care au de mai multi ani Costela...

Lamentabil, ca aproape tot ccea ce e de la statRestaurantul Cercul...

Citronelle - Un restaurant cuminte si conservatorCitronelle e ...

Fabrica de boeme bucurestene lucreaza la capacitate maxima...Re:Mo...

My name is Sana and I am born and raised in Karachi, Pakistan. Current...

Dabeef in timpul pandemieiAm venit la ei și în anul al doilea al...

Frank Bistro, pivnita cu mancare buna Am revenit la Frank Bistro,...

Nuba - Nunta fara sfarsit, care se termina in zori, spre a reincepe se...

ROST, la inceputul drumului catre un mare restaurantROST e un nou ...

Marul de Aur - Sper sa redevina ce a fost odataAu facut ceea ce ar...

Joseph by Joseph Hadad, unul dintre stalpii din Bucuresti ai Haute Cui...

Cred ca The Embassy Park e cel mai prost restaurant din Parcul Herastr...

Modigliani - Se pare ca nu vor prea mult deranj, poate castiga destul ...

Afiseaza

S-a prins in sfarsit doamna Zisi ca trebuie sa aduca chelneri din Grecia la Amvrosia!

Amvrosia, restaurantul traditional grecesc al doamnei Evanthia Zisi

Am fost de mai multe ori la Amvrosia, chiar daca nu am scris de fiecare data. Nu am scris pentru ca lucrurile au ramas la fel, in primul rand. Mancarea a fost buna, adesea foarte buna, insa au fost si cazuri in care mi-a placut ceva mai putin. Nu e de mirare, fiindca doamna Zisi e intr-o perpetua cautare de produse si ingrediente pentru mancarurile ei, dar fluctuatiile de aprovizionare sunt inca mari in Romania. Assa ca nu ti se potrivesc intotdeauna intentiile cu posibilitatile. Oricum, cred in continuare ca Amvrosia e cel mai bun restaurant grecesc din Bucuresti – cu rezerva semnalata mai sus. Cu alte cuvinte, cand doamna Zisi gaseste tot ce-i trebuie, mananci foarte bine la ea acasa.

Am observat ceva la ultima vizita, care merita semnalat: a adus un chelner din Grecia, cel care apare si in poza. Ne-a placut mult de el, mereu zambitor si natural, client service-ul e natura lui. Speram sa mai aduca si pe altii ca el, chiar e mare nevoie in Bucuresti. (GB – februarie 2019)

O cina greceasca pe cinste acasa la doamna Evanthiha Zisi

Interviu Restocracy cu Evanthia Zisi, Lady Cheful restaurantului cu specific grecesc Amvrosia din PiperaAmvrosia e un restaurant cunoscut iubitorilor bucuresteni ai bucatariei grecesti, si multi il considera cel mai bun restaurant grecesc din oras, daca nu punem la socoteala si pe cele cateva care au exclusiv peste si fructe de mare, cu care Amvrosia nu poate concura, fiind vorba despre o cu totul alta logistica acolo.

Amvrosia e restaurantul unei doamne din Grecia, Evanthia Zisi – Iulia, in traducere romaneasca. Doamna Zisi e si bucatareasa, ea face cam toata mancarea acolo. A avut un alt restaurant inainte, pe Mihai Eminescu, aproape de Piata Gemeni, cu alt nume.

S-a mutat de cativa ani in Pipera, pe malul lacului, intr-o vila foarte mare, in care are si casa, din cate mi-am dat eu seama. Restaurantul e la parter, o sala mare si cu mai multi stalpi, care segmenteaza locul. Vila in sine e … (citeste tot)

Amvrosia, restaurantul grecesc al doamnei Evanthia Zisi

Salonul Amvrosia
Gradina restaurantului Amvrosia

 

Terasa Amvrosia

Terasa Amvrosia dupa redeschidere, in vara cu pandemia

Evanthia Zisi

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si debordant de sincera. Orice intalnire cu domnia sa devine o relaxare si un prilej de bucurie. Asa am descoperit-o pe Evanthia Zisi...

Data actualizarii: 15/02/2023

Amvrosia  - Str. Drumul Bisericii, nr. 11 (Pipera)

  • CATALINA G :

    Oribil!!! Am fost si eu, nu inteleg cele cateva review-uri bune… este un loc decrepit, cu niste preturi eeeeeexorbitante la orice, iar mancare mai mult decat mediocra, de servire nu mai spun… never ever again!!!

  • Catalin :

    Weekend-ul acesta am organizat, cu ocazia implinirii varstei de 1 an a baietelului nostru, o petrecere la restaurant Amvrosia, motiv pentru care conducerea acestui local a considerat oportun sa isi recupereze o mare parte din pierderile aduse de inchiderea HORECA pe perioada pandemiei din buzunarul nostru.

