Restaurantele Restocracy cu bucatarie greceasca

Ord. dupa

Aceeasi cunoscuta mancare Mesogios, acum si intr-o mare casa cu o mare...

2053 vizite

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna ZisiAmvrosia e un resta...

1410 vizite

Unde chelnerul cel rau trage cu cocoloase in chelnerul cel bun...

759 vizite

Un restaurant care ar merita un meniu ceva mai original, mai creativ.....

878 vizite

Si la Piata Muncii se poate manca bineSantorini e unul dintre puti...

748 vizite

Se mananca bine la Meze, si nu atat de scump pe cat i s-a dus vestea ...

442 vizite

Pariul pe neconventional castigat de domnul BodoLa Kostas a fost d...

352 vizite

O foarte buna cantina greceasca si pescareascaTaverna La Zavat isi...

296 vizite
Afiseaza
vizualizari

O cina greceasca pe cinsta acasa la doamna Zisi

Amvrosia e un restaurant cunoscut iubitorilor bucuresteni ai bucatariei grecesti, si multi il considera cel mai bun restaurant grecesc din oras, daca nu punem la socoteala si pe cele cateva care au exclusiv peste si fructe de mare, cu care Amvrosia nu poate concura, fiind vorba despre o cu totul alta logistica acolo.

Amvrosia e restaurantul unei doamne din Grecia, Evanthia Zisi – Iulia, in traducere romaneasca. Doamna Zisi e si bucatareasa, ea face cam toata mancarea acolo. A avut un alt restaurant inainte, pe Mihai Eminescu, aproape de Piata Gemeni, cu alt nume.

S-a mutat de cativa ani in Pipera, pe malul lacului, intr-o vila foarte mare, in care are si casa, din cate mi-am dat eu seama. Restaurantul e la parter, o sala mare si cu mai multi stalpi, care segmenteaza locul. Vila in sine e destul de banala, nu stiu ce arhitect a conceput-o, poate ca vreun student din anii de mijloc. Nici amenajarea nu e cine stie ce, nu are niciun concept, e demodata si destuld e provinciala.

Gradina d ela Amvrosia, in schimb, e foarte frumoasa, pe malul lacului, cu verdeata, ceva copaci fi foarte multe flori. Are si gratar in gradina, protap, e o atmosfera de vacanta complet diferita de cea din sala, cand e plina terasa.

Doamna Zisi gateste mancare greceasca traditionala, stie foarte multe retete si e si creativa. Bucataria greceasca e bogata, asa ca are loc de desfasurare din plin. Cred ca are si meniu scris la Amvrosia, insa eu nu m-am uitat niciodata in el, si cred ca majoritatea musafirilor doamnei Zisi fac la fel. Pentru ca e o placere sa o asculti cum inventeaza pe loc un meniu pentru tine, niste mancaruri care poate ca nici nu sunt in meniu, adauga mai mult din una, daca i se pare ca asa iti place mai mult.

Cam tot ce am mancat la Amvrosia, pregatit de doamna Zisi a fost bun si foarte bun, in special placintele. Fiindca multe feluri sunt gatite si cu sos in bucataria greceasca, e bine sa negociezi cu doamna Zisi cu o zi sau doua inainte de a ajunge acolo, ca sa fie toate proaspete si la maximumul de gust pe care inimoasa grecoaica il poate scoate din felurile acelea de mancare.

Cand am mancat noi cel ma bine la Amvrosia asa a fost, doamna Zisi stia dinainte ca venim si s-a pregatit din vreme. Cand am luat-o prin surprindere, cu o vizita neanuntata, nu a mai fost asa de fiecare data…

Amvrosia e un restaurant de familie, si te simti chiar acasa la doamna Zisi cand mergi acolo. De aceea, cred ca e mai bine sa mergeti in grup la Amvrosia si sa nu va bazati pe meniul a la carte, ales acolo, ci sa discutati pe indelete cu doamna, cu o zi sau chiar cu mai multe inainte. (GB – martie 2017)

Share on FacebookShare on Google+Tweet about this on TwitterShare on LinkedInShare on TumblrEmail this to someone
Evanthia Zisi

Doamna Evanthia Zisi este o persoana carismatica, foarte sociabila si debordant de sincera. Orice intalnire cu domnia sa devine o relaxare si un prilej de bucurie. Asa am descoperit-o pe Evanthia Zisi...


Amvrosia

Adresa de email nu va fi publicata.

Time limit is exhausted. Please reload the CAPTCHA.