Ord. dupa

Marti, 19 iunie 2018, de la ora 19.30 a avut loc la VINO "Dinner with...

Localul Bistro Ateneu anunță Voiaj în Delta Dunării - o cină-even...

La data de 1 Noiembrie sarbatorim Ziua Salamului de Sibiu. In conditii...

10 MEDALII PENTRU VINURILE PURCARI: „BEST OF SHOW” ȘI „BEST PRO...

Stabilirea datei potrivite pentru unul dintre cele mai așteptate even...

Situat în centrul Bucureştiului, în zona istorică dintre Parcul Ca...

2 comentarii

Situat in Strada Barbu Vacarescu, nr. 164A in incinta hotelelui Caro, ...

Vineri, 1 noiembrie 2018, Asociatia Producatorilor de Salam de Sibiu (...

14th Lane, restaurant gigant cu autoservire in RegieRestaurantul 1...

1 comentarii

18 Lounge are chiar tot ce ii trebuie, mai putin mancare buna...Cr...

5 comentarii

Clopotul de sticla si vulcanasii cam pe dinafara, in context...18 ...

2 din 4 persoane de vârstă medie din România sunt supraponderale sa...

Îmi aduc aminte de primul pește cu adevărat bun pe care l-am mânca...

Multe bucatarii nationale au cele doua ramuri bine delimitate: o bucat...

1 comentarii

Pentru noul an am conceput o agenda complexă de cursuri și mastercla...

30 de ani de Ana Pan, business-ul 100% românesc pentru care inovația...

Sardin e un restaurant tare interesant, și va ajunge să fie studiu d...

Sub titlul: „Redescoperindu-ne originile”, cei doi Chefs, Razvan M...

Efectul Herastrau: "orice ai pune in farfurie, tot se vor gasi bucures...

5 Elemente este un restaurant chinezesc cu delivery, situat pe str. Em...

Ce să nu conțină pachețelul de mâncare al școlaruluiAșadar,...

Cand vine vorba de carnea de vita japoneza premium, cele mai multe cun...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 To Go de pe Caderea Bastiliei e foarte mica, la fel ca aproapte toat...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

O cafenea mica, are doar scaune de bar in interior. Cel din poza, din ...

5 To Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

Au un cafegiu cam artagos si necioplit...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

La finalul lunii martie, 5 to go dublează porția de energie oferită...

5 to go deschide o nouă locație, pentru prima dată în parteneriat ...

5 to go devine importator și distribuitor unic Latte Art Factory în ...

5 to go, cel mai mare lanț de cafenele din Europa de Est și cea ...

Brandul românesc 5 to go intră în top 10 lanțuri de cafenele din E...

5 to go lansează paharul Retro, de 650ml, cu 3 shot-uri de cafea!...

5 to go continuă planurile de dezvoltare și își oferă sprijinul p...

5 to Go a luat naștere din dorința fondatorilor Radu Savopol și Luc...

5 to go și Vola.ro deschid sezonul de iarnă cu călătorii de pove...

5 to go, brandul de cafea 100% românesc, continuă să susțină prod...

5 to go țintește BIG și în 2021! Peste 100 de noi cafenele, extind...

5 to go trece granița! Brandul 100% românesc se extinde în Franța ...

Toate bune la 5ENSI, mai putin inghesuiala5ENSI e unul dintre cele...

Dacă în 2019 a existat o relativă uniformitate în organizarea even...

Pentru ca in ultimii ani produsele organice (bio) au devenit din ce in...

Într-o perioadă în care multe dintre business-uri, în special din ...

Cine sunt o parte dintre chefii care transforma mancar...

Afiseaza
comentarii

Catalin Petrescu e un mare Chef!

Am revenit la Argentine la invitatia lui Catalin Petrescu, de aceasta data. Am scris un articol separat despre acest pranz.

Ma vad obligat sa revin asupra celor scrise in iulie, cand am zis, printre altele, ca Petrescu poate sa faca „mai mult decat sushi”. E drept, atunci nu stiam si ce fel de sushi face Catalin Petrescu… Si am modificat si specificul la care am incadrat restaurantul Argentine, acum e la bucatarie japoneza, fiindca meniul e preponderent japonez, cu cateva insertii de steak argentinian si alte cateva lucruri mai putin japoneze.

Si da, intr-adevar, toti cei care am fost la acest pranz despre care am scris in articol am cazut de acord ca Argentine e unul dintre cele mai bune restaurante din Bucuresti, in acest moment. (GB – februarie 2018)… (citeste tot)

Cred ca bucatarul acela ar trebui sa faca mai mult decat steak si sushi…

Mi-a placut dintotdeauna de restaurantul acesta din Herastrau, Argentine, desi nu sunt mare amator nici de carne si nici de sushi. Insa au un bucatar talentat, cred ca e acelasi de mai multi ani, mi se pare ca stilul de a gati e acelasi. Mai au un Argentine Steak & Sushi si in Baneasa Shopping City, de aceea e Herastrau in nume.