    Recunosc faptul ca Amvrosia nu a fost prima noastra alegere (ma rog, nici a zecea) insa nu am gasit disponibilitate la nici unul din restaurantele preferate de noi deoarece toate erau antamate deja pentru nunti / botezuri, ca dupa relaxarea restrictiilor.
    La recomandarea unei prietene si ulterior vazand review-urile de pe Google si Restocracy (cine o mai crede vreodata in recenziile lui George Butunoiu, editorul site-ului restocracy.ro) am decis sa contactam restaurantul Amvrosia, unde am gasit disponibila ziua de sambata.
    Sotia mea a purtat discutiile cu patroana, dna. Zisi, dandu-i mana libera acesteia sa configureze dupa bunul plac platourile astfel incat sa fie de toate din abundenta pentru cei 20 de adulti si 10 copii invitati la petrecerea de taiere a motului copilului.
    Ne-am uitat pe meniu, tarifele practicate erau mult peste medie, atat la mancare dar mai ales la bautura, unde am intrebat daca se poate face un pret pe un pachet de sticle de vin insa am fost refuzati, motivul fiind acela ca „dansa spala paharele” (sa tot speli pahare la minim 100 lei profit pe sticla).
    Asta ar fi trebuit sa fie deja un semnal pentru noi ca ceva e in neregula insa fiind limitati de timp (am facut rezervarea de luni pentru sambata, in aceeasi saptamana) + faptul ca nu gasisem altceva disponibil + review-urile pozitive, am ales sa trecem cu vederea si sa speram ca totul va fi OK. Pana la urma daca tarifele sunt peste medie inseamna ca si mancarea + serviciile sunt peste medie nu?

    Vine ziua cea mare, il trimit pe fratele meu la restaurant cu o ora inainte de inceperea petrecerii pentru a pune cateva baloane, coifuri, etc, ma rog, ce se pune la petrecerile de copii si sa verifice daca totul este organizat cum trebuie.
    Ajuns acolo ma suna si imi spune ca cei de-acolo ne-au mutat la interior pentru ca se anunta ploaie (desi noi vorbisem sa facem petrecerea in gradina, habar n-aveam cum arata interiorul, iar umbrelele erau arhisuficiente ca acoperire astfel incat sa nu ploua peste invitati). Asta este, trecem peste, m-a deranjat totusi ca nu ne-au zis nimic de la restaurant.
    Ca o paranteza, tot fratele meu mi-a relatat faptul ca chelnerul i-a spus ca il da afara din restaurant daca poarta masca in interior (wtf?) iar nimeni din cadrul restaurantului nu poarta masca. Acelasi chelner mi se adreseaza mie cu „tati” iar sotiei cu „papusa” in timpul petrecerii. Spre final, in timp ce taia tortul acesta isi lingea degetele (?!) motiv pentru care sotia l-a dat la o parte si s-a apucat ea sa taie tortul iar eu cu fratele meu duceam feliile la mese. Nu mai zic ca nu avea deloc grija umplerii paharelor goale, de asta m-am ocupat tot eu. In fine, total neprofesionist dar din nou, am trecut si peste asta.

    Ajungem si noi la restaurant, interiorul decrepit, vechi, ingalbenit, ce sa mai, nu era deloc spatiul pe care ni-l doream pentru acest eveniment.
    Ei bine, de aici incolo lucrurile iau o intorsatura foarte urata, peste care nu mai suntem dispusi sa trecem cu vederea.
    Mancarea a fost foarte putina si extrem de scumpa.
    Va dau cateva exemple:
    Pita – dimensiunea unei farfuriute mici de cescuta de cafea – 8 lei 2 bucati
    Caracatita la gratar – am primit 6 castronele in care era un varf de tentacul facut bucatele – 95 lei portia
    Calamari prajiti – 6 farfurii cu 4-5 inele – 70 lei portia
    Salata greceasca – o rosie, un castravete, o bucata de branza feta, un strop de ulei – 45 lei portia
    Salata de vinete – 2 linguri de salata pe o farfuriuta mica – 18 lei portia
    Tzatziki – 2 linguri de tzatziki pe o farfuriuta mica – 20 lei portia
    Saganaki – cateva bucatele de branza prajita la tigaie – 45 lei portia

    La felul principal s-a servit un platou cu cateva bucatele de carne + cartofi la 8 persoane asezate la masa. Doar 3 persoane din 8 puteau sa isi puna cate o bucata din fiecare preparat in farfurie. Restul, ghinion.