Argentine Steak & Sushi e un restaurant destul de mare, in complexul Bonton Palace, la inceputul Soselei Nordului, in partea de Herastrau cu Aqua, Casa di David si La Brasserie. Argentine imparte frumoasa terasa cu Octopus, despre care acum am aflat ca tot al lor este.

Argentine e lung si ingust, cu pereti de sticla pe toate partile, se vede foarte frumos in jur, oriunde ai fi asezat. In capat au o parte din bucatarie deschisa, cred ca e cea de sushi si bucatarie rece. E foarte bine amenajat, e comod, mesele nu sunt inghesuite. Terasa e eleganta, bine mobilata. Din poze se vede destul de bine despre ce vorbesc, cred.

Argentine Steak & Sushi scoate in fata vita si sushiul, dupa cum ii spune numele, insa au si cateva alte feluri din bucataria internationala destul de bine facute. Acum o luna si ceva am mai fost acolo, am luat numai antreuri si tin minte ca am zis si atunci ca bucatarul acela stie bine ce inseamna mancarea fina, se vede ca are talent si imaginatie. Acum am luat o supa miso, foarte buna, un antricot de vita si paste asiatice cu legume.

Noroc ca m-am prins la timp, voiau sa-mi aduca vita pe plita, sau pe un pietroi, ceea ce detest sa mi se intample. Si sunt multi ca mine, ar fi bine sa nu uite asta… Vita a fost buna, avea cateva pielite, dar le-am pus nota maxima, pentru ca am dat peste pielite si la alte mari steakhouses din Bucuresti, tot cu nota maxima la vita. Pastele au fost bune si ele, dar putin cam sarate. De la sos, desigur, dar sarea e sare, si cand e prea multa te indispune. Sparanghelul a fost perfect gatit, rigid si crocant, asa cum trebuie, Pacat ca nu a taiat cate 2 cm din coditele care erau prea tari si atoase, ca sa mearga pana la capat cu gatitul de adevarat chef. Se vedea usor care dintre ele ar fi trebuit taiate, dar s-a multumit sa le lase exact asa cum le-a cumparat. Sau poate ca s-a gandit ca e inestetic sa fie de lungimi diferite, mai stii? Pentru cine nu stie, acestea se taie dupa fierbere, nu inainte.

Preturile sunt destul de mari, insa Argentine Steak & Sushi nu e printre cele mai scumpe restaurante, nici din Bucuresti si nici din parcul Herastrau.

Serviciul a fost bun, cu niste chelneri in forma, bine dispusi si chiar cu replica. O chelnerita care s-a ocupat de mine a fost in mod special placuta, naturala, foarte potrivita pentru un astfel de job. Mai spre sfarsit m-a recunoscut seful lor si se uitau cu mai multa curiozitate la mine, insa au fost amabili si politicosi si inainte sa stie ca notez orice miscare a lor…

Argentine Steak & Sushi e, deci, unul dintre marile restaurante ale Parcului Herastrau si ale Bucurestiului, un restaurant pentru oamenii bogati si care stiu ce e aceea o mancare cu adevarat buna. Pacat ca l-au impins prea tare catre steak & sushi, sunt sigur ca bucatarul acela ar putea sa faca mai mult decat atat. (GB – iulie 2017)

Octopus

Octopus, un mare restaurant arabesc cu ambianta greceascaIstoria e cam asa: Octopus a fost deschis in Parcul Herastrau ca restaurant grecesc, acum cativa ani. Investitie mare, foarte frumos amenaj...

Catalin Petrescu e un mare chef!

Am fost la Argentine acum aproape patru ani, la putin timp dupa ce au deschis in Parcul Herastrau, cred, si am zis inca de atunci ca se vede mana unui chef foarte talentat acolo. Am mai fost de cateva...

Catalin Petrescu

Chef Catalin Petrescu activeaza in domeniul gastronomic romanesc inca din anul 1996, dar cu o perioada in care a lucrat in Norvegia (2004-2010). Inainte de plecare sa in Norvegia, Chef Catalin Petresc...

Data actualizarii: 18/04/2020

Argentine (Herastrau), iulie 2017  - Sos. Nordului, nr. 7-9 (Parcul Herastrau)

Experiența pe acest site va fi îmbunătățită dacă acceptați folosirea de cookie-uri. Mai multe informatii

The cookie settings on this website are set to "allow cookies" to give you the best browsing experience possible. If you continue to use this website without changing your cookie settings or you click "Accept" below then you are consenting to this.

Close