    Preturile la bauturi, doar informativ, pentru ca am vazut in prealabil care sunt tarifele si ni le-am asumat dat fiind ca mergeam la „pomul laudat”:

    1 apa aqua carpatica 0.75 – 18 lei (~ 4 lei in magazin)
    1 aperol – 35 lei (53 lei sticla de aperol si 40 lei sticla de prosecco in magazin din care ies 10 – 12 aperol spritz)
    1 sampanie Astoria rose – 150 lei (46 lei in magazin)
    1 cafe latte Nespresso – 18 lei (15 lei la o cafenea de specialitate ex. Origo)
    1 cafea Nespresso – 12 lei (7 lei la o cafenea de specialitate ex. Origo)
    1 Campari Orange – 40 lei (68 lei toata sticla de Campari la 700 ml)
    1 Evervess Tonic 0.25 – 14 lei (2-3 lei in magazin)
    1 Pepsi / Mirinda – 10 lei (2-3 lei in magazin)
    1 Limonada carafa – 45 lei (1 l de apa + 2 lamai + zahar :)))
    50 ml whiskey Lagavulin – 75 LEI (390 lei sticla in magazin)! Ca sa nu mai zic ca nu erau 50ml in pahar sub nici o forma.
    50 ml whiskey Johnnie Walker – 40 lei (56 lei toata sticla de 700ml)
    1 sticla vin Solo Quinta Rose – 180 lei (75 lei in magazin)

    Total distractie pentru 20 de adulti si 10 copii: 7185 RON + 10% spaga chelnerului (OBLIGATORIE, indiferent daca ti-a placut sau nu servirea) => 7900 RON pret final.
    La un calcul sumar bauturile au avut un cost (luand ca referinta preturile din magazin, nu de la un distribuitor de unde le iei mai ieftin) de ~ 1200 lei iar mancarea de pana in 500 lei (cu indulgenta). Rezulta un profit de ~ 6200 lei.

    Va enumar toate preturile astea nu ca sa arat faptul ca acest restaurant este scump, ci in comparatie cu LOCATIA, SERVIREA, CALITATEA MANCARII SI PORTIILE SUBMEDIOCRE pe care le-am primit in schimb.
    Pe scurt, ceea ce au facut oamenii astia se numeste FURT. Din pacate nu avem cum sa ne recuperam paguba legal insa putem totusi avertiza viitorii potentiali pagubiti.

    Va atasez si bonul drept dovada, in speranta ca va veti gandi bine inainte sa alegeti restaurantul Amvrosia drept locatie pentru viitorul vostru eveniment important.
    Ma rog, ceea ce vreau sa va zic de fapt este sa fugiti mancand pamantul de acest restaurant, dar cred ca se subintelege din cele scrise mai sus.

    P.S. Pe site-ul lor scrie asa:
    „Cea mai mare multumire pentru noi este sa sa primim felicitari de la clientii restaurantului.”
    Sotia le-a transmis NEmultumirile insa n-a primit niciun raspuns din partea lor. Cainii latra, ursul merge! Nu?

    LINK BON:
    https://drive.google.com/file/d/1YvBcWE15XD-BIEMF0oaSuGXGJwq75aEb/view

    • George Butunoiu :

      Vezi că eu scriu în recenzii despre ce mănânc eu în respectivul restaurant, nu despre ce mănâncă ceilalți. Ar fi trebuit să-ți dai seama de mult că uneori s-ar putea să fie o diferență și să iei asta în calcul, așa cum fac majoritatea. Dacă unii mă cunosc, știind că scriu despre restaurante, și îmi fac mâncare mai bună decât o fac altora, nu pot scrie că nu a fost bună, dacă chiar a fost, doar pentru că e posibil ca cea a altor clienți să nu fie la fel. Ce să fac, să le spun: „Vai, dar să nu-mi faceți mâncare chiar atât de bună, ca să nu greșesc evaluarea…”? Subiectivitatea evaluatorului, plus toate celelalte circumstanțe, de genul celei desrise mai sus, trebuie luate în calcul de către cei care citesc recenziile, mai ales când au un eveniment important.

  • Anonim :

    Recomandarea din Restocracy suna bine, daca ne lasam consiliati de patroana.
    Locul este tare frumos, este ceea ce ne-am dori pentru o seara de vara.
    M-am dus sa fac o rezervare vrand sa verific si distanta dintre mese, care este ok, dar doamnele nu poarta masca!
    La intrebarea mea, mi-au spus raspicat ca NU poarta ! Sunau a politician populist, care isi apara disperat opiniile. Nici un strop de diplomatie, nici un interes pentru clienti, ce masca strica „la ten” ?
    Am multumit (oare pentru ce?, este doar un reflex de-a pastra o anumita tinuta la atata lipsa de tinuta), am spus „buna seara”, m-am intors sa plec si patroana i-a spus asistentei: „doamna sa se duca in alta parte”.
    Nu pot sa comentez – ar fi sub demnitatea noastra, a celor care purtam masti si pastram distanta sociala, acum si dintotdeauna.
    Dincolo de aceasta poveste trista, va sugerez sa introduceti masca si distanta dintre mese drept criteriu in evaluarile Restocracy. Am aprecia mult o asemenea. abordare. Succes!

  • Anonim :

    Exagerata descriere, foarte slaba si servirea si mancarea, insa preturile pe masura. Nu recomand!!!

  • Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

    The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

    Close